Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Kroniky Kaninu jsou protkané akcí, napětím i romantikou stejně jako Příběhy Tryllů Recenze
Kroniky Kaninu jsou protkané akcí, napětím i romantikou stejně jako Příběhy Tryllů
Amanda Hockingová: Mrazivý oheň (Kroniky Kaninu 1)

18. prosince 2016, Kamila Margietová
Ocitáme se v dnešním lidském světě, ale ten není tak obyčejný, jak se zdá. Mezi lidmi totiž žijí trollové. Kdo to vlastně jsou takoví trollové? Vypadají jako lidé, tedy někteří. Ostatní můžou měnit barvu kůže, mají žábry či jiné tělesné zvláštnosti. Trollové žijí ve svých vlastních městech, většinou vzdálených od těch lidských. Kniha vypráví příběhy kmenu Kaninů, jejich životy, historii a osudy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 238
Černokřídlá válka nabízí alternativní pohled na dobyvačná tažení Recenze
Černokřídlá válka nabízí alternativní pohled na dobyvačná tažení
Robert Kosina: Černokřídlá válka

17. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
V tomto konkrétním světě není o tragédie nouze. Nejprve si lidé dají za úkol udělat ze svých elfských sousedů záležitost historie. Za pomoci klasické dobyvačné a vyvražďovací metody pochopitelně. A když se jim to skoro podaří, objeví se neznámý mág, kterému se zachce nazývat celý rozlehlý kontinent Largiris svou říší.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 220
Na začátku Gaimanova Sandmana byla hodně černá noc Recenze
Na začátku Gaimanova Sandmana byla hodně černá noc
Neil Gaiman: Preludia a nokturna (Sandman 1) - bar. verze

15. prosince 2016, Radim Červenka
Nakladatelství Crew svým fanouškům opět přináší legendárního Sandmana. Nové vydání komiksové knihy, oproti předchozímu vydání tentokrát barevně, je příležitostí pro komiksové labužníky, ale také pro greenhorny, kteří si své sběratelské ostruhy teprve musí zasloužit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 274
Je jedno, jak jsi daleko. Minulost tě stejně dožene Recenze
Je jedno, jak jsi daleko. Minulost tě stejně dožene
Miroslav Žamboch: Město mrtvých I (Agent JFK 37)

14. prosince 2016, Martin Bečvář
Již několik dílů v řadě se John Francis Kovář zdržuje ve stejném paralelním světě, ačkoliv to nebývalo pravidlem. Nyní, když je beznadějně odříznut od možnosti mezidimenzionálního cestování, se JFK začíná smiřovat s představou, že se bude muset nuceně usadit. Je společníkem úspěšné firmy, ženy mu padají k nohám (i bez toho, aniž by je předtím musel omráčit) a hmotnou nouzí netrpí – zdá se, že může žít šťastný život. Ale stínům minulosti se schovat nedokáže.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 448
Když je Smrt vaším přítelem Recenze
Když je Smrt vaším přítelem
Sebastian Niedlich: Smrt a jiné vrcholy mého života

13. prosince 2016, Lýdie Hochmanová
Smrt. Smrťák, Zubatá, Smrtka – má mnoho jmen a mnoho podob. Nejčastěji je zobrazována jako strašidelný kostlivec, zahalený v rozevláté, černočerné kápi, svírajíc nabroušenou kosu v životní velikosti. Kdo by to byl řekl, že Smrt má podobu trochu zachmuřeného chlapíka a v ruce místo kosy třímá násadu od síťky na motýly. Možná povedený žert na Halloween, řekl by si nejeden optimista. Martinovi však zjev Smrti a hlavně její zjevení tak vtipné nepřijde. Je totiž jediný, kdo Smrt vidí a vidět to, co jiní nevidí, není nikdy dobré znamení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 331
Komiksový výlet do Salemu v universu Assassin's Creed Recenze
Komiksový výlet do Salemu v universu Assassin's Creed
Anthony Del Col, Conor McCreery, Neil Edwards: Zkouška ohněm (Assasin's Creed 1)

12. prosince 2016, Jan Holan
Slavnou videoherní sérii Assassin's Creed od společnosti Ubisoft už dlouho doprovází knižní příběhy. V blízké době se toto universum objeví i na plátnech kin a navíc si díky nakladatelství Crew můžete nově přečíst i první část komiksové série nesoucí název Zkouška ohněm, která sestává z pěti sešitů vydaných původně u Titan Comics. Přinese ale komiksové zpracování něco nového?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 256
Divoká labuť přilétá z pohádkové říše plné problémů Recenze
Divoká labuť přilétá z pohádkové říše plné problémů
Michael Cunningham: Divoká labuť a jiné příběhy

11. prosince 2016, Jiří Kábrt
Bylo, nebylo, v USA se narodil spisovatel Michael Cunningham a ten moc rád, k potěše své a často i cizí, psal příběhy o narkomanech nebo o Virginii Woolfové. Ne vždycky měl však čas na originální náměty, tak se rozhodl svým stylem pozměnit klasické pohádky. Někteří autoři jsou dnes schopni udělat z Popelky nájemnou vražedkyni, Michaelovi šlo však hlavně o atmosféru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 251
Odhalováním tajemného příběhu tragické lásky a ještě dojemnějšího přátelství si Jefferson Tayte vykopal skutečně Hluboký hrob Recenze
Odhalováním tajemného příběhu tragické lásky a ještě dojemnějšího přátelství si Jefferson Tayte vykopal skutečně Hluboký hrob
Steve Robinson: Hluboký hrob (Jefferson Tayte 2)

9. prosince 2016, Olga Buriánková
Jefferson Tayte se pustil do nového případu. Mladé ženě z Washingtonu kdosi poslal starý dětský kufřík s anonymním vzkazem. Díky němu zjistila, že ji zemřelí rodiče adoptovali, a protože vinou autonehody ztratila manžela, bolestně touží poznat alespoň svou minulost. Pátrání po jejím původu zavede genealoga opět do Anglie, tentokrát v časech druhé světové války. Problém je, že o ztracené tajemství se zajímá i někdo další a velmi smrtící.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 209
V plamenech Mechanické princezny Recenze
V plamenech Mechanické princezny
Cassandra Claerová: Mechanická princezna (Pekelné stroje 3)

7. prosince 2016, Kateřina Kopišťová
Dlouho očekávaný závěrečný díl série Pekelné stroje konečně dorazil do českých knihkupectví. Sen skalních fanoušků Cassandry Clareové se tak stal skutečností. Setká se epický konec viktoriánské série o Lovcích stínů s úspěchem, nebo zmizí nepovšimnut v propadlišti dě­jin?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 291
Jaké by to bylo, kdyby detektiv Hitler zachraňoval židovské dívky Recenze
Jaké by to bylo, kdyby detektiv Hitler zachraňoval židovské dívky
Lavie Tidhar: Muž leží a sní

5. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
Historie se nestala. V poválečném Německu se k moci dostali komunisté a jistý Adolf Hitler, jemuž všichni připisovali vítězství ve volbách, se dostal nejprve do vězení a poté byl nucen emigrovat do Británie. A měl ještě štěstí, protože spousta jeho podřízených skončila rovnou někde u zdi. Kromě těch, kterým se na západě povedlo dostat k výhodnému podnikání s bílým masem. Jenom Adolf zůstal věrný své ideologii, což ho ještě pořád může stát krk.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 258
Tyler Durden podruhé Recenze
Tyler Durden podruhé
Chuck Palahniuk: Klub rváčů 2

3. prosince 2016, Tereza Vršková
První pravidlo klubu rváčů je nemluvit o klubu rváčů. Tato věta nebo také úryvek z knihy je pro mnohé čtenáře kultovní záležitostí. Ztělesňuje v sobě kontroverzi, vzpouru, syrovost, kritiku současné společnosti, ztracenost nebo potřebu člověka obklopovat se hmotnými a nepotřebnými věcmi. Kniha Klub rváčů od amerického spisovatele Chucka Palahniuka vyšla v roce 1996 a rozhodně patří mezi ty literární díla, která výrazně ovlivnila spoustu čtenářů po celém světě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 267
Heteša přináší jedinečné pojetí genderově vyváženého špionážního thrilleru Recenze
Heteša přináší jedinečné pojetí genderově vyváženého špionážního thrilleru
Petr Heteša: Infico

2. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
Program Infico se zabývá technologií, kterou lze použít k úspěšné infiltraci sebezabezpeče­nějšího místa. Stačí, když nic netušícímu cíli přidáte do hlavy pár nanobotů a následně i mysl vlastního agenta. Ten pak je schopen vědomí nebohé oběti dočasně vypínat a přebírat kontrolu nad jejím tělem. Americká NSA díky tomuto vynálezu získala možnost účinně zasahovat proti všem konkurentům. Dokud ji samotnou neinfiltrovala čínská rozvědka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 251
Lukjaněnkova Denní hlídka aneb Na scénu přicházejí ti „zlí“ Recenze
Lukjaněnkova Denní hlídka aneb Na scénu přicházejí ti „zlí“
Sergej Lukjaněnko: Denní hlídka

1. prosince 2016, Lýdie Hochmanová
Každá mince má dvě strany a kde je dobro, zákonitě ho musí vyvažovat zlo. V civilizované době, kdy mají lidé nutkání vše mít hezky zorganizované a v rámci možností pod kontrolou, se o problematiku světla a tmy starají Hlídky. Denní hlídka dohlíží na Světlé, zástupce dobra a Noční hlídka na Temné, zástupce té temnější strany. V prvním díle Hlídek, Noční hlídce, měl čtenář možnost seznámit se převážně se zástupci Světlých, jejich pohledem na problematiku dobra a zla a jejich ideály. Druhý díl, Denní hlídka, pootevírá dveře k nahlédnutí do světa Temných. Je zlo skutečně zlé, nebo je zlé jen proto, že má jiné ideály než dobro?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 136
Agent Zero se proměnil ve všeobjímající houbu Recenze
Agent Zero se proměnil ve všeobjímající houbu
Aleš Kot: Kdo ohněm (Zero 4)

1. prosince 2016, Ondřej Horák
Závěrečný sešit čtyřdílné série přináší víc otázek než rozřešení. Kdo ohněm je velmi abstraktní tečkou příběhu, který se doposud tvářil jako špionážní thriller. To už neplatí. Aleš Kot se baví, čtenáři už asi méně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 257
Magická Paříž, město zamilovaných víl a čarodějů Recenze
Magická Paříž, město zamilovaných víl a čarodějů
Pierre Pevel: Prokletí Černé královny (Magická Paříž 1)

30. listopadu 2016, Jiří Kábrt
Lákáni obálkou s elfkou v secesním provedení, vydáváme se do Magická Paříže v podání Pierra Pevela. Znamená to snad, že naši hrdinové pošlou někoho pod gilotinu? Ne, to byli Prachmistři…. Nebo budou kouzelné bytosti v jednom kuse stávkovat? Ale ne, o tom přece psal China Miéville! Nás čeká rutina v podobě špionáže, detektivního vyšetřování a prastaré víly se zlomeným srdcem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 263
Admirál Geary se musí postavit samotnému Black Jackovi, aby zachránil Alianci Recenze
Admirál Geary se musí postavit samotnému Black Jackovi, aby zachránil Alianci
Jack Campbell: Leviatan (Ztracená flotila - Za hranicí 5)

29. listopadu 2016, Olga Buriánková
Zbytky původní flotily Aliance se pod velením Johna Gearyho snaží dostihnout maskované rivaly řízené umělou inteligencí. Temné vesmírné lodě však bez větších ztrát odolávají syndickým i aliančním silám a nikým nepozorovány vyhlazují jednu soustavu za druhou. Jejich nezadržitelný postup ohrožuje mírovou dohodu obou soupeřících lidských táborů. Ba co víc, může znamenat konec lidstva jako takového.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 284
Útok titánů 9: Vše ztraceno - titáni se řinou skrz zeď Rose Recenze
Útok titánů 9: Vše ztraceno - titáni se řinou skrz zeď Rose
Hadžime Isajama: Útok titánů 9

28. listopadu 2016, Sabina Dudová
Odteď jedou fanoušci populárního anime naslepo – od první série Šingeki no Kjodžin prozíravě ukončené titáním okem trčícím z proražené zdi už uběhlo několik let a druhá série stále nikde (ačkoli by do toho studio mělo praštit v dubnu 2017). Na co se tedy mohou diváci do budoucna těšit, to odhalí nové svazky mangy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 272
Páté srdce: Nejslavnější detektiv se vrací, aby vyřešil záhadu vlastní existence Recenze
Páté srdce: Nejslavnější detektiv se vrací, aby vyřešil záhadu vlastní existence
Dan Simmons: Páté srdce

27. listopadu 2016, Tomáš R. Tokoš
Píše se rok 1893. Americký spisovatel Henry James, toho času v Paříži, je připraven rozloučit se s krutým světem, který není schopen dostatečně docenit jeho literární kvality. Proto se rozhodne ukončit svůj život stylově – skokem do Seiny. Shodou okolností má tentýž nápad na stejném místě i Sherlock Holmes. Toho však netrápí literární kritiky, nýbrž podezření, že je pouhou fiktivní postavou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 262
Bonusové nakouknutí do Říše divů Recenze
Bonusové nakouknutí do Říše divů
A. G. Howard: Běsnění (Šepotání 4)

25. listopadu 2016, Adéla Kolářová
Alyssa porazila Červenou královnu a stala se právoplatnou vládkyní Říše divů. V závěrečné bitvě ovšem utrpělo nejvíce škody její srdce, které bylo rozpolcené mezi světem lidí a světem podsvětníků. Aby se vyléčilo, bylo nutné, aby jeho majitelka prožila plnohodnotné životy v obou světech. Alyssa proto odešla se svými rodiči a Zachem domů, aby se následně po jejich smrti odebrala do králičí díry a prožila svou nesmrtelnost na červeném trůně po boku Morfea. Co se ale přesně po jejím návratu mezi lidi dělo? A jak Říše divů vypadala ještě před jejím narozením?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 260
Zaposlouchejte se do zvuků pouště s audioknihou Duna Recenze
Zaposlouchejte se do zvuků pouště s audioknihou Duna
Frank Herbert: Duna (audiokniha)

23. listopadu 2016, Jan Červenka
Největší sci-fi epos si našel novou cestu, aby všem připomněl, že klasická sci-fi rozhodně není mrtvá a že jí to může slušet v jakékoli podobě. Některé příběhy jednoduše nestárnou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 275
Přejte si a vydejte se na dobrodružství do Země příběhů Recenze
Přejte si a vydejte se na dobrodružství do Země příběhů
Chris Colfer: Kouzelné přání (Země příběhů 1)

22. listopadu 2016, Kateřina Kopišťová
Chris Colfer se proslavil především díky roli homosexuála Kurta Hummela v seriálu Glee. Slavný herec se ale vydal i na cestu spisovatele a představil světu pohádkovou sérii Země příběhů, která si získala celosvětovou popularitu a objevila se na předních příčkách žebříčků bestsellerů. Získá si mladý autor i srdce českých čtenářů?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 321
Nápaditý francouzský komiks Ekhö je počátkem nové Modré Crwe Recenze
Nápaditý francouzský komiks Ekhö je počátkem nové Modré Crwe
Christophe Arleston, Alessandro Barbucci: Ekhö – Zrcadlový svět (Modrá Crew 1)

21. listopadu 2016, Jan Holan
Bude to už nějakou dobu, co na pultech knihkupectví proudila Modrá Crew, na jejíchž stránkách se objevovaly ucelené komiksové příběhy, tehdy kupříkladu Thorgal, Lobo či Batman s Dreddem. Nyní, po patnácti letech, se Crew rozhodla znovu uvést svoji modrou odnož do chodu a to hned s několika změnami k lepšímu, které dávají tušit, že se u komiksových fanoušků bude těšit skutečně veliké oblibě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 313
Poctivé řemeslo je umění Recenze
Poctivé řemeslo je umění
Brian Staveley: Císařovy čepele (Kronika Netesaného trůnu 1)

20. listopadu 2016, David P. Stefanovič
Je libo epickou fantasy, ale všechny ty Sandersony už máte přečtené? Zachtělo se vám sledovat lidské hemžení na pozadí dějin starších ras, ale Eriksonův Malaz je moc rozsáhlý (a Tolkien moc starý)? Brian Staveley přichází jako na zavolanou!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 365
Jak dokáže jeden jediný den obrátit život vzhůru nohama Recenze
Jak dokáže jeden jediný den obrátit život vzhůru nohama
David Levithan: Ještě jeden den

19. listopadu 2016, Kateřina Kopišťová
Od vydání bestselleru Den co den od Davida Levithana uplynuly již tři roky. Nakladatelství CooBoo konečně splnilo přání stovkám nadšenců, kteří se modlili za pokračování. V překladu tak konečně vychází i Ještě jeden den, který sice nabízí stejný příběh jako první díl, ale z jiného úhlu pohledu – toho Rhianonnina. Je možné milovat někoho, kdo je každý den v jiném těle?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 262
Hrdinové 100 nábojů razí na výlet do Mexika a Itálie Recenze
Hrdinové 100 nábojů razí na výlet do Mexika a Itálie
Brian Azzarello, Eduardo Risso: Začátek konce (100 nábojů 11)

18. listopadu 2016, Jan Červenka
„Zkurvený taliáni a jejich salámistický pojetí času. Nakonec ze mě bude zesnulý pan Rome. To je fakt – krom toho že to svoje kafe kratší dobu pijou, než chčijou, je všude v týhle zemi čas zanedbatelnej. Všude kromě vlakovejch nádraží.“

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 233
Šest příběhů od velikánů hororu v originále i překladu přináší Příšerný ženich od Garamondu Recenze
Šest příběhů od velikánů hororu v originále i překladu přináší Příšerný ženich od Garamondu


17. listopadu 2016, Jan Holan
V současné době se většině čtenářů při přemýšlení o hororových autorech vybaví Stephen King, nebo třeba Clive Barker či Dan Simmons. Je ale důležité nezapomínat na velikány, kteří vlastně mají vznik žánru jako takového na svědomí a kteří ho zformovali do podoby, v jaké se dnes nachází. Nakladatelství Garamond nyní vydává dvojjazyčnou knihu s nenápadným přebalem a názvem Příšerný ženich a další příběhy mistrů hororu, která přinese zajímavý pohled do historie žánru všem, kteří se ji odváží otevřít.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 310
Vyzraje Temný rytíř na Clayfaceovy proměny? Recenze
Vyzraje Temný rytíř na Clayfaceovy proměny?
Proměny, Batman – Temný rytíř 4

15. listopadu 2016, Jakub Ehrenberger
Basil Karlo toužil po slávě a výjimečnosti, po kariéře opěvovaného herce. Jenže k tomu, aby prorazil před kamerou, potřebuje člověk alespoň ždibec hereckého talentu. A toho se Basilovi nedostávalo. Pomyslný záchranný kruh mu naštěstí hodil Penguin, který v zoufalé duši rozpoznal zajímavý podnikatelský potenciál. Jenže pak se to všechno nějak zvrtlo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 391
Neztraťte se v iluzích stínového draka Recenze
Neztraťte se v iluzích stínového draka
J. R. Castle: Stínový drak (Dračí rytíři 2)

13. listopadu 2016, Ivana Scholzová
Quinn se v doprovodu svých nových přátel – They a ohnivého draka Ignuse vydává na ostrov Keris. Zde se má nacházet další z dračích rytířů – stínový drak. Bohužel působit nenápadně není zrovna nejsilnější z Ignusových vlastností a jeho ohnivá krev je přivede do nesnází ještě dřív, než se stihnout v přístavu rozhlédnout. V poslední chvíli jim nabídne pomocnou ruku obchodnice Maria, která je zasvětí do krutovlády místního pána Lorimera, blízkého přítele císaře.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 252
Stručné vysvětlení, proč je s klauny taková legrace Recenze
Stručné vysvětlení, proč je s klauny taková legrace
Stephen King: To

12. listopadu 2016, Tomáš R. Tokoš
Stát Maine v USA rozhodně není místem, kde byste chtěli trávit svůj volný čas. Co kdyby náhodou měl Stephen King alespoň v jednom ze svých románů pravdu? Jednomu se až nechce věřit, co všechno tento slavný spisovatel na ubohé obyvatele tohoto severovýchodního státu Ameriky za ta léta naložil. Asi nejzlomyslnější kousek jim provedl v roce 1986, kdy vydal svůj děsivý opus nazvaný To. A protože letos je tomuto románu přesně třicet let, zaslouží si nové vydání a krátké připomenutí, proč vlastně bychom se měli klaunů bát.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 324
Nový Lukjaněnko: Antonovi končí hlídka, Ivan nastupuje na stráž! Recenze
Nový Lukjaněnko: Antonovi končí hlídka, Ivan nastupuje na stráž!
Sergej Lukjaněnko: Stráž (Pohraničí 1)

11. listopadu 2016, Jiří Kábrt
Aniž by to někteří z nás vůbec tušili, podařilo se Sergeji Lukjaněnkovi za asistence jeho dalších ruských a ukrajinských kolegů v posledních třech letech stvořit novou knižní sérii, založenou na originálních, ale přitom jednoduchých nápadech. Hrdinové se tentokrát nespecializují na cesty do vesmíru, hraní videoher nebo na udržování rovnováhy mezi Světlem a Temnotou. Románem Stráž začíná řada Pohraničí, příběh nikoliv o uprchlické krizi, nýbrž o hrozbě z alternativní reality.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 331