Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Svět perverze je komplikovaný láskou Recenze
Svět perverze je komplikovaný láskou
Stjepan Šejić: Sunstone 02

25. prosince 2019, Jiří Kábrt
Fanoušci, svazování, výprasků a dalších projevů sadomasochismu v komiksovém provedení se dočkali druhé části příhod amatérské dominy Ally a její subinky Lisy. Série Sunstone nadále oslavuje svět perverzní sexuální fantazie, ale také ukazuje, že i zdánlivě jednoduchý a přitom vášnivý vztah se může zamotat, pokud jsou do něj zasvěcovány další osoby a jeho účastnice k sobě začnou cítit víc, než jim na začátku přišlo možné.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 607
Přichází zimní bouře. Plná krve, slz a ztrát.
Recenze
Přichází zimní bouře. Plná krve, slz a ztrát.
George R. R. Martin: Bouře mečů (Píseň ledu a ohně 3)

24. prosince 2019, Tereza Vršková
Jak roste počet stran s každým dílem, tak zase naopak klesá počet účastníků, kteří usilují o Železný trůn. Pořád je jich ale dostatečné množství na to, aby si každý dával pozor na svá záda. Nikdy totiž nevíte, kdo vás do nich bodne. Bratr? Věrný rádce? Nebo třeba královna v exilu? Bouře mečů začíná dosahovat svého vrcholu. Nikdo ale netuší, že je to ve skutečnosti jen „malá přeháňka“, předzvěst něčeho mnohem horšího.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 553
Není doktor jako doktor Recenze
Není doktor jako doktor
Modrá Crew 12: Hrobař 3+4

23. prosince 2019, Jakub Ehrenberger
Když se člověk živí omýváním a pohřbíváním nebožtíků, vypěstuje si zdravý cynismus a střízlivý pohled na život. Jenže Jonas Crow není jen tak ledajaký funebrák a občas za sebou zanechává i nezakopané mrtvoly. V novém dobrodružství se komiksový hrobař v černém cylindru musí vypořádat s jedním dávným restem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 496
S dospíváním přichází starosti Recenze
S dospíváním přichází starosti
Jan-Marek Šík, Lenka Šíková: Rituál

22. prosince 2019, Tomáš R. Tokoš
Šestnáct let je nejdůležitější věk v životě každého člověka. V den šestnáctých narozenin se totiž všichni stávají dospělými. Doslova. Konečně lze přeskočit všechno to neustálé čekání a ze dne na den se proměnit v dospělou osobu. Pokud tedy nevadí, že o vašem budoucím životě rozhoduje tajemný Soudce a o samotném rituálu proměny se toho všeobecně moc neví.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 518
O městě, které dostalo zpět své ztracené jméno Recenze
O městě, které dostalo zpět své ztracené jméno
Laini Taylorová: Múza nočních můr (Snílek Neznámý 2)

29. listopadu 2019, Anastasja Višťalová
Neznámý býval léta stínem v životě jiných. Bezejmenný sirotek bez rodičů i historie. Jen jeho slepá víra a umění vidět všechno v lepším světle ho zavedli na velkolepou cestu do Pláče, tajemné obchodní metropole, která již staletí přežívá ve stínů bohů. Až na tomto magickém místě si Lazlo konečně na plnou uvědomuje svou existenci i tiché souznění, které ho poutá k mocnému božskému kovu. Odhalí v sobě nadpřirozené schopnosti, ale každá moc si žádá cenu, a ta jeho je opravdu vysoká.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 596
Trochu atypická punisherovská vybíjená Recenze
Trochu atypická punisherovská vybíjená
Jason Aaron, Steve Dillon: Kingpin (Punisher MAX 1)

28. listopadu 2019, Jakub Ehrenberger
„Pánové, buď umře Punisher… anebo my.“ Těmito slovy se mafiánský boss Rigoletto pokouší získat zbývající hlavy zločineckých klanů pro svůj likvidační plán, jehož cílem je pohřbít Franka Castlea. Muž s bílou lebkou na hrudi si však něco podobného líbit nenechá. Punisher pod taktovkou autora krvavých Skalpů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 846
Jak se neleknout literatury v několika snadných krocích Recenze
Jak se neleknout literatury v několika snadných krocích
Ursula K. Le Guin: Proč číst fantasy, jak to, že zvířata v knížkách mluví, a odkdy se Američané bojí draků

27. listopadu 2019, Tomáš R. Tokoš
Čím se liší fantastická literatura od té takzvaně realistické? Proč takové množství lidí považuje samotné čtení knih za pomalu svatokrádežné plýtvání časem? Co lze najít mezi řádky téměř každé pořádné pohádky? A jak snadno se dá objevit naprosto originální fantasy? Na všechny tyto otázky existují jednoduché odpovědi, které díky legendě světové fantastiky nemusíte hledat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 873
Bouří prokletá kojotka Mercy čelí černé magii i zombie kozičkám Recenze
Bouří prokletá kojotka Mercy čelí černé magii i zombie kozičkám
Patricia Briggs: Bouří prokletá (Mercedes Thompson 11)

24. listopadu 2019, Jan Nohovec
Léto bez nové knihy Patricie Briggs by prostě nebylo ono. A třebaže za okny už se dávno zbarvilo listí, dojmy z nejnovějšího příběhu kojotí dámy stále přetrvávají. Americká autorka totiž v jedenáctém díle urban fantasy série sáhla po pořádně temném tématu – černé magii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 548
Návrat tokijského ghúla Recenze
Návrat tokijského ghúla
Sui Išida: Tokijský ghúl :re 1

23. listopadu 2019, Kateřina Kopišťová
Čtrnáctidílná manga série Tokijský ghúl sice již skončila, čeští fanoušci ale nemusí být vůbec zklamaní. Na pulty knihkupectví totiž dorazil první díl spin-off série, odehrávající se po událostech té původní. Spolu se starými známými se objevují i zbrusu nové postavy a oddíl Holubic, který s válkou mezi ghúly a lidmi pěkně zatočí. Co se vlastně stalo s Kanekim?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 587
Kdo by se nechtěl bát věčných Vánoc? Recenze
Kdo by se nechtěl bát věčných Vánoc?
Joe Hill: NOS4A2

22. listopadu 2019, Tomáš R. Tokoš
Tohle je kniha o lidech s výjimečnými schopnostmi. Charles Manx se umí dostat tam, kam běžní smrtelníci nemohou. Což se mu hodí při unášení dětí. Vicky též umí cestovat podobným způsobem a když jí Charles Manx unese syna, rozhodne se nečekat na policii a vzít spravedlnost do svých rukou. A Joe Hill o tom umí velice napínavě vyprávět.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 608
Hádejte, kdo je na řadě Recenze
Hádejte, kdo je na řadě
Tom King, Mikel Janín: Batman – Válka vtipů a hádanek

21. listopadu 2019, David P. Stefanovič
Polapen v souboji dvou nejnebezpečnějších myslí kriminálního Gothamu se Batman ocitá ve čtvrtém svazku Kingovy série. Po Baneově trilogii přichází na scénu Joker a Riddler. A autor utahuje šrouby. Válka vtipů a hádanek patří k tomu nejlepšímu, co Batman obecně nabízí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 602
Bezimena je erotický horor, který vás vyvede z míry Recenze
Bezimena je erotický horor, který vás vyvede z míry
Nina Bunjevac: Bezimena

31. října 2019, Jan Červenka
Bezimena je velmi silný komiks. Přesto (anebo možná právě proto) je velmi těžko zařaditelný. Nabízí se označení erotický komiks, jeho hlavním tématem je totiž nepochybně sexualita a obsahuje mnoho explicitních scén. Ovšem ty tady nejsou hravé, lechtivé či vzrušující, jak je známe od jiných evropských autorů, ale chladné, hrubé a místo příjemného vzrušení z nich čtenáře spíše zamrazí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 621
Dejte si pozor na démony, a ještě větší na lovce démonů Recenze
Dejte si pozor na démony, a ještě větší na lovce démonů
Sally Greenová: Zloději dýmu (Zloději dýmu 1)

30. října 2019, Ivana Scholzová
Princezna, voják, lovkyně, zrádce a zloděj. Na první pohled spolu tyto osoby nelze nijak spojit, ale přesto, že žijí v odlišných zemích, všechny svede dohromady dým démonů. Magická substance, rudý či purpurový dým, který démoni vydechnou před svou smrtí, je ilegální a velmi drahý. Přesto náhoda a jedna taková lahvička, dokážou změnit životy všech hrdinů. Naleznou v sobě dostatek síly, aby změnili vlastní osud?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 523
Prokletá krev může být důvodem, že je Versailles pro Angeliku smrtící 
v jakékoli době Recenze
Prokletá krev může být důvodem, že je Versailles pro Angeliku smrtící v jakékoli době
Ange: Prokletá krev

29. října 2019, Olga Buriánková
Angie je téměř stejná jako její vrstevníci. Bydlí s tatínkem v centru Paříže, po prázdninách jde na vysokou a své problémy i životní plány řeší s přáteli. Jenže při jedné z běžných cest metrem na ni zaútočí úplně neznámí muži. Zjevně by měla přijmout fakt, že ji někdo chce vidět mrtvou. Policie jí nepomůže, a tak musí sama vypátrat, kdo za šokujícím útokem stojí a hlavně pochopit jeho důvod.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 519
Galantní temná fantasy Recenze
Galantní temná fantasy
Cameron Johnston: Zrádný bůh

28. října 2019, Jan Červenka
Fantasy dávno není pouze milý, pohodový žánr plný hrdinů bez bázně a hany zachraňujících svět. Čím dál tím více totiž začínají zachraňovat svět větší a větší parchanti. A když dojde na nejhorší, tak se zachráncem světa může stát i Edrin Galán, mág-tyran nadaný unikátní schopností ovládat jiné lidi. A který zabil Boha a vlastně ani neví proč.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 591
A z popela Seattlu povstane Město pod hvězdou... Recenze
A z popela Seattlu povstane Město pod hvězdou...
Green Arrow 04: Město pod hvězdou

27. října 2019, Petr Čapek
Seattle je na pokraji zhroucení. Letadla padají z nebe, mrakodrapy se řítí k zemi a obyvatelstvem začíná cloumat oprávněná panika. Green Arrow zformuje skupinu superhrdinských záchranářů. Pomáhá mu nezdolná Black Canary i bystrozraká Red Arrow. Jenže Seattle je v plamenech a jak se zdá, už jej nic nedokáže zachránit…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 1147
Konec jedné velké vesmírné ságy na obzoru! Recenze
Konec jedné velké vesmírné ságy na obzoru!
Amie Kaufmanová, Jay Kristoff: Obsidio (Akta Illuminae 3)

3. září 2019, Anastasja Višťalová
Skupina Iluminae se blíží ke konci své velké poutě. Brzy dorazí tam, kde to všechno začalo – na malou zledovatělou planetu. Právě na ní zlotřilá korporace rozprostřela své vojenské jednotky, které brzy srovnají vše živé se zemí. Ozbrojený konflikt je na spadnutí, jenže kdo z něj vyjde vítězně? Hrstka povstalců, jež je k smrti umořená po dlouhé plavbě vesmírem, nebo obrovská nadnárodní společnost vlastnící více než miliardový kapitál?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 709
Zloděj Recenze
Zloděj
J.R. Ward: Zloděj (Bratrstvo černé dýky 16)

2. září 2019, Nela Libovická
Bratrstvo černé dýky se spojilo s Bastardy a jsou přesvědčeni, že válka se konečně, po staletích bojů s Vyhlazovací společností, blíží ke konci. Nikdo však netuší, co má Throe, Xcorův bývalý zástupce, v plánu. Síly, které se rozhodl přivést na tento svět, jsou mnohem nebezpečnější než samotný Omega.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 624
Agentura DODO: Dokáže byrokracie zruinovat projekt cestování časem? Recenze
Agentura DODO: Dokáže byrokracie zruinovat projekt cestování časem?
Neal Stephenson, Nicole Gallardová: Vzestup a pád agentury DODO

1. září 2019, Martin Bečvář
Stačil jeden pohledný muž – a život Melisandy Stokesové je rázem naruby. Opustí své zaměstnání, aby mu mohla být nablízku. Přijme od něj nabídku práce – je přece skvělá lingvistka, tak proč by si neporadila s pár překlady starých textů, ne? A tajně sní o tom, že by spolu mohli žít a cestovat…. Ale o cestování do minulosti se Melisandě nezdálo ani v těch nejdivočejších snech!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 625
Nalezne Netvora útočiště, nebo apokalypsu? Recenze
Nalezne Netvora útočiště, nebo apokalypsu?
Marjorie Liu: Azyl (Netvora 03)

31. srpna 2019, Jiří Kábrt
Nedávná dobrodružství posunula Maiko Půlvlčici stále hlouběji do minulosti spojené s odkazy legendární Šamanské císařovny a Starých Bohů, z nichž jeden je ukrytý v jejím vlastním těle. Ve třetím svazku série Netvora jí právě mocné dědictví může dopomoci k většímu bezpečí. Ovšem v tomto i mnoha dalších světech platí, že i ten, kdo se chce hlavně chránit, bude muset nejdřív bojovat. V případě Maiko dokonce i na kosmické úrovni.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 621
Dvě královny napříč staletími Recenze
Dvě královny napříč staletími
Claire Legrand: Furyborn (Empirium 01)

30. srpna 2019, Kateřina Kopišťová
Na pulty českých knihkupectví dorazil první díl zbrusu nové young adult fantasy série Empirium. V zahraničí velmi populární Furyborn s sebou přináší příběh dvou mladých žen, které od sebe sice dělí několik století, osud mají ale stejný. Čeká je důležité rozhodnutí – zachrání své království nebo se spojí s anděly a zničí svůj svět jednou a provždy? Volba, láska a pomsta… co si obě dívky vyberou?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 682
Čtenářský zážitek pro otrlé	Recenze
Čtenářský zážitek pro otrlé
Jussi Valtonen: Oni nevědí, co činí

29. srpna 2019, Ladislav Svatoš
Některé romány své čtenáře chytí od první stránky, ale najdou se i takové, které čtenáře svými literárními chapadly lapají pozvolna, až není úniku. Oni nevědí, co činí je jednou z těchto knih.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 593
Sídlo Mocných se stane zlatou klecí pro hlavní hrdiny Recenze
Sídlo Mocných se stane zlatou klecí pro hlavní hrdiny
Vic Jamesová: Zlatá klec (Temná nadání 1)

28. srpna 2019, Ivana Scholzová
Anglii vládne hrstka Mocných, kteří využívají svou Sílu k řízení chodu země. Ovšem nedělají to pro dobro svých občanů, ale jen pro svůj vlastní prospěch. Lidé, kteří nemají žádnou moc, jsou pro ně jen figurkami ve hře a levnou pracovní silou. Každý z prostých občanů si musí odpracovat svých deset let nucených prací, deset let, kdy nemají žádná práva, kdy nejsou lidé. Hadleyovi si chtějí nucené práce odpracovat společně u té nejmocnější rodiny ze všech Mocných, ale jejich syn je od nich oddělen a poslán do nejhoršího pracovního tábora v zemi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 543
Bradburyho prvotina je karneval žánrů a lidských emocí Recenze
Bradburyho prvotina je karneval žánrů a lidských emocí
Ray Bradbury: Temný karneval

27. srpna 2019, Tereza Vršková
Ray Bradbury je spisovatel, kterého není nutné moc představovat. Autor slavného sci-fi románu 451 stupňů Fahrenheita je ale mimo jiné také tvůrce obrovského množství povídek. A ve své počáteční tvorbě se nevěnoval čistě jen sci-fi žánru. Temný karneval, který vyšel v roce 1947, je Bradburyho první publikovaná sbírka, kde kromě sci-fi najdeme i prvky hororu, mystiky nebo i humoru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 550
Zlatoruká: Garth Nix režíruje návrat za Sabriel, Lirael a spol. Recenze
Zlatoruká: Garth Nix režíruje návrat za Sabriel, Lirael a spol.
Garth Nix: Zlatoruká (Staré království 5)

26. srpna 2019, Jan Nohovec
Ikonická série Gartha Nixe Staré království obohatila v první dekádě 21. století nejednu knihovničku fantasy-chtivého teenagera. Navzdory tomu, že dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, se autor rozhodl napsat nový příběh ze starého známého světa. Výsledek je trochu rozpačitý, přesto zabaví.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 594
Tajemné vraždy se nevyhýbají ani středověké Moravě Recenze
Tajemné vraždy se nevyhýbají ani středověké Moravě
Ondřej S. Nečas: Noční motýl

24. srpna 2019, Tomáš R. Tokoš
Mojmír Mráz ze Žezlic má před sebou velmi zapeklitý případ. Zpočátku dostal pouze za úkol vyšetřit smrt vnučky starého přítele. Ta utekla před domluveným sňatkem jenom proto, aby ji našli mrtvou v táboře potulných kejklířů. Záhy se ale ukáže, že tohle není jediná smrt, která se v okolí temného hvozdu stala. A jestli je vrahem opravdu bájné stvoření, známé jako Noční motýl, nebudou to mít vyšetřovatelé vůbec jednoduché.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 623
Fatale 2: Když se fatální láska mění v Ďábelskou záležitost Recenze
Fatale 2: Když se fatální láska mění v Ďábelskou záležitost
Ed Brubaker & Sean Phillips: Ďábelská záležitost (Fatale 2)

23. srpna 2019, Jakub Ehrenberger
Na obálce usmívající se diva jako z klasického hollywoodského filmu zlaté éry, v pozadí za ní podivná chapadla, která naznačují, že s touhle hrdinkou to nejspíš žádný milovník nebude mít jednoduché. V pokračování hororově laděného komiksu Fatale zahoří touhou po křehké Josephine další nešťastník. A zaplatí za to vysokou cenu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 569
Nahraný druid Atticus O’Sullivan je zpátky, s učnicí i irským vlkodavem Recenze
Nahraný druid Atticus O’Sullivan je zpátky, s učnicí i irským vlkodavem
Kevin Hearne: Nahraný (Kroniky Železného druida 5)

22. srpna 2019, Jan Nohovec
K tomu, abychom si mohli přečíst pokračování série o Železném druidovi, muselo uběhnout hodně vody a jeho tuzemské nakladatelství se muselo dokonce znovuzrodit z popela. Přesto tu Nahraný konečně je, a to stejně dobrý jako obvykle. Nastal čas na trochu boje s mečem a čarovnou holí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 646
V mládí jsem se učil hrobařem… Recenze
V mládí jsem se učil hrobařem…
Ralph Meyer, Caroline Delabieová, Xavier Dorison: Hrobař 1+2 (Modrá Crew 11)

21. srpna 2019, Jakub Ehrenberger
Western byl odjakživa žánrem, v němž se hrálo především o čest a v němž nad těmi s pokřivenou páteří vítězil větrem ošlehaný pistolník, který se nenechal stáhnout ke dnu vidinou peněz a bohatství. S tímtéž prašným prérijním světem se setkává i čtenář jedenáctého svazku Modré Crwe. Jenže Jonas Crow není zrovna všednodenní pistolník. Živí se totiž jako funebrák a vesele hlásá, že budete-li chtít pohřbít více lidí současně, dá vám milerád množstevní slevu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 543
Jak polidštit robotického zabijáka Recenze
Jak polidštit robotického zabijáka
Martha Wells: Výpadek systémů

20. srpna 2019, Tomáš R. Tokoš
Vesmír je plný zajímavých, ale také nebezpečných míst, kde se dá až příliš snadno přijít k úrazu. A to nejen ze strany neznámých obyvatel toho či onoho koutu všehomíra. Ještě totiž existuje i starý dobrý konkurenční boj, který se nezastaví před ničím. Proto s vědeckými výpravami posílají i androidí bezpečnostní jednotky v podobě tzv. Robokatů. Jenomže ne vždy stačí tito robotičtí ochránci na hrozby, jimž musí čelit. Obzvlášť pokud jde o hrozbu mimo jejich naprogramování. Naštěstí ale existuje způsob, jak se těmto nedostatkům v systému vyhnout.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 480