Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Tajemství domu Thornů: Když se dům rozhodne, že na to jdete moc zhurta, Margaret Rogerson: Tajemství domu Thornů

tajemstvi domu thornu

Elisabeth si zvyká na svůj nový život s kouzelníkem Nathanielem Thornem. Ovšem zatímco ona dokáže myslet jen na svoji velkou lásku, na panství rodu Thornů se začínají dít podivné věci a magie se vymyká z rukou.

Její vztah s Nathanielem je stále ještě velmi nový a samozřejmě intenzivní, a zdá se, že to se domu vůbec nelíbí. Odříznuti od vnějšího světa musí Elisabeth s Nathanielem přistoupit na pravidla sídla rodu Thornů, uzavřít mileneckou smlouvu a splnit dané úkoly.

Mohlo by se zdát, že jejich vztah konečně dospěl do bodu, kdy budou žít šťastně až na věky. Ale tohle není pohádka. Jejich vztah teď čeká snad nejtěžší zkouška. Pokud Nathaniel nechce o Elisabeth přijít, musí splnit všechny výzvy a zároveň uklidnit rozčilený dům.

Formální námluvy začínají!

Tajemství domu Thornů nejsou ani tak pokračováním jako takovým lehkým a krátkým dovětkem k původní knize. Je to takový fanouškovský sen, který se stal realitou, když čtenáři zjistili, že se pro jednou nejedná o první díl předlouhé young adult fantasy série.

Vrací se milované postavy v čele se sympatickou hlavní hrdinkou, jejím vyvoleným a samozřejmě i démonem Silasem. Krátká novela představuje takový prodloužený epilog pro ty, kteří ještě nebyli připraveni se s postavami a světem, který Margaret Rogerson vytvořila, rozloučit.

Margaret Rogerson v pěti bodech

  1. Když nepíše, věnuje se malování, čtení a hraní her.
  2. Sbírá šály.
  3. Sleduje více dokumentárních filmů, než je – podle některých – ve společnosti přijatelné.
  4. Žije v Cincinnati ve státě Ohio.
  5. Zbožňuje lesy, a proto by se jednoho dne ráda přestěhovala k nějakému strašidelnému hvozdu.

Tajemství domu Thornů je román vyloženě určený pro fanoušky předcházejícího Kouzla rodu Thornů. Čtenář nemůže čekat žádný složitý příběh nebo epické dobrodružství. Je to jako uvelebit se v oblíbeném křesle s příjemnou teplou dekou třeba v rohu takové knihovny, v jaké Elisabeth vyrůstala. Kniha doplňuje a rozšiřuje fanouškův oblíbený svět a dává pomyslnou třešničku na dort.

  • Margaret Rogerson: Tajemství domu Thornů
  • Fragment, 2023
  • překlad: Pavla Kubešová
  • 200 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
9. srpna, Nela Libovická

Tajemství domu Thornů

Tajemství domu Thornů
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč