Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Život válečníka Ukázky z knih
Život válečníka
Tomáš Němec

12. září 2022, Tomáš Němec
V jeden jediný den přijde Sebasttyen o všechny jistoty, které tvořily pevné základy jeho života – včetně toho, že je člověkem. Rozhodne se proto pomstít všem, kteří jsou zodpovědní za jeho prokletí. I kdyby to mělo znamenat konec světa… Takový už je Život válečníka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 784
Spasitel Ukázky z knih
Spasitel
Andy Weir

20. října 2021, Andy Weir
Ryland Grace zůstal jako jediný přeživší na zoufalé misi poslední naděje. Pokud selže, lidstvo zanikne. Je tu však drobný háček – Ryland to neví. Nedokáže se vybavit ani své jméno, natož že má nějaký úkol a jak ho asi tak splní. Všechno, co ví, je, že hodně hodně hodně dlouho spal. Že se probudil miliony kilometrů od domova. A že společnost mu dělají dvě mrtvoly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 1361
Ultimus (Arkádie 04) Ukázky z knih
Ultimus (Arkádie 04)
Ondřej Neff

12. října 2021, Ondřej Neff
Na odvrácené straně Měsíce stojí Ultimus, vězení pro nejhorší zločince obydlených světů. Sem přijíždějí Kuba Nedomý a Dědek Čuchák, starožitníci se sídlem v Arkádii, v roli robotických specialistů. Měl to být nejlepší kšeft jejich života. Vyklubala se z toho bouda, kterou na ně nastražil jejich dávný kamarád, policejní hlavoun Mantella. V Ultimu spadnou do spárů Enigmy, nejmocnější zločinecké organizace Lunárního společenství. Najednou stojí proti všem – proti zločincům i dozorcům, proti robotům, zmutovaným paraorganismům i proti toxickému šrotu, který se vymknul kontrole.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 1194
Bouří prokletá, Mercy Thompsonová 11 Ukázky z knih
Bouří prokletá, Mercy Thompsonová 11
Patricia Briggs

9. července 2019, Patricia Briggs
Jmenuji se Mercedes Athena Thompsonová Hauptmanová a jsem automechanička. A kojotí měňavkyně… A družka alfy vlkodlačí Smečky columbijského poříčí. Přesto by mě nic z toho nedostalo do maléru, kdybych před několika měsíci na mostě nepřevzala odpovědnost za bezpečí všech osob žijících na našem území. V tu chvíli mi to tak připadalo správné. Mělo to zahrnovat jenom hon na vražedné gobliny, zombie kozy a občas nějakého trolla. Místo toho začal být náš domov brán jako neutrální území, místo, kde mohou lidé bezpečně jednat s fae.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3066
Zrádný bůh Ukázky z knih
Zrádný bůh
Cameron Johnston

3. července 2019, Cameron Johnston
Edrin Galán strávil deset let na útěku, pronásledován vlastními i skutečnými démony. Nyní ale jeden z mála přátel, kteří mu zbyli, odhalil strašlivé tajemství – a při pokusu varovat vládce rodného města byl stažen zaživa z kůže. A Walker si to díky magickému propojení myslí prožil s ním.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2885
Musíme si promluvit o Kevinovi Ukázky z knih
Musíme si promluvit o Kevinovi
Lionel Shriver

30. června 2019, Lionel Shriver
Před dvěma lety Kevin, syn Evy Khatchadourianové, zavraždil sedm svých spolužáků ze střední školy, zaměstnance školní jídelny a oblíbenou učitelku angličtiny. V době činu mu bylo teprve patnáct let, takže dostal velmi mírný trest, který si nyní odpykává ve vězení pro mladistvé na severu státu New York.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3120
Šamanova pomsta, Cesta šamana 6 Ukázky z knih
Šamanova pomsta, Cesta šamana 6
Vasilij Mahaněnko

28. června 2019, Vasilij Mahaněnko
Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Daniel Mahan, legendární šaman barlionského herního světa, si odsloužil ve virtuální realitě svůj trest. Jedenáct měsíců naplněných dobrodružstvím a bitvami je výhodným řešením v porovnání s původními osmi lety v dole. Přesto Barliona odmítá šamana nechat tak jednoduše zmizet a stírá rozdíly mezi jeho dvěma realitami.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3069
Destrukce, Tvůrci světů 01 Ukázky z knih
Destrukce, Tvůrci světů 01
Alex Drescher

25. června 2019, Alex Drescher
Stvořit vlastní svět a nechat se v něm uctívat jako bůh. Kdo by o to nestál? Stačí se narodit s nadáním Tvůrce. Jenže světy se začínají hroutit. Destrukce, ohlašovaná nevysvětlitelnými fluktuacemi, je působena někým zvenčí a brzy je jasné, že nepřítel sleduje daleko sofistikovanější cíl než jen zničit něčí sen.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2995
Měsíční oheň Ukázky z knih
Měsíční oheň
Christian Sußner, Florian Sußner

21. června 2019, Christian Sußner, Florian Sußner
O stvoření, které tě napadlo, vyprávějí anmarské legendy. Nazývají jej Služebník stínů. Dokud budeš živ, bude ti v patách.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3219
Poutník z Mohameda - Alláhův hněv Ukázky z knih
Poutník z Mohameda - Alláhův hněv
František Kotleta

22. května 2019, František Kotleta
Vesmír, ve kterém se lidé uchýlili k fanatickému vyznávání největších náboženství, nabízí spoustu skvělých obchodních příležitostí. Zvlášť když se živíte pašováním zakázaného alkoholu a pornografie. A Daniel Kalandra je v tom zatraceně dobrý. Možná až moc, protože když se sbírají šiky k nové válce, chtějí ho mít vlivní lidé na své straně. A ne neberou jako odpověď.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3206
Králové Wyldu Ukázky z knih
Králové Wyldu
Nicholas Eames

15. května 2019, Nicholas Eames
Jako by se G. R. R. Martin potkal s Terrym Pratchettem. Clay Cooper a jeho proslulá skupina kdysi bývali ti nejlepší z nejlepších — nejobávanější žoldnéři na této straně Heartwyldu. Ale dny jejich slávy už dávno pominuly. Každý z nich si šel svou cestou. Zestárli, ztloustli, opíjeli se, nebo všechno současně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3209
Karmadontova šachovnice, Cesta šamana 5 Ukázky z knih
Karmadontova šachovnice, Cesta šamana 5
Vasilij Mahaněnko

13. května 2019, Vasilij Mahaněnko
Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Šaman Mahan se jako novopečený majitel hradu Altameda připravuje na nová dobrodružství, ale zbytek hráčů Barliony očekává spíš klidnější herní chvíle.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3109
Za smrtí, Obránce perimetru 02 Ukázky z knih
Za smrtí, Obránce perimetru 02
Michael Atamanov

11. května 2019, Michael Atamanov
V reálném světě je Ruslan skvělý hráč vesmírných strategií. V tom digitálním je z něj Georg royl Inoky ton Mesfelle, korunní princ Říše a významný člen Oranžového rodu. Před nějakou dobou totiž Ruslan kývl na nabídku tajemného cizince, pana G.I., aby se stal jeho náhradníkem ve hře Obránce perimetru. Jde o prestižní záležitost pro úzký okruh bohatých vyvolených a pan G.I. si v ní vedl velmi špatně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2876
Hranice impéria, Centrální impérium 01 Ukázky z knih
Hranice impéria, Centrální impérium 01
Jan Kotouč

9. května 2019, Jan Kotouč
Daniel Hankerson je geneticky vylepšený příslušník císařské rodiny, ale raději než na rodinný vliv a peníze se vždy spoléhal na svou schopnost odhadovat lidi, která mu pomáhá jak při práci pro rozvědku loďstva, tak při hraní karet. Díky ní pozná, že něco visí ve vzduchu, když se ho pokusí při loupežném přepadení zabít, a ani z nadcházející mise na okraj Impéria nemá dobrý pocit. Čím víc se mluví o tom, že jde o rutinní test nové komunikační lodě, tím je to podezřelejší.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3068
Krev pro Rusalku Ukázky z knih
Krev pro Rusalku
Kristýna Sněgoňová

21. března 2019, Kristýna Sněgoňová
Rusalky, žínky, meluzíny, říkejte jim, jak chcete, protože co si budeme vykládat, většinou se stejně živí jako šlapky. Stačí zaplatit a víla se vám promění, v koho si přejete. Má to ale malý háček – platí se krví. Pro dohled nad vílami je tu speciální policejní oddělení a lidé v něm vědí, že když děláte s vílama, vždycky se něco podělá.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3366
Hrad fantomů, Cesta šamana 4 Ukázky z knih
Hrad fantomů, Cesta šamana 4
Vasilij Mahaněnko

9. března 2019, Vasilij Mahaněnko
Barliona. Virtuální svět narvaný k prasknutí monstry, bitvami a samozřejmě hráči. Ale co je klan hráčů bez pořádného hradu? Nic. Každý správný šéf by proto měl svojí gildě sehnat pořádnou základnu. Není divu, že šaman Mahan, velitel Legend Barliony, přijme od malabarského císaře záhadný hrad Altameda. Má to ovšem jeden háček: hrad zamořili fantomové, které musí Mahanův klan nejdřív zlikvidovat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3171
Doupě/Zhroucení koně Ukázky z knih
Doupě/Zhroucení koně
Brian Evenson

6. března 2019, Brian Evenson
Šestnáct povídek a dvě novely, které vám naženou husí kůži a vyvedou vás z rovnováhy. První důkladné seznámení s jedním z mistrů současného hororu, který velmi rád zkoumá hranice šílenství a obdivuje Samuela Becketta stejně jako Dashiela Hammeta.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3177
Devět nocí, Devět dní 2 Ukázky z knih
Devět nocí, Devět dní 2
Zuzana Strachotová

17. února 2019, Zuzana Strachotová
Hrozba byla zažehnána. Bezprostřední nebezpečí pominulo. Sera a Lee mohou konečně žít své životy, tak, jak si je ve vidině svobody vysnili. Jenomže tam, kde mělo zářit hrdinství, zůstalo v očích lidu selhání.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3256
Krvavé zrcadlo, Světlonoš 4 Ukázky z knih
Krvavé zrcadlo, Světlonoš 4
Brent Weeks

9. února 2019, Brent Weeks
Zbaven magické i politické moci, uvězněn ve své vlastní magické kobce, nemá před sebou bývalý vládce Gavin Guile žádné vyhlídky na útěk. Lidé, jimž kdysi vládl, ho považují za mrtvého. Svět však čelí katastrofě větší, než kdy Sedm satrapií zažilo… a jedině on jej může zachránit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3240
Řetězová reakce, Spad 4 Ukázky z knih
Řetězová reakce, Spad 4
František Kotleta

7. února 2019, František Kotleta
Je po válkách, které nikdo nevyhrál. Většinu planety vymazaly výbuchy jaderných bomb a tam, kde lidé přežili, je situace stále horší – šíří se hlad, chaos, otrokářství a postapokalyptické kulty. V sutinách Prahy se dějí strašné věci, ale ti, kdo mají moc, netouží po změně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3224
Ve stínu apokalypsy Ukázky z knih
Ve stínu apokalypsy
Boris Hokr a Leoš Kyša

1. února 2019, Boris Hokr a Leoš Kyša
Každá civilizace věřila, že jednou přijde její konec – vrátí se bohové a všechno se rozpadne v prach. Tenhle strach zůstává i v dnešním člověku, a možná proto po celém světě patří knihy s tématem apokalypsy a života po ní už desítky let mezi nejúspěšnější. A je jasné, že tahle antologie se mezi ně zařadí, protože v ní najdete přední české autory fantastického žánru, kteří se vydali vstříc invazím mimozemšťanů, zmutovaným virům, zdrcujícím válkám či klimatickým změnám.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2948
Stíny nad řádem Kai Ukázky z knih
Stíny nad řádem Kai
Joe Dever, John Grant

26. ledna 2019, Joe Dever, John Grant
Pouze národ Sommerlunďanů vzdoruje armádě temnoty a podmanění Magnamundu. V čele zoufalého odboje stojí řád Kai a jeho spojenci, čarodějové Bratrstva Křišťálové hvězdy. Vzpurný čaroděj Vonotar však zradí Bratrstvo a ze vzdoru spojí své síly s Temným pánem Zagarnou. Společně ničí vše, co se jim postaví do cesty, a rozpoutají nejzuřivější invazi, jaké byl kdy Sommerlund svědkem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3164
Krev teče vždycky červená Ukázky z knih
Krev teče vždycky červená
Hanina Veselá

21. ledna 2019, Hanina Veselá
Doby, kdy Plavena byla chudou rybářskou zemí, jsou dávno pryč. Dnes je z ní koloniální velmoc s císařem jako jediným svrchovaným vládcem. Ačkoliv ve stínu jeho majestátu blednou samotné hvězdy, i on jednou zemře. A co se stane pak? Za koho se postaví armáda? Jak se zachová mocná pozemková aristokracie? Co udělá vlivná klika magiků z Východluní?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3220
Dvě místa na slunci, Poutníci 2 Ukázky z knih
Dvě místa na slunci, Poutníci 2
Becky Chambersová

17. listopadu 2018, Becky Chambersová
Volné pokračování space opery Dlouhá cesta na malou, rozzlobenou planetu. Kdysi byla Lovelace jen nehmatatelnou umělou inteligencí na tunelářské lodi. Po zhroucení a restartu lodního systému se však probouzí v umělém těle. Nic si nepamatuje, a přesto musí začít žít ve světě, kde je sama její existence nezákonná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3644
Roj, Stará flotila 1 Ukázky z knih
Roj, Stará flotila 1
Nick Webb

14. listopadu 2018, Nick Webb
Když se lidstvo poprvé střetlo s Rojem, nebyli jsme na něj připraveni. Mimozemská flotila se nemilosrdně probila až k Zemi, zničila desítky měst, zabila milióny lidí… a pak jejich lodě uprostřed útoku náhle odletěly a zmizely v hlubinách vesmíru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4033
Dlouhý krok do tmy Ukázky z knih
Dlouhý krok do tmy
Tomáš Bandžuch

11. listopadu 2018, Tomáš Bandžuch
Podzim roku 1918. Rakousko-Uhersko po zdánlivě nekonečných čtyřech letech války ohlásilo kapitulaci a v lese nedaleko Lomnice nad Popelkou objevila textilní dělnice tělo zavražděné dívky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3578
Kdo se bojí smrti Ukázky z knih
Kdo se bojí smrti
Nnedi Okoraforová

8. listopadu 2018, Nnedi Okoraforová
Daleká budoucnost, Afrika po jaderné katastrofě, genocida sužující celou oblast. Agresoři Nuruové se rozhodli následovat Velkou knihu a vyhladit kmen Okeků. Jediná pozůstalá z vyhlazené okekské vesnice je brutálně znásilněna, podaří se jí však uniknout a ukrýt se v poušti. Narodí se jí holčička s vlasy a kůží barvy písku a ona hned ví, že její dcera je jiná. Pojmenuje ji Onyesonwu, což ve starém africkém jazyce znamená „Kdo se bojí smrti“.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3667
Ředitel a hydra Ukázky z knih
Ředitel a hydra
Jan Jícha

3. listopadu 2018, Jan Jícha
Alfréd nemá rád děti. Umí kouzlit, a tak kouzlí dětem — aby si mohl kupovat cigarety, dát si horkou vanu a další den se posunout o štaci dál. Jeho mrtvolnou pohodu naruší až neznámý muž, který mu předloží podivnou nabídku. Alfréd se má stát ředitelem kouzelnické školy v Beďarech.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4027
Pouštní přísaha, Assassin´s Creed Origins 1 Ukázky z knih
Pouštní přísaha, Assassin´s Creed Origins 1
Oliver Bowden

31. října 2018, Oliver Bowden
Assassin’s Creed Origins předcházela Přísaha. Egypt, 70 p. n. l.: Zemí se plíží nemilosrdný zabiják. Jeho úkolem je vypátrat a zničit poslední členy starověkého řádu Medžajů – vyhladit pokrevní linii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3732
Světy a umění Blizzard Entertainment Ukázky z knih
Světy a umění Blizzard Entertainment
Kolektiv autorů

28. října 2018, Kolektiv autorů
Během posledních dvou desetiletí měla společnost Blizzard Entertainment obrovský dopad na svět her a globální pop kulturu. Od svých pokorných začátků v roce 1991 jakožto tříčlenný tým vývojářů her pro konzole až po vytvoření trháků Warcraft, Diablo a StarCraft má za sebou Blizzard bohatou historii ve vytváření ohromujících fantasy a sci-fi světů. Osobité herní a příběhové styly společnosti zaujaly na celém světě desítky milionů lidí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4016