Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Krátké zprávy
Krev teče vždycky červená – křest knihy Haniny Veselé ve Fantasyi


12. listopadu 2018, Jakub Gergela
Dovolujeme si Vás pozvat na křest samostatného románu Haniny Veselé Krev teče vždycky červená. Kdy a kde? Ve čtvrtek 22. 11. 2018 od 18 hodin v knihkupectví Fantasya, které se nachází v ulici Šafaříkova 11/370 Praha – Vinohrady. Během křtu proběhne i autogramiáda. Kmotrem knihy pak nebude nikdo menší než bestiální šéfredaktor sci-fi/fantasy časopisu Pevnost Martin Fajkus. Po křtu a autogramiádě knihy se autorka od 19:00 h. přesune do restaurace Hlučná samota, kde bude možnost si s ní popovídat a možná ji i trochu vyzpovídat. Neváhejte a dorazte. Nakladatelství Mytago a knihkupectví Fantasya Vás srdečně zvou!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5311
Krátké zprávy
Finský spisovatel Jussi Valtonen navštíví Českou a Slovenskou republiku.


30. října 2018, Jakub Gergela
Koncem října a počátkem listopadu navštíví Českou a Slovenskou republiku významný finský spisovatel Jussi Valtonen, a to v rámci festivalu Dny Severu 2018. Valtonen se proslavil románem Oni nevědí, za který získal literární cenu Finlandia; titul se přeložil do devíti jazyků a ve Finsku se prodalo na sto deset tisíc výtisků. S autorem se setkáte na těchto místech: 29. 10. 2018 v 18:00 v Bratislavě v knihkupectví Martinus (Obchodná); dále pak 30. 10. 2018 v Brně na autogramiádě v Knihy Dobrovský (Joštova) od 17:00 a na besedě MKZ od 18:00; následně v Praze 1. 11. 2018 v Paláci knih Neoluxor (Václavské náměstí) od 17:00 a ještě téhož dne na besedě v DOXu od 19:00; na besedě se bude možné setkat i s výtvarnicí Markétou Baňkovou, a to ve vzducholodi Gulliver. Diskutovat se bude o velmi zajímavých tématech, tak neváhejte dorazit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5379
Krátké zprávy
Cena Jiřího Marka míří do Mystery Pressu


6. července 2018,
Cena Jiřího Marka je nejprestižnější tuzemské ocenění pro nejlepší český detektivní román, které od roku 1996 uděluje Česká asociace autorů detektivní literatury (AIEP). Vítězem aktuálního ročního se stala historická detektivka Viléma Křížka Smrt má vůni inkoustu. Nakladatelství Mystery Press letos zabodovalo rovnou dvakrát – kromě hlavní ceny obsadili také třetí místo s humornou detektivkou Marie Rejfové Kdo jinému jámu kopá. Nakladatelství i přes zjevný úspěch však nehodlá usnout na vavřínech. Příznivci obou svérázných detektivů si letos přijdou na své: V květnu vyšel již druhý román s Josefínou Divíškovou Komu straší ve věži a nový případ Eliáše Sattlera na sebe dlouho nenechá čekat. Na knižní pulty se vrátí už tento rok v listopadu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5697
Krátké zprávy
Autogramiáda tvůrců antologie Ve stínu Říše


11. prosince 2017,
Nová antologie Ve stínu Říše editorů Leoše Kyši a Borise Hokra přináší v celkem 17 povídkách čtenářům příběhy s tematikou nacismu, druhé světové války a Třetí říše. Hvězdy české fantastiky jako František Kotleta, Tomáš Bandžuch, Jan Kotouč, sestry Lukačovičovy, Míla Linc a další nahlíží na tyto témata v neotřelých a nápaditých textech z pestré směsice úhlů pohledu. Nakladatelství Epocha zve u příležitosti vydání knihy na velkou autogramiádu, která se uskuteční ve středu 13. prosince 2017 od 17.00 v knihku­pectví Knihy Dobrovský (Václavské nám., Praha). Více informací naleznete zde.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6519
Krátké zprávy
Křest a autogramiáda románů Devět dní a Cíl: Kasimir


23. listopadu 2017,
Nakladatelství FANTOM Print zve nejen všechny příznivce sci-fi a fantasy na dvojitý křest a autogramiádu románů Devět dní a Cíl: Kasimir. Akce proběhne již za týden 30. 11. 2017 od 18:00 v prostorách knihkupectví Fantasya, Šafaříkova 11/370, Praha-Vinohrady. S oběma autory, Zuzanou Strachotovou a Janem Kotoučem, bude následně možné posedět od 19:30 v restauraci Zvonařka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4226
Krátké zprávy
Siri Pettersen podruhé v České republice!


11. listopadu 2017,
Čeští fanoušci sci-fi a fantasy literatury se v listopadu budou moci už podruhé osobně setkat s norskou spisovatelkou, autorkou komiksů a ilustrátorkou Siri Pettersenovou. Pettersonová navštíví Českou republiku v rámci multižánrového festivalu Dny severu 2017, kde mimo jiné také oslaví vydání českého překladu jejího románu Síla, který uzavírá oceňovanou trilogii Havraní kruhy. Kromě besedy 21. listopadu v Moravské zemské knihovně v Brně a 23. listopadu v pražském Centru současného umění DOX se Siri Pettersenová zúčastní 24. listopadu autogramiády v Paláci knih Luxor na Václavském náměstí. Akci pořádá Skandinávský dům ve spolupráci s nakladatelstvím Host a za podpory norské literární agentury NORLA.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3883
Krátké zprávy
Marek a Jitka Hladkých pokřtí kriminální příběh, který v českém prostředí nemá obdoby


10. listopadu 2017,
S prostředím soudní patologie se setkáváme převážně v televizních seriálech, nicméně občas si najde cestu také do světa knih. Jedním z takových příkladů je i kriminální román Marka a Jitky Hladkých Causa Mortis, který láká na drama, nečekané zvraty či detektivní zápletku a chybět nesmí ani pořádně hutná hororová atmosféra. Při příležitosti vydání jejich knihy nakladatelství Epocha zve na křest, jenž se uskuteční 20. listopadu 2017 od 17.00 v knihku­pectví Academia (Václavské nám. 34, Praha). Více informací naleznete zde.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4160
Krátké zprávy
Vítězem soutěže o Úkol přežít se stal Jan Kroupa


22. září 2017,
Soutěž o knihu Úkol přežít Vasilije Mahaněnka na Fantasyi skončila a výhercem se stal Jan Kroupa, kterému tímto ještě jednou gratulujeme. Správné odpovědi zněly, že Daniel Mahan se po vstupu do Barliony stane šamanem; jméno ženy z úvodu knihy zní Marina; Cesta šamana aktuálně čítá celkem sedm dílů a Vasilij Mahaněnko pochází z Ruska. Poděkování pak směřujeme nakladatelství FANTOM Print, které výtisk do soutěže laskavě poskytlo. A pokud jste tentokrát nevyhráli, nezoufejte. Brzy se na Fantasyi objeví další příležitost zkusit to znovu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3367
Dan Černý pokřtí na Crweconu Zlatou klasiku nejslavnějších příběhů a kreslířů z Kačerova! Krátké zprávy
Dan Černý pokřtí na Crweconu Zlatou klasiku nejslavnějších příběhů a kreslířů z Kačerova!


16. června 2017, Vojtěch Čepelák
Již tuto sobotu se křtí první kniha pětidílné série Zlatá klasika, kterou se vydavatelství Egmont rozhodlo vyslyšet prosby všech dospělých fanoušků komiksů od Disneyho a strýčka Skrblíka zvlášť! Každý svazek bude věnován jednomu z legendárních komiksových tvůrců. Prvním je opěvovaný Don Rosa, dříč, který dokázal udělat z hrabivého multimiliardáře nejpopulárnějšího hrdinu Kačerova.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4424
Krátké zprávy
Komiksoví Češi Pavla Kosatíka budou vpuštěni do Galerie Lucerna


18. března 2017, Vojtěch Čepelák
Devítidílná komiksová série Češi podle TV seriálu České století ukázala, že ani historické adaptace nemusí být nutně fuj. A teď dostala i vlastní výstavu! Ta se navíc pokusí nezařadit do nudné tradice pouhých zarámovaných komiksových stránek, ale bude trošku víc punk! Zpracování klíčových okamžiků národní historie 20. století spojuje osobnost a scénáře spisovatele a historika Pavla Kosatíka. Výstava začne vernisáží v pražské Galerii Lucerna 29. března a potrvá do 18. dubna.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4930
Krátké zprávy
Výherci soutěže o lístky na předpremiéru Warcraftu


3. června 2016,
Soutěž o pět lístků na předpremiéru Warcraftu na Fantasyi skončila a výherci byli kontaktováni na uvedené e-mailové adresy. Pokud jste neměli štěstí, sledujte pečlivě facebookový profil nakladatelství FANTOM Print, kde podobnou soutěž právě odstartovali.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5292
Krátké zprávy
Uzávěrka 35. ročníku Ceny Karla Čapka


27. října 2015,
Československý fandom vyhlásil 35. ročník literární soutěže Cena Karla Čapka. Její uzávěrka se blíží, své práce žánru sci-fi, fantasy nebo hororu s fantastickými prvky psané česky nebo slovensky můžete posílat do 30. listopadu 2015. Podrobnosti naleznete na stránkách Fandomu www.fandom.cz v sekci CKČ, kde je o soutěži několik článků. Bližší informace podá též administrátorka soutěže Jiřina Aquila Vorlová, e-mail AQUILA@ALTAR.CZ nebo AQL@SEZNAM.CZ.

Číst článek dál | Diskuze (7407) | Přístupů: 43388
Krátké zprávy
Desátý KomiksFEST! představí Generaci 2.0


19. října 2015, redakce
Dosud největší výstava mladých domácích komiksových tvůrců s názvem Generace 2.0 zahájí 20. 10. výroční desátý KomiksFEST!. 50 stran speciálně vytvořených komiksů od 18 českých a slovenských autorů bude vystaveno v Písecké bráně a převážná většina otištěna i v aktuálním katalogu KomiksFEST!u. Festival potrvá do neděle 25. října. Více informací najdete na stránkách www.komiksfest.cz .

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 7040
Kultovní Zámek a klíč počtvrté a na přání Krátké zprávy
Kultovní Zámek a klíč počtvrté a na přání


7. září 2015, redakce
Nakladatelství Comics Centrum přichází s dalším dílem komiksové série Zámek a klíč v edici Na přání. Sourozenci Zámkovi nacházejí další a další zázračné klíče a s nimi související informace. Přibývají ale také záhady. Jaké překvapení odhalí obyvatelé Klíčova tentokrát? To čtenáři zjistí, když si čtvrté pokračování kultovního komiksového hororu autora Joea Hilla objedná dostatečný počet zájemců. Aby mohl díl Klíče království v rámci speciální edice Na přání skutečně 19. října vyjít, musí jich být alespoň pět set. Do 20. září 2015 si lze titul objednávat přímo u Comics Centra na www.comicscentrum.cz.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 6332
Krátké zprávy
Velká pevnostní anketa 2015


1. května 2015,
Chcete se stát spolutvůrci časopisu Pevnost? Chcete upozornit na něco, co vám v Pevnosti chybí? Chcete pochválit, poradit případně pokárat redakci? Pak máte jedinečnou příležitost! Od 1. května do 1. července poběží na internetu Velká pevnostní anketa. Odpovězte na otázky a napište, co se vám v Pevnosti líbí, co vás štve, co chcete přidat, ubrat a vůbec, kam si myslíte, že by se měl váš časopis ubírat. A jeho redakce vás za to ještě odmění! 3 vylosovaní účastníci získají skvělou deskovku, 50 dalších hodnotnou knižní prémii a jeden šťastlivec originální pevnostní tričko z limitované edice s obrázkem komiksového malíře Dana Černého! Anketu najdete zde.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5618
Pozvánka: Kevin Hearne v Praze a Brně! Krátké zprávy
Pozvánka: Kevin Hearne v Praze a Brně!


30. dubna 2015,
Americký autor Kevin Hearne se ve světě i u nás proslavil dobrodružnými příběhy s nesmrtelným druidem Attikem a jeho věrným psím společníkem Oberonem. Akční koktejl plný kouzel a vtipných hlášek se prostě strefil do černého, a tak se můžeme po románech Prohnaný, Proklatý, Praštěný a Napálený do budoucna těšit na dalších pět plánovaných románů počínaje pátým dílem, který se pod názvem Nahraný objeví v českém překladu už v prvním pololetí příštího roku. Mezitím už koncem dubna vyjde česky povídková sbírka Gaiin štít: Příběhy železného druida, která shrnuje všechny kratší příběhy odehrávající se až do počátku pátého svazku včetně novely, jejíž znalost je pro čtenáře cyklu klíčová. Jde o první souhrnné vydání těchto příběhů na světě. A nejlepší na tom je, že pokřtít přijede knihu do České republiky sám Kevin Hearne! Setkání s autorem, křest jeho nové knihy a následná autogramiáda proběhne 5. května od 16.00 v Městské knihovně v Praze (Mariánské náměstí 1/98) a 6. května od 16.00 v Knihovně Jiřího Mahena v Brně (Kobližná 4). Na místě bude zajištěn prodej autorových knih se slevou, ale určitě si nezapomeňte přinést už zakoupené tituly, po křtu a diskusi se čtenáři proběhne také autogramiáda.

Číst článek dál | Diskuze (125) | Přístupů: 5514
2075 Osaka Underground vás chce obnažit až na neotitanové kosti! Krátké zprávy
2075 Osaka Underground vás chce obnažit až na neotitanové kosti!


19. ledna 2015,
Pražský YES CLUB spojí v sobotu 30. ledna japonskou hudební elektroniku s cyberpunkovou atmosférou Matrixu či jeho animovaného předobrazu Ghost in the Shell. Tohle je Osaka budoucnosti, v jejímž dešti umírají podivíni i překrásní androidi jako ve scénách z Blade Runnera! Vstupte.

Číst článek dál | Diskuze (4) | Přístupů: 5126
Krátké zprávy
Vítězkou soutěže o Úder půlnoci se stala Markéta Kuklovská


31. října 2014,
Do soutěže o román Úder půlnoci od Laurell K. Hamiltonové, přišlo celkem 50 odpovědí, z toho bylo 38 správných. Vítězkou se stala Markéta Kuklovská. Úder půlnoci je v sérii čtvrtým dílem; hlavní hrdinku na konci naší ukázky objímá Májová Maggie; kniha vyšla v originále v roce 2005 a do češtiny román přeložila Dominika Moulíková. Vítězce gratulujeme!

Číst článek dál | Diskuze (133) | Přístupů: 5942
Krátké zprávy
KomiksFEST! už zítra!


28. října 2014, redakce
Devátý ročník mezinárodního komiksového festivalu KomiksFEST! začíná už zítra v Praze. „Hlavním hostem bude Bulhar Alex Maleev, který se se svou expresivní kresbou se dokázal prosadit v USA v moderním superhrdinském komiksu. U nás je známý hlavně díky ceněným Bendisovým Omnibusům s Daredevilem a na KomiksFEST! mu vyjde i pokračování slavné Vrány Jamese O´Barra s podtitulem Mrtvá doba,“ zvou organizátoři. Kromě toho bude letos součástí KomiksFEST!u ko­miksová bitva mezi českými autory ze sdružení DRAWetc. a legendou chorvatské nezávislé scény Igorem Hofbauerem nebo právě třeba Alexem Maleevem. V sobotu také proběhnou tradiční dětské dílny, křty komiksů, vyhlašování cen Muriel a Arnal a nedílnou součástí celého festivalu budou i vernisáže mnoha výstav. Více informací o festivalu lze nalézt na jeho oficiálních stránkách komiksfest.cz .

Číst článek dál | Diskuze (3) | Přístupů: 5063
Hanina Veselá pokřtí svou Slzu pro dračího pána Krátké zprávy
Hanina Veselá pokřtí svou Slzu pro dračího pána


23. října 2014, redakce
Ve středu 29. října proběhne od 17:30 v pražském café baru Geekárna (Starokošířská 9, Praha 5) křest fantasy knihy Haniny Veselé ze světa Asterionu o telepatce Magnólii, Slza dračího pána. Kromě samotného aktu dojde například na skandální odhalení zrodu hlavní hrdinky. „Doufám, že si se mnou připijete na úspěch nové edice z dílny mágů nakladatelství Mytago. Jmenuje se Pulčík – nebo jak já familiérně říkám – kolibřík. Během kvízu budete moci tohoto prvního kolibříka vyhrát a v případě neúspěchu zakoupit se slevou,“ zve na křest autorka. Více informací najdete na facebookové události akce.

Číst článek dál | Diskuze (123) | Přístupů: 5922
Krátké zprávy
Vítězkou soutěže o Otrokyni citů se stala Věra Graftnerová


22. října 2014,
Do soutěže o román Otrokyně citů od Nalini Singh, přišlo celkem 47 odpovědí, z toho bylo 40 správných. Vítězkou se stala Věra Graftnerová. Děj knihy se odehrává v roce 2079; Lucas patří do smečky DarkRiver; spisovatelka Nalini Singh pochází z Nového Zélandu a do češtiny román přeložil Jan Kovář. Vítězce gratulujeme!

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4090
Krátké zprávy
Vítězem soutěže o audioknihu Asfalt II se stal Ladislav Červínek


16. října 2014,
Správné odpovědi v soutěži zněly: Kuffenbachovou pravou rukou je Ostranski; obě části Asfaltu namluvil Ludvík Král; Štěpán Kopřiva není autorem knihy Hvězdní honáci a Audiotéka byla spuštěna 2. 10. 2011, takže letos slaví třetí narozeniny. Vítězi, kterým se stal Ladislav Červínek, gratulujeme! Cenu do soutěže věnoval projekt Audiotéka.cz.

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 3845
Krátké zprávy
Vítězem soutěže o Úsvit planety opic se stal Robert Bílý


6. října 2014,
Do soutěže o Úsvit planety opic, román z cyklu Kolo času od Roberta Jordana, přišlo celkem 82 odpovědí, z toho bylo 65 správných. Vítězem se stal Robert Bílý. Film Úsvit planety opic režíroval Matt Reeves; původní román Planeta opic z roku 1963 napsal Pierre Boulle; ve filmu Úsvit planety opic nehraje James Franco a oficiální novelizaci přeložil do češtiny Milan Žáček. Vítězi gratulujeme!

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 4055
Krátké zprávy
Nominace na ceny Akademie science fiction, fantasy a hororu za rok 2013


23. března 2014, redakce
Česká akademie sci-fi, fantasy a hororu zveřejnila po prvním kole hlasování nominace na nejlepší knihy roku 2013. Z těch během dubna vybere vítěze, které vyhlásí na pražském veletrhu Svět knihy v sobotu 17. května 2014. Kompletní seznam nominovaných v jednotlivých kategoriích najdete po rozkliknutí článku.

Číst článek dál | Diskuze (121) | Přístupů: 5837
Krátké zprávy
Takhle vypadá česká vláda podle čtenářů komiksů!


11. listopadu 2013, redakce
Zatímco čeští politici o vládní koalici teprve pomalu začínají vyjednávat, domácí fanoušci komiksů mají o tom, kdo by měl zasednout v budově pražské Strakovy akademie, už dávno jasno. Nakladatelství Crew o tom nechalo rozhodnout své fanoušky na Facebooku. Jako premiér by podle nich měl pevnou rukou vládnout sám Lucifer, ministerstvu vnitra by šéfoval Batman a finance by měl v merku Strýček Skrblík. Po jejich boku by stanuli například Profesor Charles Xavier (Ministerstvo školství), Zelený Raoul (Min. zahraničí) nebo Sandman (Min. kultury). Na spravedlnost by dohlížel Soudce Dredd a zdravotnictví zajišťoval Panoramix z Asterixe a Obelixe. Kompletní seznam i s argumenty jednotlivých fanoušků naleznete v celé zprávě.

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 7848
Krátké zprávy
Blíží se uzávěrka Ceny Karla Čapka


10. listopadu 2013, redakce
Československý fandom vyhlásil 33. ročník prestižní fantastické literární soutěže Cena Karla Čapka. Jeho uzávěrka je už 30. listopadu 2013. I letos se soutěží ve čtyřech kategoriích – mikropovídka (max. 9000 znaků vč. mezer), krátká povídka (max. 30 000 znaků), povídka (max. 90 000 znaků) a novela (max. 450 000 znaků). Do soutěže nemohou být zařazeny texty, které se účastnily předchozích ročníků či texty, které byly již někde publikovány nebo jsou současně přihlášeny v jiné soutěži. Na rozdíl od minulých let organizátoři letos zavedli i registrační poplatek do soutěže ve výši 100 Kč a požadují, aby soutěžící odeslali své texty v elektronické formě a současně i ve třech čitelných papírových kopiích. Slavnostní vyhlášení výsledků proběhne na Parconu 2014. Více informací naleznete na webu Československého fandomu.

Číst článek dál | Diskuze (271) | Přístupů: 5672
Krátké zprávy
Křest komiksové knihy kreslíře Petra Kopla Sherlock Holmes – Poslední případ


8. října 2013, redakce
Nakladatelství Zoner Press zve na křest komiksové knihy kreslíře Petra Kopla Sherlock Holmes – Poslední případ podle příběhu Sira Arthura Conana Doyla, který proběhne ve čtvrtek 10. října 2013 v 17 hodin ve smíchovské knihovně (Náměstí 14. října 15/83, Praha). Křtít popelem z holmesovské dýmky bude president České společnosti Sherlocka Holmese Aleš Kolodrubec a jako kmotra knížky se zúčastní paní Jayantika Ganguly, generální sekretářka Indické společnosti Sherlocka Holmese, která přijede až z Kalkaty, a nebude chybět samozřejmě Petr Kopl.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4369
Krátké zprávy
Brno se dočká prvního CONCE


7. srpna 2013, Jakub Gergela
Na dálném východě, ve městě zvaném Brno, koná se od 15. do 18. srpna 2013 první ze série vícedenních conů fantastiky s názvem CONEC. Pro všechny fandy fantastiky se ve výše uvedených dnech otevírají prostory základní školy v Botanické ulici. Programové linie slibují klasickou fantasy, sci-fi, seriály, Orientcon, Manifest fantastiky, deskové hry, LARPY anebo šermířské souboje a další podobné bonusy. Při registrace předem se vstupné na čtyřdenní akci pohybuje kolem 350 Kč, vstupenka na místě okolo 400 Kč. K tomu je účastníkovi přislíbena možnost výběru kombinace dnů, během nichž se CONCE chce zúčastnit. Více informací na webových stránkách conu con-ec.cz anebo na facebooku.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 5089
Příběhy zaklínače Geralta z Rivie vycházejí v audioverzi Krátké zprávy
Příběhy zaklínače Geralta z Rivie vycházejí v audioverzi


31. července 2013, Jakub Gergela
Již toto léto a podzim se Audiotéka.cz chystá mezi fanoušky fantasy vypustit namluvené povídky a dobrodružství o obávaném lovci příšer a zaklínači, Geraltovi z Rivie. Od 21. července jsou první dvě audioknihy volně a zdarma k dostání do mobilního zařízení Samsung Galaxy S4, oficiální uvedení na otevřený trh je plánováno na 21. srpna 2013. Jednatelé společnosti Audiotéka.cz slibují, že se namluvené příběhy z 99 procent obejdou bez znatelných úprav, přičemž se škrty týkají pouze pasáží, s nimiž nelze znělým jazykem manipulovat. V zaklínačových dobrodružstvích se v roli vypravěče představí charismatický hlas Jiřího Plachého a slavného Bílého vlka zastoupí Jiří Dvořák. Více informací na stránce Samsung aplikace.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7130
Krátké zprávy
Advík 2013 vstává z popela zapomnění


24. července 2013, Jakub Gergela
Fanouškům fantastiky známá Modrá škola v Praze bude 8. – 11. srpna hostit další con. Kritikou uznávané setkání fanoušků anime, mangy, komiksu a videoher přebírají noví organizátoři, mladá krev plná nápadů, informovaná o tužbách a potřebách českého fandomu. Staré sekce se mají dočkat mnoha rozšíření, byť se s přídavkem nových. S žánrem fantasy a sci-fi se prozatím nepočítá. Program organizátoři nacpali mnoha lákadly jako je Cosplay divadlo, 100 000 Kč vložených do turnaje v League of Legends a Starcraftu 2, Manga knihovnička doplňující Maid Café a čajovnu, tematické přednášky, japonská kultura, workshopy, soutěže o ceny anebo karetní a deskové hry. Vstupné na čtyřdenní akci se pohybuje okolo 350 Kč. Více informací najdete na advik.cz a facebooku www.facebook.com/advik.cz.

Číst článek dál | Diskuze (127) | Přístupů: 5563