Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Divné počasí Ukázky z knih
Divné počasí
Joe Hill

21. března 2018, Joe Hill
Co kdyby mrak, který vypadá jako UFO, byl opravdu UFO? Co kdyby fotoaparáty opravdu uměly krást duši? Co kdyby při dešti místo kapek začaly z nebe padat ostré střepy? Čtyři mrazivé, důmyslně propracované povídky, v nichž hraje hlavní roli děsivé nadpřirozeno i neméně děsivá realita moderní společnosti – a také hrdinové z masa a kostí, kterým budete držet palce až do poslední chvíle.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2925
O krok před peklem, Kladivo na čaroděje 13 Ukázky z knih
O krok před peklem, Kladivo na čaroděje 13
Kolektiv autorů

19. března 2018, Kolektiv autorů
Svět Kladiva na čaroděje skrývá nepřeberné množství příběhů plných akce, napětí, černého humoru, magie, démonů, zombií a jiného sajrajtu. Ty nejlepší jsme shromáždili ve sbírce, na níž se kromě autorů jednotlivých dílů podíleli i další známé tváře české fantastiky a najdete v ní také vítěznou povídku literární soutěže „Napiš si své Kladivo“. Čeká na vás pořádná nálož v podobě třinácti akčních a zábavných dobrodružství naší netradiční čtyřky hrdinů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2957
Nultá hodina, Resident Evil 7 Ukázky z knih
Nultá hodina, Resident Evil 7
S. D. Perryová

11. března 2018, S. D. Perryová
Tým Bravo jednotky S.T.A.R.S. je poslán vyšetřit sérii bestiálních vražd, k nimž došlo v Raccoon City. Cestou na místo činu se však helikoptéra s týmem zřítí. Pád všichni přežijí a na cestě k záchraně narazí na havarovaný vojenský džíp. V něm najdou zohavené mrtvoly – a tím jejich noční můra právě začíná. Tým Bravo brzy zjistí, jaké zlo se rozrůstá všude okolo a Rebecca Chambersová, nováček v týmu, začne uvažovat, do čeho se to vlastně namočila…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2760
Odhalení, Mass Effect 1 Ukázky z knih
Odhalení, Mass Effect 1
Jeremy Barlow

9. března 2018, Jeremy Barlow
Turianská Hierarchie podezřívá Andromeda Initiative, že k dosažení svých ambiciózních cílů využívá zakázanou gethskou technologii. Turiané tedy vyšlou loajálního vojáka Tirana Kandrose, aby organizaci infiltroval, odhalil pravdu, a když to bude nutné, sabotoval Initiative zevnitř.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2457
Zrádce trůnu, Poušť v plamenech 2 Ukázky z knih
Zrádce trůnu, Poušť v plamenech 2
Alwyn Hamiltonová

7. března 2018, Alwyn Hamiltonová
Amání utekla ze svého rodného města na konci světa společně se záhadným cizincem Jinem na hřbetě mytického koně. Tehdy šla jen za svou vlastní svobodou, ale nyní bojuje za svobodu celého Mirádži. Tomu panuje krvežíznivý sultán, který neváhal zavraždit svého otce, aby se dostal na trůn.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2300
Fullmetal Alchemist 2 Ukázky z knih
Fullmetal Alchemist 2
Hiromu Arakawa

3. března 2018, Hiromu Arakawa
Edwarda Elrica nezajímá nic jiného, než jak svému bratru Alphonsovi vrátit jeho původní tělo, o které přišel při nebezpečném alchymistickém pokusu. Zároveň je však státním alchymistou, a proto mu nezbývá než krátce přerušit svou pouť a věnovat se služebním povinnostem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2395
Řád věčných trnů, Dominium Padlých andělů 2 Ukázky z knih
Řád věčných trnů, Dominium Padlých andělů 2
Aliette de Bodard

1. března 2018, Aliette de Bodard
Paříž zničená magickými boji se postupně začíná zotavovat, ale velké Řády ovládané Padlými anděly nadále soupeří o kontrolu nad městem. Na vrcholu moci nyní stojí řád Trnikeře a spřádá plány, jak se stát ještě mocnějším.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2499
Odsouzené město Ukázky z knih
Odsouzené město
Arkadij a Boris Strugačtí

27. února 2018, Arkadij a Boris Strugačtí
Andrej Voronin přistupuje na nabídku zúčastnit se podivného a blíže neidentifikovaného Experimentu. Ocitá se v podivném Městě, sevřeném mezi bezednou propastí a nekonečně vysokou zdí a obývaném lidmi z nejrůznějších období 20. století. Andrej se snaží odhalit smysl bizarního světa, kde se slunce na obloze v přesně stanovenou dobu rozsvěcuje a zase zhasíná, kde je každý povinen pravidelně měnit profesi a kde mají policisté zakázáno nosit zbraně. Aby však tento svět skutečně pochopil, bude nejprve muset pochopit sám sebe…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2438
Batman – Květy zla Ukázky z knih
Batman – Květy zla
Scott Snyder, James Tynion IV

18. února 2018, Scott Snyder, James Tynion IV
Bruce Wayne má takřka dokonalý život. Je zamilován do úžasné ženy, po jejímž boku pracuje den co den v jednom z gothamských center pro mládež, kde pomáhá dětem svého milovaného města. Poté, co bezmála zemřel při posledním Jokerově útoku, má jeho paměť mezery, i přesto ale nepochybuje o tom, že takhle šťastný ještě nikdy nebyl.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2466
Legie, Lazarova válka 2 Ukázky z knih
Legie, Lazarova válka 2
Jamie Sawyer

8. února 2018, Jamie Sawyer
Conrad Harris. Legenda známá jako Lazar. V akci zemřel více než stokrát, ale vždy se vrátil. Jako velící důstojník Lazarovy legie, je Harris a jeho elitní tým poslední linií obrany lidstva proti nepřátelské mimozemské rase známé jako Krell.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2440
Hořké sousto, Upíři z Chicaga 8 Ukázky z knih
Hořké sousto, Upíři z Chicaga 8
Chloe Neill

2. února 2018, Chloe Neill
Merit je upírkou pouze krátce, ale už si užila trablů, že by to vydalo na celý život. Ona a její Mistr, několik staletí starý Ethan Sullivan, znovu a znovu riskují životy, aby zachránili město, jež milují. Ne každý v Chicagu jim však tu lásku oplácí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2402
Knihy magie Ukázky z knih
Knihy magie
Neil Gaiman

7. ledna 2018, Neil Gaiman
Před Harrym Potterem tu byl ještě jeden brýlatý kouzelník. Jmenoval se Tim Hunter a do světa ho nepřivedl nikdo menší než Neil Gaiman. V komiksu Knihy magie se tento adept magických umění dostává do spárů čtyřem mágům (včetně Johna Constantina), kteří mu ukazují čtyři různé podoby magie.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2546
Faja, Naslouchač 2 Ukázky z knih
Faja, Naslouchač 2
Petra Stehlíková

3. ledna 2018, Petra Stehlíková
Návrat do temného světa, kde se na pravdu a naději už téměř zapomnělo. Ilan vstoupila do nížin, do světa zcela odlišného od toho sklenařského. Přátelství s kapitánem a ostatními členy pětadvacítky je pro ni stále nové a Ilan si začíná uvědomovat, že takový vztah nevzniká jen tak. Zvlášť když se jedná o pětadvacet bojovníků, jejichž nohy kráčí po zemi dlouhá léta a kteří během svého života ovlivnili mnoho významných událostí. Aby mohla o lidech, kteří zotročili její národ, smýšlet jako o přátelích, musí se hlavně naučit odpouštět.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2632
Sestup Ukázky z knih
Sestup
Tim Johnston

28. prosince 2017, Tim Johnston
Pobyt ve Skalistých horách má být pro Courtlandovy poslední rodinnou dovolenou, než jejich dcera nastoupí na sportovní vysokou školu. Zatímco osmnáctiletá Caitlin si chce především otestovat běžeckou kondici v náročném terénu, její rodiče doufají, že mimořádně krásné horské prostředí pomůže zažehnat dlouhotrvající manželskou krizi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2386
Rázová vlna, Spad 3 Ukázky z knih
Rázová vlna, Spad 3
František Kotleta

15. prosince 2017, František Kotleta
Válka skončila. Zbyla jen vzpomínka v podobě zničené planety, na jejíž povrch dopadly stovky jaderných hlavic. Starý svět zmizel a ten nový je jiný – divoký, nemilosrdný, radioaktivní… V jeho troskách řádí měnitelé – nájezdníci, dobyvatelé, a hlavně kult, který shromažďuje atomové bomby k jednomu velkému konečnému odpálení. Věří totiž, že Bůh chtěl zničit svět, ale něco se zvrtlo, a tak je třeba dokončit rozdělanou práci za něj.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2524
Polární záře Ukázky z knih
Polární záře
Jiří Mazurek

14. prosince 2017, Jiří Mazurek
V Severním ledovém oceánu se kapitán ruské jaderné ponorky Alexander Gomelskij snaží vypořádat s řadou záhadných událostí a selhaní, ke kterým dojde při návratu z rutinního námořního cvičení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2452
Specialistka Ukázky z knih
Specialistka
Stephenie Meyerová

13. prosince 2017, Stephenie Meyerová
Bývalé agentce na útěku před někdejšími zaměstnavateli nezbývá než vzít ještě jeden případ, aby očistila své jméno a zachránila si život. Jen málo lidí ví, že pracovala pro vládu Spojených států. Pro oddělení tak tajné, že nemá ani vlastní název. Coby výjimečná specialistka představuje zároveň jedno z nejtemnějších rizik. A tak když její zaměstnavatelé usoudí, že je pro ně nebezpečná, bez varování po ní jdou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2568
Poslední smrtelné pouto, Kronika Netesaného trůnu 3 Ukázky z knih
Poslední smrtelné pouto, Kronika Netesaného trůnu 3
Brian Staveley

12. prosince 2017, Brian Staveley
Kronika Netesaného trůnu vrcholí třetím a posledním románem. Trilogie, která začala Císařovými čepelemi a pokračovala Prozřetelností ohně, dospěla k epickému závěru, zatímco říši Annur zachvátila válka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2617
Ostří mrtvého muže, Temné bratrstvo 3 Ukázky z knih
Ostří mrtvého muže, Temné bratrstvo 3
Luke Scull

11. prosince 2017, Luke Scull
Bývalá povstalkyně Saša a její přítel z dětství Davarus Cole bojují ve Městě věží za udržení míru mezi lidmi a Mizejícími, kteří ohrožují nejen město, ale i zbytek kontinentu. Když Bílá paní vyšle Davara na jih do Rozdrcených království, aby mezi padlými hledal spojence, zjistí, že nejtěžší bitvu bude možná muset svést sám se sebou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2625
Severská mytologie Ukázky z knih
Severská mytologie
Neil Gaiman

10. prosince 2017, Neil Gaiman
Jak získal Thor své proslavené kladivo Mjölnir? Kolik světů spojuje vždyzelený jasan Yggdrasil? Kdo postavil zeď kolem Ásgardu a co bude následovat po konci světa zvaném Ragnarök? Severská mytologie převyprávěná Neilem Gaimanem nejenže odpovídá na všechny tyto otázky, ale navíc je váže do souvislého, obšírného vyprávění, v němž ožívají bohové i obři, medovina teče proudem, vlci mluví a jabloně rodí jablka nesmrtelnosti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2541
Spravedlivé pistole Ukázky z knih
Spravedlivé pistole
Jaroslav Velinský

4. prosince 2017, Jaroslav Velinský
Parta trampů najde v chatě nad městem pistoli a chata pak v noci i s kusem lesa za záhadných okolností vyhoří. V parku kdosi postřelí mladou dívku, tajemný Kalous věští po telefonu smrt a nad vším se vznáší temné stíny zločinů ještě mnohem vzdálenějších. Komu se smrt vyhne – a koho ztrestá Spravedlivá pistole?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2442
Smrt má vůni inkoustu Ukázky z knih
Smrt má vůni inkoustu
Vilém Křížek

3. prosince 2017, Vilém Křížek
Praha počátku dvacátého století se může zdát poklidná a idylická, ale pod povrchem vřou ostré spory: mezi Čechy a Němci, bohatými a chudými, podporovateli a odpůrci zbrojení… Tehdy začnou významnému průmyslníkovi Albertu Richterovi chodit výhružné anonymní dopisy a v sázce se ocitne hned několik životů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3244
Stavitelé Arestonu Ukázky z knih
Stavitelé Arestonu
Josef Pecinovský

28. listopadu 2017, Josef Pecinovský
Záhadná umělá planetka, která po desetiletí sloužila jako vězení, místo utrpení a bestiality, kam mocní posílali nejhorší zločince i nepohodlné snílky a buřiče. Dokud nepřišel Sršeň. Během svých vzestupů a pádů odhalil mnohá tajemství. Ale ani on nezískal odpověď na nejpalčivější otázku – kdo Areston postavil a za jakým účelem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2434
Ve stínu Říše Ukázky z knih
Ve stínu Říše
Boris Hokr, Leoš Kyša (eds.)

27. listopadu 2017, Boris Hokr, Leoš Kyša (eds.)
I více než sedmdesát let po skončení druhé světové války tvoří třetí říše a vše s ní spojené nedílnou součást naší historie, ale také popkultury. Dokonalí padouši, slizcí gestapáci, hororové obrazy koncentračních táborů, brutální řežby na bitevních polích od Atlantiku po Pacifik, od Evropy přes Afriku po Asii…, ale i bláznivé černé komedie nebo svérázné městské legendy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3172
47 Róninů Ukázky z knih
47 Róninů
Mike Richardson, Stan Sakai

25. listopadu 2017, Mike Richardson, Stan Sakai
Stan Sakai nekreslí jen Usagiho Yojimbo. A nekreslí jen zvířata. V této knize se chopil nejslavnější japonské legendy o 47 róninech a převedl ji do úžasné komiksové podoby. Příběh tragédie, pomsty a nepředstavitelných obětí je příběhem Japonska v kostce.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2617
Cíl: Kasimir, Sektor Hirano 8 Ukázky z knih
Cíl: Kasimir, Sektor Hirano 8
Jan Kotouč

23. listopadu 2017, Jan Kotouč
Válka v sektoru Hirano se chýlí ke konci. Po letech konfliktu se nyní Obranná aliance pod velením admirála Tylera dostala na území Kasimirského císařství, mocnosti, která celou krvavou válku začala.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2418
Causa Mortis Ukázky z knih
Causa Mortis
Marek Hladký, Jitka Hladká

21. listopadu 2017, Marek Hladký, Jitka Hladká
Ústav soudního lékařství kdesi v Praze. Ponuře důstojná budova, kam už po celá dlouhá desetiletí vede poslední cesta těch, které zastihla smrt. Přirozená i nepřirozená. Oběti nehod, vražd i sebevražd. Zde se stanoví příčina smrti – Causa Mortis. A mrtvý se jen stěží může bránit, je-li pitevní zpráva falešná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3520
Ctnosti králů, Dynastie Pampelišek 1 Ukázky z knih
Ctnosti králů, Dynastie Pampelišek 1
Ken Liu

19. listopadu 2017, Ken Liu
Císař Mapidéré sjednotil sedm království Dary pod jednu vlajku. Nyní však leží na smrtelné posteli, poddaní jsou vyčerpaní císařovými velikášskými stavebními projekty a jeho poradci usilují jen o vlastní zisky. Lidé v celé říši trpí, a dokonce i sami bohové jsou neklidní.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2242
The Rising – Nová naděje Ukázky z knih
The Rising – Nová naděje
Felix A. Münter

18. listopadu 2017, Felix A. Münter
Civilizace tak, jak ji známe, zmizela v hlubinách minulosti. Několik desítek let po celosvětovém kolapsu získá skupinka přeživších fragment zaniklého světa – datové paměti s informacemi, jejichž cena se zdá být nedozírná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2287
Zvláštní, ale pravdivé Ukázky z knih
Zvláštní, ale pravdivé
John Searles

14. listopadu 2017, John Searles
Po pádu z požárního schodiště u svého bytu na Manhattanu se Philip Chase nastěhuje zpátky domů ke své matce Charlene, zahořklé ženě, která se nikdy úplně nesmířila se smrtí mladšího syna Ronnieho, k níž došlo před pěti lety.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2179