Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, dne 23.1. bude knihkupectví Fantasya Praha uzavřeno. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Nevšední narozeniny Birthday Girl i Murakamiho Recenze
Nevšední narozeniny Birthday Girl i Murakamiho
Haruki Murakami: Birthday Girl

22. prosince 2017, Ivana Scholzová
Tento pátek byl výjimečný, bylo jí přesně dvacet. Vše bylo domluvené. Kolegyně, která měla jít na směnu místo ní, však náhle onemocněla. Kdo by chtěl trávit své narozeniny zrovna v práci? A hlavně ty dvacáté. Ale vlastně jí to ani tolik nevadilo. Chtěla ten večer původně trávit s přítelem, s kterým se pár dní zpátky pohádala. Rutina podniku je však narušena tím, že vedoucího provozu, který nikdy nebyl nemocný, postihla nesnesitelná bolest břicha. To on každý večer přivezl do bytu, který byl v témže domě, večeři majiteli restaurace, jehož nikdo jiný nikdy neviděl. A nyní tento úkol připadl na oslavenkyni.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 186
Legenda komiksu se vrací v novém vydání Recenze
Legenda komiksu se vrací v novém vydání
Alan Moore, Dave Gibbons: Watchmen – Strážci

21. prosince 2017, Petr Čapek
Je tomu již dvanáct let, co v České republice poprvé vyšel komiks scénáristy Alana Moora a kreslíře Davida Gibbonse Watchmen – Strážci. Tato komiksová legenda z osmdesátých let se i přes svůj věk těší neutuchajícímu zájmu fanoušků. Ostatně není se co divit, Strážci jsou velmi často označováni za jeden z nejzásadnějších komiksů všech dob. Není proto divu, že si BB art přichystal pro české čtenáře již třetí vydání této legendy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 346
Stvořena pro to, aby zabíjela, ale zároveň předurčena chránit křehké bytosti Recenze
Stvořena pro to, aby zabíjela, ale zároveň předurčena chránit křehké bytosti
S. J. Kincaid: Diabolik

20. prosince 2017, Anastasja Vištalová
Nemesis ve všech směrech připomíná člověka, ale člověk to není. Má lidské srdce, které však tluče jen pro jednu osobu. Je diabolik, stroj, bytost a věc s lidskou DNA ve svém genotypu. Moderní vynález geniálních mozků civilizace. Žije a dýchá jen pro jednu konkrétní osobu, pro tu, pro kterou byla stvořena. Všichni ostatní mohou lehnout popelem, ale její chráněnka senátorova dcera Sidonia von Impyrean musí přežít za každou cenu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 187
Hororový tanec Stephena Kinga Recenze
Hororový tanec Stephena Kinga
Stephen King: Danse Macabre – Svět hororu

19. prosince 2017, Jan Červenka
Přemýšleli jste někdy o tom, proč se lidé rádi bojí? Jak lidský strach funguje a které věci dokážou lidem nahnat největší strach? Pokud ano, tak je s vámi možná něco v nepořádku. Nebo jste Stephen King, momentálně patrně nejuznávanější autor hororu na světě, a rozhodli jste se napsat něco o tom, jak funguje vztah člověka, strachu a hororu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 200
Když na Deadpoola vypíšou odměnu, teče krev Recenze
Když na Deadpoola vypíšou odměnu, teče krev
Brian Posehn a Gerry Duggan: Deadpool versus S.H.I.E.L.D.

18. prosince 2017, Sabina Dudová
Jak Deadpoola bezpečně naštvat? Nezaplaťte, co mu dlužíte, a ještě k tomu na něj pošlete žoldáky z širokého okolí. Do večera máte o zábavu postaráno. Ale ujistěte se, že uklízečka nemá následující den volno – tohle bude vytírat sakra dlouho.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 198
Na koho míří spravedlivá pistole? Recenze
Na koho míří spravedlivá pistole?
Jaroslav Velinský: Spravedlivá pistole

17. prosince 2017, Martin Bečvář
Slyšeli jste někdy jméno Augustin Veliký? Pokud je vaše odpověď ano a v hlase vám při ní zazní i krapet nadšení, pak rovnou přeskočte k dalšímu odstavci. Pro vás ostatní si dovolím objasnit, že Augustin Veliký je penzionovaný kriminalista, který se směle může postavit po bok Sherlocka Holmese, Hercula Poirota a dalších věhlasných legend detektivního žánru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 207
Griša se bouří a vzdoruje Recenze
Griša se bouří a vzdoruje
Leigh Bardugo: Bouře a vzdor (Griša 2)

16. prosince 2017, Jiří Kábrt
Láska, dobrodružství a válka, to vše nadále doprovází Alinu Starkovou během pokračování trilogie Griša. V druhém díle s podtitulem „Bouře a vzdor“ nabude větší moci, ale bohužel její protivník posílí také.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 233
Asasíni v komiksu potřetí, tentokrát ve staré známé Florencii Recenze
Asasíni v komiksu potřetí, tentokrát ve staré známé Florencii
Anthony Del Col, Conor McCreery, Neil Edwards: Návrat domů (Assasin's Creed 3)

15. prosince 2017, Jan Holan
I ti, které videohry neberou, mají v dnešní době alespoň povědomí o existenci universa Assassin's Creed. To, co původně začalo jako čistě herní série, se už dávno rozrostlo v něco mnohem většího. A kromě knih nesmějí v širším záběru chybět ani komiksy. Třetí a závěrečný díl série od autorů McCreeryho a Del Cola teď přináší nakladatelství Crew. Bude se jednat o důstojné zakončení?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 201
Nejobávanější zločinec všech dob se dostal na svobodu! Recenze
Nejobávanější zločinec všech dob se dostal na svobodu!
J. K. Rowlingová: Harry Potter a vězeň z Azkabanu (ilustrované vydání)

14. prosince 2017, Anastasja Vištalová
Harry je snad jediným chlapcem na světě, který nemá rád letní prázdniny. Nic dobrého ho totiž během nich nečeká. Musí trávit teplé, prosluněné dny u strýce a tety, kteří jsou těmi nejhoršími mudly na světě. Na kouzla nevěří ani zbla a zůstávají zarytě přesvědčení o tom, že lidé jako jejich synovec zkrátka nejsou normální, vždyť, kdo by dobrovolně běhal po světě s hůlkou v ruce? Jenže nikdy není tak zle, aby nemohlo být ještě hůř. Ke konci volných bezstrastných dní se na návštěvu k Dursleyovým chystá teta Marge, která Harryho nesnáší snad ještě více než strýc Vernon.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 194
Stává se ze Spider-Mana James Bond? Recenze
Stává se ze Spider-Mana James Bond?
Mark Waid, James Robinson: Amazing Spider-Man – Rodinný podnik

13. prosince 2017, Jakub Ehrenberger
Petr Parker alias Spider-Man patří k nejznámějším a nejoblíbenějším superhrdinům marvelovského vesmíru. Jeho příběhy určené pro komiksové učně i dospívající čtenáře se na českém trhu objevují pravidelně už od 90. let. Vycházejí v nejrůznějších podobách od epizod v časopise Crew až po brožované, vypravěčsky ucelené komplety. Novinka Rodinný podnik mezi nimi přesto vyčnívá.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 180
Fantazie Luka Pearsona jednoduše nezná mezí Recenze
Fantazie Luka Pearsona jednoduše nezná mezí
Luke Pearson: Hilda a kamenný les (Hilda 3)

11. prosince 2017, Adéla Košařová
Když Hilda komiksového kreslíře a ilustrátora Luka Pearsona před sedmi lety vtrhla do světa komiksu, stal se z ní okamžitě hit. Do povědomí českých čtenářů ji bez mála před rokem následně dostalo nakladatelství Paseka a nutno říct, že s neméně velkým úspěchem. Malá zvídavá holka, která žije v kouzelné zemi, jež je absolutním ztělesněním kreativity a nezměrné fantazie, učarovala dětem i dospělým, a tak není divu, že přichází již po třetí, aby tentokrát čelila záhadnému kamennému lesu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 172
Nejlepší z možných světů? Recenze
Nejlepší z možných světů?
Elan Mastai: Dnešek není naposled

10. prosince 2017, Jiří Kábrt
Naše současná civilizace by mohla být fantastická pro lidi ze začátku 20. století, nás však už všednost možná příliš dusí. Zvlášť, když nás sci-fi literatura připravovala na svět daleko vyspělejší a utopičtější. Co kdybych vám ale řekl, že v naší době jsme skutečně měli původně disponovat neomezenou ekologickou energií, výlet na Měsíc nebyl jen pro vyvolené a technologie měla napomoci splnit každou naši potřebu? Asi byste mi neuvěřili, proto vám dnes něco řeknu o knize, v níž se cestovatel v čase přiznává, že právě on zpomalil lidský vývoj. Zabte toho blba!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 231
Divocí žolíci: Kdo drží v rukou trumfy? Recenze
Divocí žolíci: Kdo drží v rukou trumfy?
George R. R. Martin (ed.): Divocí žolíci (Divoké karty 3)

9. prosince 2017, Martin Bečvář
Blíží se Den divokých karet; den, během kterého celý New York ožije oslavami. Nespoutaná zábava, ale zároveň příležitost vzdát hold všem obětem boje za rovnoprávnost lidí zasažených mimozemským virem. Trhovci rovnají své zboží na pulty stánků, majitelé restaurací si spokojeně mnou ruce nad seznamy pozvaných hostů, obchody počítají rekordní tržby. A někde stranou všeobecného veselí tajemný Hvězdář sepisuje seznam obětí a spřádá plány na jejich likvidaci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 257
Některé záhady jsou od toho, aby zůstaly nevyřešeny Recenze
Některé záhady jsou od toho, aby zůstaly nevyřešeny
Stephen King: Colorado Kid

8. prosince 2017, Tomáš R. Tokoš
Když se na pláži odlehlého ostrova najde mrtvé tělo muže, který do Maine přijel z neznámých důvodů, náležitě to namotivuje investigativní práci dvou místních novinářů. Co policie dokáže mávnutím ruky označit za nešťastnou náhodu, případně podivnou sebevraždu, to se dva žurnalisté rozhodnou uvést na pravou míru. Proč by totiž muž označovaný jako Colorado Kid jezdil do takového zapadákova, když existuje spousta zajímavějších míst, kde skončit se životem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 258
Vyvolená dívka, jež má změnit budoucnost ve světě tonoucích Recenze
Vyvolená dívka, jež má změnit budoucnost ve světě tonoucích
Maria Dahvana Headley: Magonie

7. prosince 2017, Anastasja Višťalová
Aza netouží po ničem jiném než být normální teenager. Avšak zdá se, že je jí tahle banalita lidské existence naprosto upřena. Trpí totiž velice vzácnou nevyléčitelnou nemocí, syndromem „Azorai“. Jen si to představte, jak ironicky to zní, má nevyléčitelnou chorobu, která nese její jméno, je zkrátka a dobře výjimečná. Nicméně, ona o žádnou pozornost navíc nestojí. Daleko milejší by jí bylo, kdyby se přestala dusit a lapat po dechu, kdyby se mohla dožít svých šestnáctých narozenin a hlavně, kdyby přestala trávit většinu svého volného času zavřená v nemocničních prostorách.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 224
Návnada: Černobílá kniha plná barev Recenze
Návnada: Černobílá kniha plná barev
Chuck Palahniuk: Návnada

6. prosince 2017, Martin Bečvář
Originalita. Toto slovo se poslední dobou v souvislosti s literaturou skloňuje poměrně často. Jenže podobné diskuse většinou končí tím, že vše už bylo někdy napsáno, a proto buďme rádi za každý ždibec textu, u kterého nedokážeme spolehlivě říct, že někoho kopíruje. Chuck Palahniuk však v Návnadě všem pochybovačům vytřel zrak a ukázal, že pokud dokážete myslet mimo zajeté koleje, pak nemusíme mít z nudných vykrádaček sebe sama nebo ostatních žádné obavy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 232
Kterým divochům lze věřit? Recenze
Kterým divochům lze věřit?
Otomar Dvořák: Bůh s tančícími ústy

5. prosince 2017, Jiří Kábrt
Otomar Dvořák je dlouhodobě fascinován tajemnem a hrůzou, které můžeme nalézt tam, kde chybí civilizace. Někdy může jít o prostředí středověkých Čech, jindy zase o místa, jež pro Středoevropana zavánějí těžkou exotikou. Tři již v minulosti publikované povídky nás v novém svazku zvou na výlety do Jižní Ameriky, oblasti Karibiku a na Havaj, kde je magie živá a primitivní kmeny dosud neztratily kontakt se svými božstvy. Pozor, nikdo nám nezaručuje bezpečný návrat!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 274
Domeček pro panenky jako noční můra Neila Gaimana Recenze
Domeček pro panenky jako noční můra Neila Gaimana
Neil Gaiman: Domeček pro panenky (Sandman 2) – bar. verze

4. prosince 2017, Radim Červenka
S názvem, jako je Domeček pro panenky, lze spojit dvě základní asociace. První je růžová barva a princeznovský sen malých holčiček a ke zděšení racionálnějších jedinců i sen některých dospělých. Druhou možnost představuje lehce perverzní hororová noční můra, v níž je panenkou zavřenou v domě oběť nějakého toho zvrhlého násilníka. Jelikož jsme v universu Neila Gaimana, vydáme se po stopách toho druhého, děsivějšího obrazu. P. S.: Nutno uznat, že děsivost obou variant je relativní.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 243
Poločas rozpadu Františka Kotlety je ještě daleko. Píše svěže jako nikdy a krvavě jako vždy Recenze
Poločas rozpadu Františka Kotlety je ještě daleko. Píše svěže jako nikdy a krvavě jako vždy
František Kotleta: Poločas rozpadu (Spad 2)

3. prosince 2017, Jan Nohovec
Loňský kousek Františka Kotlety Spad původně vypadal jako samostatný román, ve kterém si krvavý hláškující maniak z Bruntálu ozkoušel postupy pomalejšího, uvolněnějšího, dospělejšího příběhu. Tedy na pozadí světa rozvráceného jadernou katastrofou, v němž mají přeživší štěstí, když je neunesou nebo nezavraždí pomatení šílenci. Nakonec se však autor nedal, pořídil Spadu letos v létě ještě druhý díl a plánuje trilogii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 769
Největší bitva světa trollů začíná! Recenze
Největší bitva světa trollů začíná!
Amanda Hockingová: Křišťálové království (Kroniky Kaninu 3)

2. prosince 2017, Ivana Scholzová
Bryn je obviněna z velezrady a vraždy svého přítele. Stává se díky tomu nepřítelem království číslo jedna a jediný, kdo ji může pomoci je Konstantin Black. To on jí odkrývá temnou pravdu, která stála za událostmi posledních let. Fakta jsou nezvratná, a přesto nikdy dřív její pocity nebyly tak rozpolcené. S blížící se bitvou se musí rozhodnout, na jakou stranu se přidá. Zda bude stát za svým královstvím, kde už není vítaná, nebo se postaví proti a bude přihlížet smrti přátel.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 266
Dva nepřátelé chyceni v Bouři Recenze
Dva nepřátelé chyceni v Bouři
Zuzana Strachotová: Devět dní (Devět dní 1)

1. prosince 2017, Adéla Kolářová
Ona utíká, on má za úkol ji chytit. Když ji chytí, ona zemře. Když mu uteče, on bude za své selhání potrestán a usmrcen. Zdá se, že smrti není úniku, ať už se situace vyvine jakýmkoli směrem. Jenže kromě nich je tu ještě jedna entita, na kterou zapomínají a která je mnohem silnější než oni oba dohromady – sama příroda. V dálce se na obloze zjevují růžová mračna, která s sebou nesou ten nejnebezpečnější atmosférický jev té doby – vražednou Bouři, která usmrtí každého, koho dostihne.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 301
Po stopách Ilustrovaného muže Recenze
Po stopách Ilustrovaného muže
Ray Bradbury: Ilustrovaný muž

30. listopadu 2017, Tereza Vršková
Jméno Ray Bradbury je v literárním světě, především v žánru sci-fi, určitě známé. Příběh 451 stupňů Fahrenheita se stal až kultovní záležitostí, která se dočkala nejen komiksové, ale i filmové varianty. Ray Bradbury je nicméně autorem také dalších příběhů a povídková sbírka Ilustrovaný muž se řadí mezi ně.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 247
Nová atraktivní “týmovka” s jedním ALE Recenze
Nová atraktivní “týmovka” s jedním ALE
Geoff Johns a kol.: Nejnebezpečnější hrdinové světa (Americká liga spravedlnosti 1)

28. listopadu 2017, Petr Čapek
Ačkoliv u nás nemá DC stále tak silné zastoupení jako hrdinové Marvelu, situace se pomalu obrací k lepšímu. Kromě zavedených sérií největších hrdinů DC v čele s Batmanem se můžeme začíst i do týmovky Justice League, která se mimochodem právě chystá do kin. Jenže co když by se Liga spravedlnosti někdy postavila proti lidstvu, kdo by je zastavil? A právě pro tento případ vzniká Americká liga spravedlnosti, jejíž první díl vychází pod taktovkou Geoffa Johnse v nakladatelství BBar­t.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 355
Střípek z Martina Recenze
Střípek z Martina
George R. R. Martin: Sídlo červa

27. listopadu 2017, David P. Stefanovič
George R. R. Martin napsal povídku. Kdo někdy nějakou nenapsal. Jenže GRRM přidal o mnoho let později ještě Píseň ledu a ohně, a proto je teď jakýkoli jeho text zpětně hodnocen jako přelomový a vhodný pro vlastní vydání. Včetně prostých povídek z počátku autorovy kariéry.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 263
Nesvatý otec aneb Když se kněz chová jako těžký rocker Recenze
Nesvatý otec aneb Když se kněz chová jako těžký rocker
Marek Dvořák: Nesvatý otec

26. listopadu 2017, Adéla Košařová
Do pomyslného mlýna české fantastiky přichází se svou troškou i mladý český autor Marek Dvořák. Jeho prvotina s podtitulem Nesvatý otec přenese čtenáře do světa aristokratického synka Phinease Mortimera, který by si z celého srdce nejvíce přál, aby život znamenal jen samé slasti a žádné starosti. Jak ale brzy pochopí, takhle jednoduché to bohužel obvykle není. Na hlavního hrdinu tak čeká strastiplná cesta do reality, na čtenáře příjemná jednohubka na nedělní odpoledne.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 246
Devět poeticky děsivých příběhů Lairda Barrona přináší Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká Recenze
Devět poeticky děsivých příběhů Lairda Barrona přináší Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká
Laird Barron: Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká

25. listopadu 2017, Jan Holan
Laird Barron je určitě jedním z nejvýznamnějších amerických autorů hororové literatury dneška a poté, co mu minulý rok vyšla česky sbírka Okultace (nakladatelství Laser-books), stal se známým i u nás. Dobré hororové weird fikce ale není nikdy dost a právě teď mají čtenáři opět důvod se radovat – malé kapesní nakladatelství Gnóm! (dle vlastních slov většinou zpravidla neviditelné, ale občas překvapí krystalem z hlubin) nyní přichází s Barronovou třetí sbírkou povídek s básnickým názvem Ta nádherná věc, jež na nás všechny čeká.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 265
Kronika časů, kdy pohanští bohové byli nemilosrdní a krutí a stíhali Čechy útrapami Recenze
Kronika časů, kdy pohanští bohové byli nemilosrdní a krutí a stíhali Čechy útrapami
Jitka Svobodová: Přemyslova krev

24. listopadu 2017, Jan Červenka
Historická fantasy má u nás hluboké kořeny, a to i přesto, že byla poslední dobou lehce na ústupu. Ale blýská se na lepší časy. Co blýská! Sám hromovládný Perun rozburácel celá nebesa nad Českými zeměmi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 320
Verum: Šílenější a temnější než první díl Recenze
Verum: Šílenější a temnější než první díl
Courtney Cole: Verum

23. listopadu 2017, Nela Libovická
Calla se opět topí. Její nový svět je temný, temný oceán a všechna tajemství ji tlačí ke dnu. V pokračování Nocte se Calla Priceová snaží vyrovnat se životem, který stále nedokáže dostat pod kontrolu. Nikomu se nedá věřit, dokonce ani vlastní rodině. Pravda je neuchopitelná, vždy proklouzne skrz prsty a přitom pravda je to jediné, co by ji mohlo osvobodit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 214
Ritmatik aneb Čáry s čárami Recenze
Ritmatik aneb Čáry s čárami
Brandon Sanderson: Ritmatik

22. listopadu 2017, Martin Bečvář
Určitě jste si jako děti rádi čmárali křídou na chodník. A možná jste si i tajně přáli, aby vaše obrázky ožily. Kdybyste byli ritmatiky, zvládli byste podobné kousky bez vážnějších problémů. A Brandon Sanderson vám ve své nové knize rád poradí, jak na to.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 276
Evakuace je asi jediným prostředkem k záchraně lidstva. Zbývá jen vyřešit, kam ho vzít Recenze
Evakuace je asi jediným prostředkem k záchraně lidstva. Zbývá jen vyřešit, kam ho vzít
Marko Kloos: Evakuace (První linie 2)

21. listopadu 2017, Olga Buriánková
Seržant Grayson je po pěti letech v armádě stále naživu. Obdobně je na tom i jeho přítelkyně Halleyová. Třebaže SAS zůstávají chycené v kleštích mezi SRA a ufouny, oba vojáci úspěšně stoupají po kariérním žebříčku, zatímco se čas od času potkají a užijí si opušťák. Když se ale mají rozhodnout ohledně prodloužení služby, vyberou si radikální změnu. Mohla by je učinit velmi šťastnými. Tedy, pouze když se vrátí z další mise.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 228