Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Závěrečný díl vikingské odysey je plný nečekaných zvratů Recenze
Závěrečný díl vikingské odysey je plný nečekaných zvratů
Jaroslav Mostecký: Prokletí přízračných hřebců (Vlčí věk 3)

10. listopadu 2016, Tomáš R. Tokoš
Je to už sedm let, co dánský princ přišel o otce i o nárok na trůn. Nový král ho milostivě poslal do světa s tím, že pokud mu přinese hlavu jiného krále, získá zpět svou korunu. Leif Kozlovrah si hned zpočátku vybere příliš velké sousto v podobě samotného vladaře Franské říše. Přestože tehdy tak tak vyvázl se svým životem, neopustila Leifa naděje na triumfální návrat do Dánska.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 327
Po těch, co zmizí, zůstanou jen Pozůstalí Toma Perroty Recenze
Po těch, co zmizí, zůstanou jen Pozůstalí Toma Perroty
Tom Perrota: Pozůstalí

9. listopadu 2016, Radim Červenka
Jednoho dne, konkrétně 14. října, se vypaří určitá část světové populace. Z ničeho nic, bez varování se prostě ztratí jako pára nad hrncem a nikdo o celé události nic neví. Jako by to byl zázrak. Právě s touto myšlenkou si pohrává na stránkách sci-fi Pozůstalí americký spisovatel Tom Perrota.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 252
Dokáže nositel Shannarova meče porazit prastaré zlo? Recenze
Dokáže nositel Shannarova meče porazit prastaré zlo?
Terry Brooks: Shannarův meč

8. listopadu 2016, Martin Bečvář
Začněme jedním prostým faktem. Shanarův meč v originále spatřil světlo světa poprvé v roce 1977. Nyní nakladatelství Omega přináší jeho druhé české vydání, s vizuálně atraktivnější obálkou a především oproti svému předchůdci s vybroušeným překladem. Má však tato klasika co nabídnout i v dnešní době?

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 415
V Gothamu se při výkonu služby zpotí nejen Batman Recenze
V Gothamu se při výkonu služby zpotí nejen Batman
Ed Brubaker, Greg Rucka: Gotham Central – Při výkonu služby

7. listopadu 2016, Jakub Ehrenberger
Výjimečný pohled do zákulisí boje se zločinem v Batmanově městě se naskýtá v novém komiksu Gotham Central. Gothamská policie, která v tradičních komiksech o Temném rytíři většinou dělá jen méně slušivý komparz, není jenom Batmanovou uklízecí četou, ale řeší i řadu vlastních případů. Ve svazku nazvaném Při výkonu služby se jejího příběhu ujal génius kriminálního komiksu Ed Brubaker.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 255
I mrtvý klíč může odemknout dávná tajemství Recenze
I mrtvý klíč může odemknout dávná tajemství
D. M. Pulley: Mrtvý klíč

6. listopadu 2016, Tomáš R. Tokoš
Šestnáctileté Beatrice se na první pohled splnil sen. Úspěšně se jí povedlo získat práci v největší clevelandské bance. Byla potřeba trochu upravit pár dokumentů, aby formálně vypadala starší, ale Beatrice se teď konečně bude moct postavit na vlastní nohy. Pokud ovšem odolá vábení tajemství týkajícího se manipulací s bezpečnostními schránkami. Stopy totiž vedou k nejvyšším představitelům banky a jejich pozornost je to poslední, o co by měla dívka stát.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 234
Meč severu je jen most mezi prvním a třetím dílem Temného bratrstva Recenze
Meč severu je jen most mezi prvním a třetím dílem Temného bratrstva
Luke Scull: Meč severu (Temné bratrstvo 2)

5. listopadu 2016, Nela Libovická
Uplynul necelý měsíc od porážky Megalorda Salazara. Vláda tyranie byla zničena a na trůn nastoupila Bílá paní. Ukazuje se však, že její vláda představuje takovou diktaturu, která je v konečném důsledku pro obyvatele země ještě více zničující.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 292
Polibek krve jako by Bratrstvu černé dýky z oka vypadl Recenze
Polibek krve jako by Bratrstvu černé dýky z oka vypadl
J. R. Ward: Polibek krve (Odkaz černé dýky 1)

3. listopadu 2016, Renata Heitelová
Po již třinácti románech ze série Bratrstvo černé dýky se úspěšná autorka paranormálních romancí J. R. Ward rozhodla zaměřit na mladší generaci upírů a vytvořit tak vedlejší sérii příběhů ze stejného světa. Slovo vedlejší by si však zasloužilo uvozovky, protože Polibek krve se z hlavní série téměř nijak nevymyká.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 317
Vesmírná sága pokračuje, tentokrát v honbě za slavným spisovatelem Recenze
Vesmírná sága pokračuje, tentokrát v honbě za slavným spisovatelem
Fiona Staples a Brian K. Vaughan: Sága 3

2. listopadu 2016, Tereza Vršková
V nekonečné záplavě superhrdinských komiksů se dá najít i pár takových, kteří nesázejí na známé tváře, ale především na originalitu a nebojí se přijít s něčím novým a neotřelým. Je to potřeba a sami čtenáři jsou důkazem, že je takové příběhy baví. A série Sága je tím jasným příkladem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 289
Nevhodné k pronájmu, protože v tomto domě straší Recenze
Nevhodné k pronájmu, protože v tomto domě straší
John Boyne: V tomto domě straší

1. listopadu 2016, Lýdie Hochmanová
John Boyne, který se celosvětově proslavil úspěšným románem Chlapec v pruhovaném pyžamu, se rozhodl přispět svou troškou do jednoho z nejtěžších knižních žánrů – hororu. Svůj příběh netradičně zasadil do let dávno minulých – odehrává se v roce 1687. V souvislosti s románem V tomto domě straší je často psáno, že kniha je poctou duchařským příběhům z devatenáctého století. Po přečtení nezbývá nic jiného, než souhlasně pokývat – Boynovi se podařilo sepsat mrazivý příběh z gotického prostředí, který zaleze pod kůži a dokonale navodí podzimní, melancholickou náladu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 304
Pomsta a rozbřesk: S ranními paprsky přichází královská smrt Recenze
Pomsta a rozbřesk: S ranními paprsky přichází královská smrt
Renée Ahdieh: Pomsta a rozbřesk

31. října 2016, Anastasja Vištalová
Chorosán má zřejmě toho nejkrutějšího krále ze všech. Kalífa Chalída Ibn-Rašída, kterého už v osmnácti letech provází nechvalná pověst. Dokonce by se dalo říci, že ho většina poddaných z hloubi duše nenávidí. Jak by také mohli, když už jsou již několik měsíců jejich dcery vybírány pro to, aby se za soumraku staly vladařovou manželkou. Jenže jejich manželský svazek, stejně jako i život, končí s prvními paprsky rozbřesku, s hedvábným provazem kolem krku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 292
Deadpool kosí bělodombies Recenze
Deadpool kosí bělodombies
Brian Posehn a Gerry Dugan: Mrtví prezidenti (Deadpool)

30. října 2016, Josef Horký
Rok 2016 patří Deadpoolovi, o tom nemůže nikdo pochybovat. Film nejenže vydělal bezmála 800 dolarových míčů, ale hlavně si svou bezprostředností a humorem získal nemalé řady fanoušků. Mnozí z nich přitom chtějí víc než jeden film za čas.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 296
Lars Kepler mění žánr Recenze
Lars Kepler mění žánr
Lars Kapler: Playground

28. října 2016, Adéla Kolářová
Jasmin Pascalová-Andersonová pracuje pro švédskou armádu a jakožto poručík velí vojenskému týmu, ve kterém je jedinou ženou. Svůj adrenalinem nabitý život miluje a všechno jí jde jako po másle. Tedy až do té doby, než se vojenská mise v Kosovu zvrtne a Jasmin v boji ztratí dva své muže a ani ona sama nevyvázne bez zranění. Na celých čtyřicet vteřin zemře, a když se po znovunastartování svého srdce probudí v nemocnici, vypráví o tajemném čínském přístavu, do kterého se během klinické smrti dostala…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 312
Shada: Doktorův zábavný průvodce po galaxii Recenze
Shada: Doktorův zábavný průvodce po galaxii
Gareth Roberts: Shada – Ztracené dobrodružství Douglase Adamse (Doctor Who)

27. října 2016, Adéla Košařová
Co se stane, když se spojí autor legendárního Stopařova průvodce po Galaxii s kultovním britským sci-fi seriálem Doctor Who? Neexploduje sice vesmír, jak by mohla tahle kouzelné kombinace napovídat, ale vznikne řada povedených seriálových epizod a mezi nimi jeden nedokončený příběh.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 249
Když to s fantastikou myslíte vážně Recenze
Když to s fantastikou myslíte vážně
Antonín K. K. Kudláč: Anatomie pocitu úžasu

25. října 2016, Josef Horký
Byť by byl název „Anatomie pocitu úžasu“ skvělým titulem pro science fiction román či povídku, kniha, která před nedávnem vyšla pod hlavičkou nakladatelství Host, je přeci jen někde dočista jinde. A to přestože v ní o žánr jde především.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 329
Sirotčinec slečny Peregrinové díky filmu opět a v novém hávu na pultech knihkupectví Recenze
Sirotčinec slečny Peregrinové díky filmu opět a v novém hávu na pultech knihkupectví
Ransom Riggs: Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti

24. října 2016, Jan Holan
Protože v kinech právě běží filmová adaptace Sirotčince slečny Peregrinové pro podivné děti od Tima Burtona, rozhodlo se nakladatelství Jota podstoupit jeden vcelku logický krok. Znovu vydalo první díl trilogie, tentokrát s líbivou filmovou obálkou v čele s Evou Green, aby všichni noví fanoušci knižní předlohu v knihkupectví bez problémů poznali. Dostane se jim ale toho, co po opuštění kina čekají?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 304
Každý touží po svém Šťastně až navěky Recenze
Každý touží po svém Šťastně až navěky
Kiera Cassová: Šťastně až navěky (Selekce)

23. října 2016, Kateřina Kopišťová
Český knižní trh neustále lační po krásných obálkách knih ze série Selekce. Skalní fanoušci se v září konečně dočkali. Nakladatelství CooBoo se rozhodlo vydat i sbírku krátkých povídek ze světa všemi opěvované Selekce, které mají čtenáře zabavit před vydáním závěrečného dílu Koruna. Dočkají se hlavní hrdinové svého šťastně až navěky?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 263
Jiskřička naděje v záplavě démonů Recenze
Jiskřička naděje v záplavě démonů
Peter Newman: Tulák

22. října 2016, Martin Bečvář
Stačilo pouhých osm let, a svět se změnil k nepoznání. Byl doslova zaplaven démonickými podstatami vystoupivšími z hlubin Trhliny, prokleté propasti v zemi. Zlo nedokázali zastavit ani nejlepší bojovníci z řad lidí vybavení nejnovější technikou, a tak si démoni vzali lidská těla i duše. A lepší zítřky lidského pokolení vzaly spolu s veškerou nadějí hodně rychle za své.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 406
Harry Potter a prokleté dítě: Rodinná tajemství se derou na povrch! Recenze
Harry Potter a prokleté dítě: Rodinná tajemství se derou na povrch!
Jack Thorne: Harry Potter a prokleté dítě

21. října 2016, Anastasja Vištalová
Jedenáct let poté, co kouzelnickým světem otřásla nervy drásající Bitva o Bradavice, se minulost opět hlásí o slovo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 376
Ohnivý dotyk chlapce z Pod Kopce dokáže být mnohem ničivější než útok rozlíceného trolla Recenze
Ohnivý dotyk chlapce z Pod Kopce dokáže být mnohem ničivější než útok rozlíceného trolla
Patricia Briggs: Ohnivý dotyk (Mercedes Thompson 9)

19. října 2016, Olga Buriánková
Zatímco Adamova smečka a Mercedes vydýchávají rány utržené v boji se sopečným bohem, Zee a Tad zmizeli Pod Kopcem. Vztahy lidí s fae se vyostřují a záhy se ti, kdo nevládnou kouzly, musejí postavit dalšímu magickému útoku. Zdivočelý troll považuje most v Tri-Cities za spíž s pojízdnými konzervami a do boje s lidožravou potvorou vstupuje odvážný alfa s umíněnou ženou i se svými vlky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 281
Druuna je podruhé zpět. A tentokrát dokonce není jen na jedno dvě použití Recenze
Druuna je podruhé zpět. A tentokrát dokonce není jen na jedno dvě použití
Paolo Eleuteri Serpieri: Druuna 4–6

18. října 2016, Petr Čapek
Kontroverzní hrdinka a především pak ikonická postava evropského komiksu je zpět, aby se opět stala ztělesněním touhy nejednoho komiksového nadšence. Ano, tušíte správně, řeč je o legendární Druuně, kterou nám koncem loňského roku naservírovalo nakladatelství Crew v necenzurované podobě. Nyní přichází s pokračováním, které si bere to nejlepší z předchozí knihy a přidává i něco málo navíc.

Číst článek dál | Diskuze (37) | Přístupů: 321
Opravu láska přemůže i smrt? Recenze
Opravu láska přemůže i smrt?
Meg Cabotová: Láska přemůže i smrt (Podsvětí 3)

17. října 2016, Nela Libovická
Třetí a závěrečný díl autorky oblíbených romantických sérií přináší vyústění příběhu inspirovaného antickým mýtem. Pierce se nachází v novém postavení, a když se přiblíží zkáza celého Ostrava kostí, je právě na ní, aby zachránila celé Podsvětí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 344
I objetí mrazu dokáže Merry Gentryovou spálit na popel Recenze
I objetí mrazu dokáže Merry Gentryovou spálit na popel
Laurell K. Hamiltonová: Objetí mrazu (Merry Gentryová 6)

16. října 2016, Nela Libovická
Princezna Říše kouzel Merry Gentryová byla nucena odejít do exilu do světa smrtelníků a doufá, že uprchne před stahujícími se stíny dvorních intrik. Král Taranis usiluje o její život – už jednou se ji pokusil zabít, když byla dítě – ale zdá se, že tentokrát má ještě děsivější úmysly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 326
Zapomeňte na nudné origami – Mistr papírových kouzel přichází Recenze
Zapomeňte na nudné origami – Mistr papírových kouzel přichází
Charlie N. Holmbergová: Mistr papírových kouzel

15. října 2016, Lýdie Hochmanová
V době, kdy pulty knihkupectví překypují novinkami autorů, kteří z nedostatku nápadů vykrádají svá úspěšná předchozí díla – přeplněná jednorázovými příběhy po vzoru Harryho Pottera, povětšinou dobrodružství trojice nesourodých kamarádů z kouzelného světa, předvídatelných dystopií a jiných knižních nešvarů – je těžké najít knihu, která by nesla originální myšlenku. Mistr papírových kouzel nabízí svěží alternativu magie, neobsahuje prokletého hlavního hrdinu, kterého se neustále snaží někdo zabít, nevypráví ani o dracích a skřítcích. A košťata tu slouží svému účelu – k zametání podlahy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 292
Vetřelci a predátoři podruhé Recenze
Vetřelci a predátoři podruhé
Tim Lebbon: Vetřelec - Invaze (Bouře ve vesmíru 2)

12. října 2016, Josef Horký
V druhém díle trilogie Bouře ve vesmíru se – podobně jako v počítačové hře a dvojici filmů s titulem Aliens vs. Predator – protínají dvě ze slavných příšer z kultovních filmů konce sedmdesátých a osmdesátých let. A je to typická dvojka…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 325
Poslední navěky: Když vám pohádka ještě nechce říci konec Recenze
Poslední navěky: Když vám pohádka ještě nechce říci konec
Soman Chainani: Poslední navěky (Škola dobra a zla 3)

10. října 2016, Tereza Vršková
„A žili šťastně a navěky.“ Pohádkové příběhy mají společnou jednu věc. Končí vesele a jejich hrdinové, i přes všechny nástrahy, nachází svůj šťastný konec s láskou svého života. Agáta a Sofie svůj šťastný konec opravdu našly a každá v náruči toho pravého. Jejich pohádka tak dosáhla toho správného vrcholu. Kouzelný Fabulář ale odmítá jejich příběh uzavřít. Jsou Agáta a Sofie opravdu šťastné?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 286
Otevře se nakonec Čarodějova země Lva Grossmana? Recenze
Otevře se nakonec Čarodějova země Lva Grossmana?
Lev Grossman: Čarodějova země (Mágové 3)

8. října 2016, Ivana Scholzová
Quentin měl všechno. Byl králem pohádkové země Filorie, vládl magií a po boku měl své věrné přátele, s kterými zachránil svět. Odměnou mu však bylo, že přišel o vše. Vyhnán z Filorie, daleko od přátel, dívky, kterou miloval, a všeho, co znal. Hledá útěchu ve škole, kde to všechno začalo. Breakbills mu poskytnou útočiště, ale jen dočasné. Minulost ho dostihne rychleji, než čekal, a stačí k tomu jediné jméno – Chatwin. Otevře se mu ještě jednou cesta do bájné Filorie, nebo je odsouzen k životu na Zemi?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 272
Popadněte kostky a vraťte se po dvaceti letech do Citadely chaosu Recenze
Popadněte kostky a vraťte se po dvaceti letech do Citadely chaosu
Steve Jackson: Citadela chaosu

7. října 2016, Jan Holan
Citadela chaosu je druhým gamebookem z legendární série Fighting Fantasy a tentokrát se na ní podílel pouze sám Steve Jackson. Jedná se už o pořádně nostalgický kousek – původně ji totiž vydalo nakladatelství Puffin Books v roce 1983 (a u nás poprvé Perseus roku 1994). Nyní ji v krásném novém hávu rovněž jako první díl série vydává Mytago, které u nás nadále udržuje fenomén gamebooků při životě, a tak si spousta fanoušků fantastiky bude moci u této klasiky zavzpomínat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 394
Rudá královna 2: Z hlavní hrdinky záporačkou? Recenze
Rudá královna 2: Z hlavní hrdinky záporačkou?
Victoria Aveyard: Křišťálový meč (Rudá královna 2)

6. října 2016, Adéla Kolářová
Mare Barrowová se stala senzací, když se u ní jakožto u dívky s rudou krví objevily nadpřirozené schopnosti, kterými do té doby oplývali pouze vládci a šlechtici s krví stříbrnou. Byla donucena žít v paláci a vydávat se za dceru zesnulého stříbrného generála, aby se před veřejností utajilo, že se i u rudých začínají projevovat speciální talenty, a předešlo se tak hrozící revoluci. Královský pár ji dokonce zasnoubil se svým mladším synem Mavenem, aby si její pomoc a loajalitu ještě více pojistil. Teď je ovšem všechno jinak a Mare se ocitá na útěku…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 415
Nejhorším nepřítelem kočky je kočka Recenze
Nejhorším nepřítelem kočky je kočka
Erin Hunterová: Vzhůru do divočiny (Kočičí válečníci 1)

5. října 2016, Jiří Kábrt
Mnozí naši domácí mazlíčci jsou přirození predátoři a někteří jejich příbuzní žijí ve volné přírodě poměrně nedaleko lidské civilizace. Co kdyby v jednom lese probíhala válka několika kočičích klanů? Nezatoužily by si některé domácí mindy užít nespoutané dobrodružství, ačkoliv tak riskují svůj život? Tým spisovatelek pod společným pseudonymem Erin Hunterová nám přináší odpověď ve své populární sérii Kočičí válečníci.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 357
Výprava do tajných zákoutí psí duše je v podání krále hororu velmi znepokojivá Recenze
Výprava do tajných zákoutí psí duše je v podání krále hororu velmi znepokojivá
Stephen King: Cujo

4. října 2016, Tomáš R. Tokoš
Pes, který štěká, nekouše. Pokud to ovšem není bernardýn Cujo, jehož Stephen King vybavil vzteklinou a neutuchající chutí zabít vše lidské, na co narazí. A nebyl by to King, kdyby Cuja čekala jenom odchytová služba nebo jedna rána z policejní pistole. Hrůza se probouzí v městečku Castle Rock.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 269