Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Cagaster 1: Vy že máte strach z hmyzu? Jako byste měli důvod! Recenze
Cagaster 1: Vy že máte strach z hmyzu? Jako byste měli důvod!
Kachou Hashimoto: Cagaster 1

30. prosince 2016, Sabina Dudová
Na konci jednadvacátého století se svět hodně změnil. Planetu postihla choroba zvaná Cagaster. Tisícinu obyvatel proměnila v obrovský lidožravý hmyz, který za tři desetiletí pozřel dvě třetiny světové populace a velkoměsta proměnil v obří líhně. Přeživší žijí v přísně střežených pozůstatcích měst a armáda spolu s likvidátory svádějí nikdy nekončící boj s obřími monstry, která kdysi bývala lidmi. A ne, skutečně se nejedená o předělávku Proměny od Franze Kafky.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 284
Mezi světy, mezi elfy Recenze
Mezi světy, mezi elfy
Sandra Regnierová: Mezi elfy proti své vůli (Panův tajemný odkaz 1)

29. prosince 2016, Ivana Scholzová
Felicity je Vyvolená, která má zachránit říši elfů. Leeander je půlelf, jehož budoucnost je s Felicity pevně spjata. Rozhodne se tedy zapsat do stejné školy jako ona a poznat ji. Díky svému dokonalému vzhledu a vystupování trvá přibližně 10 minut, než mu krásná dívka padne jako omámená do náruče a polibkem ji k sobě připoutá. Moc snadné? Jaké je to pro něj překvapení, když zjistí, že Vyvolená je dívka, které si původně ani nevšiml, zato ona na něj hledí s odporem a proti jeho osobnímu „kouzlu“ je zcela imunní.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 297
Terror: Když mrzne ještě v srpnu Recenze
Terror: Když mrzne ještě v srpnu
Dan Simmons: Terror

28. prosince 2016, David P. Stefanovič
Za severním polárním kruhem jsou zimy dlouhé. Možná i to nám chtěl autor dostatečně zapsat za uši, když příběh dvou posádek zamrzlých v ledu rozepsal na téměř 700 stran. Anebo je to tím, že to Simmons ani jinak neumí. Odpustíme mu to (jako vždy) i tentokrát?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 508
Když se Harley Quinn rozhodne stát se superhrdinou, je to pořádně zběsilá jízda Recenze
Když se Harley Quinn rozhodne stát se superhrdinou, je to pořádně zběsilá jízda
Amanda Connerová, Chad Hardin, Jimmy Palmiotti: Výpadek (Harley Quinn 2)

27. prosince 2016, Tereza Vršková
Harley Quinn patří beze sporu mezi nejoblíbenější postavy z komiksového univerza DC. Po filmovém zpracování Sebevražedného oddílu se zájem o šílenou doktorku zamilovanou do největšího Batmanova nepřítele Jokera zvedl ještě víc. Chystá se samostatný film a vyšla druhá kniha s podtitulem Výpadek.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 297
Návrat ztracené královny Terrasenu Recenze
Návrat ztracené královny Terrasenu
Sarah J. Maas: Královna stínů (Skleněný trůn 4)

26. prosince 2016, Adéla Kolářová
Celaena Sardothien, vycvičený Adarlanský zabiják, se rozhodla za posledními deseti lety, které strávila v kůži Celaeny, udělat tlustou čáru. Její pravé jméno zní Aelin Ashryver Galathynius. Je dědičkou dobytého území Terrasenu, poloviční vílou, královnou ohně a hlavně bojovnicí s vražedným výcvikem, která se právě rozhodla přihlásit se ke svému skutečnému jménu a získat zpět vše, co před lety ztratila!

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 1359
Holistický detektiv Dirk Gently podruhé v Dlouhém temném času svačiny duše Recenze
Holistický detektiv Dirk Gently podruhé v Dlouhém temném času svačiny duše
Douglas Adams: Dlouhý temný čas svačiny duše (Dirk Gentley 2)

25. prosince 2016, Jan Holan
Douglas Adams sice nejvíce proslul svojí Stopařskou trilogií o pěti dílech, ale na kontě má i jiné knihy. Ti, kdo pozorně sledují nová vydání jeho tvorby od nakladatelství Argo, už nejspíše ví, že napsal i knihu z prostředí (s nadsázkou) detektivního se jménem Holistická detektivní kancelář Dirka Gentlyho. Nyní v novém kabátku vychází i její nepřímé pokračování, které se zaměřuje na samotného Dirka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 262
Pasažérka – vydejte se na plavbu skrz časoprostor! Recenze
Pasažérka – vydejte se na plavbu skrz časoprostor!
Alexandra Brackenová: Pasažérka

24. prosince 2016, Anastasja Vištalová
Etta Spencerová je velice talentovaná mladá houslistka, kterou právě čeká její velký debut na půdě muzea, kde je zaměstnaná její matka. Děvče by nerado maminku zklamalo, vždyť jí obětovala tolik svého volného času. Nicméně Etta trénovala pilně celé hodiny, ba dokonce dny, takže co by se asi tak mohlo stát? Určitě bude skvělá!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 331
O osud světa se prachmistři musí poprat se samotnými bohy Recenze
O osud světa se prachmistři musí poprat se samotnými bohy
Brian McClellan: Podzimní republika (Prachmistři 3)

23. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
Obyvatelům Adra už bývalo i líp. Kdo přežil svržení krále a následné čistky mezi šlechtou, mohl mluvit o štěstí. Jenže vzápětí vypukla vzpoura royalistů a hlavní město se propadlo na samý okraj občanské války. Ti šťastnější se pak mohli dívat, jak jejich elitní síly spěchají na hranice zadržet invazní armádu sousedního království. Jenomže teď všechny čeká mnohem větší zkouška. Bohové se vrací.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 284
Zmijozelův dědic přichází! Recenze
Zmijozelův dědic přichází!
J. K. Rowlingová: Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter 2) - ilustrované vydání

22. prosince 2016, Anastasja Vištalová
Zatímco pro mnohé studenty jsou letní prázdniny tím nejlepším obdobím v roce, Harry se nemůže dočkat, až skončí. Jeho strýc a teta se k němu chovají příšerně, jako by nebyl nic víc než jen otravný budižkničemu. Jeho přátelé na něj, zdá se, také úplně pozapomněli, jak jinak by si měl vysvětlit skutečnost, že mu neposlali jediný dopis? Září a s ním i začátek školního roku se naštěstí neprodleně blíží a to znamená, že bude moci konečně odjet od svých nudných příbuzných zpátky tam, kam patří.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 291
Je to prosté, milý Richarde – pomůže nám holistika! Recenze
Je to prosté, milý Richarde – pomůže nám holistika!
Douglas Adams: Holistická detektivní kancelář Dirka Gentleyho

20. prosince 2016, Jan Holan
Holistická detektivní kancelář Dirka Gentleyho není vaše klasická detektivka, kde je na začátku vražda a na konci odsouzený zahradník. Tedy vražda tady nějaká je, to zase ano, ale tam veškeré podobnosti končí. Ještě aby ne, ono totiž na základě víry v holistiku – základního propojení všech věcí – se totiž k výsledku vyšetřování až tak přímočaře dojít nedá. Musí se pěkně oklikou plnou absurdního humoru a zdánlivě nevysvětlitelných a takřka nemožných postupů a úkazů, až nakonec všechny ty nesmyslnosti začnou dávat jakýsi zvrácený smysl. A už jen tenhle krátký úvod vám možná napoví, kdo to má všechno na svědomí – nikdo jiný než Douglas Adams, autor věhlasného Stopařova průvodce po Galaxii.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 264
Magnus Chase je nový Percy Jackson v severském hávu Recenze
Magnus Chase je nový Percy Jackson v severském hávu
Rick Riordan: Prastarý meč (Magnus Chase a Bohové Ásgardu 1)

19. prosince 2016, Nela Libovická
Být bezdomovcem v Bostonu není nic příjemného, ale je to životní situace, s kterou se Magnus Chase musel naučit vyrovnat. Ostatně to šlo mnohem snáze než s pravdou, kterou se má brzy dozvědět. Jeho osudem je stát se zachráncem nejen našeho světa, ale i světa všech hrdinů a bohů. A vše se jen zkomplikuje, když Magnus zemře…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 291
Kroniky Kaninu jsou protkané akcí, napětím i romantikou stejně jako Příběhy Tryllů Recenze
Kroniky Kaninu jsou protkané akcí, napětím i romantikou stejně jako Příběhy Tryllů
Amanda Hockingová: Mrazivý oheň (Kroniky Kaninu 1)

18. prosince 2016, Kamila Margietová
Ocitáme se v dnešním lidském světě, ale ten není tak obyčejný, jak se zdá. Mezi lidmi totiž žijí trollové. Kdo to vlastně jsou takoví trollové? Vypadají jako lidé, tedy někteří. Ostatní můžou měnit barvu kůže, mají žábry či jiné tělesné zvláštnosti. Trollové žijí ve svých vlastních městech, většinou vzdálených od těch lidských. Kniha vypráví příběhy kmenu Kaninů, jejich životy, historii a osudy.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 308
Černokřídlá válka nabízí alternativní pohled na dobyvačná tažení Recenze
Černokřídlá válka nabízí alternativní pohled na dobyvačná tažení
Robert Kosina: Černokřídlá válka

17. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
V tomto konkrétním světě není o tragédie nouze. Nejprve si lidé dají za úkol udělat ze svých elfských sousedů záležitost historie. Za pomoci klasické dobyvačné a vyvražďovací metody pochopitelně. A když se jim to skoro podaří, objeví se neznámý mág, kterému se zachce nazývat celý rozlehlý kontinent Largiris svou říší.

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 422
Na začátku Gaimanova Sandmana byla hodně černá noc Recenze
Na začátku Gaimanova Sandmana byla hodně černá noc
Neil Gaiman: Preludia a nokturna (Sandman 1) - bar. verze

15. prosince 2016, Radim Červenka
Nakladatelství Crew svým fanouškům opět přináší legendárního Sandmana. Nové vydání komiksové knihy, oproti předchozímu vydání tentokrát barevně, je příležitostí pro komiksové labužníky, ale také pro greenhorny, kteří si své sběratelské ostruhy teprve musí zasloužit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 360
Je jedno, jak jsi daleko. Minulost tě stejně dožene Recenze
Je jedno, jak jsi daleko. Minulost tě stejně dožene
Miroslav Žamboch: Město mrtvých I (Agent JFK 37)

14. prosince 2016, Martin Bečvář
Již několik dílů v řadě se John Francis Kovář zdržuje ve stejném paralelním světě, ačkoliv to nebývalo pravidlem. Nyní, když je beznadějně odříznut od možnosti mezidimenzionálního cestování, se JFK začíná smiřovat s představou, že se bude muset nuceně usadit. Je společníkem úspěšné firmy, ženy mu padají k nohám (i bez toho, aniž by je předtím musel omráčit) a hmotnou nouzí netrpí – zdá se, že může žít šťastný život. Ale stínům minulosti se schovat nedokáže.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 556
Když je Smrt vaším přítelem Recenze
Když je Smrt vaším přítelem
Sebastian Niedlich: Smrt a jiné vrcholy mého života

13. prosince 2016, Lýdie Hochmanová
Smrt. Smrťák, Zubatá, Smrtka – má mnoho jmen a mnoho podob. Nejčastěji je zobrazována jako strašidelný kostlivec, zahalený v rozevláté, černočerné kápi, svírajíc nabroušenou kosu v životní velikosti. Kdo by to byl řekl, že Smrt má podobu trochu zachmuřeného chlapíka a v ruce místo kosy třímá násadu od síťky na motýly. Možná povedený žert na Halloween, řekl by si nejeden optimista. Martinovi však zjev Smrti a hlavně její zjevení tak vtipné nepřijde. Je totiž jediný, kdo Smrt vidí a vidět to, co jiní nevidí, není nikdy dobré znamení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 391
Komiksový výlet do Salemu v universu Assassin's Creed Recenze
Komiksový výlet do Salemu v universu Assassin's Creed
Anthony Del Col, Conor McCreery, Neil Edwards: Zkouška ohněm (Assasin's Creed 1)

12. prosince 2016, Jan Holan
Slavnou videoherní sérii Assassin's Creed od společnosti Ubisoft už dlouho doprovází knižní příběhy. V blízké době se toto universum objeví i na plátnech kin a navíc si díky nakladatelství Crew můžete nově přečíst i první část komiksové série nesoucí název Zkouška ohněm, která sestává z pěti sešitů vydaných původně u Titan Comics. Přinese ale komiksové zpracování něco nového?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 333
Divoká labuť přilétá z pohádkové říše plné problémů Recenze
Divoká labuť přilétá z pohádkové říše plné problémů
Michael Cunningham: Divoká labuť a jiné příběhy

11. prosince 2016, Jiří Kábrt
Bylo, nebylo, v USA se narodil spisovatel Michael Cunningham a ten moc rád, k potěše své a často i cizí, psal příběhy o narkomanech nebo o Virginii Woolfové. Ne vždycky měl však čas na originální náměty, tak se rozhodl svým stylem pozměnit klasické pohádky. Někteří autoři jsou dnes schopni udělat z Popelky nájemnou vražedkyni, Michaelovi šlo však hlavně o atmosféru.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 296
Odhalováním tajemného příběhu tragické lásky a ještě dojemnějšího přátelství si Jefferson Tayte vykopal skutečně Hluboký hrob Recenze
Odhalováním tajemného příběhu tragické lásky a ještě dojemnějšího přátelství si Jefferson Tayte vykopal skutečně Hluboký hrob
Steve Robinson: Hluboký hrob (Jefferson Tayte 2)

9. prosince 2016, Olga Buriánková
Jefferson Tayte se pustil do nového případu. Mladé ženě z Washingtonu kdosi poslal starý dětský kufřík s anonymním vzkazem. Díky němu zjistila, že ji zemřelí rodiče adoptovali, a protože vinou autonehody ztratila manžela, bolestně touží poznat alespoň svou minulost. Pátrání po jejím původu zavede genealoga opět do Anglie, tentokrát v časech druhé světové války. Problém je, že o ztracené tajemství se zajímá i někdo další a velmi smrtící.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 270
V plamenech Mechanické princezny Recenze
V plamenech Mechanické princezny
Cassandra Claerová: Mechanická princezna (Pekelné stroje 3)

7. prosince 2016, Kateřina Kopišťová
Dlouho očekávaný závěrečný díl série Pekelné stroje konečně dorazil do českých knihkupectví. Sen skalních fanoušků Cassandry Clareové se tak stal skutečností. Setká se epický konec viktoriánské série o Lovcích stínů s úspěchem, nebo zmizí nepovšimnut v propadlišti dě­jin?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 341
Jaké by to bylo, kdyby detektiv Hitler zachraňoval židovské dívky Recenze
Jaké by to bylo, kdyby detektiv Hitler zachraňoval židovské dívky
Lavie Tidhar: Muž leží a sní

5. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
Historie se nestala. V poválečném Německu se k moci dostali komunisté a jistý Adolf Hitler, jemuž všichni připisovali vítězství ve volbách, se dostal nejprve do vězení a poté byl nucen emigrovat do Británie. A měl ještě štěstí, protože spousta jeho podřízených skončila rovnou někde u zdi. Kromě těch, kterým se na západě povedlo dostat k výhodnému podnikání s bílým masem. Jenom Adolf zůstal věrný své ideologii, což ho ještě pořád může stát krk.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 307
Tyler Durden podruhé Recenze
Tyler Durden podruhé
Chuck Palahniuk: Klub rváčů 2

3. prosince 2016, Tereza Vršková
První pravidlo klubu rváčů je nemluvit o klubu rváčů. Tato věta nebo také úryvek z knihy je pro mnohé čtenáře kultovní záležitostí. Ztělesňuje v sobě kontroverzi, vzpouru, syrovost, kritiku současné společnosti, ztracenost nebo potřebu člověka obklopovat se hmotnými a nepotřebnými věcmi. Kniha Klub rváčů od amerického spisovatele Chucka Palahniuka vyšla v roce 1996 a rozhodně patří mezi ty literární díla, která výrazně ovlivnila spoustu čtenářů po celém světě.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 359
Heteša přináší jedinečné pojetí genderově vyváženého špionážního thrilleru Recenze
Heteša přináší jedinečné pojetí genderově vyváženého špionážního thrilleru
Petr Heteša: Infico

2. prosince 2016, Tomáš R. Tokoš
Program Infico se zabývá technologií, kterou lze použít k úspěšné infiltraci sebezabezpeče­nějšího místa. Stačí, když nic netušícímu cíli přidáte do hlavy pár nanobotů a následně i mysl vlastního agenta. Ten pak je schopen vědomí nebohé oběti dočasně vypínat a přebírat kontrolu nad jejím tělem. Americká NSA díky tomuto vynálezu získala možnost účinně zasahovat proti všem konkurentům. Dokud ji samotnou neinfiltrovala čínská rozvědka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 303
Lukjaněnkova Denní hlídka aneb Na scénu přicházejí ti „zlí“ Recenze
Lukjaněnkova Denní hlídka aneb Na scénu přicházejí ti „zlí“
Sergej Lukjaněnko: Denní hlídka

1. prosince 2016, Lýdie Hochmanová
Každá mince má dvě strany a kde je dobro, zákonitě ho musí vyvažovat zlo. V civilizované době, kdy mají lidé nutkání vše mít hezky zorganizované a v rámci možností pod kontrolou, se o problematiku světla a tmy starají Hlídky. Denní hlídka dohlíží na Světlé, zástupce dobra a Noční hlídka na Temné, zástupce té temnější strany. V prvním díle Hlídek, Noční hlídce, měl čtenář možnost seznámit se převážně se zástupci Světlých, jejich pohledem na problematiku dobra a zla a jejich ideály. Druhý díl, Denní hlídka, pootevírá dveře k nahlédnutí do světa Temných. Je zlo skutečně zlé, nebo je zlé jen proto, že má jiné ideály než dobro?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 192
Agent Zero se proměnil ve všeobjímající houbu Recenze
Agent Zero se proměnil ve všeobjímající houbu
Aleš Kot: Kdo ohněm (Zero 4)

1. prosince 2016, Ondřej Horák
Závěrečný sešit čtyřdílné série přináší víc otázek než rozřešení. Kdo ohněm je velmi abstraktní tečkou příběhu, který se doposud tvářil jako špionážní thriller. To už neplatí. Aleš Kot se baví, čtenáři už asi méně.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 316
Magická Paříž, město zamilovaných víl a čarodějů Recenze
Magická Paříž, město zamilovaných víl a čarodějů
Pierre Pevel: Prokletí Černé královny (Magická Paříž 1)

30. listopadu 2016, Jiří Kábrt
Lákáni obálkou s elfkou v secesním provedení, vydáváme se do Magická Paříže v podání Pierra Pevela. Znamená to snad, že naši hrdinové pošlou někoho pod gilotinu? Ne, to byli Prachmistři…. Nebo budou kouzelné bytosti v jednom kuse stávkovat? Ale ne, o tom přece psal China Miéville! Nás čeká rutina v podobě špionáže, detektivního vyšetřování a prastaré víly se zlomeným srdcem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 336
Admirál Geary se musí postavit samotnému Black Jackovi, aby zachránil Alianci Recenze
Admirál Geary se musí postavit samotnému Black Jackovi, aby zachránil Alianci
Jack Campbell: Leviatan (Ztracená flotila - Za hranicí 5)

29. listopadu 2016, Olga Buriánková
Zbytky původní flotily Aliance se pod velením Johna Gearyho snaží dostihnout maskované rivaly řízené umělou inteligencí. Temné vesmírné lodě však bez větších ztrát odolávají syndickým i aliančním silám a nikým nepozorovány vyhlazují jednu soustavu za druhou. Jejich nezadržitelný postup ohrožuje mírovou dohodu obou soupeřících lidských táborů. Ba co víc, může znamenat konec lidstva jako takového.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 341
Útok titánů 9: Vše ztraceno - titáni se řinou skrz zeď Rose Recenze
Útok titánů 9: Vše ztraceno - titáni se řinou skrz zeď Rose
Hadžime Isajama: Útok titánů 9

28. listopadu 2016, Sabina Dudová
Odteď jedou fanoušci populárního anime naslepo – od první série Šingeki no Kjodžin prozíravě ukončené titáním okem trčícím z proražené zdi už uběhlo několik let a druhá série stále nikde (ačkoli by do toho studio mělo praštit v dubnu 2017). Na co se tedy mohou diváci do budoucna těšit, to odhalí nové svazky mangy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 337
Páté srdce: Nejslavnější detektiv se vrací, aby vyřešil záhadu vlastní existence Recenze
Páté srdce: Nejslavnější detektiv se vrací, aby vyřešil záhadu vlastní existence
Dan Simmons: Páté srdce

27. listopadu 2016, Tomáš R. Tokoš
Píše se rok 1893. Americký spisovatel Henry James, toho času v Paříži, je připraven rozloučit se s krutým světem, který není schopen dostatečně docenit jeho literární kvality. Proto se rozhodne ukončit svůj život stylově – skokem do Seiny. Shodou okolností má tentýž nápad na stejném místě i Sherlock Holmes. Toho však netrápí literární kritiky, nýbrž podezření, že je pouhou fiktivní postavou.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 322
Bonusové nakouknutí do Říše divů Recenze
Bonusové nakouknutí do Říše divů
A. G. Howard: Běsnění (Šepotání 4)

25. listopadu 2016, Adéla Kolářová
Alyssa porazila Červenou královnu a stala se právoplatnou vládkyní Říše divů. V závěrečné bitvě ovšem utrpělo nejvíce škody její srdce, které bylo rozpolcené mezi světem lidí a světem podsvětníků. Aby se vyléčilo, bylo nutné, aby jeho majitelka prožila plnohodnotné životy v obou světech. Alyssa proto odešla se svými rodiči a Zachem domů, aby se následně po jejich smrti odebrala do králičí díry a prožila svou nesmrtelnost na červeném trůně po boku Morfea. Co se ale přesně po jejím návratu mezi lidi dělo? A jak Říše divů vypadala ještě před jejím narozením?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 320