Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Králova ničeho: Dokáže dát královna ničeho přednost lidskosti před mocí? Recenze
Králova ničeho: Dokáže dát královna ničeho přednost lidskosti před mocí?
Holly Blacková: Královna ničeho (Krutý princ 3)

20. listopadu 2020, Nela Libovická
Získat moc je snazší než si ji udržet. Jude to zjistila na vlastní pěst ve chvíli, kdy ji zrada krále Cardana připravila o všechno. Poučení? Nikomu nevěř. Jako by to nevěděla už od začátku. Víly jsou prohnané, smrtelnice v jejich světě je odkázána sama na sebe a Cardan? Cardan je nejhorší ze všech. Jak se však může obyčejná lidská dívka pomstít králi všech víl, kterého sama dosadila na trůn?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 227
Mlčení jehňátek je naléhavým varováním současné společnosti Recenze
Mlčení jehňátek je naléhavým varováním současné společnosti
Thomas Harris: Mlčení jehňátek

13. listopadu 2020, Ladislav Svatoš
Může společnost ovlivnit vnitřní vývoj osobnosti natolik, aby vytvořila monstrum prahnoucí po uznání? Hannibal Lecter o tom ví své a nebojí se ve svých žalářních monolozích o tom mluvit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 294
Nadčasový román o cestě za poznáním vychází s novým překladem Recenze
Nadčasový román o cestě za poznáním vychází s novým překladem
Robert Silverberg: Dolů k zemi

9. listopadu 2020, Tomáš R. Tokoš
Planeta Belzagor opustila náruč imperialistické Terry a vládu zde převzali místní. Planetu teď navštěvují pouze turisté toužící po opravdové exotice, případně po nostalgických toulkách po bývalých koloniích. Edmun Gunderson se na Belzagor vypravil z úplně jiných důvodů. Chce změnit svůj život. A napravit minulost.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 436
Skřítci, bobřící a jeden velký pes. Knižní zpracování Hildě sluší a přináší kotel zábavy pro malé i velké Recenze
Skřítci, bobřící a jeden velký pes. Knižní zpracování Hildě sluší a přináší kotel zábavy pro malé i velké
Stephen Davies, Luke Pearson: Hilda a domácí skřítek (Dobrodružství Hildy 3)

8. listopadu 2020, Adéla Košařová
Hilda je zpět. Tentokrát si ale ze světa komiksu odskočila do světa knih. Hilda a domácí skřítek přináší další dobrodružství všemi oblíbené hrdinky, která bude muset čelit nejen svému strachu z jízdních kol, ale také násilnému vysídlování domácích skřítků, lovení bobříků a jednomu velkému děsivému psovi. Neváhejte a pojďte se na chvíli propadnout do kouzelného světa, v němž se ani na vteřinu nebudete nudit.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 263
Je možné změnit budoucnost na základě dopisů? Recenze
Je možné změnit budoucnost na základě dopisů?
Ičigo Takano: Orange 1

7. listopadu 2020, Tereza Vršková
Kdybyste dostali příležitost změnit něco ze své minulosti, udělali byste to? A změnili byste sebe nebo upravili minulost někoho jiného? Zachránili třeba někomu život? Šestnáctiletá Naho dostane jednoho dne dopis od svého o deset let staršího já, ve kterém si přeje, aby změnila budoucnost. A to nejen svoji.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 348
Vraždy bez zápisníku smrti – proč B.B. vraždí v LA? Recenze
Vraždy bez zápisníku smrti – proč B.B. vraždí v LA?
NISIOISIN: Death Note - Zápisník smrti: Další zápisky - Případ losangeleské sériové vraždy B. B.

5. listopadu 2020, Sabina Dudová
Detektiva L znají fanoušci mangy jako nejlepšího detektiva na světě (jdi se bodnout, Sherlocku Holmesi). Svůj největší a nejkomplikovanější případ nakonec musel přenechat svým následovníkům – co však dělal L předtím, než se utkal s Kirou?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 249
Vzhůru na palubu dálky volají, tvým domovem bude … Salamis Recenze
Vzhůru na palubu dálky volají, tvým domovem bude … Salamis
Jakub Mařík: Ve stínu slunce (UTSS Salamis 01)

4. listopadu 2020, Jan Červenka
Románový debut Jakuba Maříka, který slavil úspěchy se svými povídkami, může leckoho překvapit. A to hned ze dvou důvodů – za prvé jde o vesmírnou military sci-fi a za druhé ji vydalo nakladatelství Mystery Press, které se věnuje zejména detektivkám. Pro zasvěcené ta druhá informace zas až takovým překvapením není, protože Mystery Press vede bývalý dlouholetý šéfredaktor Pevnosti Tomáš Němec. Bylo tedy spíše otázkou času, kdy se zde nějaká ta sci-fi objeví.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 323
Co je pro nájemného vraha horší než smrt? Ztráta lidskosti nebo toho, co ho s lidskostí poutá? Recenze
Co je pro nájemného vraha horší než smrt? Ztráta lidskosti nebo toho, co ho s lidskostí poutá?
Masasumi Kakizaki: Green Blood 02 – Zelená krev

3. listopadu 2020, Tereza Vršková
Všechno jde pěkně do háje. Nedokázal dokončit zakázku a přišel o odměnu. Nedokázal odmítnout ženu v nebezpečí a znepřátelil si všechny okolo sebe. Nedokázal přihlížet podlému a krutému chování, a tak vzal spravedlnost do svých rukou. Brad je nájemný zabiják a právě si proti sobě postavil celé město.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 312
Ozvěna věcí budoucích: Vynikající pokračování nové fantasy trilogie Recenze
Ozvěna věcí budoucích: Vynikající pokračování nové fantasy trilogie
James Islington: Ozvěna věcí budoucích (Licanius 2)

30. října 2020, Adéla Košařová
Úvodní díl nové epické fantasy série Licanius nechal čtenáře po dočtení s hlavou plnou otázek a otevřených dějových linií. Jízda to byla nepochybně skvělá, a tak se zraky všech obraceli k druhému pokračování a k hlavní otázce, zda si začínající autor dokáže se všemi těmi dějovými zvraty poradit a vše zdárně pospojovat a rozplést. Ozvěna věcí budoucích přináší kýženou odpověď a (ne)nápadně naznačuje, že nám tu roste opravdu výborná fantasy série.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 336
Krkavčí lest: Exotická space opera od Yoon Ha Leeho podruhé a ještě lepší Recenze
Krkavčí lest: Exotická space opera od Yoon Ha Leeho podruhé a ještě lepší
Yoon Ha Lee: Krkavčí lest (Mašinérie říše 02)

29. října 2020, Jan Nohovec
Liščí gambit se v českém překladu objevil v roce 2019 a měl asi tak stejnou šanci zapadnout jako zazářit. Výpravná space opera se svižným příběhem, avšak komplikovaným světem zaujme především čtenáře, co rádi zkusí něco originálního, kde budou ještě týden po dočtení přemýšlet, jak autorův svět vlastně funguje. Dobrou zprávou je, že druhý díl Krkavčí lest na originalitě nic neztrácí, nabízí ale učesanější příběh, který se mnohem snáz čte.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 317
Bratr Cadfael v úvodním dílu poetické historické detektivní série vyšetřuje krvavý Zázrak svaté Winifredy Recenze
Bratr Cadfael v úvodním dílu poetické historické detektivní série vyšetřuje krvavý Zázrak svaté Winifredy
Ellis Peters: Bratr Cadfael – Zázrak svaté Winifredy

26. října 2020, Olga Buriánková
Bývalý křižák se po mnoha letech strávených za klášterními zdmi rád nechá vytrhnout z poklidu bylinkové zahrady. Nevinné vidění jeho bratra ve víře totiž předznamenává mnohem temnější a vražednější události. Rozpoutá je záměr přenést ostatky svatořečené dívky, která uzdravila jejich mladého souvěrce z podivných záchvatů, k nim do opatství. A role překladatele se na výpravě ke hrobu světice se díky velšským kořenům má ujmout právě bratr Cadfael.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 291
Za oponou Batmanovy show Recenze
Za oponou Batmanovy show
Ed Brubaker & Greg Rucka: Gotham Central 3 – V rajonu šílenství

25. října 2020, Jakub Ehrenberger
Zkratka MCU je v hlavách komiksových fandů spjatá především s termínem Marvel Cinematic Universe. V komiksech konkurenčního vydavatelství DC se však objevuje ve zcela jiném kontextu. MCU neboli Major Crimes Unit, česky Oddělení závažných zločinů, je oddělení gothamské policie, které se ujímá těch nejproblematič­tějších případů. V samostatné komiksové sérii Gotham Central mu vdechují život scenáristé Greg Rucka a Ed Brubaker.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 263
Když je přátelství předem odsouzeno k záhubě Recenze
Když je přátelství předem odsouzeno k záhubě
Jozef Karika: Na smrt

24. října 2020, Tomáš R. Tokoš
Žid Viktor Hiler a Němec Karel Schmidt jsou dobrými přáteli. Oba sice pokukují po Sáře, ale o srdce této dívky nesoupeří. Ne snad proto, že Sára očividně dává přednost Viktorovi, ale osud je příliš brzy vyžene z rodného Ružomberku. Oba se setkají o mnoho let později. A bude to setkání, při němž potečou potoky krve.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 275
Pravda Krve: Skrývá se pravda vždy v krvi? Recenze
Pravda Krve: Skrývá se pravda vždy v krvi?
J.R. Ward: Pravda krve (Odkaz černé dýky 04)

23. října 2020, Nela Libovická
Jako cvičenec programu Bratrstva černé dýky se Boone osvědčil jako skvělý voják. Nyní se však společně s Butchem, bývalým lidským policajtem z mordparty, vydává po stopách sériového vraha, který se zaměřuje na upíří ženy v klubu. Během detektivní práce narazí na spoustu nových věcí včetně záhadné ženy, která mu navždy změní život.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 271
Byl jednou jeden chlapec a doprovázela ho víla... Recenze
Byl jednou jeden chlapec a doprovázela ho víla...
Kentaró Miura: Berserk 01

22. října 2020, Sabina Dudová
…a na zádech nosil obrovský kus surového železa namísto meče, kterým bez milosti kosil všechny kolem sebe. A taky měl umělou ruku. Řeč totiž není o Petru Panovi, ale o tajemném šermíři Gutsovi, co se toulá světem a likviduje nejen démony, kteří mu dýchají na záda, ale i drzé lidi, co se mu připletou do cesty.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 323
Vesmírná mise za bohatstvím, kde zvítězit můžou jen ti nejlepší Recenze
Vesmírná mise za bohatstvím, kde zvítězit můžou jen ti nejlepší
Scott Reintgen: Nyxia (Nyxia 1)

18. října 2020, Lýdie Hochmannová
Když je Emmett Atwater vybrán jako účastník tajemné vesmírné expedice Genesis 11, je to pro něj jako dar z nebes. Účast v projektu slibuje nehorázně vysoké finanční ohodnocení a peníze jsou něco, co Emmett nutně potřebuje. Za peníze si sice štěstí člověk nekoupí, ale nadstandardní zdravotní péči ano a příjem jeho rodiny není dostačující, aby se z něj hradila léčba rakoviny, kterou onemocněla jeho matka. Chlapec je připraven udělat vše, co bude v jeho silách, aby se kvalifikoval pro splnění podmínek neobvyklé mise, a pomohl tak své rodině k lepší budoucnosti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 245
Kuřata v hadí kleci: Literatura z Filipín, jakou jste ještě nezažili Recenze
Kuřata v hadí kleci: Literatura z Filipín, jakou jste ještě nezažili
Jaroslav Olša jr., Silvie Mitlenerová (eds.): Kuřata v hadí kleci

17. října 2020, Jan Nohovec
Na nenápadnou knihu s pohádkovou obálkou jménem Kuřata v hadí kleci narazíte, pouze pokud jste z nějakého důvodu spjatí s Filipínami, nebo (ostatně jako sám auto recenze) pustou náhodou. Nemohla by to však být náhoda šťastnější.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 291
Je zákeřnější svět lidí nebo svět démonů? Recenze
Je zákeřnější svět lidí nebo svět démonů?
Sally Greenová: Svět démonů (Zloději dýmu 2)

16. října 2020, Ivana Scholzová
Princezna Catherine s hrstkou věrných opustila zdi dobývaného města Rossarb jen chvíli předtím, než padl. Nechávají za sebou prince Zayna i jeho otce a míří vstříc Severní planině. Ovšem sníh a ledový vítr nejsou jejich jediným problémem, pod nohama mají říši démonů, kteří se mohou kdykoli vynořit a všechny je zabít. A pokud se to nepovede jim, tak jim v tom jistě pomůže Brigatské vojsko, které je pronásleduje.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 285
Zrození Harley: Cesta dlážděná dobrými úmysly Recenze
Zrození Harley: Cesta dlážděná dobrými úmysly
Stepjan Šejić: Harleen

14. října 2020, David P. Stefanovič
Pecka! Vážně, tenhle komiks si běžte pořídit klidně bez dalšího argumentování. Nebudete litovat. Pokud se ale přeci jen chcete prvně podívat Harleen pod obal, pokračujte směle dále. Možná společně založíme fan klub Stepjana Šejiće.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 340
Lovecraft pro začátečníky. Nechte se omámit Barvou z kosmu! Recenze
Lovecraft pro začátečníky. Nechte se omámit Barvou z kosmu!
Howard Phillips Lovecraft: Barva z kosmu

13. října 2020, Jan Nohovec
H. P. Lovecraft, to je ve fantastické literatuře pojem. Jen ve druhé dekádě milénia od něj česky vyšly sebrané spisy, sbírka pseudobásní, antologie povídek, které napsal s jinými autory či přímo pod jejich jmény… Jak ale s takovou ikonou začít a neprohloupit? Barva z kosmu, nová sbírka povídek toho nejlepšího, co autor kdy napsal, by mohla být přesně to pravé.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 299
Svědectví poodhaluje temná zákoutí Gileadu z vnitřních řad Recenze
Svědectví poodhaluje temná zákoutí Gileadu z vnitřních řad
Margaret Atwoodová: Svědectví (Příběh služebnice 02)

7. října 2020, Ladislav Svatoš
Margaret Atwoodová před třiceti pěti lety vytvořila ve svém románu Příběh služebnice dystopickou utopii, kde lidská společnost pomalu vymírá a ženská práva jsou zadupána v prach pro „vyšší účely“. Málo tehdy Atwoodová tušila, že se její vize pochmurné blízké budoucnosti bude postupně naplňovat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 300
Mercy Thompson ve spárech Kouřového démona a partnerské krize Recenze
Mercy Thompson ve spárech Kouřového démona a partnerské krize
Patricia Briggs: Kouřový démon

6. října 2020, Jan Nohovec
Nebyl by to plnohodnotný rok bez dalšího dílu série o Mercy Thompsonové. Ani v době koronavirové autorka nezklamala a její nejnovější kniha se čte jako jedna báseň. V hlavní roli tentokrát fae a romantika mezi hlavními postavami.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 314
Daniel Suarez dokazuje, že na vzdělání doopravdy záleží Recenze
Daniel Suarez dokazuje, že na vzdělání doopravdy záleží
Daniel Suarez: Gravitace

5. října 2020, Tomáš R. Tokoš
Jon Grady má opravdu smůlu. Nejprve jeho tým objeví způsob, jak manipulovat gravitací, aby se vzápětí stali terčem teroristického útoku, jehož cílem je zabránit šíření nebezpečných technologií, které jsou proti jejich náboženství. Jenže Grady brzy zjistí, že být upálen teroristy je ještě ta lákavější varianta.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 291
Druhá návštěva Sandersonova komiksového Kosmíru přináší lehkou příchuť zklamání Recenze
Druhá návštěva Sandersonova komiksového Kosmíru přináší lehkou příchuť zklamání
Brandon Sanderson: Bílý písek 02

4. října 2020, Petr Čapek
Vydejte se již podruhé na tajemnou planetu Taldain za legendárními dunmistry, kteří ovládají bájné umění manipulace s pískem. Druhá část Sandersonovi komiksové ságy Bílý písek je zde a láká čtenáře na další dávku magie, intrik a tajemství, které provází nezkušeného Kentona na pouti za záchranou jeho lidu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 305
Postapo, horor, nebo noirová detektivka? Město v oblacích od Sněgoňové je všechno to a víc Recenze
Postapo, horor, nebo noirová detektivka? Město v oblacích od Sněgoňové je všechno to a víc
Kristýna Sněgoňová: Město v oblacích

3. října 2020, Jan Nohovec
Letošní netradiční léto se neslo v duchu dovolených u rybníka a koronavirové epidemie. Světlý bod tohoto neklidného období představovalo počínání nakladatelství Epocha, které po nás vrhalo jeden titul za druhým. Vedle novinek od Romana Bureše či Michaely Merglové šlo i o třetí román Kristýna Sněgoňové, která zde v rámci své tvorby exceluje. Je libo trochu noirového postapa?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 347
Dobré povídky nestárnou Recenze
Dobré povídky nestárnou
Stephen King: Dolanův cadillac

2. října 2020, Tomáš R. Tokoš
Napsat dobrou povídku je stejně obtížné jako napsat dobrý román. Stephen King zvládá obojí, což je fakt, který dnes už asi nikoho nepřekvapí. V této sbírce se nachází texty, které byly souborně poprvé publikovány už v roce 1994. King od té doby sice napsal spoustu dobrých (a výtečných) příběhů, ale neměli bychom zapomínat ani na ty starší kousky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 302
Sedm kamenů lásky a ztráty, každý za jeden příběh Recenze
Sedm kamenů lásky a ztráty, každý za jeden příběh
Diana Gabaldon: Sedm kamenů lásky a ztráty

1. října 2020, Nela Libovická
První rozsáhlejší sbírka povídek k oblíbené sérii Cizinka obsahuje i dvě dosud nevydané novely. Sedm kamenů lásky a ztráty ztělesňuje sedm příběhů ze světa Diany Gabaldon, které ocení všichni příznivci autorčina světa. A nejen oni.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 273
Přišla Armáda nejlepších povídek Miroslava Žambocha Recenze
Přišla Armáda nejlepších povídek Miroslava Žambocha
Miroslav Žamboch: Armáda (Bakly: 08)

25. září 2020, Radim Červenka
Za Miroslavem Žambochem stojí úctyhodné dílo nejen díky své kvalitě, ale i rozsahu. Oba komponenty oblíbené stavebnice umožňují postavit před čtenáře příběhy, které na knihkupeckých pultech už jednou byly. V případě knihy Bakly – Armáda vůbec nejde o marné snažení.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 402
Zavítejte do světa karetní legendy Recenze
Zavítejte do světa karetní legendy
Vita Ayalová, Harvey Tolibao: Magic The Gathering – Chandra

24. září 2020, Adéla Košařová
Chandra Nalaar se jen horko těžko srovnává s událostmi z Ravnice a jako lék na své svědomí se vrhá do jednoho sebevražednějšího úkolu za druhým. Dokáže se se vším vyrovnat dříve, než za to zaplatí vlastním životem nebo najde balanc mezi ochranou sebe a druhých? Magic The Gathering: Chandra přivádí čtenáře zpět do jejich oblíbeného světa a jde o příjemnou akční jízdu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 293
Vlk! aneb O noirově červené Karkulce Recenze
Vlk! aneb O noirově červené Karkulce
Jakub Ćwiek: Vlk! (Grimm City 1)

23. září 2020, Martin Bečvář
Do šedých barev pochmurného města Grimm zahaleného do věčného smogu se pomalu začíná vkrádat nová barva – rudá! Někdo totiž začíná vraždit taxikáře. Nad městem se vznáší strach a policie má plné ruce práce, stejně jako senzacechtiví novináři. A vře to i v podsvětí města, protože o slovo se hlásí nový, nekompromisní hráč.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 445