Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Pro záchranu ostatních musí převzít moc Zmije, J.R. Ward: Zmije (Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor 03)

zmije

Nespravedlivě odsouzený vězeň na věčnost, který se obětoval pro záchranu svých přátel, už čeká pouze na smrt a na shledání se svou milovanou družkou. To ovšem Kane netuší, že jeho příběh ještě zdaleka neskončil a čekají ho odhalení, která změní úplně všechno. A také ošetřovatelka, jež se dokáže vcítit do bolesti svého pacienta.

Postava Kanea, zdvořilého vězně odsouzeného na doživotí, se představila už v prvním dílu série** Vězeňský tábor, která představuje spin-off sérii k **Bratrstvu černé dýky. Byl to jemný muž, vychovaný a přátelský, který ve chvíli, kdy to bylo nejvíce potřeba, zachránil na úkor svého vlastního života přítele a jeho ženu. V důsledku toho se ale nyní nachází ve stavu, ve kterém si přeje jen jediné – aby rychle zemřel. Popáleniny po celém těle mu totiž způsobují velké bolesti a jediným zdrojem jeho klidu se tak stává pouze péče tajemné ošetřovatelky.

Série Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor

  1. Šakal
  2. Vlk
  3. Zmije

Nadya se ve vězeňském táboře snaží pomáhat, jak může. A k pacientovi s popáleninami se vcítí z velice osobních důvodů. Začíná jí na něm záležet víc, než je správné, a když ho stráže odvlečou, obává se, že ho čeká strašlivá smrt, což nemůže dopustit.

Série Vězeňský tábor volně navazuje na hlavní knižní série z pera J. R. Ward Bratrstvo černé dýky. Takže pro nové čtenáře by svět, ve kterém dokonce bratři občas vystupují, mohl být trochu zmatený. Pro fanoušky hlavní série jde ovšem o zajímavé zpestření. Autorka tak znovu trochu rozšířila svůj svět a dala čtenáři nahlédnout do podzemí, aby zažil život upírů, kteří nebyli vybráni osudem, aby se stali válečníky rasy. Naopak se jedná vesměs o obyčejné muže, kteří zažili nepředstavitelná příkoří.

Zajímavé postavy a osvědčené základy

Kane působil jako zajímavá postava už od prvního dílu. Byl to vychovaný aristokrat, který tragicky přišel o družku, a pak ho uvěznili za její smrt, kterou on nespáchal. A s hlavou vztyčenou tak nesl svůj nespravedlivý osud a čekal, až se s milovanou znovu shledá ve Stínu. Jenže ošetřovatelka Nadya pro něj hodně udělala, a ačkoli je rozhodnut být své milované družce věrný, musí nebohé ženě za každou cenu pomoci. I kdyby měl prodat svou vlastní duši. A to ještě netuší, že ho brzy dožene jeho vlastní minulost.

Ošetřovatelka Nadya je postava, kterou čtenářka bude mít ráda a dokáže se do ní vžít. Má za sebou smutnou minulost, stará se o svého pacienta a v duchu žije ve svých představách, které se nikdy nenaplní.

Příběh obou hlavní hrdinů funguje dobře. Jejich pouto je sice vystavěno na základu, který u Ward není ničím novým a začíná být po letech trochu ohraný, ale stále funguje. Kniha je samozřejmě předvídatelná až na půdu. Ale protože se nejedná o klasický příběh ze série Bratrstva černé dýky, odkrývá autorka přeci jen trochu i jiné detaily ze svého světa a vše kolem samotné zmije se ukáže být jako velmi zajímavé.

Jen škoda, že se tématu nevěnuje o něco víc, resp. ji na to nezbývá příliš prostoru, jelikož v románu už tradičně střídá víc než dva pohledy různých postav a současně pracuje na propojování příběhu s celkovým dějem svých ostatních knih. Pro fanoušky je to tak opět příjemné zpestření, ale zároveň i lehce promarněný potenciál stále nadprůměrné paranormální romance.

  • J.R. Ward: Zmije (Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor 03)
  • Baronet, 2023
  • překlad: Jana Pacnerová
  • 400 stran, 449 Kč (v e-shopu Fantasye již za 404 Kč)
15. srpna, Nela Libovická

Bratrstvo černé dýky - Vězeňský tábor 3: Zmije

Bratrstvo černé dýky - Vězeňský tábor 3: Zmije
Vložit do pytle na zboží  Koupit 449 Kč 404 Kč