Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vlk: Detektivní příběh na pozadí paranormální romance ze světa Bratrstva černé dýky, J.R. Ward: Vlk (Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor 02)

big_vlk-OFl-496462

Lucan má uzavřít dohodu o velkoprodeji drog s dodavatelem, který ovládá dealery v celém Caldwellu. Setká se tedy se zástupkyní Mozarta, jak si tajemný dodavatel říká, a všechno se zvrtne. Místo aby uzavřel dohodu a získal tolik potřebné peníze, připlete se do přestřelky, zachrání lidské zástupkyni drogového dealera život a vše se pořádně zamotá.

prvním díle série bylo představeno „Vězení.“ Místo, kde jsou vězni, ať už právem či ne, odsouzeni živořit po zbytek svých dní. A v případě upírů, vlků a podobných stvoření to znamená i celé stovky let. Za tu dobu, co je Luke vězněn, už si na tento styl života dávno zvykl. Peklo bez naděje na zlepšení. Vlastně by se dalo říct, že to jeho temnému srdci i vyhovuje. Ostatně, tam venku ho život nečeká, nemůže být mezi vlky ani mezi upíry. Pak však potká Rio a začne toužit po něčem, na co už během desítek let dávno zapomněl.

Rio je rozhodnutá pomstít smrt svého bratra jediným způsobem, který jako policistka v utajení zná. Stala se zástupkyní největšího dealera ve městě, ale stále netuší, kdo to je. Pokud ovšem úspěšně uzavře obchod s novým dodavatelem, tak určitě získá informace, které policejnímu sboru pomůžou s vymýcením drog v Caldwellu. Jenže setkání s Lukem, prostředníkem nového dodavatele, se hrozně zvrtne. A co na tom vypadá nejdivnější? Dodavatel ji zachrání. Dealer se srdcem na správném místě? Dealer se svědomím? To přeci není možné. Nebo snad ano?

J. R. Ward v pěti bodech

  1. Pod pseudonymem J. R. Ward se skrývá Američanka Jessica Rowley Pell Bird.
  2. Má diplom v oborech právo, historie a historie umění se specializací na středověk.
  3. Než se stala spisovatelkou na plný úvazek, pracovala ve zdravotnictví.
  4. Série Bratrstvo černé dýky má hned několik spin-offů: Vězeňský tábor, Doupě vlkanů a Odkaz černé dýky.
  5. Série Padlí andělé se odehrává ve stejném univerzu jako Bratrstvo černé dýky.

Druhý díl série Vězeňský tábor, ze světa Bratrstva černé dýky, navazuje na konec toho předchozího. Autorka J. R. Ward se opět drží šablony, kterou zná, a kniha je víceméně výlučně určená fanouškům její tvorby. Jako spin-off sice série otevírá nová místa, příběhy i bytosti, ale zároveň neopouští Bratrstvo černé dýky. Proto její příznivce potěší, že se znovu setkávají s Vishousem, Rhagem a dalšími, ale zároveň je možná škoda, že se autorka nerozhodla je od nové série separovat trochu víc. Nakonec do sebe vše nějak zapadá, ale dějová linka s Vishousem se v tomto případě, ačkoli byla zajímavá, zdála trochu navíc.

Většinu děje obstarávají nové dvě hlavní postavy. Lidská policistka v utajení a vězeň vlkan. Oba za sebou mají složitou minulost a autorka si úspěšně hraje s jejich charaktery. Ačkoli se všechny charakteristiky jejích postav zakládají na tom samém, Ward prostě omáčku psát umí. Vyloženě se v tom vyžívá a fanoušci to mají rádi. Překvapivě jde však o příběh opět po delší době kvalitně kombinující detektivku a drama s milostnou linkou, což knihu dělá znovu nadprůměrnou, a nejen další zakázkový jednorázový román tohohle obřího literárního universa. Ano, stále je to J. R. Ward a stále je to hlavně paranormální romance, ale román Vlk zvládá být ucházející detektivkou, a navíc obsahuje spoustu dramatických situací i nějakou tu srdcervoucí scénu.

Druhý díl Vězeňského tábora opět ukazuje, že svět J. R. Ward čtenář nemá plně prozkoumaný a dokáže nabídnout příběhy, které se skoro můžou rovnat začátkům její nejznámější série Bratrstva černé dýky. Je to temné, dramatické i romantické čtení přesně tak, jak to fanoušci mají rádi.

  • J.R. Ward: Vlk (Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor 02)
  • Baronet, 2022
  • Překlad: Jana Pacnerová
  • 440 stran, 479 Kč (v e-shopu Fantasye již za 431 Kč)
1. května 2023, Nela Libovická

Bratrstvo černé dýky - Vězeňský tábor 2: Vlk

Bratrstvo černé dýky - Vězeňský tábor 2: Vlk
Vložit do pytle na zboží  Koupit 479 Kč 431 Kč