Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Pod nekonečnou oblohu položila Veronica Rossi oddechovou sci-fi pro mladé Recenze
Pod nekonečnou oblohu položila Veronica Rossi oddechovou sci-fi pro mladé
Veronica Rossi: Pod nekonečnou oblohou

7. října 2012, Anežka Dudková
Krásy oblohy můžeme obdivovat každý den, po celý rok. Může být azurově modrá, plná načechraných obláčků nebo zatažená. Před bouřkou je černá a v noci plná hvězd (pro všechny kdo nebydlí ve velkoměstě). Ve světě budoucnosti z knihy Pod nekonečnou oblohou je však nebe zakryto tajemným, ale krásným éterem. Jenže pozor, ohnivé bouře způsobené éterem mohou spálit na prach.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3869
Věčná válka Joea Haldemana je výpovědí o mašinérii chladné války. Věčnou Recenze
Věčná válka Joea Haldemana je výpovědí o mašinérii chladné války. Věčnou
Joe Haldeman a Marvano: Věčná válka - grafická novela

6. října 2012, Ondřej Horák
Science fiction romány se povětšinou odehrávají v daleké budoucnosti a využívají poznatků a vynálezů, o nichž si současná věda nechává zdát. Jejich poselství ale bývá realitě blíž, než může být příjemné. Naléhavost knihy Věčná válka od Joea Haldemana, veterána války ve Vietnamu, potvrdily nejen prestižní ocenění Nebula, Hugo a Locus. Marvanovo komiskové zpracování tento antimilitaristický testament posouvá dál.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3668
Čtvrtý Harry Dresden je nekomplikovaná zábava. Nejlepší ze série Recenze
Čtvrtý Harry Dresden je nekomplikovaná zábava. Nejlepší ze série
Jim Butcher: Letní rytíř (Harry Dresden 4)

5. října 2012, Martin Bečvář
Na konci předchozího, třetího, dílu Bouřková fronta, se život Harryho Dresdena ocitl v troskách. Jediný profesionální chicagský čaroděj zdrceně zmizel z povrchu zemského, přerušil kontakty s okolním světem a omezil hygienu pod nezbytné minimum. Z letargie ho naštěstí v poslední chvíli vytrhne pomocná tlapa vlkodlačího přítele a salva ze samopalu, která má proklatě blízko k ukončení Harryho života.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2966
Tajuplná Barcelona ožívá Recenze
Tajuplná Barcelona ožívá
Carlos Ruiz Zafón: Marina

4. října 2012, Zbyněk Ehrenberger
Pod krásnou Barcelonou existuje ještě jiná, temná a nebezpečná, taková, ve které snadno zabloudíte. V jejím podzemí se na svět probouzí nebezpečí a vypadá to, že se vším je nějak propojený už dávno zesnulý Michal Kolveník. Oskar Drai se společně s Marinou vydávají po stopě dámy v černém a znamení černého motýla, aby odhalili příběh, který měl být zapomenut.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3790
Zpráva od vládce podsvětí Recenze
Zpráva od vládce podsvětí
Edita Dufková: Zpráva z Hádu

3. října 2012, Irena Prodělalová
Lidstvo je tisíce a tisíce světelných let vzdálené, pouť vesmírem se blíží ke konci. Co čeká na budoucí kolonizátory „za pět minut dvanáct“? To se dozvíte v knize Edity Dufkové Zpráva z Hádu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2879
Dcera kostí a dýmu Recenze
Dcera kostí a dýmu
Laini Taylorová

2. října 2012, Anežka Dudková
Praha je mnohem starší město než kterákoliv americká metropole. Nachází se tu spousta památek a krásných starých budov. Není proto divu, že když sem z USA zavítala spisovatelka Laini Taylorová, naše hlavní město ji okouzlilo natolik, že se rozhodla napsat příběh o dívce s modrými vlasy, částečně zasazený v Praze.

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 4653
Zlomení andělé (Takeshi Kovacs 2) Recenze
Zlomení andělé (Takeshi Kovacs 2)
Richard K. Morgan

1. října 2012, Renata Heitelová
Nájemný žoldnéř Takeshi Kovacs, voják se speciálním výcvikem i fyzickým vylepšením, známý čtenáři už z Půjčovny masa, se vrací v dalším příběhu Richarda Morgana, jen je o pár desítek let starší (rozuměj v novém těle) a pár desítek světelných let od matičky Země.

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 4163
Batman a syn Recenze
Batman a syn
Morrison Grant, Kubert Andy a Delperdang Jesse

28. září 2012, Jakub Ehrenberger
Batman má syna a je to pořádný nezbeda. Tatínek jej má naučit slušnému vychování, ale ani s pomocí Robina a sluhy Alfréda to nebude mít jednoduché. Navíc musí neustále bojovat také se zločinem, což jej zdržuje od řešení závažných rodinných záležitostí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2916
Robert A. Heinlein nestárne. Jeho odpočinková sci-fi Dveře do léta vyšla potřetí Recenze
Robert A. Heinlein nestárne. Jeho odpočinková sci-fi Dveře do léta vyšla potřetí
Robert A. Heinlein: Dveře do léta

26. září 2012, Jan Nohovec
Kočky jsou úžasná stvoření. Svéhlavý Petronius Arbiter nesnáší sníh, tu hnusnou studenou bílou věc, a je přesvědčen, že když bude dostatečně dlouho nahlížet za všechny dveře v domě, jednou za některými z nich nalezne věčné léto. Najde ho i hlavní hrdina, který kvůli němu cestuje i časem?

Číst článek dál | Diskuze (125) | Přístupů: 4522
Fury 2 – Mírotvůrce Recenze
Fury 2 – Mírotvůrce
Garth Ennis, Darick Robertson

24. září 2012, Jakub Ehrenberger
Garth Ennis, Darick Robertson a Nick Fury, to jsou tři jména, s nimiž se čtenář potkal už v sešitě Fury – Bůh ochraňuj Ameriku. Nyní se tato trojice objevuje na českém trhu opět díky minisérii Fury – Mírotvůrce. Ta se svým dějem vrací do období druhé světové a osvětluje válečnické začátky pozdějšího velitele S.H.I.E.L.D.u. Captaina Ameriku ani komando Řvounů však v komiksu nečekejte. Mírotvůrce je víceméně Furyho sólovka.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3178
Divergence (Povstalecká trilogie 1) Recenze
Divergence (Povstalecká trilogie 1)
Veronica Rothová

21. září 2012, Michaela Křivánková
Pět ctností, pět frakcí. Mírumilovnost, Sečtělost, Upřímnost, Neohroženost a Odevzdanost. Je jen na vás, jaký život si vyberete. Máte šestnáct let na to, abyste svou volbu dobře zvážili. Nebo se můžete řídit výsledky talentové zkoušky. Pokud nevyjdou jednoznačně, je čas brousit nože. Brzy totiž poznáte, jaké to je, být jiný. Odlišný. Divergentní.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7268
Nový Kůstek je temnější než kdy dřív. Přichází Čas zabíjet draky! Recenze
Nový Kůstek je temnější než kdy dřív. Přichází Čas zabíjet draky!
Jeff Smith: Kůstek 3: Čas zabíjet draky

19. září 2012, Jan Holan
Rok se s rokem sešel, čtyři roční období uplynula a tak znovu nadešel čas na pravidelnou dávku příběhů roztomilého hrdiny s bambulatým nosem – Kůstka. Kniha Čas zabíjet draky je u nás již třetím komiksovým dobrodružstvím této postavičky a kvalita neklesá. Ba naopak. Na celkem sto sedmdesáti šesti stranách se začíná pomalu, ale jistě rozvíjet příběh doslova epických rozměrů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5244
Hadí šupiny (Diablo - Válka hříchu 2) Recenze
Hadí šupiny (Diablo - Válka hříchu 2)
Richard A. Knaak

18. září 2012, Jan Červenka
Třetí díl legendární herní série Diablo doprovází i nový knižní přírůstek, jak se stalo v posledních letech dobrým zvykem v nakladatelství Fantom Print. Richard Knaak nás v druhém díle Války hříchu zavede na počátek války mezi Nebeskými výšinami a Horoucími pekly o nadvládu nad Svatyní. A uprostřed mezi nimi je vesnický synek Uldyssian a nephalem, jeho následovníci, obdaření velkou magickou mocí.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3541
Jaké je to být upírem za socialismu? Andrzej Pilipiuk má vtipnou odpověď Recenze
Jaké je to být upírem za socialismu? Andrzej Pilipiuk má vtipnou odpověď
Andrzej Pilipiuk: Upír z činžáku

17. září 2012, Jan Nohovec
Dobám té největší upírské mánie už dávno odzvonilo, přesto se stále jedná o jeden z nejvděčnějších motivů současné fantasy literatury. O to víc, když si někdo tenhle stereotypní motiv navlékne do kulis, v nichž to všechno dostane nový neokoukaný kabát.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3580
PoloSvět: Jaro (PoloSvět 2) Recenze
PoloSvět: Jaro (PoloSvět 2)
Rod Rees

14. září 2012, Vojtěch Hamerský
PoloSvět je zpět. Nebezpečnější, dravější, zkrátka a dobře, Rod Rees opět přitopil pod kotlem. Jakým způsobem se Ella se svými přáteli vypořádá s krutým Heydrichem tentokrát?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3247
Clementine (Mechanické století 2) Recenze
Clementine (Mechanické století 2)
Cherie Priestová

13. září 2012, Jan Holan
Steampunku je u nás jako šafránu a po vynikajícím románu Cherie Priestové jménem Zemětřas vychází nyní další díl série Mechanické století, Clementine. Při troše štěstí se autorce podaří u nás pořádně proslavit tento žánr, který je zatím válcován klasickou fantastikou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3278
Posel Recenze
Posel
Markus Zusak

12. září 2012, Michaela Křivánková
Jmenuju se Ed Keneddy. Je mi devatenáct a ve svým životě jsem nic převratnýho nedokázal. Bydlím v rozpadlý boudě se smradlavým psem. Jezdím drožkou. Hraju s Marvem, Richiem a Audrey karty. Moje máti mě nenávidí. Nejsem dobrej v sexu. A omylem jsem zabránil bankovní loupeži.

Číst článek dál | Diskuze (122) | Přístupů: 3721
Tajný kruh 3 - Moc Recenze
Tajný kruh 3 - Moc
L. J. Smithová

10. září 2012, Anežka Dudková
Ať už patříte ke generaci, která vyrůstala s Harrym Potterem a napjatě očekávala sovu s dopisem z kouzelnické školy, či jste o něco starší, série o chlapci s jizvou na čele většinu svých čtenářů uchvátila. O to větší div, že čarodějů je mezi hrdiny paranormálních příběhů pro mládež jen hrstka. Čarodějnická série Tajný kruh je ještě z předpotterovské doby, u nás však vyšla teprve nedávno. Sáhnout by po ní měli všichni, kdo mají rádi kouzla. Vždyť kdo by se nechtěl stát čarodějem, i kdyby jen prostřednictvím kni­hy?

Číst článek dál | Diskuze (122) | Přístupů: 4563
James Barclay nabízí další svižnou fantasy o Havranech. Musí zabránit Polednímu stínu! Recenze
James Barclay nabízí další svižnou fantasy o Havranech. Musí zabránit Polednímu stínu!
James Barclay: Polední stín (Kroniky Havranů 2)

6. září 2012, Jan Nohovec
Ve Zloději úsvitu načal James Barclay fantasy sérii o žoldácké skupině Havranů, která musí nečekaně zachránit celý svět. Polední stín v nastaveném akčním tempu v kulisách epického fantasy příběhu pokračuje.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5314
Oscar Wilde na stopě vraždy mladého prostituta Recenze
Oscar Wilde na stopě vraždy mladého prostituta
Gyles Brandreth: Oscar Wilde & Vraždy za svitu svíček

4. září 2012, Sabina Dudová
Oscar Wilde, geniální dramatik a spisovatel, skvělý bavič a klenot anglické společnosti 19. století. Robert Sherard, též spisovatel a básník, Wildeův dobrý přítel a později jeho nejvěrnější životopisec. Arthur Conan Doyle, lékař, vycházející hvězda literatury a autor zatím prvního románu o Sherlocku Holmesovi. A Billy Wood, bezvýznamný zavražděný šestnáctiletý prostitut.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3436
Barma Guye Delisle je oddechovou četbou o životě v tuhé diktatuře Recenze
Barma Guye Delisle je oddechovou četbou o životě v tuhé diktatuře
Guy Delisle - Barma: Na cestách s Lékaři bez hranic po Myanmaru

3. září 2012, Ondřej Horák
Zdá se, že kanadský animátor Guy Delisle si pro sebe vytvořil nový literární žánr. Jeho již třetí komiksový „cestopis“ rozpačitě přešlapuje mezi oddechovou literaturou a politickou reportáží. Autor přitom asi nejvíc provokuje čtenáře, kteří tuší, že by se z daného tématu dalo vytěžit mnohem více.

Číst článek dál | Diskuze (114) | Přístupů: 3282
Duna Recenze
Duna
Sci-fi epos pískem zavátý

31. srpna 2012, Jan Červenka
Nesmím se bát. Strach zabíjí myšlení. Strach je malá smrt přinášející naprosté vyhlazení. Budu svému strachu čelit. Dovolím mu, aby prošel kolem mne a skrze mne. A až projde a zmizí, otočím se a podívám se, kudy šel. Tam, kam odešel, nic nezůstane. Zůstanu jen já. Benegesseritská litanie proti strachu

Číst článek dál | Diskuze (430) | Přístupů: 6325
Zloděj úsvitu Recenze
Zloděj úsvitu
James Barclay

30. srpna 2012, Vojtěch Hamerský
Říkají si Havrani a jsou to nejlepší žoldáci v okolí. Co se ale stane, když někteří z jejich druhů zemřou a mág, který v tom všem má prsty, jim nabídne obrovské bohatství, s nímž by si vystačili až do smrti? Dokážou ukořistit všechny artefakty, aby vyvolali děsivé kouzlo – Zloděje úsvitu – a zachránili tak svou zemi, Balaiu?

Číst článek dál | Diskuze (130) | Přístupů: 4131
Jak si anděl poradí v Zásvětí? Recenze
Jak si anděl poradí v Zásvětí?
Alexandra Adornettová – Zásvětí (Zář 2)

29. srpna 2012, Anežka Dudková
V Záři mladá australská spisovatelka Alexandra Adornettová svým čtenářům představila skupinku tří andělů, kteří přišli na zem s úmyslem přinést jí dobro. Teď ovšem přichází Zásvětí, kde jedna z andělské trojice na vlastní kůži pozná, s jakým nepřítelem se potýkají. V Pekle totiž potká samotného Tatíčka. Ďábelský Lucifer má tuhle přezdívku rád, tak si dávejte pozor, a při případném setkání ho tak oslovujte.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3802
Stará páka Hitman překročil stín tarantinovky Recenze
Stará páka Hitman překročil stín tarantinovky
Garth Ennis, John McCrea, Hitman 7: Stará páka

27. srpna 2012, Ondřej Horák
O Hitmanovi se často psalo jako o povedené tarantinovce. To znamená, že se v jeho příbězích hodně střílí, mluví sprostě a kadence výstřelů, výbuchů a sarkastických hlášek je nadměrně vysoká. Jenže Hitman měl vždy na víc, než být jen tvrďákem, který se chová jako Vincent nebo Jules z Pulp Ficton. Minimálně poslední svazek Hitman: Stará páka je toho důkazem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2792
Jednou nohou v hrobě (Noční lovci 2) Recenze
Jednou nohou v hrobě (Noční lovci 2)
Jeaniene Frost

24. srpna 2012, Renata Heitelová
Sexy drsňák upír Bones. Taky se vám po něm stýskalo? Poloviční upírce Cat jakbysmet, ani víc než čtyři roky odloučení naplněné nebezpečnou prací jí nepomohly zapomenout. A ani Bones po ní nikdy nepřestal pátrat.

Číst článek dál | Diskuze (104) | Přístupů: 4879
Co dělají Lovci monster s.r.o.? Larry Correia s akční fantasy překvapí Recenze
Co dělají Lovci monster s.r.o.? Larry Correia s akční fantasy překvapí
Larry Correia: Lovci monster s.r.o.

22. srpna 2012, Jan Nohovec
Jiří Kulhánek z dovozu, řízlý trochou Miroslava Žambocha. Asi tak by se dal ve stručnosti charakterizovat nový americký spisovatel akční fantastiky, která se důstojně vyrovná i domácím Mistrům.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3801
Spider Jerusalem vrací úder a Transmetropolitan hlásí své Někdy příště Recenze
Spider Jerusalem vrací úder a Transmetropolitan hlásí své Někdy příště
Warren Ellis & Darick Robertson: Transmetropolitan 6 - Někdy příště

20. srpna 2012, Radim Červenka
Již šesté komiksové album odehrávající se ve futuristickém Městě. Po drsném konci minulého dílu všem fanouškům plným očekávání již docházely nehty k okusování. A neohlodali jsme si je nadarmo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2650
Zběsilá lovkyně odměn Stephanie Plumová vyráží do boje! Recenze
Zběsilá lovkyně odměn Stephanie Plumová vyráží do boje!
Janet Evanovichová: Za všechny prachy

17. srpna 2012, Alžběta Lexová
Kdysi vybírala stahovací spoďáry pro důchodkyně. Teď loví zločince. Stephanie Plumová je ďábelsky mazaná, proklatě zručná a smrtelně nebezpečná. Především sama sobě.

Číst článek dál | Diskuze (105) | Přístupů: 4486
Tygrovo prokletí (Tygří sága 1) Recenze
Tygrovo prokletí (Tygří sága 1)
Colleen Houcková

15. srpna 2012, Anežka Dudková
Sháníme brigádníka. Hledáme někoho, kdo by se rád podíval do Indie, nebojí se nebezpečné výpravy za účelem zlomení tři sta let staré kletby, a v neposlední řadě nemá averzi ani alergii na tygry. Zažijete dobrodružství, poznáte indické památky a společnost vám bude dělat okouzlující princ. Zájemci ať se hlásí u pana Kadama.

Číst článek dál | Diskuze (117) | Přístupů: 4886