Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, přepravní společnosti i Česká pošta bojují s návaly balíků, takže Vám doporučujeme udělat objednávku na našem eshopu nejpozději do čtvrtku 13.12.2018, aby knihy měly šanci dorazit do Vánoc. Samozřejmě budeme vyřizovat i pozdější objednávky, ale už hrozí riziko fatálního zpoždění. Uvedený termín platí pro dobírky, platby převodem bychom měli mít 13.12. na účtu. Osobní odběry fungují na všech našich prodejnách až do 21.12.
451 stupňů Fahrenheita Recenze
451 stupňů Fahrenheita
Ray Bradbury

17. srpna 2007, Roman Paulík
Guy Montag je požárník. Rozumějte, nikoliv hasič, který hasí oheň, nýbrž požárník, který oheň zakládá. V Americe jsou všechny domy ohnivzdorné a všichni lidé mají telestěny a nikomu se nedaří špatně, ale i tady se najdou nespokojenci. Chodí po ulicích pěšky, místo sledování televizních pořadů si povídají, a někteří zrádci dokonce čtou knihy!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3680
Zlověstné sny Recenze
Zlověstné sny
Robin Hobb

14. srpna 2007, Martin Fajkus
Cyklus Snědý muž americké spisovatelky Robin Hobb se už pomaličku začíná chýlit ke konci. Slušelo by se přitom přidat slovíčko konečně, protože nakladatelství Návrat, v jehož portfoliu zmíněný cyklus je, vydává jeho jednotlivé části s čím dál většími prodlevami. To už je ovšem hodně obehraná písnička, a tak čtenáři nezbývá než doufat, že Návrat půjde do sebe a zbylé knihy vydá mnohem rychleji. Inu, optimismu se meze nekladou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4365
Bouřný meč Recenze
Bouřný meč
Nancy Varian Berbericková

10. srpna 2007, Lukáš Knetig
Jméno Nancy Varian Berberickové toho českým příznivcům fantastiky příliš neřekne. Autorka je ale ve světě DragonLance (ke kterému patří i román Bouřný meč, ať je zpravodajské povinnosti učiněno zadost) poměrně činná. Podílela se zhruba na deseti titulech. A Bouřný meč byl její románovou prvotinou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4181
Bohatýr, Dračí carevna Recenze
Bohatýr, Dračí carevna
Juraj Červenák

9. srpna 2007, Jiří Popiolek
Když se Ďuro Červenák rozhodl napsat cyklus o Iljovi Muromci vycházející ze staroruských bylin, považoval jsem to za nesmírně dobrý tah, který slovanskou fantasy v rámci česko-slovenské fantastiky posune zase o kousek dál.

Číst článek dál | Diskuze (128) | Přístupů: 5715
Myrrenin dar Recenze
Myrrenin dar
Fiona McIntoshová

8. srpna 2007, Lukáš Knetig
Anglická spisovatelka Fiona McIntoshová žije trvale v Austrálii. Vydala zde již osm knih patřících ke klasické epické fantasy. Teď chystá devátou, která uzavře již její třetí románovou trilogii, Percheron. Myrrenin dar, první část cyklu Převtělení, který se objevil v autorčině biografii jako druhý v pořadí, se stal v její nynější domovině velkým hitem.

Číst článek dál | Diskuze (116) | Přístupů: 3529
Destrukční četa Recenze
Destrukční četa
Gav Thorpe

7. srpna 2007, Martin Fajkus
V daleké temnotě 41. tisíciletí vede Císař a jeho Impérium se svými protivníky nelítostnou válku bez konce. Odehrávají se tu grandiózní střetnutí miliónů vojáků i zdánlivě nepatrné potyčky muže proti muži. V žáru bitev se mění tisíce osudů. Z některých se stávají hrdinové, jiní selžou. Zradí, odmítnou vykonat rozkaz, napadnou velitele či zbaběle prchnou z bojiště. Pro většinu z těchto provinilců existuje jen jediný trest, ovšem někdy Císař ukáže své milosrdenství. Nabídne jim vykoupení v Poslední šanci.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3634
Převtělení Timothyho Archera Recenze
Převtělení Timothyho Archera
Philip K. Dick

6. srpna 2007, Martin Bedeč
Převtělení Timothyho Archera (dále jen Převtělení) se zove nejnovější přírůstek od Philipa K. Dicka (PDK) vydaný nakladatelstvím Argo. Knížka volně navazuje na minulý rok vydaný VALIS, a to opravdu velice volně: spojuje je jen námět. A tak máme opět co do činění s filosofickou tematikou, jíž je prodchnut celý román. Ale je zde přece jen rozdíl.

Číst článek dál | Diskuze (101) | Přístupů: 4399
Rubínový klenot Recenze
Rubínový klenot
R. A. Salvatore

3. srpna 2007, Lukáš Knetig
Temný elf Drizzt Do´Urden je pravděpodobně nejznámější a také čtenářsky nejoblíbenější postavou, kterou se zatím podařilo R. A. Salvatoremu vytvořit. Už ve svém prvním vstupu v Magickém krystalu si okamžitě získal srdce čtenářů a dokázal si je udržet dodnes. A není se čemu divit. Je to přece excelentní šermíř, výborný stratég a ne zrovna špatný mág. Je to ale hlavně přítel, na něhož je možné se vždy spolehnout a který nikdy nezradí.

Číst článek dál | Diskuze (249) | Přístupů: 5131
Objevitelé, Dobrodružná science fiction ze vzdáleného vesmíru Recenze
Objevitelé, Dobrodružná science fiction ze vzdáleného vesmíru
Gardner Dozois (ed.)

3. srpna 2007, Miroslav Žamboch
Název i podtitulek sedí naprosto dokonale. Do více než sedmi set padesátistránkové knihy je editorem Gardnerem Dozoisem zařazeno dvacet tři povídek od nejznámějších i těch méně známých autorů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4258
JFK 11, Podhoubí smrti Recenze
JFK 11, Podhoubí smrti
Jiří W. Procházka

2. srpna 2007, Martin Fajkus
Určitě ho znáte. Jmenuje se Kovář. John Francis Kovář. Má za sebou už deset proklatě vražedných misí ve službách utajené Agentury EF při záchraně různých světů, a přes všechna nebezpečí se mu stále daří přežívat. Občas připomíná Jamese Bonda kříženého s MacGyverem a Johnem McClanem, ale jindy je to jen pekelně unavený chlap, který se snaží odvést co nejlépe práci, na kterou byl najat.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4314
Skrytý válečník Recenze
Skrytý válečník
Lynn Flewellingová

2. srpna 2007, Zdena Štouračová
Po třech letech máme před sebou další kousek osudů královny Tamír II., která byla v Nočních běžcích už jen pouhou postavou z dějepisu, sice stále ctěnou a obdivovanou vládkyní, ale vlastně zcela neznámým člověkem. Na konci Dítěte proroctví byl Tobin/Tamír autorkou opuštěn ve chvíli, kdy se narušilo kouzlo, jímž byla dívka maskována v chlapeckém těle v důsledku prudkých změn vyvolaných nastupující pubertou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3765
Lovci Duny Recenze
Lovci Duny
Brian Herbert, Kevin J. Anderson

1. srpna 2007, Zdena Štouračová
Když před lety Frank Herbert nečekaně zemřel, zdálo se, že vyvrcholení série o vesmíru Duny zůstane navždy ztraceno. Když pak po nějakém čase jeho syn oznámil, že objevil nejen podrobný nástin dějin Duny „před Dunou“, ale i ono tolik postrádané rozpletení všech zápletek a vyvrcholení celé ságy v podobě, která by po mírných úpravách byla vhodná pro zveřejnění, nastal mezi v té době už několika generacemi fanoušků čas netrpělivého očekávání.

Číst článek dál | Diskuze (159) | Přístupů: 5290
Fantázia, to nejlepší, a ještě něco navíc Recenze
Fantázia, to nejlepší, a ještě něco navíc
Martin Králik a Robert Pilch (editoři)

30. července 2007, Martin Fajkus
Slovenská fantastika v Česku prochází v posledních dvou letech jakousi počínající „renesancí“. Kromě ostřílených harcovníků typu Saši Pavelkové či Ďura Červenáka se u nás konečně začínají objevovat nová, neznámá jména. Debutové knihy Dušana D. Fabiana, Petera Draguly či třeba Sanči Fülle naznačují, že slovenští autoři mají více než dostatečný potenciál, aby české čtenáře zaujali. Velký podíl na tomto trendu má především Robert Pilch, vůdčí osobnost nakladatelství Wales, které se na jeho popud právě slovenskými autory zabývá programově.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5257
Newyorské blues Recenze
Newyorské blues
Eric Brown

30. července 2007, Piter
Noir obvykle splývá s českým pojmenováním detektivního subžánru „drsná škola“ – a tento román je téměř archetypem tohoto stylu. V zatuchlé kanceláři nad čínskou prádelnou žije a pracuje soukromý detektiv Halliday. Špička v oboru „hledání zmizelých“, vlk samotář, ale kšefty moc nejdou a nebyli by to Američané, kdyby detektivovi nepřidělili houf „traumat z minulosti“.

Číst článek dál | Diskuze (6) | Přístupů: 3100
Vládci času Recenze
Vládci času
Lucie Lukačovičová

27. července 2007, Piter
Román Vládci času je zasazen do Japonska 12. století a opírá se o skutečné události a osoby pětileté války Genpei, neboli války mezi mocnými klany Taira a Minamoto. V podstatě jde věrný historický román, který je lehce fantaskně ozvláštněn a zjednodušen pro Evropany.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2305
Tanec obrů Recenze
Tanec obrů
Robert Carter

26. července 2007, Martin Fajkus
Legenda o králi Artušovi nesporně patří k nejvýraznějším zdrojům inspirace, z nichž vychází klasická hrdinská fantasy. Je přitom celkem pochopitelné, že knihy s tímto motivem jsou velmi populární především v anglicky mluvících zemích, i u nás se už však objevilo několik podobně laděných románů. Přednedávnem dokonce nakladatelství Baronet vydalo úvodní díly hned dvou cyklů založených na artušovské legendě. Kromě kultovního Meče v kameni od T. H. Whitea se tak českým čtenářům poprvé představil i další Angličan, Robert Carter.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3033
Krvavý kruh Recenze
Krvavý kruh
P. N. Elrod

26. července 2007, Vlastimil Vyplel
Plánuje-li autor, že vytvoří celou sérii knih s jedním hlavním hrdinou, není příliš perspektivní nechat jej hned v prvním díle zemřít. Smysl to má například tehdy, pokud oním hlavním hrdinou je upír. Což Jack Fleming je…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3070
Ploty z kostí Recenze
Ploty z kostí
Vladimír Šlechta

25. července 2007, Piter
Další román z dlouhé volné série Krvavé pohraničí přímo navazuje na Nejlepší den a Zahradu Sirén, což je pro změnu série Gordonova země. Pro pořádek – Gordonova země je série patřící do Krvavého pohraničí, matematik by přímo řekl podmnožina. Jasné? Pokud ano, rád vše zamotám ještě tím, že mnohé motivy byly otevřeny v povídkách, které vyšly pouze časopisecky a v soutěžních sbírkách. Společně mají vyjít až po ukončení románové série.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3450
Trója: Štít hromu Recenze
Trója: Štít hromu
David Gemmell

24. července 2007, Marek Hrubý
V květnu vydalo nakladatelství Slovart ve slovenštině druhý díl Trójské trilogie – Štít hromu, jenž bezprostředně navazuje na román Pán stříbrného luku. Je potřeba zdůraznit, že se jedná o poslední kompletní knihu, kterou stvořil David Gemmell.

Číst článek dál | Diskuze (15) | Přístupů: 4274
Šest diamantů Recenze
Šest diamantů
Petr Heteša

24. července 2007, Rajko Ćosić
Petr Heteša nám ve svém románu Šest diamantů představuje novináře Rogera Dalmonta. Ten po jedné aféře, která mu takřka zlomila vaz, pracuje jako reportér v nekvalitním bulvárním deníku na hranici města a periferie.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2806
Psaní mě naplňuje hlubokým uspokojením Recenze
Psaní mě naplňuje hlubokým uspokojením
rozhovor s Markem Chadbournem

20. července 2007, Martin Fajkus
Nedokáže si prý představit, že by dělal něco jiného. Když začíná tvořit, je plný zvědavosti a očekávání. Přirovnává to ke skvělé dovolené na novém, neznámém místě. Psaní je však pro něj i něco víc než jen práce a zábava. Je to také způsob, jakým se vyrovnává s mnoha filozofickými otázkami, které ho trápí. Od těch velkých jako – „proč jsme tady?“ – k těm menším, osobnějším. To, že je zařadí do příběhů, mu pomáhá propracovat se k odpovědím.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2578
Shannarova rada druidů, Morgawr Recenze
Shannarova rada druidů, Morgawr
Terry Brooks

19. července 2007, Martin Fajkus
Stále se rozrůstající cyklus Terryho Brookse ze světa Čtyřzemí a blízkého okolí všeobecně známý pod poněkud nepřesným jménem Shannara patří spolu s knihami Davida Eddingse a Terryho Goodkinda mezi „vlajkové lodě“ nakladatelství Classic v oblasti epické fantasy. Sága je to poměrně úspěšná, takže čtenáři mají dost značnou jistotu, že se k nim dříve či později dostane další díl. Zatím poslední vydanou knihou je závěr trilogie Cesta Jerle Shannary v originále pojmenovaná Morgawr, k němuž v Classicu dodali podtitul Shannarova rada druidů, aby bylo všem jasné, že Morgawr patří k Shannaře.

Číst článek dál | Diskuze (129) | Přístupů: 2766
Skleník Recenze
Skleník
Brian Wilson Aldiss

18. července 2007, Petr Čáslava
Nakladatelství Laser ve své edici Mistrovská díla SF odvádí kvalitní a záslužnou práci. Ve sjednocené úpravě k nám na pulty knihkupců vrací zásadní tituly historie science fiction a vytváří tak unikátní kolekci románů, které by neměly uniknout žádnému fanouškovi žánru. V nedávné době se v reedici objevily známé příběhy chlapce Grena, které B. W. Aldiss původně psal pro Magazine of Fantasy and Science Fiction a které později sjednotil v románu Skleník. Kniha u nás vychází již potřetí (poprvé ji Laser vydal v roce 1992 a následně znovu roku 1998).

Číst článek dál | Diskuze (17) | Přístupů: 5449
Nocař Recenze
Nocař
Magdalena Kozaková

18. července 2007, Piter
S upíry se obrazně roztrhl pytel – máme tu další román, potažmo první díl série. Polská autorka, polské reálie, to zní zajímavě. Tak jaký styl si autorka zvolí? Krvavou akční řež? Romantiku? Psychologii? To všechno už tu bylo, ale vždy se dá najít nové pojetí.

Číst článek dál | Diskuze (17) | Přístupů: 4333
Mlok 2007 Recenze
Mlok 2007
Roman Paulík (ed.)

17. července 2007, Zdena Štouračová
Sborník nejúspěšnějších prací z literární soutěže má oproti jiným sborníkům, sbírkám a souborům literárních prací jednu nevýhodu: Nemůže mít nějakou tematickou, stylovou či jinou koncepci – pokud tedy za koncepci nepovažujeme právě to, že zveřejněné práce jsou těmi nejúspěšnějšími pracemi z literární soutěže. Letošní Mlok v tomto směru není a ani nemůže být výjimkou. Obsahuje totiž nejlepší práce z právě ukončeného ročníku literární soutěže o Cenu Karla Čapka, seřazené od těch nejkratších po novelu. Já ovšem začnu od konce, tedy od novely.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3923
Tušení podrazu Recenze
Tušení podrazu
Ondřej Neff

16. července 2007, Antonín Kočka
Už delší dobu se v kuloárech mluvilo o chystaném románu Ondřeje Neffa, který se měl údajně jmenovat Úplné pokrytí. A teď je tu, i když pod trochu jiným názvem. Po různých pokračováních a reedicích staršího materiálu si tak konečně můžeme přečíst zcela nové Neffovo dílo.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5396
Drak Jeho Veličenstva Recenze
Drak Jeho Veličenstva
Naomi Noviková

13. července 2007, Martin Fajkus
Draci. Někdo si je představuje jako hrdá a majestátná stvoření nadaná vlastní inteligencí, jiný v nich vidí pouhé zabijácké bestie o ohromující síle a krvelačnosti, kterým je radno se co nejrychleji vyhnout. (Tedy, pokud by skutečně žili.) Snad žádné jiné bájné zvíře nikdy tak nedráždilo, neděsilo a nepovzbuzovalo lidskou fantazii jako právě oni. A že ta fantazie dokázala být pěkně barvitá a divoká, dokazují desítky bájí, pověstí i pohádek. Tato fascinace překvapivě nezmizela ani v naší moderní, uspěchané době automatických strojů a umělých hmot. Jen se přetavila do nové podoby – literárního žánru zvaného fantasy.

Číst článek dál | Diskuze (107) | Přístupů: 4461
ST Voyager 3: Ragnarök Recenze
ST Voyager 3: Ragnarök
Nathan Archer

12. července 2007, E. Kocourek
Existují desítky lepších knih z prostředí ST, než je tato. Proč byla vydána právě tato slátanina, je záhadou.

Číst článek dál | Diskuze (78) | Přístupů: 8696
Ďábel v zeleném Recenze
Ďábel v zeleném
Mark Chadbourn

9. července 2007, Martin Fajkus
Mark Chadbourn si velmi dobrou pověst získal trilogií Věk rozvratu, kterou v minulém roce vydalo nakladatelství Polaris. Nabízí v ní jakousi alternativu ke klasické hrdinské fantasy a zároveň velmi originálním způsobem propojuje staré keltské mýty s moderní dobou. Ačkoli vlastní příběh Věku rozvratu byl ukončen, volně na něj navazuje další cyklus Doba temna, jehož první díl Ďábel v zeleném právě představuje opět Polaris.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 4318
Svět Stínu Recenze
Svět Stínu
Sergej Lukjaněnko

4. července 2007, Marek Hrubý
Zhruba po půl roce se na pultech knihkupců objevil další román ruského spisovatele Sergeje Lukjaněnka nazvaný Svět Stínu. Jedná se o dokončení příběhu o Andreji Chrumovovi, jehož první díl vyšel koncem roku 2006 pod názvem Hvězdy, ty studené hračky.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3710