Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Na vrcholu (Sukuba 2) Recenze
Na vrcholu (Sukuba 2)
Richelle Mead

3. dubna 2012, Veronika Stránská
Georgina Kincaidová vyměnila svůj život a duši za nesmrtelnost, a plní teď povolání sukuby v Seattlu. Vždy se bránila jakémukoli milostnému sblížení se smrtelníky (kromě „pracovních“ vztahů), protože by jim mohla vysát jejich životní sílu a zkrátit jim tak život. Jenže pak se objevil spisovatel Seth.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3353
Mrtví muži netančí Recenze
Mrtví muži netančí
Míla Linc

31. března 2012, Vojtěch Hamerský
Tři muži – Meyrink, Joachim a Volkan – putují do nitra Černého hvozdu. Co chce dělat posel paní Smrti se svým doprovodem, skládajícím se z bývalého lovčího a bývalého žoldnéře, uvnitř samotného pekla? To je otázka, na níž může odpovědět pouze Volkan. Nebojte se, nebude to tak strašidelné, jak si myslíte. Bude to ještě horší.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4478
Ztraceni v čase Recenze
Ztraceni v čase
Petra Braunová

27. března 2012, Irena Prodělalová
Nevydařené vysvědčení a za trest celé prázdniny u prababičky. Není to moc lákavá představa. Nebo že by přece? Již druhé vydání knihy Petry Braunové Ztraceni v čase svědčí o jeho oblíbenosti mezi čtenáři.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7344
Škola černé magie Recenze
Škola černé magie
Anthony Horowitz

25. března 2012, Vojtěch Hamerský
Davida Eliota vyloučí ze školy, čímž si podepisuje rozsudek v podobě nastoupení na novou školu Groosham Grange. Během cesty se seznamuje s Jill a Jeffreym a společně postupem času zjišťují, že škola Groosham Grange není tak úplně obyčejná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 7926
Na velikosti záleží. Robert Reed to dokazuje ve space opeře Dřeň Recenze
Na velikosti záleží. Robert Reed to dokazuje ve space opeře Dřeň
Robert Reed: Dřeň

23. března 2012, Jan Nohovec
Nekonečným vesmírem se tiše jako myš sune obrovská loď velikosti Jupitera. Nikdo neví, kdo ji postavil, kdy nebo proč se tak stalo. Ví se, že jako první ji zabrali lidé, zútulnili a začali vybírat poplatky za cestu skrz Mléčnou dráhu na tomto úctyhodném vesmírném plavidle. Jenže i po staletích se toho o Lodi stále moc neví. Třeba že uvnitř je planeta.

Číst článek dál | Diskuze (107) | Přístupů: 4542
Černočerná tma – Stephen King je zpět a ve formě Recenze
Černočerná tma – Stephen King je zpět a ve formě
Stephen King: Černočerná tma

22. března 2012, Jan Holan
Pokud se alespoň trochu orientujete v hororové odnoži fantastiky, určitě jste museli jméno Stephen King někde zaslechnout. Tento král žánru, jehož produktivita se zdá být nekonečná, nyní opět vydává novou knihu, tentokrát s názvem Černočerná tma (Poznámka autora: Neplést si se stejnojmenným filmem o Riddickovi). Na rozdíl od většiny ostatních Kingových knih se ale nejedná o ucelený příběh, nýbrž o soubor čtyř novel. A o tom, že King píše pořád stejně dobře, svědčí i fakt, že nová kniha byla nominována na cenu Brama Stokera pro rok 2010.

Číst článek dál | Diskuze (145) | Přístupů: 5759
Soumrak (Starcraft: Sága Temných templářů 3) Recenze
Soumrak (Starcraft: Sága Temných templářů 3)
Christie Golden

21. března 2012, Jan Červenka
Pouť Jakea Ramseyho za záchranou vědomostí protosské Opatrovatelky Zamary se chýlí k neúprosnému konci. Na Auiru se spojeným silám protossů, teranů a zergů podařilo zvítězit nad démonickým Ulzerajem, ale nikoli ho zničit a ani se žádné ze stran nepodařilo naplnit jejich hlavní cíl – chytit Zamaru v Jakeově těle.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3528
Čarodějnice z Hex Hall Recenze
Čarodějnice z Hex Hall
Rachel Hawkins

20. března 2012, Michaela Křivánková
Vítejte v novodobých Bradavicích. Hex Hall je internátní škola pro všechny, kteří se nedají považovat za normální občany. Uvědomte si však, že tu nejste za odměnu, ale za trest. A podle toho to tu také vypadá. A hlavně nedrážděte místní obyvatele. Mohli by vás kousnout do zadku. Nevěříte?

Číst článek dál | Diskuze (11) | Přístupů: 4903
Robert M. Wegner jako nová hvězda polské fantasy? Kvalitní čtení určitě Recenze
Robert M. Wegner jako nová hvězda polské fantasy? Kvalitní čtení určitě
Robert M. Wegner: Sekera a skála, meč a žár

19. března 2012, Jan Nohovec
Polská a česká domácí fantastická tvorba k sobě mají zajímavý vztah. Jsme si sice geograficky, jazykově i kulturně docela blízko, ale to automaticky neznamená, že by se polské knihy u nás vydávaly jako na běžícím pásu. Na druhou stranu je to ale také výhoda, neboť úspěšným českým spisovatelům vycházejí zahraniční překlady poprvé zpravidla právě v Polsku a naopak – když už se k nám něco od severovýchodních sousedů dostane, stojí to za to. Čtenáři Sapkowského, Pilipiuka nebo Grzędowicze mohou vyprávět.

Číst článek dál | Diskuze (132) | Přístupů: 5251
Daredevil: Rok Jedna Recenze
Daredevil: Rok Jedna
Miller Frank a Romita John jr.

16. března 2012, Ondřej Horák
Postava Daredevila se na papíře poprvé objevila roku 1964 a od té doby na ní pracovaly desítky scénáristů a kreslířů. Když se jeden charakter rozvíjí bezmála padesát let, není od věci si připomenout, jak to všechno začalo. V knize Daredevil: Rok Jedna se dozvíte, jak se slepec Matt Murdock stal maskovaným superhrdinou: Dokázal osvobodit zvíře v sobě a přitom zůstat člověkem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2957
Milenec jen můj (Bratrstvo černé dýky 8) Recenze
Milenec jen můj (Bratrstvo černé dýky 8)
J. R. Wardová

14. března 2012, Michaela Křivánková
John Matthew – svaly a nervy z ocele, kožené kalhoty potřísněné krví, krátké vlasy drsňácky trčící do všech stran. Xhex – svaly a nervy z ocele, kožené kalhoty potřísněné krví, krátké vlasy drsňácky trčící do všech stran. Najděte pět rozdílů.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4825
Oko na nebi Recenze
Oko na nebi
Philip K. Dick

13. března 2012, Jiří Popiolek
Po nehodě částicového urychlovače leží v jeho komoře na zemi osm lidí, náhodných návštěvníků, kteří se přišli podívat, jak zařízení funguje. Jsou popálení a zasažení radiací. Zatímco se k nim blíží záchranáři, skupina prožívá prazvláštní, nekonečný trip halucinogenními světy stvořenými podvědomím vždy jednoho ze zraněných. A rozhodně to není žádná zábava, protože zákoutí lidské mysli jsou všechno, jen ne harmonická.

Číst článek dál | Diskuze (9016) | Přístupů: 4831
Říční znamení (Mercedes Thompson 6) Recenze
Říční znamení (Mercedes Thompson 6)
Patricia Briggs

11. března 2012, Renata Heitelová
Šťastné romantické příběhy a pohádky končívají zpravidla svatbou, šestý román o poloviční indiánce, automechaničce a kojotí kožoměnce Mercedes Thompsonové svatbou začíná. Mercy nežije v pohádce, poslední roky to vypadá spíše na noční můru. Problémy jako by ji pronásledovaly na každém kroku, už si nemůže ani v klidu nakoupit ve Wallmartu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4492
Death Note - Zápisník smrti 2 Recenze
Death Note - Zápisník smrti 2
Cugumi Óba a Takeši Obata

10. března 2012, Sabina Dudová
Co se dá čekat od inteligentního studenta plného ideálů, když se mu do rukou dostane předmět, s jehož pomocí by mohl změnit svět k lepšímu? Co když tím předmětem je nejdokonalejší vraždící zbraň vůbec? A co když jeho touhu zlepšit svět odstraněním zločinců nesdílí zákon představující detektiv? Souboj dvou géniů pokračuje…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5173
Muka (Andělé 2) Recenze
Muka (Andělé 2)
Lauren Kate

9. března 2012, Anežka Dudková
Luce si myslela, že všechno už bude lepší – už by bylo na čase. Ale jelikož máme teprve druhou knihu z tetralogie, žádný div, že věci se vůbec nelepší, spíše právě naopak. V pokračování Pádu bude hlavní hrdinka prožívat opravdová Muka.

Číst článek dál | Diskuze (283) | Přístupů: 4997
Stříbrná relikvie Recenze
Stříbrná relikvie
Patricia Briggs

5. září 2011, Alžběta Lexová
Série Mercedes Thompsonová o automechaničce a kožoměnkyni v jedné osobě z pera americké autorky Patricie Briggsové se povážlivě rozrůstá a u nás už dosáhla na pátý vydaný díl – Stříbrnou relikvii. Kojotí slečna tentokrát opět zkříží cestu tajemným a jak jinak než nebezpečným fae.

Číst článek dál | Diskuze (7) | Přístupů: 4598
Příchod noci Recenze
Příchod noci
Isaac Asimov - Robert Silverberg

3. září 2011, Jana Šrámčíková
Vítejte na Kalgaši. Ať už jste náhodný turista nebo světem protřelý cestovatel, zaručuji vám, že něco podobného hned tak neuvidíte. Kalgaš je totiž planeta se šesti slunci a její obyvatelé nikdy nepoznali noc. Samotná Tma patří k jejich největším fóbiím. Dokonce i když se ukládají ke spánku, činí tak za rozsvíceného světla.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5016
Magie mrtvých Recenze
Magie mrtvých
Ilona Andrews

2. září 2011, Michaela Křivánková
Kate to v životě nemá úplně jednoduché. Snaží se zůstat skryta před zraky mocných, jenže pokud chce vyřešit vraždu svého opatrovníka, musí využít všech dostupných zdrojů. Poradit si s magií mrtvých nebude snadné a pomoc mocného Pána šelem by nebylo moudré odmítnout.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3915
Nikdy nezemřít Recenze
Nikdy nezemřít
Kim Harrison

1. září 2011, Alžběta Lexová
Čarodějce Rachel Morganové jako by se smůla lepila nejen na paty, ale rovnou na celé tělo. Sotva jednou unikne hrobníkovi z lopaty, už ji na ni Kim Harrisonová zase usazuje. Ale tentokrát se záhrobí přiblíží více než kdykoli předtím.

Číst článek dál | Diskuze (139) | Přístupů: 4759
Superman - Co se stalo s Mužem zítřka? Recenze
Superman - Co se stalo s Mužem zítřka?
Alan Moore & Curt Swan

31. srpna 2011, Jakub Ehrenberger
Myslíte si, že když vsadíte diamant do zlatého prstenu, nemůžete udělat chybu? Mýlíte se. Diamant mnohem lépe vypadá ve stříbře. Superman je zlatým hochem americké kultury, Alan Moore diamantem mezi komiksovými scenáristy, společně však netvoří tak bezchybnou dvojici, jak by čtenář nejspíše očekával. Co se stalo s dvojicí snů?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4218
Hlas nože Recenze
Hlas nože
Patrick Ness

30. srpna 2011, Michaela Křivánková
Už jste si někdy povídali se psem? Nebo s ovcí? Slyšeli jste něčí myšlenky? Viděli Sádráka? A promluvil na vás nůž? Pokud jste ve všech pěti případech odpověděli „Ano“, jste Todd Hewitt a Hlas nože vypráví váš příběh.

Číst článek dál | Diskuze (62) | Přístupů: 4451
Flashback Recenze
Flashback
Politicky nekorektní budoucnost Dana Simmonse

22. srpna 2011, Jiří Popiolek
V roce 2032 soupeří o vliv nad Spojenými státy muslimové, Japonci a hispánci. Izrael už neexistuje. Atentáty a vraždy jsou na denním pořádku. Typičtí Američané – bílí i černí – sní o úžasné minulosti pod vlivem psychotropní drogy, která jim umožňuje znovu prožívat v reálném čase konkrétní vzpomínky. Jedinou baštou demokracie na kontinentu zůstává izolovaný stát Texas. Myslí to Simmons vůbec vážně?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5444
Žoldnéři fantasie: Dálnice ke všem čertům Recenze
Žoldnéři fantasie: Dálnice ke všem čertům
Michael Bronec (ed.)

14. srpna 2011, Jana Poláčková
Jaký je nejspolehlivější způsob sestavení jednotky pro špinavou práci? Vezměte větší množství „dobrovolníků“. Nechte je projít peklem. Z přeživších pak vznikne tým „nasaditelný“ do prakticky libovolné šílenosti.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3464
Les rukou a zubů Recenze
Les rukou a zubů
Carrie Ryan

11. srpna 2011, Jana Poláčková
Na počátku byl náš svět. Takový jaký známe, jaký vidíme denně kolem sebe i ve zprávách v televizi. Pak se objevila nákaza a civilizace zmizela. Mrtví začali vstávat z hrobů a sápat se na živé. Poslední zbytky lidstva přežívají ve vesnici bezpečně střežené systémem palisád a tvrdých, náboženských předpisů. A v které žije dívka, co navzdory všemu sní o lásce. A o oceánu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3176
Vyvolený milenec Recenze
Vyvolený milenec
J. R. Ward

9. srpna 2011, Michaela Křivánková
V sídle Bratrstva to vypadá jako v psychiatrické léčebně. A Wardová je tu primářka. Vyvolený milenec kouří jednu cigaretu za druhou, aby zahnal čaroděje ve své hlavě. Cormia si krátí volný čas stavěním věží z hrášku. John se ještě pořád vzpamatovává z té věci, která se mu stala na schodech. Zsadist je paranoidní a Jane… je prostě mrtvá. Šílené? (Ne)upír Lash tomu nasadí korunu.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3587
Stříbrná relikvie Recenze
Stříbrná relikvie
Patricia Briggs

8. července 2011, Renata Heitelová
Taky vždycky žasnete nad krásnými obálkami Daniela Dos Santose? Nelze než pochválit nakladatelství Fantom Print za to, že originální obálky knih Patricie Briggsové použilo i pro česká vydání. Cožpak by Mercy někdo uměl vystihnout lépe? Na obálce Stříbrné relikvie čtenářům Dos Santos odhaluje víc než obvykle – kniha, kterou drží v rukou naše známá opravářka německých aut, se stává totiž středobodem dění…

Číst článek dál | Diskuze (5) | Přístupů: 5912
Trápení Recenze
Trápení
Richelle Mead

7. července 2011, Veronika Stránská
První díl všemi fanoušky Vampýrské akademie dlouho očekávané nové série od jejich oblíbené autorky je konečně tady. Richelle Mead přesedlala z vampýrů na sukubu, žijící na obyčejném předměstí Seattlu, a její svět plný nadpřirozených přátel. Už anotace vás bezpochyby navnadí. Co tedy můžeme od této knihy očekávat?

Číst článek dál | Diskuze (125) | Přístupů: 4822
Krásní Recenze
Krásní
Scott Westerfeld

6. července 2011, Michaela Křivánková
Tally má konečně všechno, co vždycky chtěla. Je Krásná, spolu se svými přáteli žije v New Pretty Townu a užívá si nikdy nekončících večírků. Její největší starostí je vymyslet správné oblečení na párty a následně přežít opici, která po každém správném mejdanu následuje. Mezi tím vším Tally pomalu zapomíná na věci, které se do jejího krásného mozku nehodí.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3722
Přání smrti Recenze
Přání smrti
Rob Thurman

5. července 2011, BoboKing
Málokteré nakladatelství má takový kvalitní marketingový program jako ostravský Fantom Print. Nesnaží se šetřit na správných výdajích, a svoje knihy propaguje na většině důležitých míst, ať v tištěných či elektronických médiích. Pro čtenáře je ale hlavní ještě jeden kladný rys tohoto nakladatelství, a tím je rychlé dodávání nových dílů u seriálových knih, kterých je ve fantastice drtivá většina.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 3921
Odveta Recenze
Odveta
Drew Karpyshyn

4. července 2011, Jana Poláčková
Že účel světí prostředky, to ví Záhadný dávno. Bez této znalosti by jen stěží mohl stát v čele Cerberu, polovojenské organizace hájící zájmy lidstva způsoby poněkud kontroverzními. Když se mu tedy dostanou do rukou technologie Smrťáků, nečelí žádnému dilematu – je ochoten se pustit do výzkumu oněch bájných nepřátel i za cenu pokusů na lidech. A ne, s Paulem Graysonem to nemá nic společného. Zná jej přece dost dobře, aby věděl, že by se přihlásil jako dobrovolník i sám od sebe…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3147