Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, ve dnech 24-27.10 bude knihkupectví Arrakis uzavřeno. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Kryptonomikon Recenze
Kryptonomikon
Neal Stephenson

3. listopadu 2006, Piter
Kryptonomikon je kniha, které musíte věnovat pozornost. Dějové linie i časové proudy se proplétají a prolínají ve složitém vzoru, který je vyjeven až v závěru knihy. Nečekejte žádnou adrenalinovou zábavu, upíry a mimozemské technologie, připravte se na tajné dějiny zabalené a podané formou kvalitního čtiva.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3330
Let nočních dravců Recenze
Let nočních dravců
Raymond E. Feist

2. listopadu 2006, Martin Fajkus
Let nočních dravců je napsán ve specifickém feistovském stylu, který kombinuje dobrodružný příběh s klasickou fantasy. Nijak sice nevybočuje z řady, pro svou čtivost a profesionální zpracování však jistě nebude zklamáním.

Číst článek dál | Diskuze (122) | Přístupů: 3075
Zahrada sirén Recenze
Zahrada sirén
Vladimír Šlechta

2. listopadu 2006, Zdena Štouračová
Tak konečně je to tady. Netrpělivě očekávaný návrat Vladimíra Šlechty do Pohraničí spatřil světlo světa a máme před sebou první část již dlouho slibované trilogie Gordonova země, Zahradu sirén. Jaký tedy ten návrat je? Splní Zahrada sirén očekávání do ní vkládaná?

Číst článek dál | Diskuze (101) | Přístupů: 3298
Brány Anubisovy Recenze
Brány Anubisovy
Tim Powers

2. listopadu 2006, Jiří Popiolek
Děj románu o snaze vrátit moc a zašlou slávu starým egyptským bohům, jimž se ale zcela nechtěně postaví do cesty současný literární vědec Brendan Doyle, je nesmírně spletitý a propracovaný.

Číst článek dál | Diskuze (105) | Přístupů: 3291
Spin Recenze
Spin
Robert Charles Wilson

1. listopadu 2006, Roman Paulík
Tyler si hraje a vyrůstá s o rok staršími dvojčaty Diane a Jasonem. Jejich dětství končí jako bezstarostná existence celého lidstva v okamžiku, kdy zhasne Měsíc a všechny hvězdy kromě Slunce, a Země se ocitne uvnitř zvláštní bariéry, kde čas plyne mnohem pomaleji než venku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2411
Královnin vrah Recenze
Královnin vrah
William King

1. listopadu 2006, Zdena Štouračová
Milovníci přímé akce si i v tomto dílu přijdou na své, odehrávají se zde velkolepé bitvy i individuální souboje a šarvátky, intriky stíhají pletichy a zásahy nově se objevující rasy Quanů i někoho dalšího (snad oněch Stínů, kteří byli příčinou příchodu Terrarchů) přinášejí nové komplikace a zápletky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 2861
Rozesmátá mrtvola Recenze
Rozesmátá mrtvola
Laurell K. Hamiltonová

29. října 2006, Zdena Štouračová
Pokud tedy máte rádi příběhy odehrávající se v trochu jiné realitě, kde tajemno je běžnou součástí skutečnosti, kde temnota noci je jen trošku méně temná než zákoutí lidské ctižádosti, a pokud vám navíc nevadí, že ženské hrdinky se ukazují často úspěšnějšími než jejich silnější mužští kolegové, pak je Rozesmátá mrtvola tím pravým příběhem pro vás.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4265