Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, v období 2.1. - 15.2. je pražské knihkupectví Fantasya zavřeno z důvodu rekonstrukce prodejny. Osobní odběry na prodejně tedy v tomto období nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Stephen King a jeho tak trochu BMI horor Recenze
Stephen King a jeho tak trochu BMI horor
Stephen King: Zhubni

12. srpna 2022, Tomáš R. Tokoš
Billy Halleck měl štěstí v neštěstí. Sice mu před auto vběhla stará cikánka a on nevěnoval dostatečnou pozornost řízení, kvůli čemuž byla následná srážka pro ženu osudnou. Ale protože je právník s dobrými přáteli na správných místech, z celé nehody se stala jen drobná poznámka v archivech. Ovšem otec mrtvé má na věc trochu jiný názor než soud. A tak všechny zainteresované prokleje.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 404
Limea: Dobrodružný příběh lásky a odvahy z ostrova domorodců Recenze
Limea: Dobrodružný příběh lásky a odvahy z ostrova domorodců
Lin Rin: Limea

11. srpna 2022, Nela Libovická
Národ Sorayů žije spokojeným a klidným životem na svém malém ostrově, aniž by věděl o tom, co se děje v širém světě kolem. Aby toho kmen docílil, má jasně daná pravidla a zákony, které dodržuje nejvyšší Rada. Ostrovní klid je však narušen v den, kdy mladá lovkyně Limea na pláži nalezne zraněného cizince. A rozhodne se pro něco, co je zakázáno – pomoci mu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 350
Rytíři Jedi vpřed! Svět Star Wars se vrací zpět v čase Recenze
Rytíři Jedi vpřed! Svět Star Wars se vrací zpět v čase
Charles Soule: Star Wars – Vrcholná republiky. Světlo rytířů Jedi

10. srpna 2022, Radim Červenka
Nová knižní série ze světa Star Wars obrací svůj zrak do dávné minulosti předaleké galaxie, do časů, kdy galaktické republice vládlo světlo. Jenže z přílišného světla bolí oči!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 362
V područí smrtícího zpěvu sirén Recenze
V područí smrtícího zpěvu sirén
Joanna Ruth Meyerová: Les bez srdce

9. srpna 2022, Kateřina Kopišťová
Víly jsou v rámci young adult žánru v posledních letech velmi populární. Mezi jmény jako je Sarah J. Maasová či Holly Black je velmi snadné se ztratit, a proto je třeba vyzdvihnout i o kousky, jako je Les bez srdce. O sirénách se totiž až tak často nemluví. Dokáže se hlavní hrdinka prozpívat do srdcí českých čtenářů a navždy je uchvátit pro sebe?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 347
Když pokrok přináší smrt aneb Bomba, dokumentární komiks o vzniku zkázy Recenze
Když pokrok přináší smrt aneb Bomba, dokumentární komiks o vzniku zkázy
Alcante, Laurent-Frédéric Bollée, Denis Rodier: Bomba

8. srpna 2022, Jakub Ehrenberger
Několik postav v němém úžasu hledí na formující se atomový hřib v pozadí. Některé z nich svírá strach a pocit bezmoci, jiné si libují nad výsledkem mimořádné vědecké práce a těší se z příslibu velkolepého vítězství. Nestává se často, aby obálka trefně vystihovala vyznění svazku, v případě rozsáhlého grafického románu Bomba se však vyplatí nad naznačeným morálním dilematem zamyslet. Ve zkratce totiž zachycuje dvojakost atomové bomby: Jde bezesporu o neobyčejný lidský počin. Lze ale její vývoj a užití vůbec kdy ospravedlnit?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 316
Víly a jejich prázdné sliby nejsou mocnější než pravá láska Recenze
Víly a jejich prázdné sliby nejsou mocnější než pravá láska
Lexi Ryan: Prázdné sliby

7. srpna 2022, Nela Libovická
Láska k sestře donutí Brie zaplést se s tvory, které ze srdce nenávidí. Aby Jas zachránila, je ochotná udělat cokoli. Brie bude krást, lhát, a dokonce i předstírat, že je potenciální nevěstou prince. Jenže co když ji prázdné sliby víl a její srdce nakonec doženou a zradí?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 334
Šifra mistra Leonarda v Papírovém domě Recenze
Šifra mistra Leonarda v Papírovém domě
Roshani Chokshiová: Zlatí vlci

1. srpna 2022, Adéla Košařová
Píše se rok 1889 a v Paříži probíhá výstava představující ty nejmodernější výdobytky tehdejší doby. Na pozadí této velké události se odehrává příběh Séverina Montagnet-Alarie, který spolu se svou skupinou přátel netouží po ničem jiném než po naplnění svých snů. Prostředkem může být mocný Babylonský řád, který je ale přivede na opravdu divokou honbu za starodávným pokladem…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 384
Autor Percyho Jacksona míří dvacet tisíc mil pod moře Recenze
Autor Percyho Jacksona míří dvacet tisíc mil pod moře
Rick Riordan: Dcera hlubin

30. července 2022, Adéla Košařová
Rick Riordan bez pochyby patří mezi velmi populární a plodné autory. Ostatně má na svém kontě přes 20 titulů určených pro mladé i odrostlejší čtenáře, které jsou součástí oblíbených sérií jako Percy Jackson, Bohové Olympu či Magnus Chase a bohové Ásgardu. Tentokrát se však Riordan rozhodl napsat samostatnou knihu na motivy díla Julesa Verna. A jde o jeden z jeho nejlepších nápadů…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 652
Siri Pettersenová přináší novou severskou fantasy. Kolik krve prolije Železný vlk? Recenze
Siri Pettersenová přináší novou severskou fantasy. Kolik krve prolije Železný vlk?
Siri Pettersenová: Železný vlk (Vardari 1)

29. července 2022, Jan Nohovec
Autorka young adult fantasy trilogie Havraní kruhy se na několik let odmlčela. Nyní je zpátky – drsnější, vyspělejší a se samostatným příběhem ze stejného světa. Bude v tom spousta krve, temnoty a vulgarit, dokonce možná i romantický sex s namakaným nelidským tvorem. Anebo ne?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 400
Nenáročná česká fantasy s příměsí ekologie a silného poselství Recenze
Nenáročná česká fantasy s příměsí ekologie a silného poselství
Theo Addair: Na kraj světa (Ve stínu oskeruše 01)

28. července 2022, Tereza Vršková
Moderní česká fantastika se pořád hlásí o slovo. A dobrodružná fantasy, jež tíhne ke starým kořenům, je pořád lákavým tématem vyhledávaným hojným množstvím čtenářů. Se svým příběhem přišel i jeden z nových hlasů české scény, který na sebe ale prve upozornil knihou s LGBT tématikou Muffin a čaj.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 368
Nostalgie aneb návrat Stmívání a Edwarda Cullena Recenze
Nostalgie aneb návrat Stmívání a Edwarda Cullena
Stephenie Meyerová: Půlnoční slunce (Stmívání 05)

27. července 2022, Ivana Scholzová
V roce 2005 u nás vyšla kniha Stmívání, která představila pohledného upíra, jenž pobláznil nejen Bellu Swanovou, ale také nespočet čtenářek. Stephenie Meyerová se vrací k začátku tohoto příběhu o šestnáct let později a dává čtenářům možnost prožít první setkání Edwarda a Belly, tentokrát z pohledu upíra, který všem rád čte myšlenky. Otázka je jasná – stojí za to si knihu přečíst? Dá vám kniha víc než jen trochu nostalgie?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 358
Výjimečný povídkový debut Michela Fabera. Někdy prostě prší vychází v novém vydání Recenze
Výjimečný povídkový debut Michela Fabera. Někdy prostě prší vychází v novém vydání
Michel Faber: Někdy prostě prší

26. července 2022, Jan Nohovec
Známý Michel Faber patří mezi ty mainstreamové autory, kteří dle chuti občas zabrousí do hájemství fantastiky, aby zase stejně elegantně vpluli zpět do realismu o dílo později. V jeho sbírce Někdy prostě prší, která nyní vychází v novém vydání, tyto dvě polohy plynule střídá a výsledkem je plastický obrázek o pozoruhodném literárním talentu, jenž se právě touhle knihou na světovém trhu ohlásil.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 332
Bohové a monstra – zakončení epické série! Recenze
Bohové a monstra – zakončení epické série!
Shelby Mahurin: Bohové a monstra (Holubice a had 03)

25. července 2022, Anastasja Višťalová
Láska i hory přenáší a překoná všechny nástrahy, ale co když to tak není? Pouto Lou a Reida je silné, dokázali se znovu spojit, i když jim osud házel klacky pod nohy. Teď se však cosi změnilo, protože Loise pohltili démoni, kteří se z ní snaží vyhnat i ten kousíček světla, který v ní zbyl. Blíží se válka, krev poteče proudem, umřou milióny nevinných pro to, aby si bohatí namastili kapsy a ukojili své mocenské choutky. Čarodějnice a jejich lovci se připravují na vzájemný střet, který se navždy promítne do historie a změní uspořádání dosavadního světa. Magie existuje, je mezi námi a dere se na výslunní.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 356
Co je těžší? Změnit někomu život nebo ho změnit sám sobě? Recenze
Co je těžší? Změnit někomu život nebo ho změnit sám sobě?
Ičigo Takano: Orange 2

24. července 2022, Tereza Vršková
Každý jednou narazíme na moment, kdy si řekneme, že jsme to mohli udělat jinak. Vrátit se do minulosti a změnit chod děje. Zabránit neštěstí, vybrat si jinou cestu, jinou možnost. Nebo taky zachránit někoho, na kom nám velice záleží. Ono se to lehce říká, ale kdyby k tomu opravdu došlo, dokázali byste to?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 452
A vesmírný magrav pluje dál temným nekonečnem... Recenze
A vesmírný magrav pluje dál temným nekonečnem...
Jakub Husar: 0 TU – svazek 02

23. července 2022, Lýdie Hochmanová
V roce 2021 nakladatelství Argo potěšilo milovníky sci-fi, zejména toho českého, ambiciózním debutovým počinem Jakuba Hussara s nevšedním názvem 0 TU – svazek I. Svazek II je dle očekávání pokračováním příběhu o pamětihodném životě Tal Kusa-Gammah, o dlouhé cestě exoprostorem vstříc dalekému skládkosvětu Coraabu a plánované kolonizaci tohoto nového světa.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 425
Muž, který spadl na Zemi: Depresivní briliant klasické sci-fi konečně česky Recenze
Muž, který spadl na Zemi: Depresivní briliant klasické sci-fi konečně česky
Walter Tevis: Muž, který spadl na Zemi

22. července 2022, Jan Nohovec
Po premiéře netflixovského seriálu Dámský gambit se (oprávněně) zvedla bouře popularity kolem tvůrce předlohy, spisovatele Waltera Tevise. A protože knih od tohoto autora mainstreamové i sci-fi beletrie v Česku vyšlo pohříchu málo, můžeme začít s chutí dohánět. Poprvé tak například dostal v tuzemsku šanci vyjít útlý román Muž, který spadl na Zemi, nádherně tklivá tragédie jednoho mimozemšťana, jenž se ocitne sám v lidském světě. A příběhu, podle něhož byl kdysi natočen i snímek s Davidem Bowiem, rozhodně pozornost patří.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 449
Nový spin-off J. R. Ward zavádí čtenáře do upířího vězení Recenze
Nový spin-off J. R. Ward zavádí čtenáře do upířího vězení
J.R. Ward: Šakal (Bratrstvo černé dýky - Vězeňský tábor 01)

21. července 2022, Nela Libovická
Nyx se vydává na záchrannou misi, která ji může stát její vlastní život. Vydává se do upířího vězení, jehož poloha byla skryta po celá staletí. Cesta tam není až tak složitá, ale najít svoji sestru a vyváznout živa, to je úkol, na který Nyx sama stačit nebude. Během cesty ale potkává vězně, který může být její spásou… nebo samotným osudem. Šakal totiž zjevně není tím, čím se zdá být, a přestože mu Nyx nemůže věřit, pudy předčí zdravý rozum.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 351
Do vraždy krutého hraběte a zmizení osiřelého chlapce možná vnese světlo Poustevník z Eytonského lesa Recenze
Do vraždy krutého hraběte a zmizení osiřelého chlapce možná vnese světlo Poustevník z Eytonského lesa
Ellis Peters: Bratr Cadfael – Poustevník z Eytonského lesa

20. července 2022, Olga Buriánková
Poklidný klášterní život mladičkého šlechtice je brzy přerušen tragickými událostmi. Nejenže ztratil otce a jeho opatrovnictví se domáhá mocichtivá babička. Záhy potkává tajemného mladíka a jejich křehké přátelství je okamžitě podrobeno těžké zkoušce, když v blízkosti opatství nalezne Cadfael tělo majitele nedalekého panství. Aby spravedlnost zvítězila, milosrdný bratr se musí opět postavit za ty nejubožejší.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 353
Ve stínech Impéria – komiksy odhalují fascinující zákoutí „Třetí říše“ z předaleké galaxie Recenze
Ve stínech Impéria – komiksy odhalují fascinující zákoutí „Třetí říše“ z předaleké galaxie
Kolektiv autorů: Vader / Stíny a tajemství; Vader sestřelen / Věznice povstalců; Válka na Shu-Torunu / Konec her

19. července 2022, David P. Stefanovič
Komiksovou řadu Star Wars od Egmontu lze i v aktuální záplavě multimédií z předaleké galaxie – od filmů přes seriály po knihy – považovat za opravdovou vlajkovou loď celé téhle mašinérie. Její příběhy jsou o několik úrovní výše než cokoli, co na nás chrlí studio Disney+. Aby ne, když se soustředí především na jednu z nejlepších fiktivních postav historie.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 355
J. K. Rowlingová a kouzelný vánoční příběh pro malé čtenáře Recenze
J. K. Rowlingová a kouzelný vánoční příběh pro malé čtenáře
J. K. Rowling: Vánoční prasátko

18. července 2022, Nela Libovická
Příběh o velké láce jednoho chlapce ke své nejmilejší hračce a o tom, jak daleko je kvůli ní ochoten zajít, zahřeje srdce každého dítěte i dospělého. Jde o dokonalý pohádkový příběh pro celou rodinu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 321
Příběh čarodějnictví – pohádkový svět opět otvírá své brány! Recenze
Příběh čarodějnictví – pohádkový svět opět otvírá své brány!
Chris Colfer: Příběh čarodějnictví (Příběh magie 02)

17. července 2022, Anastasja Višťalová
Akademie pro děti, které ovládají magii se má opravdu k světu. S velkou hrdostí v sobě nese odkaz své matky zakladatelky a poskytuje přístřeší těm, kdož ho skutečně potřebují. Je jedno, jestli jste dívka či chlapec, zda pocházíte z nuzných nebo bohatých poměrů, tady je kvalitní vzdělání dostupné každému bez rozdílů. Nicméně na školu se žene temný stín v podobě nezvaného hosta, jenž vnáší chaos do příměří, jaké nyní panuje mezi lidmi a magickými bytostmi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 370
Geniální dívky nemusí být dokonalé Recenze
Geniální dívky nemusí být dokonalé
Naomi Gibson: Dokonalý přítel

16. července 2022, Tomáš R. Tokoš
Je jí teprve 16, ale už teď se s ní život nemazlí. Nejprve zemře její mladší bratr, potom odejde zbožňovaný otec a z matky se stane de facto pouze nepořádná spolubydlící. Nejlepší kamarádka otočí a začne jí dělat ve škole naschvály. Naštěstí Lydia nikoho z nich nepotřebuje. Lydia má totiž Henryho. A Henry je umělá inteligence.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 371
Hříšník: Dá se spolehnout na hříšníka? Recenze
Hříšník: Dá se spolehnout na hříšníka?


15. července 2022, Nela Libovická
Být nájemným vrahem je práce, kterou Syn dělá po staletí. Ale jeho nová zakázka ovlivní nejen jeho vlastní život, ale i budoucnost celé upíří rasy. Proroctví, jež bylo dáno do osudu Butche O’Neala, se totiž blíží naplnění.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 369
Pět temných osudů – závěr jedné velkolepé ságy! Recenze
Pět temných osudů – závěr jedné velkolepé ságy!
Kendare Blake: Pět temných osudů (Temné koruny 04)

14. července 2022, Anastasja Višťalová
Co se stane, když se pokusíte změnit svůj osud, své poslání? Svět se jednoduše ocitne v troskách. Tři mladé královny se rozhodnou postavit tváří v tvář nevyhnutelnému příkoří, pokusí se zlomit kletbu, která ostrov svazuje. Nicméně bohové jsou neúprosní a jen jedna z nich si může na hlavu posadit korunu. Po povstání je však Katherine i její krátká vláda v troskách. Arsinoe zmizela beze stopy a Mirabele se rozhodne chopit se vládcovských otěží. Příměří je v nedohlednu a válečné bubny bijí na poplach. Je načase to celé ukončit. Každý přeci ví, že vládnout může jen jedna z nich, jen hlupák by věřil něčemu jinému.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 413
Některé světy jsou předurčeny ke zkáze Recenze
Některé světy jsou předurčeny ke zkáze
Matthew Ward: Odkaz popela

13. července 2022, Tomáš R. Tokoš
Před patnácti lety se Jižsko pokusilo osamostatnit. Jenže katastrofální porážka Katji Trelan znamenala nejen její smrt a konec nadějí na nezávislost, ale i zasetí nenávisti, která by nyní mohla celou Trezijskou republiku rozervat na kusy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 390
0 TU láká na neobyčejný sci-fi knižní zážitek z prostředí vesmírného magravu Recenze
0 TU láká na neobyčejný sci-fi knižní zážitek z prostředí vesmírného magravu
Jakub Hussar: 0 TU – svazek 01

12. července 2022, Lýdie Hochmanová
Tal Kusa-Gammah, dcera ctihodného Pána Těžby, zve čtenáře na jedinečnou cestu. Za vyprávěním ženy, jež strávila své dny na vesmírné lodi s jediným cílem – objevit a kolonizovat bájný skládkosvět Coraab. Dětství, dospívání, intriky, láska a nenávist, to vše ji provázelo. Hrdinka tak nabízí ohlédnutí za dlouhým životem od samotného začátku, za rozhodnutími, které nelze vzít zpět, za celou zdlouhavou cestou vesmírným exoprostorem. Jde o poutavé vyprávění z pohledu té, která se díky své odvaze a svými činy stala nedílnou součástí historie svého lidu.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 468
Kouzla rodu Thornů: Když knihy žijí vlastním životem Recenze
Kouzla rodu Thornů: Když knihy žijí vlastním životem
Margaret Rogersonová: Kouzla rodu Thornů

11. července 2022, Nela Libovická
V dlouhých chodbách veleknihoven se nacházejí kouzelné knihy, které si žijí vlastním životem a mohou být smrtelně nebezpečné. Při útoku na právě takovou knihovnu jeden z nejmocnějších grimoárů uprchne a tato událost rozpoutá peklo na zemi pro jednu z mladých učednic.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 373
Christopher Paolini zdraví své odrostlé čtenáře Recenze
Christopher Paolini zdraví své odrostlé čtenáře
Christopher Paolini: Spát v moři hvězd – Kniha 1.

10. července 2022, Adéla Kolářová
Autorova první a velmi úspěšná série Eragon už je na českém knižním trhu nějaký ten pátek. Paolini ji napsal v mládí (první díl v pouhých patnácti letech) a následně si dal mnohaletou pauzu, kdy sice psal, ale dlouho nedopisoval. Že v té pauze na nějaké knize pracuje, se všeobecně vědělo, ale mnohé jistě překvapilo, když vyšlo najevo, že se jedná o sci-fi román pro dospělé, což je oproti Eragonovi rozhodně velká změna. Jak se autorovi přesun z pole dětské fantasy do světa dospělého sci-fi vydařil?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 421
Co dělat, když první setkání s mimozemšťany hrozí být tím posledním Recenze
Co dělat, když první setkání s mimozemšťany hrozí být tím posledním
Evan Currie: Odyssey One – Do temnoty (Odyssea 01)

9. července 2022, Tomáš R. Tokoš
Na Zemi nepanuje zrovna utopická idyla. Žádná nekonečná prosperita, rovnoprávnost a mír na věčné časy. Svět je rozdělen na dva nesmiřitelné tábory a teprve se vzpamatovává z poslední ničivé války. Přesto se Severoamerické konfederaci povede vyslat do vesmíru revoluční plavidlo vybavené pohonem, díky němuž se lidem konečně otevírají možnosti mezihvězdného cestování.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 419
Nanits Chronicles: Pandemie ovlivňuje svět na dlouhé věky Recenze
Nanits Chronicles: Pandemie ovlivňuje svět na dlouhé věky
Robert Kaločai, Michael Petrus: Nanits Chronicles

8. července 2022, Jiří Kábrt
Všichni z posledních let víme, že světově rozšířená nemoc mění zavedená pravidla hry zvané život. Přitom ještě můžeme mluvit o štěstí, že neřešíme epidemii, která nevyhlazuje celé obce a města, jak to naši předkové museli zažívat v případě černé smrti. Modleme se tedy, aby nám covid nezmutoval natolik drasticky, aby došlo k několikanásobnému vykolejení civilizace ve stylu triptychu Nanits Chronicles.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 415