Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Za co prodáš vlastní duši? Recenze
Za co prodáš vlastní duši?
Laura Thalassa: Rapsodie (Handlíř 01)

3. července 2023, Kateřina Kopišťová
Nejen fanoušci Sarah J. Maas mohou zbystřit. Do českých knihkupectví totiž dorazila Rapsodie, první díl zbrusu nové temné fantasy série Handlíř z pera Laury Thalassy. Kniha slibuje příběh sirény, která kromě krásné tváře a hlasu skrývá také děsivé tajemství z dětství. Ví o něm pouze jediná osoba – Handlíř. Za tajemství a laskavosti se ale platí. Za co byste byli ochotní prodat vlastní duši?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 235
Soutěž o nejabsurdnější monolog může být překvapivě vyrovnaná Recenze
Soutěž o nejabsurdnější monolog může být překvapivě vyrovnaná
Don Delillo: Ticho

2. července 2023, Tomáš R. Tokoš
Asi to není snadné, přijít o něco tak samozřejmého. Některé tato náhlá změna zastihla na ulici, v práci, před televizí, případně v letadle cestou z Evropy do New Yorku. Každopádně, co se stalo, stalo se. Nikdo o tom mnoho neví, zato všichni jsou vyděšení a nejistí. Kam se poděl starý život a jeho neotřesitelné jistoty? Kde jsou ty dlouhé reklamní bloky provázející každý zápas amerického fotbalu? Jako vždy i tentokrát jsou lidé schopni improvizovat a prázdná místa ve svém životě si jednoduše zaplní sami.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 246
Jeden z nich musí z kola ven. Psychologická hra mágů může začít Recenze
Jeden z nich musí z kola ven. Psychologická hra mágů může začít
Olivie Blake: Atlasova šestka (Atlasova šestka 01)

27. června 2023, Adéla Košařová
Představte si, že existuje místo, kde se ukrývají v podstatě veškeré znalosti z celé historie lidstva, včetně těch, o kterých se všichni domnívají, že byly dávno ztraceny. A vy dostanete jedinečnou možnost stát se součástí tohoto světa. Stačí jen zahodit stávající život, na rok se ode všeho a všech odstřihnout a být jedním z 5 účastníků z celkových šesti, kdo zde získá trvalé místo. Jenže jak už to tak bývá, nic není zadarmo, o čemž se přesvědčí na vlastní kůži i Atlasova Šestka…

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 271
Papír a krev: Pečetník Kevina Hearneho zamíří do Austrálie. A potká se i s Železným druidem Recenze
Papír a krev: Pečetník Kevina Hearneho zamíří do Austrálie. A potká se i s Železným druidem
Kevin Hearne: Papír a krev (Příběh ze světa Železného druida 2)

26. června 2023, Jan Nohovec
Pečetník Al MacBharrais, jeho žertovný šotek Buck Foi (ano, jen si prohoďte ta první písmena) a celý paralelní svět dalších hrdinů i nepřátel ze světa Železného druida se českým čtenářům představil už v prvním díle, Inkoust a pečeť. Tentokrát se ale autor nemusí zabývat dlouhými vysvětlivkami a místo toho může skočit rovnou hlavou do děje tak, jak je ostatně z většiny svých knih zvyklý. Al se tentokrát podívá do Austrálie, kromě monster tam ale potká i řadu starých známých.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 299
Rodinná dramata v dystopickém hávu Recenze
Rodinná dramata v dystopickém hávu
Greg Rucka: Lazarus 01 – Rodina

25. června 2023, Sabina Dudová
Lidstvo znovuobjevilo kouzlo feudálního systému. Několik nejmajetnějších klanů si rozdělilo svět a jeho obyvatelstvo. Ty roztřídily do škatulek užitečných a přebytečných – a každý, kdo s ním nesdílí pokrevní pouto, je postradatelný. Jeden člověk z každé rodiny se stane mocnou zbraní, jejím mečem i štítem. Říká se mu Lazarus.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 262
Batůžkování po multiverzu pro mírně pokročilé Recenze
Batůžkování po multiverzu pro mírně pokročilé
Tim Pratt: Dveře spánku

24. června 2023, Sabina Dudová
Máte chuť se projít rozkvetlým sadem lahodného ovoce, zatančit si na nikdy nekončícím drogami poháněném večírku, prošmejdit dávno opuštěnou vesmírnou stanici nebo se projít kampusem technoutopické univerzity? Dveře spánku se otevírají do nejrůznějších míst.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 231
Osudové setkání pod rozkvetlou třešní Recenze
Osudové setkání pod rozkvetlou třešní
Naoši Arakawa: Tvá dubnová lež 1 (Tvá dubnová lež 01)

23. června 2023, Kateřina Kopišťová
Na pulty českých knihkupectví se dostává překlad další velmi populární manga série, která v zahraničí zlomila nejedno srdce. Tvá dubnová lež přináší příběh o hudbě, osudovém setkání a o dospívání. Dotkne se Kósejova a Kaorina hudba srdcí českých čtenářů a stáhne je do víru emocí? Stane se série fenoménem?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 211
Kouzelná skříňka Gwendy Petersonové se uzavřela nadobro Recenze
Kouzelná skříňka Gwendy Petersonové se uzavřela nadobro
Stephen King, Richard T. Chizmar: Poslední úkol pro Gwendy

22. června 2023, Ladislav Svatoš
Stephen King a Richard T. Chizmar po pěti letech uzavírají novodobou Pandořinu skříňku v doposud nejambicióznějším příběhu. Podařilo se Gwendy rozloučit se záhadným pánem s buřinkou jednou pro vždy nebo si autorské duo připravilo nečekané překvapení?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 214
Nezapomeň na mě: Sonda do bolestivých koutů lidské duše Recenze
Nezapomeň na mě: Sonda do bolestivých koutů lidské duše
Estelle Laure: Nezapomeň na mě

21. června 2023, Veronika Vitoušová
Přemýšleli jste někdy nad tím, jaké by to bylo přijít o všechna dosud prožitá traumata a bolest? Zůstali bychom tím samým člověkem nebo by nás to do základu změnilo? Kniha Nezapomeň na mě si takovou otázku pokládá a ptá se: Kdybychom měli možnost si nechat odstranit některé vzpomínky, udělali bychom to? A co by nás to stálo?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 191
Pád do temnot: Vilma Kadlečková víří myceliální spóry dál a dál Recenze
Pád do temnot: Vilma Kadlečková víří myceliální spóry dál a dál
Vilma Kadlečková: Pád do temnot (Mycelium 3)

3. června 2023, Jan Nohovec
Houby jsou prostě neodolatelné téma. Zatímco světovou fantastikou momentálně doznívá seriálové zpracování hry The Last of Us, kde se zmutované houbě podaří zasadit drtivou ránu lidské civilizaci, v českém fantastickém rybníčku chrlí nakladatelství Argo jedno nové vydání ságy Mycelium od Vilmy Kadlečkové za druhým. Momentálně jsme u dílu číslo tři s podtitulem Pád do temnot a čtenáře opět čekají další střípky autorčina velkolepého plánu i sympatický bonus pro toto rozšířené vydání.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 537
Temný příběh o ještě temnější knize Recenze
Temný příběh o ještě temnější knize
Holly Blacková: Kniha noci (Kniha noci 01)

2. června 2023, Ivana Scholzová
Charlie bývala podvodnice a zlodějka. Poslední rok se snaží žít poklidným spořádaným životem se svou sestrou a přítelem a živit se jako barmanka. Nicméně všechno se změní ve chvíli, kdy cestou z práce uvidí stínovou postavu, která zabije muže vyptávajícího se na Liber Noctem neboli Knihu noci. Charlie se celý rok snažila oprostit od minulosti, ale možná to budou právě její schopnosti, které prací na hraně zákona získala, co jí pomůže přežít v boji o moc, do kterého se nedopatřením připletla.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 247
Temný příběh o ještě temnější knize Recenze
Temný příběh o ještě temnější knize
Holly Blacková: Kniha noci (Kniha noci 01)

2. června 2023, Tomáš R. Tokoš
Jeho první návštěva Pustiny ho měla stát život. Díky extenzivnímu magickému léčení dostal Max Bronštejn druhou šanci. Jenomže od té doby se zdá, že smrt jenom trpělivě čeká na vhodnou chvíli. Teď se Max do Pustiny vrací. A paradoxně netuší, zda by se tam neměl cítit bezpečněji než ve svém rodném městě.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 1185
Budoucnost nemusí být zářivá, hlavně ať je zajímavá Recenze
Budoucnost nemusí být zářivá, hlavně ať je zajímavá
Bruce Sterling: Schismatrix Plus

1. června 2023, Tomáš R. Tokoš
Zapomeňte na Zemi, nastal čas vesmírných stanic a habitatů. Což ovšem neznamená, že by se lidé začali chovat jinak. Jen teď mají pro své záliby mnohem větší hřiště. Mechanisté, kteří své životy svěřili kybernetice, neustále soupeří s geneticky modifikovanými Tvárnými a ač má první frakce aktuálně navrch, nic nenasvědčuje tomu, že by mělo dojít k nějakému smíření (třebas i za cenu vyhlazení opozice).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 276
Alenkovská odysea Pustinami Temné věže Recenze
Alenkovská odysea Pustinami Temné věže
Stephen King, Peter Straub: Talisman

31. května 2023, Ladislav Svatoš
Stephen King již mnohokrát dokázal, že je skutečným mistrem svého řemesla a s dopomocí Petera Strauba se vrátil do míst, která položila základy pro dění v Temné věži a posléze celého King-universe. Dva autoři hororu, a přesto nevznikl horor, nýbrž psychologická sonda rozervané dětské duše.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 259
Jakou magii ovládá podzimní princ Havran? Recenze
Jakou magii ovládá podzimní princ Havran?
Margaret Rogerson: Magie havranů

19. května 2023, Ivana Scholzová
Isobel je nadanou malířkou, která maluje portréty víl. I přes své mládí si svým uměním pomalu buduje pověst napříč vílí komunitou, i tak ji překvapí, když se dozví, že má namalovat portrét tajemného podzimního prince, kterého nikdo ze smrtelníků již několik století nespatřil. Víly necítí lidské emoce, přesto v očích prince Havrana zahlédne jednu z nich – smutek. Dopustí se obrovské chyby, když ji vyobrazí v princově portrétu, což ho může stát život. Rozhněvaný Havran chce vzniklou situaci zachránit tím, že Isobel odvede na podzimní dvůr, kde má stanout před soudem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 305
Život je bludiště, kde najít sýr nemusí být nutně výhrou Recenze
Život je bludiště, kde najít sýr nemusí být nutně výhrou
Daniel Keyes: Růže pro Algernon

18. května 2023, Tomáš R. Tokoš
Charlie je šťastný. Možná nemá rozum, zato ale má přátele. A práci, kterou miluje. Navíc, všichni kolem milují Charlieho. Hlavně proto, že nezkazí žádný vtip, jehož je pointou. Charlie je šťastný, protože nedovede pochopit, že by se mohl cítit jinak. Potom se však stane subjektem v ambiciózním experimentu a o všechno tohle přijde.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 333
Ani poté, co Magnus zabránil Ragnaroku, není v devíti říších klid. Tentokrát si však s problémy musí poradit Magnusovi přátelé sami Recenze
Ani poté, co Magnus zabránil Ragnaroku, není v devíti říších klid. Tentokrát si však s problémy musí poradit Magnusovi přátelé sami
Rick Riordan: Příběhy z devíti světů

17. května 2023, Nela Libovická
Po neskutečném úsilí, které museli Magnus Chase a obyvatelé Hotelu Valhala vynaložit, aby odložili příchod Ragnaroku, se Magnus rozhodl navštívit svou sestřenici Annabeth. V devíti říších se však stále něco děje. Zdá se ovšem, že situace není až tak vážná, aby se Magnus musel vrátit, takže s kůží na trh musí jít jeho staří známí – odvážná Samirah a její snoubenec Amir, trpaslík Blitzen a elf Hearthstone, drzá Mallory Keenová, lamželezo Nedorost Gunderson, bojovný Týdžej Jefferson a proměnlivá/ý Alex Fierro.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 311
Čepel Azylu: Lucie Lukačovičová je zpět a v ještě lepší formě Recenze
Čepel Azylu: Lucie Lukačovičová je zpět a v ještě lepší formě
Lucie Lukačovičová: Čepel Azylu (Azyl 2)

16. května 2023, Jan Nohovec
Zákon Azylu z pera známé české autorky Lucie Lukačovičové vypadal před Vánoci roku 2021 jako mimořádně zajímavá, snad jen trochu uřícená a rozevlátá jednohubka. O rok později se ovšem opak ukázal pravdou – autorka přišla s volným pokračováním, které nabízí známé postavy, sevřenější příběh a silnou emancipační linku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 376
Koruna z kostí a zlata: Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte. Třetí díl bestsellerové fantasy série. Recenze
Koruna z kostí a zlata: Pokloňte se své královně, nebo před ní vykrvácejte. Třetí díl bestsellerové fantasy série.
Jennifer L. Armentrout: Koruna z kostí a zlata (Z krve a popela 03)

15. května 2023, Nela Libovická
Celý život byla jen loutkou, která neměla právo na vlastní život, vlastní myšlenky, natož na pravou lásku. Lásku však Poppy našla u svého prince, který jí k nohám chce položit korunu z kostí a zlata. Na Poppy a Castiela však čeká síla, která ohrožuje vše, za co dosud bojovali. Brzy budou muset zjistit, jak daleko jsou ochotni zajít pro svůj lid, a i jeden pro druhého.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 307
Lov sobů vytlačila těžba, vřelou pospolitost alkohol Recenze
Lov sobů vytlačila těžba, vřelou pospolitost alkohol
Joe Sacco: Zaplatit zemi

14. května 2023, Jakub Ehrenberger
Když se komiksový solitér Joe Sacco do něčeho pustí, zpravidla to stojí za to. A ani v jeho nejnovější knižní reportáži nazvané tajuplně Zaplatit zemi tomu není jinak. Americký žurnalista se v rozsáhlém svazku vydává na daleký sever Kanady, kde se hluboce zakořeněné tradice musejí sklonit před požadavky moderního světa. A třebaže Sacco otevřeně nemoralizuje, jeho vzkaz je jasný.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 350
Přiznání iluminátů 2: Nastal čas znovu zatahat za provázky, na kterých visí lidstvo Recenze
Přiznání iluminátů 2: Nastal čas znovu zatahat za provázky, na kterých visí lidstvo
Jan Pohunek: Čas dubových holí (Přiznání iluminátů 2)

12. května 2023, Jan Nohovec
Bylo nebylo, existovala jedna tajná společnost, která ovládala svět. Jedna její odnož dokonce sídlila v Praze a jistou dobu hrozilo, že některý ze členů dokonce PRAVDU o tomto spiknutí vynese na veřejnost. K nechvalnému incidentu ale nakonec nedošlo, neplecha byla ukončena. Jestli k tomu měly co říct Velmistrovy piraně, to už necháme na vaší fantazii. Důležité ovšem je, že po necelých pěti letech od vydání originálu Přiznání iluminátů se nyní objevilo volné pokračování, ve kterém se zase ládují do letadel chemtrails, omylem probouzí Cthulhu a ovlivňují výsledky voleb. Nebo vy jste si snad mysleli, že ta výhra Petra Pavla nebyla dopředu naplánovaná?!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 334
Jaké to je být jen nestvůra? Recenze
Jaké to je být jen nestvůra?
Vanessa Len: Jenom nestvůra (Jenom nestvůra 01)

11. května 2023, Ivana Scholzová
Joan prožívá splněný sen. Užívá si letní prázdniny u rodiny z matčiny strany. K tomu má brigádu snů v Holandském domě, kde může zkoumat dějiny, které ji vždy přitahovaly, a nejlepší na tom všem je, že její pohledný kolega Nick, na kterého si dělaly zálusk všechny holky v širokém okolí, pozval na rande ji. Na domluvené rande však nikdy nedorazí, neboť omylem použije svou schopnost a cestuje v čase vpřed – je totiž nestvůra.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 265
Tomáš Kosek to má za pár. Kotleta zadrnká Temné blues v New Orleans Recenze
Tomáš Kosek to má za pár. Kotleta zadrnká Temné blues v New Orleans
František Kotleta: Temné blues v New Orleans (Tomáš Kosek 4)

5. května 2023, Jan Nohovec
Ty tam jsou časy Příliš dlouhé swingers party. Bývalý akademik, současný okultní detektiv a miláček afrického boha plodnosti Bakulgy Tomáš Kosek už přišel o takřka celý někdejší ansámbl detektivní kanceláře Kouda. Zato má na krku dvě těhotné ženy, které nejdou pro ránu daleko. Ačkoli ho po jejich boku čeká ještě dlouhá kariéra, autor se rozhodl jejich osud čtvrtou knihou ze série uzavřít. Ale nebojte, pořád to bude hodně temné blues.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 325
Fantasy bizár pro každého Recenze
Fantasy bizár pro každého
Jakub Němeček: Na lovu kvizonů

4. května 2023, Radim Červenka
Dnes nám nakladatelství nabízí přehršel knih všech žánrů, které někdy splývají v barevný pelmel. Do popředí vystupují autoři bestsellerů a v koutě se krčí malá modrá knížka, která je poněkud neobvyklým způsobem velmi výjimečná.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 360
Vítejte ve světě, kde je magie opravdu drahá Recenze
Vítejte ve světě, kde je magie opravdu drahá
Vítejte ve světě, kde je magie opravdu drahá

3. května 2023, Tomáš R. Tokoš
Říše Fénixe má velmi bohatou historii. A značně nejistou budoucnost. Císař žije v ústraní a většinu faktického vládnutí za něj obstarávají jím vyrobené biologické konstrukty. To by možná nebyl zase takový problém, kdyby každý takový konstrukt neodčerpával životní energii dárcům kostních úlomků (čti: poddaným). Argument ochrany před tajemnou hrozbou proti takovému plýtvání lidskými zdroji neobstojí. Už jenom proto, že většina obyvatel říše považuje tyto hrozby za legendy. Je tedy pouze otázkou času, kdy dojde k otevřenému povstání. Zdá se, že jedinou nadějí na záchranu říše (a hlavně vládnoucí dynastie) je císařova dcera. Pokud zvládne dva nelehké úkoly: najít ztracené vzpomínky a zdědit trůn.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 290
Kolik draků potkáte na cestě z antického Řecka do roboty ovládaného New Yorku? Recenze
Kolik draků potkáte na cestě z antického Řecka do roboty ovládaného New Yorku?
Roger Zelazny: Poslední odbočka na Babylon

2. května 2023, Daniel Pařízek
Co by se stalo, kdyby měli Řekové v bitvě u Marathonu k dispozici Kalašnikovy? Co udělá mentálně zotročený dinosaurus v centru města? Jak těžké je najít člověka na silnici vedoucí do nekonečna? A hlavně, dokáže se jeden zrzavý cestovatel ubránit útokům profesionálních zabijáků?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 284
Vlk: Detektivní příběh na pozadí paranormální romance ze světa Bratrstva černé dýky Recenze
Vlk: Detektivní příběh na pozadí paranormální romance ze světa Bratrstva černé dýky
J.R. Ward: Vlk (Bratrstvo černé dýky – Vězeňský tábor 02)

1. května 2023, Nela Libovická
Lucan má uzavřít dohodu o velkoprodeji drog s dodavatelem, který ovládá dealery v celém Caldwellu. Setká se tedy se zástupkyní Mozarta, jak si tajemný dodavatel říká, a všechno se zvrtne. Místo aby uzavřel dohodu a získal tolik potřebné peníze, připlete se do přestřelky, zachrání lidské zástupkyni drogového dealera život a vše se pořádně zamotá.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 255
Vstupte do fascinujícího světa džinů na pozadí steampunkového Egypta Recenze
Vstupte do fascinujícího světa džinů na pozadí steampunkového Egypta
P. Djèlí Clark: Vládce džinů

29. dubna 2023, Adéla Košařová
Egypt patří mezi světové velmoci, které technologicky předčí v podstatě jakoukoli jinou zemi na planetě. A z velké části za to vděčí přítomnosti Džinů, kteří před 40 lety vstoupili na jejich půdu portálem mystika al-Džáhize. Od té doby představují v podstatě plně integrované členy společnosti, kteří pomáhají Egypt maximálně rozvíjet. Co se ale stane, když Káhiru začnou ohrožovat tajemné vraždy a po ulicích se šíří zvěsti o návratu dávno ztraceného súdánského mystika?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 411
Ve světě pazourků mají příběhy magickou moc Recenze
Ve světě pazourků mají příběhy magickou moc
Kim Stanley Robinson: Šaman

28. dubna 2023, Tomáš R. Tokoš
Být šamanem znamená obrovskou zodpovědnost. Je třeba si pamatovat velké množství životně důležitých informací, které se předávají z generace na generaci. A právě proto o takový osud Potáplík nestojí. Nemá ale příliš na vybranou. Až přijde čas, stane se novým šamanem svého kmene. Bude mu pomáhat a bránit ho před známými i tajemnými hrozbami. A bude se starat o kolektivní paměť. Nejprve ale musí přežít všechny nástrahy krutého světa.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 402
Čarodějné sesterstvo opět v akci Recenze
Čarodějné sesterstvo opět v akci
Danielle Paige, Kass Morgan: Monarchové (Vrány 02)

27. dubna 2023, Kateřina Kopišťová
O tom, jak umí být magie nebezpečná, se čarodějky z univerzitního spolku Kappa přesvědčily již v prvním díle čarodějnické young adult série, Vrány. Čtenáři se konečně dočkali překladu pokračování. Monarchové s sebou přináší zbrusu nové nebezpečí, s kterým se Scarlett, Vivi a jejich sestry budou muset vypořádat. Kdo je opravdový nepřítel Vran?

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 233