Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zvrácený čaroděj či zmučená duše?, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 09 (Čarodějova nevěsta 9)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 09

V průběhu listopadu loňského roku na pulty knihkupectví dorazil dosud nejnovější svazek Čarodějovy nevěsty, a to ten devátý. Přináší s sebou střet, na který čekali všichni fanoušci – Čise se postaví zvrácenému Cartaphilovi. Podaří se jí spolu s Eliasem čaroděje porazit a zbavit se prokletí, které přímo ohrožuje Čisin život?

Elias na vlastní kůži zjistil, že záchrana milované osoby se nevyplácí. Jeho učednice Čise se totiž vydala konfrontovat zvráceného čaroděje Cartaphila na vlastní pěst. K upoutání její pozornosti totiž využil tělo její nejlepší kamarádky Stelly a posedl ji. Čise se tak vydává vyjednat obchod, ve kterém budou spokojení všichni a Stella unikne hrozivému osudu.

Mladá učednice však netuší, že ji čeká víc než jen pouhé vyjednávání. Kromě souboje s protivníkem se musí vydat i do vlastního dětství a čelit hrůzám, které dosud skrývala ve vlastním srdci. Brzy zjišťuje, že bolest může dovést člověka k zoufalým činům, ať to daná osoba chce či ne. A není jediná. I Cartaphilus skrývá svá vlastní tajemství. Je jen zvráceným čarodějem či zmučenou duší, která chtěla pouze pomoct někomu v nouzi? Finále prvního příběhu je zde v plné parádě. Kdo nakonec zvítězí?

Zpět do minulosti

V pořadí již devátý svazek manga série Čarodějova nevěsta z tvorby Kore Jamazaki dorazil do českých knihkupectví během listopadu a přinesl s sebou závěr prvního velkého příběhu, na který všichni fanoušci již netrpělivě čekali. Autorčina na pohled velmi příjemná kresba přivádí k životu magií opředený svět, který ve své sérii vytvořila. Ten je inspirován divokou přírodou a mytologií anglického venkova, jak zmínila sama Jamazaki. Je třeba zmínit i úchvatné obálky, které svou barevnou kompozicí a kresbou lahodí oku. Za úspěchem celé série v našem prostředí jistě stojí i překlad Anny Křivánkové, dvorní překladatelky mang nakladatelství Crew.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

I když se jedná o finále prvního velkého příběhu série, devátý svazek se i přes to nese v pomalejším tempu. Akci autorka nahrazuje celou řadou dialogů, a především retrospektivními scénami z Čisiny a Josefovy minulosti. Ta rozhodně není nějak růžová, a čtenáři by se tak měli připravit na něco drsnějšího. Jamazaki mistrně odhaluje, že k zoufalým činům bolest nedovádí pouze monstra, ale i lidi a že i za postavou šíleného padoucha může stát pouze zmučená duše, která pouze chtěla pomoci. Čisino setkání s matkou patří k jedněm z nejemociálnějších momentů z celé série a rozhodně stojí za povšimnutí.

Něco končí, něco začíná

Jak již bylo zmíněno, devátý svazek završuje první velký příběh Nevěsty. Kore Jamazaki se povedlo čtenářům představit svůj svět a postavy, které prošly poměrně velkým vývojem. Nalákala tak na sérii i čtenáře, kteří se dosud se čtením mangy nikdy nesetkali. Výjimečnost celé série totiž tkví v tom, že je určena jak pro ženské, tak i pro mužské čtenáře (na rozdíl od tradičních šónen sérií jako je třeba Bleach). V minulých letech také vyšla poměrně úspěšná anime adaptace (v současnosti 24 epizod a 3 speciály), která upoutá především po vizuální stránce. Anime též doprovází uším lahodící soundtrack.

Série Čarodějova nevěsta

V únoru se ti největší nedočkavci budou moci dočkat již desátého svazku, který s sebou přinese zbrusu nový příběh z nového prostředí. Čise a Elias tak budou muset čelit úplně novým výzvám. Přežije jejich vztah těžké zkoušky? To ukáže jen čas. Na další svazek si pak čtenáři počkají až do května.

Čarodějova nevěsta okouzlí všechny, kteří hledají zajímavý fantasy příběh plný magie, propracovaných postav a netradičních vztahů.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 09 (Čarodějova nevěsta 9)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Kore Jamazaki
  • 216 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
21. února 2020, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 09

Čarodějova nevěsta 09
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč