Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nová manga série plná magie útočí na česká knihkupectví, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 1 (Čarodějova nevěsta 1)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 01

Čeští čtenáři se nemohou nabažit japonských manga komiksů a dychtivě čekají na oznámení každé nové série. Jejich přání byla vyslyšena. Nakladatelství Crew přišlo s novinkou v podobě populární Čarodějovy nevěsty, která v sobě mísí fantasy, magii a lehkou inspiraci Krásky a zvířete. Dobije si srdce českých čtenářů?

Patnáctiletá Čise Hatori ztratila smysl svého života – přišla o celou rodinu a jediné, co ji drží nad vodou, je vidina nového domova. Proto dobrovolně vstupuje do aukce s úmyslem nechat se koupit a sloužit svému majiteli. Čise ale netuší, že je výjimečná a ve světě magie a kouzel naprosto nedocenitelná. Její život se obrátí o 360 stupňů, když ji odkoupí Elias Ainsworth – mocný a obávaný mág.

Čise brzy zjišťuje, že svět, který doposud znala, je plný magie, kouzel a magických bytostí, o kterých se jí ani nesnilo. Elias s ní má své vlastní plány – učinit ji svou učednicí a mimo jiné i nevěstou. Draci, mluvící kočky, víly… To vše a ještě mnohem víc na Čise čeká. Nemluvě o Eliasovi.

Kráska a zvíře po japonsku

Po akčních sériích jako Bleach či Naruto se česká manga scéna dočkala i něčeho trochu romantičtějšího a vybočujícího. První změnu představuje už jen to, že autorkou a ilustrátorkou série je žena – Kore Jamazaki. Čarodějova nevěsta v sobě snoubí hned několik žánrů – fantasy s velkou dávkou magie a nadpřirozených bytostí, akci a napětí, trochu té romantiky a v neposlední řadě i něco ze života. Série je také propagována coby jakýsi retelling Krásky a zvířete – a ve své podstatě je to i pravda – alespoň co se hlavních hrdinů týče.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

První svazek Čarodějovy nevěsty čtenáři představuje celý svět, ve kterém se manga série odehrává. Očima hlavní hrdinky ukazuje hned několik magických bytostí, jmenovitě například víly, draky, či mluvící kočky. Celá manga je koncipována tak, že se v každé kapitole hlavní hrdinka a její mentor zabývají něčím jiným, což dodává celému příběhu na větší zajímavosti. Autorčin styl kresby je velmi nápaditý a očím lahodící. Díky tomu by mohl zaujmout i ženskou část čtenářů. Za překladem stojí Anna Křivánková, která má na svědomí většinu překladů manga sérií, které u Crwe vycházejí.

Ta, co touží po lásce

Zajímavý je psychologický aspekt příběhu, který se projevuje především v charakteru hlavní hrdinky Čise a jejího vztahu s Eliasem. Čise představuje prototyp někoho, kdo ztratil vše a hledá z toho cestu ven. Její interakce s Eliasem jsou skoro až srdcebolné. Elias je na druhou stranu mág, o mnoho století starší než Čise, který nerozumí lidským emocím, a díky své učednici se jim snaží přijít na kloub. To občas může vyvolat až humorné situace, které hutný a místy velmi smutný příběh trochu odlehčí.

Čarodějova nevěsta je v zahraničí velmi populární, a dokonce se dočkala i anime zpracování. Momentálně existují tři speciály a 24 samostatných epizod, které by mohly být pěkným zpestřením pro každého, kdo si zamiluje mangu. Anime disponuje také okouzlujícím soundtrackem a atmosférou, jež se jen těžko popisuje slovy. Popularitu této série také dokazuje i to, že Elias již získal svou vlastní sběratelskou figurku Funko Pop.

Čarodějova nevěsta by mohla zaujmout ty, kdo hledají zajímavý, citlivý a magický příběh o lásce, hledání sebe sama a porozumění na místech, kde byste to nejméně čekali.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 1 (Čarodějova nevěsta 1)
  • Crew, 2018
  • Překlad: Anna Křivánková
  • Obálka: Kore Jamazaki
  • 184 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
28. května 2018, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 01

Čarodějova nevěsta 01
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč