Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Kráska odhaluje minulost Zvířete, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 04 (Čarodějova nevěsta 4)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 04
Connerová Amanda, Palmiotti Jimmy: Harley Quinn 02: Joker miluje Harley (brož.)

Čeští čtenáři a čtenářky hltají každý nový díl Čarodějovy nevěsty s nabývajícím nadšením. Na pulty dorazil již čtvrtý svazek, ve kterém dojde k odhalení několika tajemství, včetně Eliasovy minulosti. Je nový díl stejně čtivý jako ty ostatní? To musíte zjistit sami.

Čise Hatori opustila bezpečí domova svého učitele Eliase a vydala se na nebezpečnou cestu do Říše draků, kde ji čeká náročný úkol – vyrobit si vlastní kouzelnickou hůl. Ve společnosti draků a Eliasova bývalého učitele Lindela dívka zjišťuje, že o svém učiteli vlastně nic neví. Lindel jí seznamuje s Eliasovou temnou minulostí, která není až tak růžová, jak si ji Čise vysnila. Pokládá si tak důležitou otázku – je v pořádku mít ráda někoho, kdo v minulosti býval monstrem?

Spolu s holí také přichází neskutečná moc, na kterou mladičká dívka není připravena. Kromě výletu do Říše draků na Čise také čeká setkání s nečekaným hostem, jehož dar jí způsobí řadu nesnází. S příchodem nového ročního období je také čas na česání vlny magických tvorů nepodobných ovcím. A v neposlední řadě se vrátí stará známá, kterou v Eliasově domácnosti nikdo nečekal…

Už po čtvrté

Oproti jiným manga sériím vychází Čarodějova nevěsta v nakladatelství Crew rychlostí blesku. Čeští čtenáři se tak již dočkali čtvrtého svazku, na který netrpělivě čekali. Autorka a ilustrátorka Kore Jamazaki si svým příběhem a stylem kresby dokázala získat srdce širokého čtenářského publika, a to dokonce i těch, kteří se mangám až do téhle chvíle vyhýbali. Bonusem je i skvělý překlad Anny Křivánkové, dvorní překladatelky všech populárních manga sérií, které u Crwe vycházejí.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

Magický fantasy příběh zasazený do Velké Británie je skvělou kombinací tzv. „slice of life“ příběhů, kdy čtenář sleduje události z každodenního života hrdinů a mixu fantasy, akce a romantiky. Díky tomu si série najde větší množství fanoušků. Čtvrtý svazek plynule navazuje na ten předchozí, kde autorka čtenáře navnadila kouskem Eliasovy minulosti a odhaluje podstatnou část, která je pro vývoj příběhu důležitá. Právě zde jsou vidět prvky Krásky a zvířete, kdy je hlavní hrdinka (Kráska) postavena před dilema, zda se nechá ovlivnit minulostí svého učitele (Zvíře).

Učitel nebo žák?

I když je hlavní hrdince Čise pouze patnáct, s každým dalším dílem postupně vyspívá, jelikož je neustále stavěna proti novým a novým výzvám. Vývojem prochází i postava jejího učitele Eliase, který je ve svém srdci stále dítě a sám moc nerozumí lidským emocím. Tento psychologický aspekt je jedním z největších lákadel celé série. Vztah Eliase a Čise se neustále vyvíjí a přináší něco nového. Prostor se dostává i vedlejším postavám. Je tedy velká šance, že pokud si někoho oblíbíte, ještě se s ním v budoucnosti potkáte.

S čtvrtým svazkem pomalu přichází vážnější tón příběhu, kterého se v budoucnosti série již nezbaví. Manga série má i anime zpracování, které v současné době čítá 24 dílů a 3 speciály. Právě u toho svazku je ideální se sérií začít – pasáže z Říše draků daleko lépe vyniknou animované a tanec s vílami je v anime doplněn o Lindelův úchvatný zpěv, který vytváří naprosto magickou atmosféru.

Čarodějova nevěsta je série, která zaujme ty, kteří hledají originální fantasy příběh o hledání sebe sama s magickou kresbou a zajímavými vedlejšími postavami.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 04 (Čarodějova nevěsta 4)
  • Crew, 2018
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Kore Jamazaki
  • 192 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
15. října 2018, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 04

Čarodějova nevěsta 04
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč