Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Dračí říše v ohrožení, Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 07 (Čarodějova nevěsta 7)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 07

Všemi oblíbená manga série Čarodějova nevěsta vzala pulty českých knihkupectví útokem a přišla s již sedmým svazkem. Autorka v něm přináší zbrusu novou výzvu, která na Čise a jejího kostnatého učitele čeká. Na scéně se objevuje staronový padouch, který jim pěkně zavaří. Dokáží se naši hrdinové postavit zlu, které touží uškodit mírumilovné Dračí říši?

Elias ve většině případů působí klidně a vyrovnaně. Od té doby, co si ale domů přivedl svou učednici Čise, čelí stále víc a víc emocím, které nezná. Lidským pocitům. Starobylý čaroděj neví, jak se s nimi vyrovnat, a tak raději utíká. Podaří se Čise dostat ke svému milovanému včas a zachránit ho z temné propasti žárlivosti? To se teprve uvidí… Mimoto se na scéně objevuje staronový zloduch Cartophilus, jehož přítomnost nevěstí nic dobrého.

Mohl by právě on stát za únosy dráčat z mírumilovné Dračí říše? Lindelovi nezbývá nic jiného, než požádat o pomoc mágy z Akademie a v neposlední řadě i Čise s Eliasem, kterým věří jako nikomu jinému. Všichni se tak vydávají po stopách unesených dráčat a doufají, že nebude na jejich záchranu příliš pozdě. Nebezpečí hrozí na každém rohu. Zvládne Čise ochránit své přátele bez toho, aniž by musela obětovat něco cenného?

Je čas se spojit

V pořadí již sedmý svazek manga série Čarodějova nevěsta dorazil na pulty českých knihkupectví, což bezesporu potěšilo velké množství nadšených fanoušků, kteří se do série zamilovali. Autorka Kore Jamazaki dokázala vytvořit kouzelný příběh z prostředí Velké Británie, ve kterém se snoubí reálný svět s tím kouzelnickým. Doplnila jej originální a na pohled příjemnou kresbou, která je pro tuto sérii charakteristická. Ke kvalitě přispěl i překlad Anny Křivánkové, dvorní překladatelky manga sérií z nakladatelství Crew.

Kore Jamazaki v pěti bodech

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

Začátek nového svazku se nese v lehce pomalejším duchu – autorka se zaměřila na prohlubování vztahu mezi Čise a Eliasem a tím, jak se jinak vyrovnaný čaroděj potýká s lidskými emocemi. Následující kapitoly s sebou ale přinášejí zbrusu nové dobrodružství, které je o poznání temnější a akčnější. Na scénu se vrací některé oblíbené postavy, které spojuje jediné – strach o unesená dráčata. Autorka také představuje nové postavy, jež v budoucnu budou v příběhu jistě hrát velmi důležitou roli.

Něco jiného

Čarodějova nevěsta byla jednou z těch sérií, která k příběhům ve formě mangy přivedla i ty čtenáře, kteří se s tímto médiem nikdy před tím nesetkali nebo mu zrovna nepřišli na chuť. Směs akce, napětí, romantiky, a především magické atmosféry celého příběhu je jedním z důvodů, proč se to této sérii podařilo. Nakladatelství Crew totiž v převážné většině vydává série primárně určené pro mužské čtenáře, Čarodějova nevěsta je proto světlou výjimkou.

Již v srpnu se čtenáři dočkají už osmého svazku, ve kterém dojde k šokujícím odhalením, a to především pro Čise a její nejbližší. V mezičase si nedočkaví čtenáři mohou zkrátit čas zhlédnutím anime adaptace v současnosti čítající 24 epizod a 3 speciály, která skvěle zachycuje magickou atmosféru Jamazačina příběhu a vdechuje Čise a Eliasovi život. Za zmínku stojí i nádherný soundtrack, který anime adaptaci doprovází.

Čarodějova nevěsta nadchne všechny, kteří hledají originální příběh o čarodějích s magickou a tklivou atmosférou, zajímavými postavami a příjemnou kresbou.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 07 (Čarodějova nevěsta 7)
  • Crew, 2019
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Kore Jamazaki
  • 190 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
20. června 2019, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 07

Čarodějova nevěsta 07
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč