Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Čarodějova nevěsta přichází již podruhé , Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 2 (Čarodějova nevěsta 2)

Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 02

První volume zbrusu nové fantasy manga série Čarodějova nevěsta vyvolalo u českých čtenářů malé pozdvižení a setkalo se s velkým nadšením. Našlo si nové fanoušky i u těch, kteří nikdy před tím mangu nečetli. Druhé volume tak dorazilo v rekordním čase po tom prvním se zbrusu novou zápletkou. Do jakých problémů se Čise a Elias zapletou tentokrát?

Patnáctiletá Čise konečně našla domov, po kterém od smrti své matky a zmizení otce a bratra tolik snila. Ujal se jí mocný čaroděj Elias Ainsworth, který sice není až tak člověk, ale zachází s ní s patřičnou úctou. Elias má jediný plán – vychovat z Čise čarodějku a v budoucnosti si ji i vzít. Pro Čise je to malá cena za to, čím vším si prošla – konečně není sama a svět magie, který se jí spojením s Eliasem otevřel, naskýtá nekonečné možnosti.

Čise a Eliase čeká celá řada zajímavých setkání. Nejprve se mladá čarodějka musí vydat do minulosti a zjistit temnou pravdu o zabijákovi koček, aby mohla pomoci obyvatelům malé vesničky. Následně si udělá menší výlet do říše víl a seznámí se s královnou Titánií a králem Oberonem. V závěru se Čise vydá na hřbitov, o kterém kolují různé pověsti – prý tu přebývá démon, který zabíjí místní…

Mizí rychle z pultů

Autorka a ilustrátorka nové manga série Čarodějova nevěsta, Kore Jamazaki, v ní skloubila hned několik žánrů – fantasy, romantiku, akci s napětím a mnohé další. Série je tak potenciálně vhodná pro velmi široké publikum, jelikož si v ní najde to své skoro každý, bez ohledu na věk. V zahraničí slavila série velký ohlas. Nejinak je tomu i u nás. Druhý svazek vyšel v rekordním čase po tom prvním a z nadšených reakcí vyplynulo, že se do příběhu mladé čarodějky a jejího učitele pouští i ti, kdo mangy nikdy před tím nečetli.

Kore Jamazaki v pěti bodech:

  1. Narodila se na japonském ostrově Hokkaidó.
  2. Kromě Čarodějovy nevěsty je také autorkou dalších manga sérií jako např. Frau Faust.
  3. Čarodějova nevěsta má vlastní anime adaptaci s 3 speciály a 24 epizodami.
  4. Mezi její koníčky patří cestování, fotografování, úklid a dekorace interiéru.
  5. K umístění Čarodějovy nevěsty do Anglie ji inspirovalo čtení pohádek o vílách v dětství.

V prvním svazku se autorka zaměřila především na představování světa a hlavních hrdinů, i když je samozřejmě stále co vysvětlovat. Ten druhý se nese již v o poznání temnějším duchu. Je s tím tedy třeba počítat. Některým pasážím by se měli vyhnout ti, kteří nemají rádi ubližování zvířatům, či dokonce jejich zabíjení. Autorka v tomto svazku také představuje klasický formát, který její příběh v dalších svazcích má – epizodní příběhy, v nichž Čise s Eliasem cestují pokaždé jinam a řeší různé problémy. V tomto svazku máme hned tři.

Do říše víl

Psychologický aspekt v podobě charakteru hlavní hrdinky Čise a jejím vztahu s jejím učitelem Eliasem byl velmi důležitou součástí prvního svazku. V tom druhém sice stále hraje velkou roli, autorka se ale spíše zaměřuje na představení nových postav a prostředí, které budou důležité v dalších dílech. Ozvláštněním příběhu je i magický svět víl a využití postav krále Oberona a královny Titánie. Co se týče samotných epizodek, autorka se doopravdy vyřádila – spousta akce, napětí, temné minulosti, magie a v neposlední řadě i představení jednoho z hlavních záporáků.

Čarodějova nevěsta není populární jen u nás, velkou fanouškovskou základnu si našla i v zahraničí. Kromě anime série (24 dílů + 3 speciály) s magickou atmosférou a úžasným soundtrackem se Elias dočkal i vlastní Funko Pop postavičky, která ale bohužel vyšla pouze v limitované edici a je k dostání jen v USA. Je otázkou, zda si série udrží své rychlé tempo vydávání, ale nebylo by to překvapivé. V žebříčku prodejnosti Crwe si totiž série drží pozici v TOP 10.

Čarodějova nevěsta by mohla zaujmout ty čtenáře, kteří hledají zajímavý manga příběh z nevšedního prostředí se zajímavou kresbou, charaktery odlišnými jako den a noc a spoustou magie.

  • Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 2 (Čarodějova nevěsta 2)
  • Crew, 2018
  • Překlad: Anna Křivánková
  • Obálka: Kore Jamazaki
  • 184 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
9. července 2018, Kateřina Kopišťová

Čarodějova nevěsta 02

Čarodějova nevěsta 02
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč