Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
Soutěž o nejlepší amatérské dílo v žánru fantasy a sci-fi Chystá se
Soutěž o nejlepší amatérské dílo v žánru fantasy a sci-fi
(PR)

7. prosince 2011, Veronika Krištofová
Galerie Nemesis vyhlašuje soutěž o nejlepší amatérské výtvarné dílo v žánru fantasy a sci-fi. Uzávěrka soutěže je 31. 12. 2011 a zúčastnit se může kterýkoli amatérský výtvarník z České republiky a Slovenska, a to pouze s jedním dílem na libovolné téma v rámci tohoto žánru, které vytvořil. Více o soutěži včetně pravidel, průběhu, poroty a cen pro vítěze se dozvíte uvnitř tohoto článku.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3046
Mrtví muži netančí Chystá se
Mrtví muži netančí
pozvánka na křest a ukázka z románu

6. září 2011, Míla Linc
24. září 2011 vyjde román Míly Lince nazvaný Mrtví muži netančí. Shodou náhod přesně v den, kdy se bude konat i pátý ročník CONiáše, jehož pořádá Městská knihovna v Praze. Samotný křest je plánovaný na odpoledne a propojen bude s malou divadelní a šermířskou scénkou. A my na Fantasyi přinášíme kromě pozvánky na křest i ukázku z první kapitoly.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3296
Miniedičák Fantomprintu Chystá se
Miniedičák Fantomprintu
aneb je dobré vědět, jaké čtení si vezmu na dovolenou

4. června 2011, Marcela Stehlíková
Knihy na dovolenou si chystám dlouho dopředu, na rozdíl od jiných věcí. Pro ty se stejnou krevní skupinou i pro mnoho dalších, kteří mají zájem o novinky z žánru, jsme ve Fantom Printu připravili miniedičák pro nadcházejích 8 týdnů.

Číst článek dál | Diskuze (2) | Přístupů: 3911
Pozvánka na Fénixcon (PR) Chystá se
Pozvánka na Fénixcon (PR)


17. listopadu 2010, Fénixcon
Po apokalypse přichází chaos… Nenechte si ho ujít o víkendu 3. – 5. 12. v brněnském hotelu Slovan na tradičním Fénixconu.Volnou postel přímo v místě conání sice už neseženete, máte ještě ale spoustu času si zajistit ubytování jinde, Brno nabízí široké možnosti. Abychom vás k tomu správně motivovali, nabízíme ochutnávku z bohatého programu:

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3626
Chystá se
Advík už to má za pár. A přijdou i lampióny!
(PR)

26. července 2010, Vojtěch Čepelák
Co vám máme povídat. Ukousli jsme si sakra velký krajíc. Buď nás to zabije… nebo nás to zabije. Ale vám garantujeme, že se 28. 7. až 2. 8. v Praze k našemu osudu připojíte. Protože triumvirát všejaponského Advíku, všefantastického F-Expa a všeletního festivalu Matsuri má s vámi stejný plán jako kolega Joker: Ubavit vás k smrti. Enjoy!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3355
Kdo vyhraje Mloka? Chystá se
Kdo vyhraje Mloka?
nominace na Cenu Karla Čapka 2010

10. června 2010, Jiřina Vorlová
Povodně doufejme ustupují a obojživelníci začínají svou pouť do Slezska, aby včas stihli slavnostní vyhlášení výsledků naší největší literární soutěže v oblasti fantastiky – Ceny Karla Čapka. Hodnocení letošního ročníku dospělo do finále, zúčastnilo se ho celkem 189 příspěvků od 118 autorů a autorek. Následující práce jsou v jednotlivých kategoriích nominovány na Pulce a Mloky.

Číst článek dál | Diskuze (10) | Přístupů: 4185
Crwecon 2010 Chystá se
Crwecon 2010
pátý ročník komiksového srazu (PR)

25. května 2010, Jiří Pavlovský
Příznivci komiksu se tento týden, konkrétně v sobotu 29. 5. 2010, sejdou na jedné z největších a nejpopulárnějších komiksových akcí, Crweconu

Číst článek dál | Diskuze (9) | Přístupů: 4165
Eroticon 2010: In Sex we trust! Chystá se
Eroticon 2010: In Sex we trust!
(PR)

12. května 2010, Michaela „Irisa“ Wilhelmová, Vojta Čepelák
Ano, mohli bychom vám slíbit ke každému lístku spoře oděné upírky/metrosexuály zdarma, ale pořád máme nějaký ten vkus. Důkazem budiž osmý Eroticon, kde si budete moct o sexu vyprávět, jak chcete, a ještě se u toho budete moci cítit vzdělaně. 22. května se totiž v Praze setkají vaše dvě nejoblíbenější věci: fantastika a sex. Nevěříte? No, my máme Ivanu Kuglerovou a nebojíme se ji použít. A co máte vy?!

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5387
Soutěž o podepsanou knihu Jiřího Kulhánka Chystá se
Soutěž o podepsanou knihu Jiřího Kulhánka
(PR)

10. května 2010, Tomáš Němec
Pevnost.cz a Crew.cz vyhlašují soutěž o knihu Jiřího Kulhánka nazvanou Vyhlídka na věčnost podepsanou samotným autorem! Román se stále připravuje k vydání, ale už teď si o tři její výtisky můžete zasoutěžit na webu Pevnost.cz. Nepůjde ovšem o jen tak obyčejnou soutěž o novou knihu, nýbrž o knihu podepsanou samotným autorem! A vzhledem k tomu, že Jiří Kulhánek už zpravidla knihy na autogramiádách nepodepisuje, je dost dobře možné, že půjde o jediné exempláře s jeho podpisem.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5801
Vidoucí 2009, výsledky; a Vidoucí 2010, vyhlášení nového ročníku Chystá se
Vidoucí 2009, výsledky; a Vidoucí 2010, vyhlášení nového ročníku
literární soutěž

16. března 2010, Jan Harvalík
Dne 1. 1. 2010 bylo ukončeno hlasování do druhého kola soutěže Vidoucí, ročníku 2009. Děkujeme všem porotcům za jejich hodnocení a rovněž i všem zúčastněným za trpělivost, se kterou očekávali následující informace. Kompletní výsledky se dozvíte tradičně na slavnostním vyhlášení na pražském Sconu, který se bude konat 26. – 28. 3. 2010.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5211
Třetí ročník Ligy přispěvatelů zahájen Chystá se
Třetí ročník Ligy přispěvatelů zahájen


8. března 2010, Fantasya
S více než měsíčním zpožděním, ale přece spouštíme na Fantasyi třetí ročník Ligy přispěvatelů. Uvnitř tohoto článku najdete mírně (opravdu jen mírně) upravená pravidla. Změny se týkají především účastníků Extraligy, kterých letos může v určitém případě být i méně než deset.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3841
Pozvánka na CravataCon Chystá se
Pozvánka na CravataCon
Nový Jičín 2010 (PR)

17. února 2010, Jakub Kovář
CravataCon, jméno, které naši akci neodmyslitelně spojuje s etiketou, historií, fantasy, hrami a Warhammerem. Již potřetí si tak dovolujeme pozvat vás, fanoušky obdobných šíleností, do Nového Jičína na víkend plný zábavy a veselí. Akce se koná 5. – 7. března 2010.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3699
Přijďte dobýt Pevnost! Chystá se
Přijďte dobýt Pevnost!
PR

11. prosince 2009, Tomáš Němec
Knihovna Smíchov (nám. 14. října 15, Praha) připravila na začátek roku 2010 další z malých conů – tentokrát pod názvem Pevnostcon. Již podle názvu je patrné, že ústředním tématem bude úspěšný časopis Pevnost. Přijďte tedy v pátek 8. 1. 2010 dobýt Pevnost.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4394
Zítra začíná v Brně populární Fénixcon Chystá se
Zítra začíná v Brně populární Fénixcon
PR

3. prosince 2009, organizátoři
Tradiční brněnský Fénixcon proběhne tento víkend, tedy od 4. do 6. prosince, v Brně. Letos se uskuteční v hotelu Slovan a základním tématem bude Apokalypsa. Jste všichni srdečně zváni, protože se vždy jedná o příjemnou akci naplněnou přátelskou atmosférou a se skvělým programem k tomu. Více informací naleznete zde.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3979
Tento víkend se koná Minicon Chystá se
Tento víkend se koná Minicon
PR

19. listopadu 2009, Jiřina Vorlová
21. listopadu v Praze v Městské knihovně na Mariánském náměstí proběhne Minicon, který zajišťují Egon Čierny z Klubu Julese Vernea a Michael Bronec z nakladatelství Straky na vrbě. Protože se jedná o jednodenní akci, uspořádáme stejně jako loni jako „obálku“ podzimní literární víkend, abyste měli o důvod víc do Prahy zavítat a zabít dvě mouchy jednou ranou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3511
Japonský den: Co je kaizen? Skutečné Japonsko Chystá se
Japonský den: Co je kaizen? Skutečné Japonsko
PR

8. října 2009, Imrik
Sobotní Japonský den se uskuteční 17. 10. 2009 na pražské ZŠ Bítovská. Klade si za cíl především propagaci Japonska a japonské kultury a přináší přednášky předních odborníků z Ústavu dálného východu, výstavu zbraní, exhibice bojových umění, čajové obřady, Malé divadlo kjogenu… přičemž spojovacím motivem je kaizen.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4763
Vyhlášení recenzentské soutěže nakladatelství Laser-books Chystá se
Vyhlášení recenzentské soutěže nakladatelství Laser-books


22. června 2009, Fantasya
Nakladatelství Laser-books se rozhodlo vyhlásit nesmírně zajímavou recenzentskou soutěž, které se mohou zúčastnit jak stávající, tak noví recenzenti Fantasye. Zbystřit pozornost by měli nejen ti, kdo již na náš web přispívají, ale i ti, co mají zájem s psaním recenzí začít – pokud budou jejich práce dostatečně kvalitní, mohou se posléze stát stálými spolupracovníky Fantasye i se všemi výhodami z toho vyplývajícími.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3896
Osud trpaslíků a autogramiáda Markuse Heitze Chystá se
Osud trpaslíků a autogramiáda Markuse Heitze


30. dubna 2009, Redakce
Markus Heitz, nejprodávanější autor fantasy v Německu a německy mluvících zemích, navštíví knižní veletrh Svět knihy v Praze-Holešovicích v sobotu 16. 5. U nás je znám především cyklem Trpaslíci, jehož čtvrtý díl – Osud trpaslíků – osobně uvede právě na veletrhu Svět knihy.

Číst článek dál | Diskuze (24) | Přístupů: 6885
V stánkoch je nová Fantázia Chystá se
V stánkoch je nová Fantázia
(PR)

25. března 2009, Ivan Alakša
Fantázia 1 s hrou Killzone 2 a súťažou o Playstation 3. Časopis Fantázia si vo svojom najnovšom čísle nemohol nechať ujsť aktuálny filmový trhák Watchmen – Strážcovia. Fantázia prináša nielen informácie o samotnom filme, vrátane recenzie, ale aj zaujímavosti o celom fenoméne s nálepkou „watchmen“, o pôvodnom komikse a hlavne jeho tvorcovi Alanovi Mooreovi.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 3504
Časopis Fantázia už aj v Česku Chystá se
Časopis Fantázia už aj v Česku
PR

30. ledna 2009, Ivan Alakša
Obnovený slovenský magazín Fantázia s novou grafickou úpravou a novým – rozšíreným obsahom začal na Slovensku vychádzať v lete minulého roku. Po zabehnutí sa a ustálení dvojmesačnej periodicity sa objavuje v týchto dňoch už aj v Česku. Ako prvé začínajú Fantáziu predávať kníhkupectvá: Arrakis (Brno), Matrix (Ostrava) a Fantasya (Praha).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 6472
Fantázia, vesmír a všetko... Chystá se
Fantázia, vesmír a všetko...
Fantázia 42

10. září 2008, Ivan Alakša
Odpoveď na život, vesmír a všetko vo Fantázii s poradovým číslom 42 nehľadajte. Nepodliehajte však panike, druhé číslo obnoveného magazínu vychádza exkluzívne na festival Istrocon a je vaším sprievodcom galaxiou fantastickej kultúry a zábavy. Fantázia 42 pokračuje v trende, ktorý načrtlo predchádzajúce číslo. Rozdelenie do sekcií – seriály, filmy, hudba, hry, komiks, animanga, fanstyle a literatúra – to všetko na 108 stranách s viac, než polovicou vo farbe.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 4825
Čapkove Teplice 2008, nová tradícia v kúpeľnom meste Chystá se
Čapkove Teplice 2008, nová tradícia v kúpeľnom meste
pozvánka na akci

20. května 2008, Ivan Alakša
V nedeľu 25. mája sa v Kine Prameň v Trenčianskych Tepliciach uskutoční nultý ročník festivalu Čapkove Teplice 2008, organizovaný mestom Trenčianske Teplice, Kúpeľmi Trenčianske Teplice, agentúrou Nautilus DJ a časopisom Fantázia. Program je venovaný českému spisovateľovi Karlovi Čapkovi, ktorý v Trenčianskych Tepliciach žil a písal niektoré zo svojich kľúčových diel vedeckej fantastiky.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4123
Parcon 2008 Chystá se
Parcon 2008
Plzeň, 22 – 24. 8. 2008

12. února 2008, kolektiv organizátorů
22. až 24. srpna 2008 proběhne v Plzni Parcon 2008. Jeho hlavním programovým trhákem jsou autoři New weird – o účasti jednáme především s Chinou Miévillem, ale také mimo jiné s Ianem R. MacLeodem, Jeffem VanderMeerem, Steph Swainstonovou či s malířem Lesem Edwardsem (jehož obraz je také motivem letošního Parconu).

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4084