Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Parcon 2008, Plzeň, 22 – 24. 8. 2008

Parcon 2008

22. až 24. srpna 2008 proběhne v Plzni Parcon 2008. Jeho hlavním programovým trhákem jsou autoři New weird – o účasti jednáme především s Chinou Miévillem, ale také mimo jiné s Ianem R. MacLeodem, Jeffem VanderMeerem, Steph Swainstonovou či s malířem Lesem Edwardsem (jehož obraz je také motivem letošního Parconu). Přednášky a besedy s nimi budou hlavní osou Parconu 2008, ale samozřejmě tu budou i tradiční parconské programy – především vyhlašování výsledků letošního ročníku soutěže o Cenu Karla Čapka a také soutěže O nejlepší fantasy, přednášky tradičních i nových přednášejících, a spousta dalšího a dalšího pro potěchu oka, ducha i (bude to v Plzni) žaludku.

Parcon 2008 bude tím, čemu potají fanové říkají papučcon – přednáškové prostory i ubytování budou „pod jednou střechou“ – ono sice těch střech bude více, ale areál Střední školy dopravní v Plzni je navzájem propojený krytými koridory. Najdete tu velký sál, přednáškový klub, posluchárny, velkou lobby určenou pro debaty stejně jako pro výstavní prostory (v plánu máme prodej tisků obrazů nejen Edwarda Millera, ale i českých a slovenských malířů a ilustrátorů), jídelnu (možná bude fungovat i centrální stravování), v otevřeném atriu pak nezbytný bar.

Parcon 2008 získal od Evropské asociace SF status Eurokonference – a to znamená zajímavá setkání s fany z mnoha zemí Evropy, a také řadu přednášek a besed v angličtině, to vám doufám nebude dělat problémy (leccos bude tlumočené, ale jak známo, po několika dvanáctkách si všichni rozumějí). Zkoušíme také vyjednat některé výhody pro účastníky Parconu, například třídenní jízdenku MHD nebo slevu na záchytce, o vývoji vás budeme včas informovat.

Kromě internátního ubytování (velké třílůžkové pokoje, kam se na room-party vejde bez problémů tak ke třiceti lidem) je v blízkosti k dispozici, pokud chcete mít soukromí a extra pohodlí, hotel, restaurace U rytíře Lochoty, a pokud byste chtěli něco opravdu extra, tak slabou čtvrthodinku daleko je The PUB – úžasná hospoda, kde si plzeňské čepujete sami, kdy chcete, jak chcete a kolik chcete podle chuti (jediné, co vám po chuti nebude, je, že i tady se za konzumaci platí). Samozřejmě je tu několik zajímavých muzejních expozic – nejenom pivovarnické muzeum, ale třeba také městská zbrojnice nebo exkurze do podzemních chodeb. A nakonec ta nejméně příjemná informace – o placení. Vstupné na celý Parcon (pá – ne) při zaplacení do 31. 7. 2008 = 380 Kč, později = 450 Kč. Jednodenní vstupné: pá = 180 Kč, so = 250 Kč. Cena za ubytování v areálu Parconu (internát Střední školy dopravní) 200 Kč za lůžko a noc. On-line registraci účastníků najdete zde.

12. února 2008, kolektiv organizátorů

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).