Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Neodolatelný Handlíř již potřetí a naposledy, Laura Thalassa: Temná Harmonie (Handlíř 03)

temna harmonie

Víly jsou trendem několika posledních let. Hlavně, pokud mají samá tajemství a jsou přímo k nakousnutí. Na českém trhu úspěch sklidila i fantasy romance pro dospělé, Handlíř. A jelikož čas utíká jako voda, fanoušci se již dočkali i třetího a závěrečného dílu. Dostanou Callie s Desmondem svůj šťastný konec nebo Říše víl skončí v plamenech?

Siréna Callypso a její druh, Desmond, jsou opět spolu. Callie dokázala uniknout smrti, ale zaplatila za to svou lidskostí. V žilách jí nyní koluje vílí krev, s čímž se pojí i další úskalí. Není imunní vůči Zloději duší, což pro mladý královský pár představuje obrovské riziko. Tajemný zloduch má na dívku totiž stále zálusk.

A není sám. Na svobodě je totiž i Galleghar, Desův otec, který nějakým způsobem vstal z mrtvých. A má jediný cíl – pomstít se a zničit celou říši víl. Co se stane, když tito dva muži spojí síly? Krev, temnota a chaos. Desův a Calliin svět je na pokraji zhroucení. Podaří se milencům i za cenu vlastního života zachránit to, na čem jim nejvíce záleží a porazit zlo tak jednou provždy?

Epické finále

Temná harmonie je třetím a závěrečným dílem temné fantasy romance Handlíř z pera Laury Thalassy. Ta v předchozích dvou dílech představila a rozvinula Říši víl existující paralelně se světem lidí. Čtenáře provedla hned několika královskými dvory, z nichž každý disponoval něčím originálním a netradičním. To vše vygraduje v samotném závěru trilogie, kde vyjdou najevo odpovědi na otázky z prvních dvou dílů, a navíc se objeví i nové informace týkající se historie celého světa.

Laura Thalassa v pěti bodech

  1. Žije v Santa Barbaře v Kalifornii.
  2. Miluje guacamole a čokoládu.
  3. Ráda se válí na gauči ponořená do dobré knihy.
  4. Kromě série Handlíř ji v zahraničí vyšly postapo paranormální romance Rozvrácený svět a Čtyři jezdci.
  5. V dubnu 2023 vyšla Bewitched, první díl nové trilogie ze stejného světa jako Handlíř.

K příběhu neodmyslitelně patří i velké množství sexuálních scén a romantiky všeobecně, série tedy není úplně vhodná pro mladší čtenáře (i když si své fanoušky najde jistě i zde, hlavně u milovníků děl Maasové). Autorka se peprným scénám rozhodně nevyhýbá, spíše naopak. S tím se pojí i vztah obou hlavních hrdinů, který stále prochází vývojem a čelí neustálým výzvám a pochybnostem, především ze strany Callypso.

Silná hrdinka

Postavy jsou jedním ze stěžejních pilířů celé série. Samotná Callypso je neskutečně fascinující hrdinka, s kterou je velmi lehké soucítit, i když nepatří mezi lidi. Od prvního dílu prošla neuvěřitelnou změnou a je až s podivem, jak daleko to dotáhla. To samé platí i pro jejího druha Desmonda. Svůj prostor dostávají i vedlejší postavy a v neposlední řadě i oba úhlavní padouchové.

Série Handlíř

  1. Rapsodie (Handlíř 01)
  2. Neznámý žalm (Handlíř 02)
  3. Temná harmonie (Handlíř 03)
  4. Vládce hvězdné oblohy (Handlíř)

Ač závěrečný díl Handlíře nabízí velmi uspokojující finále a náhled, jakým směrem osud našich hrdinů pokračuje, rozhodně to neznamená konec. Fanoušci totiž mohou sáhnout i po Vládci hvězdné oblohy, což je doplňková kniha ze stejného světa zaměřující se na minulost Desmonda. Zodpovídá tak řadu otázek, které si čtenáři na začátku mohli klást.

Temná harmonie je velmi uspokojujícím závěrem temné fantasy série plné krve, víl a sexu.

  • Laura Thalassa: Temná Harmonie (Handlíř 03)
  • Mystery Press, 2023
  • překlad: Alžběta Lexová
  • 440 stran, 469 Kč (v e-shopu Fantasye již za 422 Kč)
11. června, Kateřina Kopišťová

Handlíř 03 - Temná harmonie

Handlíř 03 - Temná harmonie
Vložit do pytle na zboží  Koupit 469 Kč 422 Kč