Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Noční můra ještě neskončila , Laura Thalassa: Neznámý žalm (Handlíř 02)

neznamy zalm

Tematika vílích dvorů a nadpřirozené a temné romance se v posledních letech těší velké oblibě. Po úspěchu Sarah J. Maasové se na českém trhu objevila další série následující příkladu své starší sestry. První díl Handlíře si své fanoušky získal, povede se to i dílu druhému?

Siréna Callypso se stále nemůže úplně vzpamatovat z hrůzných zážitků, které prožila v zajetí ve spárech šíleného krále Karnona. S pomocí svého druha Desmonda se jí sice podařilo uniknout, následky však pociťuje nadále. Trápí ji také pocit, že za útoky na elfské ženy a bojovníky nestál Karnon, ale někdo úplně jiný, kdo celou dobu tahal za nitky. Její podezření se velmi brzy potvrzuje – Zloděj duší je stále na svobodě.

Callie a Dese cesta zavede do Říše flory – na poslední místo, kde by si mladá siréna přála být. Na nelítostný dvůr, ve kterém se víly chovají k lidem jako k otrokům. I on navíc má svá vlastní tajemství – krvácející stromy, mizející stráže či ocejchované otroky. Něco skrývá i sama královna. Navenek se sice chová velmi pohostinně a mile, nikdo ale neví, co se doopravdy skrývá v jejím srdci. A to samé platí i o Desmondovi. Callypso si bude muset dát velký pozor. Komu může doopravdy věřit?

Říše flory

Nakladatelství Mystery Press nelení a fanoušci čtyřdílné série Handlíř od Laury Thalassy se dočkali již druhého dílu nesoucího název Neznámý žalm. Ten navazuje přesně tam, kde skončila Rapsodie. Hlavní hrdinka se musí vyrovnat s prožitými hrůzami a zjistit, co se doopravdy stalo. První díl sloužil jako jakýsi úvod k představení světa, k systému magie a tvorů, kteří v něm žijí. Nyní se již autorka mohla plně věnovat rozvíjení zápletky, vztahů a nových míst ve světě víl, jmenovitě hlavně Říši flory. Ta je neskutečně zajímavá a krásně je na ní ukázáno, jak kruté a nenávistné dovedou víly být k lidským bytostem.

Laura Thalassa v pěti bodech

  1. Žije v Santa Barbaře v Kalifornii.
  2. Miluje guacamole a čokoládu.
  3. Ráda se válí na gauči ponořená do dobré knihy.
  4. Kromě série Handlíř jí v zahraničí vyšly postapo paranormální romance Rozvrácený svět a Čtyři jezdci.
  5. V dubnu 2023 vyšla Bewitched, první díl nové trilogie ze stejného světa jako Handlíř.

Vše je popsáno velmi realisticky a uvěřitelně, i když se jedná o fantasy. Autorčin styl psaní je opět velmi čtivý, takže se kniha čte velmi rychle. K tomu napomáhají i krátké kapitoly a dynamičnost celého příběhu. I když zde není tolik akce a napětí jako v jedničce, čtenáři nemusí být obavy. Rozhodně o ni nepřijdou. Větší důraz je kladen na samotné postavy a na jejich vztahy, ať už ty staré či nové. Nechybí ani romantika a sexuální napětí, těch je tu dosyta. Tedy nic pro mladší čtenáře!

Stále jen člověk

Hlavní hrdinka Callie si od prvního dílu prošla doslova peklem. A to rozhodně nekončí. I když je sirénou, v říši víl je na většině místech stále brána jako člověk. Musí se tedy neustále potýkat s otevřenou nenávistí a odporem k vlastní osobě. Je skvělým příkladem silné hrdinky, co se jen tak nevzdává. Pro své blízké by udělala cokoliv, přesto je však obezřetná a drží se při zemi. Jako pravý opak se ukazuje její druh Desmond, tajemný a krásný mladík s mnoha tajemstvími. Právě dynamika a sexuální napětí mezi oběma druhy čtenáře k sérii tak táhne.

Na co se tedy těšit? Nebezpečná Říše flory, mizející válečníci a krvácející stromy, nespoutaný a žhavý sex pod noční oblohou a mnoho dalšího. A nemusíte se bát. Nakladatelství Mystery Press si své čtenáře vážně hýčká, zbylé dva díly už jsou totiž na trhu.

Neznámý žalm je ideálním čtivem pro všechny milovníky intrik, vílích dvorů a nespoutaného a nezapomenutelného sexu pod nočním nebem.

  • Laura Thalassa: Neznámý žalm (Handlíř 02)
  • Mystery Press, 2023
  • překlad: Alžběta Lexová
  • obálka: Lukáš Tuma
  • 392 stran, 399 Kč (v e-shopu Fantasye již za 359 Kč)
30. prosince 2023, Kateřina Kopišťová

Handlíř 02 - Neznámý žalm

Handlíř 02 - Neznámý žalm
Vložit do pytle na zboží  Koupit 399 Kč 359 Kč