Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zeměplocha 8 - Stráže! Stráže!, Pratchett Terry

Pratchett Terry: Zeměplocha 08 - Stráže! Stráže!
Název:   Zeměplocha 8 - Stráže! Stráže!
Autor:   Pratchett Terry
Žánr:   fantasy
Série:   Úžasná Zeměplocha (8)
Počet stran:   415
Provedení:   brož.
Nakladatelství:   Talpress
Překladatel:   Jan Kantůrek
Autor obálky:   Josh Kirby
ISBN:   80-85609-70-3

Běžná cena:   349 Kč
Naše cena:   248 Kč
Sleva:   35 Kč, 10%

skladem - odešleme ihned

Vložit do pytle na zboží  Koupit
Anotace:

Jakýsi tajemný noční tvor mění obyvatele Ankh-Morkporku v něco, co silně připomíná tablety živočišného uhlí. A tady začíná obtížný úkol kapitána Elánia, velitele Noční hlídky městské stráže. Ve městě plném zmatků, tablet živočišného uhlí, tajných spolků a bláznivých chovatelek draků pátrá kapitán a s ním muži hlídky – seržant Tračník, desátník Nóblhóch i nově příchozí svobodník-čekatel Karotka – po stopách vedoucích k rozřešení celé záhady.



Související články


Diskuze ke knize

Kliknutím na název příspěvku se přesunete do diskuzního fóra.

Ad Stráže! Stráže!, Pratchett Terry
Norek - 09. 09. 2008 13:02

Terry Pratchett i zde dokazuje, že jeho Zeměplošský cyklus je nejlepší humornou fantasy za posledních x let. Jedinným jeho vážnějším soupeřem může být snad Kedrigren od Johna Morressyho. A jak to? Zeměplocha není totiž jen o humoru, ale i o pekelně dobře vystaveném příběhu a pan Pratchett prakticky do každé knihy přidá i několik zajímavých alegorií na lidskou společnost. Ne jinak je tomu u této knihy, která mapuje vzmach Hlídky kapitána Elánia při jednom velice temném spiknutí z neočekávaným koncem, kdy se ukáže i drak, vlastně několik draků.
Stráže! Stráže!, Pratchett Terry
jindra_strelec - 14. 09. 2008 12:04

Rozhodně moje nejoblíbenější dějová linka celé Zeměplochy. Kapitán Elánius a jeho hlídka složená ze všech podivných a netypických postaviček, jsou zárukou líhně mnoha komických situací. I když nebude smíchy padat rovnou pod stůl, zaručují Stráže! Stráže! pořádnou dávku humoru a koutky úst neustále otočené vzhůru.
První kniha o Noční hlídce
gilbert - 19. 08. 2009 11:16

První ze série příběhů o ankh-morporšské noční hlídce. Na začátku byl kapitán Elánius, seržant Tračník a desátník Nóblhóch. Jediní členové hlídky, kterou nikdo nebral vážně (přinejlepším) a to včetně jejích členů, jejichž jedinou starostí bylo, aby se na patrole k ničemu nepřipletli a nepřišli k úrazu. Jenže pak k nim přišel Karotka, člověk, který byl vychován jako trpaslík, ale který jednoho dne musel svou adoptivní rodinu opustit (ono když má někdo postavu jak Schwarzenegger, těžko může žít pod zemí v úzkých a hlavně nízkých trpasličích chodbách, neboli jak řekl jeho adoptivní otec: "Nemůžeš pořád při vstávání narážet hlavou do stropu a ztrácet vědomí."). Karotka, vybaven mečem, který opravdu, ale opravdu není kouzelný:) se přihlásí do Noční hlídky a svým nadšením pro zákony a naivitou ji doslova obrátí vzhůru nohama. Mezitím se městem potuluje drak, který zabíjí (spaluje na živočišné uhlí) místní obyvatele. Samozřejmě nic není, jak se zdá, do hry se dostává politika a nejrůznější náboženské sekty. Jde o skutečně zábavný příběh se zajímavými a vtipnými postavičkami členů hlídky, bez větších prostojů a s několika opravdu vtipnými nápady odkazujícími na některá filmová i literární klišé (například způsob, jak si zajistit co nejlepší šanci na úspěšný zásah střelbou z luku, která správně má být jedna ku miliónu:)).
O nočnej hliadke 1.
Dariel - 31. 08. 2010 18:14

Elánius je troska. Zase raz sa prebudil na hladine tuhej rieky Ankh- mosprk. Po tom čo včera vypil sa ani nečuduje, že si nič nepamätá. Musí sa ale zmeniť. Od dnes to bude iné. Príde na strážnicu, kde ho vítajú stále tie isté tváre. Seržant tráčnik a Noby Nóblhoch. Odrazu niekto zaklope a do miestnosti vojde Karotka (takmer 2m) a povie že je trpaslík. Takto najak vyzerá zlomový deň v životoch ľudí Ankh – morporku a najmä v životoch príslušníkov nočnej hliadky. V meste sa dejú podivné vraždy a je iba na nočnej hliadke aby prišla na to kto za tým stojí. A ako by toho nebolo málo tak isto bol v Ankh-morporku videný drak . To ako si s tým poradia si ale treba dočítať. Je to prvý diel týkajúci sa Nočnej hliadky a preto sú hlavné postavy pomerne neznáme. Ale autor si dá záležať na tom aby ste mali dokonálú predstavu o tom kto sú zač. Je to humorné dielo z klasickými prvkami pratchetta, ktoré si vás rozhodne získa. Je tam veľmi dobrá detektívna zápletka s ktorou som sa stretol v takomto druhu literatúry po prvý krát. Farebná úvodná stránka pritiahne pozornosť a plinulý dej už čitateľa nepustí. Dostáva bezpodmienečne 5 hviezdičiek. A možem ho len odporučiť.
Stráže! Stráže!
BoriHokr - 30. 11. 2010 15:52

Kapitán Elánisu a jeho muži poprvé na scéně. Tentokrát ještě v té nejklasičtější sestavě: Karotka, Tračník a Nóblhóch. Proti nim stojí drak a tajemné spiknutí. Pratchett si tentokrát složil hold všem těm bezejmeným strážcům, které v jiných knihách hlavní hrdina masakruje ve velkém a evidentně si to užívá. Policajtské prostředí a skutečně výstřední postavičky dělají z knihy jednu z pěti nejlepších Zěměploch vůbec. Karotka boduje svými dopisy domů i svým trpaslictvím (o královském původu nemluvě), Tračník a Nóblhóch jsou prostě legendy a Elánius je skutečně drsný chlapík, který ovšem pořád leží víc ve strouze než v posteli a rozhodně by si na něj vsadil málokdo. K tomu dokonalému policistovi z pozdějších knih má ještě daleko, ale o to živějším charakterem je. No a samozřejmě dráčci a Patricij a Ankh-Morpork. I když jsem se tohoto dvojměsta v poslední době docela přejedl, zde je to prostě srdce knihy, bez kterého by to nešlo.

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Stejná série Stejný autor
 248 Kč
 223 Kč
 155 Kč
 223 Kč
 248 Kč
 223 Kč
 248 Kč
 495 Kč
 275 Kč
 395 Kč
 359 Kč
 314 Kč