Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Závod o čas, Joshua Williamson, Tom King: Batman/Flash – Odznak

Williamson Joshua, King Tom: Batman / Flash: Odznak

Když už znovuzrození hrdinové DC začínají (tak trošku, vlastně nepříliš) od začátku, proč k nim rovnou nepřihodit i partu, která vlastně pod DC taky patří, i když asi málokdo o ní tak uvažuje? Titulní Odznak pozná asi každý, kdo v životě aspoň zakopl o popkulturu…

Cross-over Batmana a Flashe Odznak je druhou kapitolou zastřešujícího příběhu započatého v úvodním svazku Znovuzrození hrdinů DC. Nedá se příliš hodnotit zvlášť, jako třeba sólové Batmanovy kapitoly, protože jde jen o nepatrný korálek na pověstné červené niti. Ostatně kniha je co do tloušťky zrovna proti Batmanovým dobrodružstvím zhruba poloviční a ještě méně se toho v ní odehraje.

Už úvodní svazek vyžadoval velmi rozsáhlou znalost DC univerza (naštěstí za poskytnutí vysvětlivek), což u série „ideální pro naskočení nových čtenářů“ trochu zarazí. Odznak se také nedrží zpátky, nešetří desítkami drobných odkazů, často klíčových pro pochopení toho, co se na stránkách děje, zato si ale odpouští i ty vysvětlivky. Pro příležitostné čtenáře může být tahle červená niť dost frustrující, minimálně než se autoři v příštích knihách snad dostanou k tomu, co chtějí vlastně říct. Zatím se příběh jen velmi zvolna dává do pohybu, a to i přesto, že hlavním tahounem je Flash.

Komiks vyšel v rámci projektu Znovuzrození hrdinů DC

Na omezeném prostoru čtyř sešitů se tu nejlepší detektiv světa a profesionální forenzní analytik snaží společně přijít na kloub záhadě z proudu času vypadlého odznaku tím, že sprintují po běžícím pásu. Na konci čeká velké odhalení, kdo to vlastně stojí za tím, že našim hrdinům chybí 10 let života… které už jednou proběhlo v předchozí knize. Naději opět probouzí epilog po epilogu, který vrací do hry jednu záhadně zmizelou postavu. Nebo aspoň konečně pokládá otázku, kde k čertu je.

Pokud kompletujete Znovuzrození hrdinů DC celé, je tahle kniha povinností a nepochybně ji bude možno docenit, až začnou jednotlivá kolečka zapadat do sebe. Pokud si vybíráte jen některé řady s oblíbenými postavami, pořiďte si vlastně Odznak také, jako sázku do loterie. Možná získáte jeden z pěti certifikovaných kusů s raritní obálkou, tedy nepochybně cenný sběratelský artikl. A lentikulární obrázek, který se přelévá z obálky s Flashem do obálky s Batmanem a je součástí každého balení, je také skvělou ozdobou knihovny.

  • Joshua Williamson, Tom King: Batman/Flash – Odznak (Znovuzrození hrdinů DC)
  • Crew, 2019
  • Scénář: Tom King, Joshua Williamson
  • Kresba: Jason Fabok, Howard Porter
  • 104 stran, 299 Kč (v e-sopu Fantasye již za 269 Kč)
3. srpna 2019, David P. Stefanovič

Batman / Flash: Odznak

Batman / Flash: Odznak
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč