Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Warcross – Hra, která ovládne všechno a všechny!, Marie Lu: Warcross

Lu Marie: Warcross

Emika se doslova brodí životem, který k ní nikdy nebyl zrovna dvakrát příjemný. Matka ji v útlém věku opustila, otec zemřel a jako odkaz dívce zanechal plno dluhů. Smolné chvíle se na ni opravdu lepí jedna za druhou. Zdá se, že konečně našla možnost úniku z bludného kruhu černočerné existence, jenže ani v této svízelné situaci jí není přáno. Ve chvíli svého hackerského útoku je totiž odhalena, avšak místo trestu na ni čekají vavříny slávy.

Její malý trik si získá pozornost světového magnáta, mladého zakladatele virtuální reality, která hýbe světem. Hideo má pro talentovanou dívčinu nabídku, která se neodmítá. Vstupenku na největší událost roku, turnaj ve Warcrossu, který se chystá uprostřed japonského velkoměsta. Výměnou za tuto velkolepou příležitost mu musí prokázat službu a odhalit vetřelce, který se snaží o zničení jeho celoživotní tvorby.

Knihy s počítačovou tématikou jsou poslední dobou opravdu v kurzu. Zdá se, že filmová adaptace Ready Player One odstartovala novou módní vlnu, a tak autoři chrlí jednu virtuální perličku za druhou. Myšlenka, se kterou si Marie Lu pohrává, nemá ve svém žánru obdoby. Jen si to představte, svět, ve kterém se prolíná běžně hmatatelné okolí s dimenzí jedniček a nul. Chcete exotického mazlíčka, moderní video hovor nebo elegantní domovní dekorace? Můžete je mít, než byste řekli švec, stačí si jen nasadit brýle a můžete být jak tady, tak i v pixelech.

Knížka je výborně strukturovaná a disponuje opravdu promyšlenou zápletkou. Spisovatelka zkrátka moc dobře ví, jak své čtenáře zaujmout a naservírovat jim pár bezesných nocí. Rozhodně si v rukávu schovává hned několik es, které vás srazí do kolen. Jen škoda, že ke konci se namísto kýženého dech beroucího vyvrcholení dostaví jen jednoduchá romantická zápletka.

Marie Lu v pěti bodech

  1. V roce 1989 se s rodiči přestěhovala z Pekingu do Spojených států, kde také navštěvovala University of Southern California.
  2. V minulosti bývala animátorkou při tvorbě videoher.
  3. Nápad na dystopii „Legenda“ ji napadl již v patnácti letech.
  4. V současné době bydlí s přítelem v Pasadeně.
  5. Na Facebooku se jí rozjela nová online hra právě inspirovaná „Legendou“.

Jenže i přes tento malý škraloup má tohle dílo stále co nabídnout. Skvělé postavy, plné emocí a charakterových vlastností, jež mají velký potenciál do budoucna. Geniální prostředí, nad kterým bude slintat doslova každý, bez ohledu na to, jestli holduje moderním technologiím, či nikoli. A především sympatickou mladou hrdinku, která se nebojí nazývat věci pravými jmény.

Milovníkům tohoto rozvíjejícího se žánru udělá tato novinka z nakladatelství CooBoo jistě radost. Marie Lu je zkrátka mistr ve svém oboru, a kromě klasického textu své knížky „dochucuje“ ještě i úryvky z SMS konverzací či popisy přímo z herního prostředí. Tento první díl jistě zahřeje u srdce nejednoho příznivce kvalitního počtení. Po takto zdařilém rozjezdu tedy nezbývá, než doufat, že i závěr této duologie bude více než velkolepý.

  • Marie Lu: Warcross
  • CooBoo, 2018
  • Překlad: Petra Miketová
  • 320 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
26. listopadu 2018, Anastasja Vištalová

Warcross

Warcross
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč