Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Sourozenecké boje existují i mezi ghúly, Sui Išida: Tokijský ghúl 8 (Tokijský ghúl 8)

Išida Sui: Tokijský ghúl 8

S každým novým svazkem se obliba Tokijského ghúla zvyšuje a zvyšuje. Kaneki a jeho parta se každý měsíc drží na prvních příčkách nejprodávanějších titulů nakladatelství Crew a v poslední době je předběhla jen novinka Čarodějova nevěsta. Jak dopadne boj mezi Tókou a jejím bratrem, který začal již v předchozím svazku?

Střet mezi ghúly z kavárny Anteiku a sektou Aogiri nepřestává, naopak se stupňuje. Na scéně se objevuje Tóčin mladší bratr Ajato, který touží po jediném – zabít svou sestru, rodina nerodina. Tóka byla vždy ta silnější – bude to ale platit i po několika letech, kdy Tóka svého bratra neviděla, a tím pádem netuší, jaká esa skrývá v rukávu?

Boj vrcholí i mezi představiteli ÚPG a Jednookou Sovou, která se nečekaně objevila na scéně a je hodnocena jako jeden z nejděsivějších a nejsmrtelnějších ghúlů – mají Holubice vůbec šanci? A nakonec ta nejdůležitější otázka – kde se ukrývá Kaneki, který se po strašlivém mučení musí vyrovnat s následky toho, co se z něj stalo?

Krev není voda

V pořadí již osmý svazek Tokijského ghúla láme rekordy v prodejnosti a přináší pokračování napínavých událostí z předchozího dílu, které nechaly nejednoho čtenáře netrpělivě čekat na pokračování. Autor Sui Išida se s ničím nepáře. Stejně jako v předchozích dílech, i v osmém pokračování autor představuje svůj ojedinělý a velmi grafický styl kresby, který nenechává moc prostoru pro představivost.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály. V dubnu 2018 se začala vysílat série třetí.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Oproti předchozím dílům se ten osmý v něčem trochu liší – půlku tvoří samotné souboje, půlku pak flashbacky do minulosti. Souboje tak dostávají úplně nový ráz a čtenáři tudíž mají lepší možnost poznat postavy a jejich úmysly. V případě sourozenců Kirišimových jde o příběh jejich dětství a o to, jak přišli o rodiče. Autor v případě postav sourozenců představuje nový element a skutečnost, že ve světě ghúlů nezáleží na rodinných poutech – přežije totiž jen ten nejsilnější.

Ghúlové vedou

Dalo by se debatovat o tom, proč jsou ghúlové v našich vodách tak úspěšní. Je ale pravdou, že si v příběhu o Kanekim každý najde to svoje. Akce, napětí, vztahy obecně, rodina, a možná i nějaká ta romantika. Čtenáři se také mohou těšit na úplně nový charakter Kanekiho, který rozhodně už není tím uťápnutým studentem, kterým býval. A nejde jen o jeho nový badass look s bílými vlasy. Nejde jen o Kanekiho, na pozadí všech bojů autor rozvíjí i vedlejší postavy a jejich příběhy.

I v zahraničí se Tokijský ghúl těší slávě. Kromě dvou sérií anime, několika speciálů a live action filmů se v dubnu příznivci dočkali nového anime, která adaptuje události ze spin-offu Tokijského ghúla, re:. I tento fakt a publicita, která se série dostává, by mohli přinést novou vlnu fanoušků a potenciálních čtenářů mangy.

Tokijský ghúl je manga série, která nabízí propracovaný příběh doplněný vizuálně grafickými ilustracemi plnými akce, napětí a v neposlední řadě i vnitřností a lidského masa. Nic pro slabší povahy.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 8 (Tokijský ghúl 8)
  • Crew, 2018
  • Překlad: Anna Křivánková
  • Obálka: Sui Išida
  • 220 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
9. června 2018, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 8

Tokijský ghúl 8
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč