Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Prokletí trpaslíků, Trpaslíci II.

Rehfeld: Prokletí trpaslíků

Hluboko pod Stínovými horami se nesčetné kilometry táhnou obrovské, nádherně zdobené síně trpasličí říše Elan-Dhor a trpaslíci pořád ještě razí štoly čím dál hlouběji do skály. Až jednoho dne narazí na úplně nový, neznámý systém jeskyní – a tím uvolní hrozbu, které nemá Elan-Dhor čím čelit. Do chodeb proniknou temné bytosti, s nimiž se nemohou obránci trpasličí říše měřit, a zabíjejí každého, na koho narazí. Barlok, jeden z největších válečníků trpasličí říše, vidí jen jednu možnost, jak svůj lid zachránit. Musí poprosit o pomoc nenáviděné, arogantní elfy…

Náhle mu cosi padlo do oka. Sehnul se a zvedl placatý kousek zlata. Byl do něj vyrytý symbol z jemných, půvabně točitých linií velikosti dlaně.

„To je elfí runa,“ zamumlal překvapeně.

„To není možné!“ nesouhlasil Warlon, ale také si prohlédl znak pozorněji. „Jak by se sem dostala elfí runa? Elfové milují sluneční světlo a živé, rostoucí věci, zatímco mrtvým kamenem pohrdají. Nikdy by nesestoupili tak hluboko do nitra země. Odkud to vůbec znáš?“

„Myslím, že jsem kdysi někde viděl elfí znaky, které byly dost podobné tomuhle,“ odvětil Barlok vyhýbavě. „Ta runa musela být na naší proražené stěně.“

„To bych si jí všiml.“ Warlon se obrátil na dělníka, který ho doprovázel. „Viděls ji?“

Muž beze slova zavrtěl hlavou.

„No, už to asi nehraje roli.“ Barlok zastrčil nález do váčku u opasku a krátce pohlédl na mrtvého. „Vrátíme se do Elan-Dhoru,“ oznámil hlasitě. „Warlone, ty převezmeš s Morlosem vedení, já vás budu krýt společně s…“

Ozvalo se tiché, sotva slyšitelné zasvištění. Jednomu z dělníků vypadla z ruky lampa a roztříštila se na podlaze, pak se stejně jako těsně vedle něj stojící Morlos zhroutil. Oběma tryskala z proříznutých hrdel krev.

Ozval se zděšený jekot. Dokonce i Barlok potlačil jen s námahou výkřik a byl na několik vteřin jako ochromený. Oba trpaslíci stáli sotva pět metrů od něj na opačné straně skupiny. Přesto nikdo pořádně neviděl, jak byli zabiti, jejich vrah přitom musel stát přímo za nimi, aby jim mohl současně podřezat hrdla.

Nuran se vzpamatoval z hrůzy jako první. Možná ho ale k činu poháněla jen vlastní zbabělost.

„Utíkejte! Zpátky do Elan-Dhoru, utíkejte!“ zařval a rozběhl se. Ostatní dělníci se k jeho křiku přidali a také začali v panice slepě prchat.

Přečtěte si i EXKLUZIVNÍ UKÁZKU z knihy PROKLETÍ TRPASLÍKŮ

„Zůstaňte tady, hlupáci!“ vykřikl Barlok, ale pokud ho vůbec slyšeli, nereagovali. Poháněla je smrtelná hrůza; už nebyli schopni jasně uvažovat. Oba válečníci, kteří měli jistit štolu z druhé strany, se je pokusili zadržet, ale byli prostě odstrčeni stranou.

Jen o několik vteřin později se dva dělníci v samém čele zhroutili v krvi. Někdo jim zarazil čepele mečů tak hluboko do těla, až je úplně provrtal. Muži byli mrtví dřív, než dopadli na zem.

Také pro ně si přišla smrt zničehonic. Nejděsivější ale bylo, že ani tentokrát Barlok kromě kratičkého záblesku ocele nic nezahlédl, i když se díval přesně tím směrem. Existovalo jediné vysvětlení. Vrah musel být schopný dokonale se maskovat, udělat se neviditelným, jakkoliv neuvěřitelná ta představa byla. Jak se ale mají bránit před neviditelným tvorem, útočníkem, který dokáže udeřit bleskově a bez varování, aniž by ho mohli alespoň zahlédnout?

Opět zazněl zděšený křik. Ještě před okamžikem slepě vpřed pádící dělníci couvli, když pochopili, že se nepřítel nachází před nimi.

Oba válečníci, které prchající před chvílí odstrčili stranou, se – i když také vyděšení – postavili s bojovými sekyrami v rukou ochranitelsky před dělníky, aniž by jim musel Barlok udělit příslušný rozkaz. O vteřinu později připravila Solana, staršího z nich, o hlavu neviditelná čepel.

Tentokrát ovšem Barlok zahlédl, jak se to stalo, přinejmenším něco viděl.

Jeden ze zabitých dělníků měl v ruce lucernu, která spadla na zem, ale nezhasla.

Na pozadí jejího světla zaregistroval Barlok jakýsi stín, něco velkého, tmavého, co jako by se doslova vylouplo ze stěny a s neuvěřitelnou rychlostí doplachtilo k Solanovi. Ještě než trpaslíkova uťatá hlava dopadla na zem, opět se to stáhlo a splynulo se stěnou.

Barlok zamrkal. To, co spatřil, byl jen nezřetelný obrys, beztvaré nakupení tmy, viditelné jen proto, že se rýsovalo proti zářícímu světlu. Ovšem ať toho bylo sebeméně, něco viděl a tu nepatrnou šanci, která se mu tím naskytla, nesměl nechat nevyužitou.

Ještě než stín úplně zmizel, upustil Barlok bez přemýšlení sekyru na zem, rychlostí blesku vytrhl zpoza opasku dvě dýky a oběma rukama je tisíckrát nacvičeným pohybem vymrštil proti místu, kde se temná silueta před okamžikem nacházela. Jedna z čepelí se řinčivě odrazila od skály a spadla na zem, druhá jako by se kousek před stěnou rozpustila přímo ve vzduchu a zmizela.

Zazněl strašlivý výkřik, tak vysoký a pronikavý, že se nacházel na samé hranici slyšitelnosti a způsoboval fyzickou bolest. Barlok jen s námahou odolal pokušení přitisknout si obě ruce na uši, místo toho rychle zvedl sekyru. Po několika vteřinách křik opět utichl.

Barlokova naděje, že děsivého útočníka zabil nebo ho alespoň zranil tak těžce, že se dá na útěk, se nesplnila. Místo toho musel bezmocně přihlížet, jak je vražděn další dělník, a také Okran, druhý z jeho mužů umístěných na opačné straně skupiny, aniž by neznámý znovu udělal tu chybu a vstoupil do protisvětla.

Poslední útok byl už příliš na muže kutací skupiny, která se mezitím smrskla na Nurana a zbylé čtyři dělníky. Znovu začali ječet a bez rozmyslu utíkat. Barlok se je tentokrát vůbec nepokoušel zastavit. Stejně by ho neposlechli a on jim to ani nemohl mít za zlé. Také se musel přemáhat, aby odolal strachu a hrůze, a to byl válečník. Pro členy dělnické kasty, kteří se jen zřídka dostávali do nebezpečné situace, musela být noční můra neskonale horší.

„Ta zrůda tady ještě někde číhá,“ pošeptal Warlonovi, zastrčil si nemotornou bojovou sekyru za opasek a místo ní tasil meč. Pokud to alespoň trochu půjde, prokáže mu výrazně lehčí zbraň proti bleskově útočícímu nepříteli lepší služby. „Drž se těsně za mnou. Jestli mě ta nestvůra zabije, možná dokážeš rozeznat, kde se nachází.“

„Bude lepší, když první půjdu já,“ namítl Warlon, i když na něm bylo vidět, jak obtížně se mu to říká. „Ty…“

„To je rozkaz,“ přerušil ho Barlok ostře. Jak se krok po kroku sunul vpřed, nervy měl napjaté k prasknutí. Meč držel vytrčený daleko před sebe a stále znovu jím máchal ve vzduchu, aby neviditelnému soupeři co nejvíc ztížil přiblížení.

Aniž by se něco stalo, prošli kolem místa, kde neznámého zranil a odkud ten naposledy udeřil. Barlok opět načerpal trochu naděje. Možná bylo útočníkovo zranění přece jen natolik vážné, že se dal na útěk. Alespoň si Barlok vroucně přál, aby tomu tak bylo.

O několik desítek metrů dál vzala jeho naděje krutě za své. Jen kousek za ohbím chodby ležel další mrtvý, jeden z mužů Nuranova oddílu. Také on měl uťatou hlavu.

Barlok sevřel v bezmocném hněvu oběma rukama jílec meče. Nikdo nemohl tušit, jaké děsivé, dosud naprosto neznámé nebezpečí na ně tady dole číhá. Nikdo mu nebude moci vyčítat, že nese sebemenší vinu za smrt těchto mužů, ale to pro něj nebylo podstatné. Měl za úkol chránit je a teď byli skoro všichni mrtví, brutálně zmasakrovaní nepřítelem, kterého ani neznali.

Navíc neměli žádnou možnost vzít s sebou alespoň jejich mrtvoly a předat je rodinám. Památka mrtvých se mezi jejich lidmi těšila velké úctě, proto se Barlokovi z hloubi duše protivilo nechat padlé na místě. Doufal, že se později naskytne příležitost pro ně dojít.

Protože jim momentálně nejspíš nehrozilo žádné bezprostřední nebezpečí, kráčeli rychleji. Brzy poté narazili na křižovatce na dalšího mrtvého. Když kolem mrtvoly procházeli, dával si Barlok záležet, aby na ni nepohlédl, místo toho lehce odvrátil hlavu.

Koutkem oka zaregistroval nezřetelný, prudký pohyb, ženoucí se na něj z levé boční chodby. Reflexy získané v mnoha bojích a po nesčetných hodinách výcviku mu zachránily život. Ještě než pořádně pochopil, co to má znamenat, vrhl se stranou.

Zdánlivě odnikud se zablýskla ocel. Barlokovi se zanořila do kroužkové košile čepel a levým bokem mu projela pronikavá bolest. Bez ohledu na ni zaútočil v tom samém okamžiku mečem a ucítil, že něco zasáhl.

Znovu se ozval pronikavý, zrůzněný výkřik plný bolesti i hlubokého hněvu. Zatímco Barlok padal k zemi, naskytl se mu pohled, na který do konce života nezapomene.

Přímo vedle něj se z nicoty vynořila děsivá postava. Byla vysoká a hubená, nejméně o hlavu vyšší než většina lidí, s nimiž se dosud setkal. Oblečená byla v černém, což ostře kontrastovalo s její kůží, která v záři

Warlonovy lucerny zářila strašidelnou bělobou. Na ramena jí spadaly dlouhé, rovněž sněhobílé vlasy a rámovaly protáhlý obličej s ústy s tenkými rty a úzkým nosem, k tomu oči… ty byly na zrůdě tím nejděsivějším.

Vypadaly, jako by z jejich nitra vyzařovala planoucí červeň, a žhnula v nich taková nenávist, jakou Barlok dosud nezažil.

Stěží po vteřině zjevení zmizelo stejně náhle, jako se objevilo. Také Warlon překonal strnulost a rozmáchl se mečem, ale nic nezasáhl. Ozýval se už jen hrůzu nahánějící křik zrůdy, i ten se ale rychle vzdaloval.

„Co… co to bylo?“ vykoktal Warlon. Ve tváři měl vepsánu nechápavost a obrovské zděšení. Ruce, v nichž držel lampu a meč, se mu třásly. Světlo komíhavě tančilo po stěnách, lámalo se o hrany a výčnělky a vytvářelo hru světla a stínu, vykouzlující pohyby tam, kde žádné nebyly, a ještě tak posilovalo jejich nepříjemné rozpoložení.

„Já… nemám tušení,“ zamumlal Barlok. Také on byl stále omámený událostmi a usilovně se snažil vzpamatovat. Nebylo to poprvé, co se ocitl v ohrožení života a jen o vlásek unikl smrti, ale ještě nikdy k tomu nedošlo za takových okolností. S námahou vstal. Srdce mu bušilo, jako by mu chtělo vyskočit z hrudi. Nepřítel, se kterým tady měli co do činění, byl naprosto odlišný od všech, s nimiž se dosud utkal. Toto nebyli žádní zlí gnómové nebo chamtiví goblini, nýbrž forma života, jejíž pouhá přítomnost ho naplňovala děsem, vzpírajícím se veškeré logice.

„Ale zranil jsi to.“

Barlok se zahleděl na meč. Na čepeli se leskla bělavá, tuhá tekutina, vytvářela temné skvrny a místy se zažírala do oceli jako kyselina. Zhnuseně meč odhodil.

„Ty jsi taky zraněný!“ zvolal Warlon polekaně.

Barlok sklopil zrak. Z levého boku, do kterého ho zasáhla soupeřova zbraň, mu tekla krev. Díky rozčilení a zděšení na zranění skoro zapomněl. Teprve teď začal znovu vnímat bolest, ta se ale držela v mezích.

„Nic to není, jenom škrábnutí,“ tvrdil. „Dokázal jsem ještě včas uhnout, takže mě jeho čepel moc nezasáhla.“ Se zamrazením si uvědomil, že za to, že pořád žije, vděčí kromě bleskurychlých reflexů i pořádné dávce štěstí. Kdyby nereagoval tak rychle, probodl by mu meč bezpochyby srdce a na místě ho usmrtil. Raději už o tom nepřemýšlel. „Hlavní je, že jsme tu zrůdu zahnali, alespoň prozatím. Využijme tu příležitost.“

Spěchali dál, podstatně rychleji než předtím, až konečně dorazili zpátky na místo, které nechali cestou tam důkladně prozkoumat dělníky, protože chodba tu budila dojem, že by se mohla každým okamžikem zřítit.

Barlok dostal nápad.

„Počkej!“ pronesl bez dechu a pátral na stěnách po vhodném místě pro svůj plán.

„Co chceš dělat?“

„Vyvolat zával, abych se ujistil, že nás zrůda nebude pronásledovat.“

„A co bude se zlatem?“

„To je momentálně moje nejmenší starost. Nebo bys chtěl riskovat, že se nestvůra nebo jí podobné dostanou do Elan-Dhoru a tam rozpoutají masakr?“

Warlon viditelně zbledl.

„Myslíš…“

„Nevíme, jestli je ta bytost sama, nebo jich existuje víc. V každém případě nechci podstupovat žádné zbytečné riziko.“ Barlok si sundal z opasku sekyru, ale když ji zvedl, projela mu bokem pronikavá bolest a musel nechat těžkou zbraň opět klesnout. Zjevně bylo jeho zranění přece jen vážnější, než si myslel. „Nezvládnu to,“ vyrazil ze sebe. „Musíš to udělat za mě.“

Warlon si ho chvíli ustaraně měřil, pak mu podal lucernu a popadl vlastní sekyru. Počkal, až Barlok kousek poodstoupí, potom několikrát mocně udeřil do kamene. I kdyby se na čepeli, která nebyla pro takovou práci určená, vytvořily zuby, byla by to jen malá cena za to, že snad zabrání pohromě, již Barlok předpovídal.

Úlomky horniny létaly na všechny strany. Po třetí ráně začal strop nebezpečně praskat a odletovaly z něj menší kamínky, po páté se odlomil větší kus, po kterém okamžitě následovaly další, protože soudržnost byla narušena. Warlon stihl ještě na poslední chvíli uskočit, aby nebyl sám zasažen.

Oba trpaslíky zahalil hustý oblak prachu a začali kašlat. Když se konečně usadil, spatřili, že je chodba po celé šíři zatarasena tunami balvanů.

„Tudy se hned tak někdo nedostane,“ konstatoval Barlok. Trochu tišeji dodal: „Aspoň doufám.“

  • překlad: Svatava Kretková
30. září 2011, Frank Rehfeld

Diskuze k článku

Ad Prokletí trpaslíků
Caderly - 30. 09. 2011 17:17

Původně jsem s touto knihou ke koupi nepočítal, ale ukázky vypadají zajímavě (nových klasických fantasy v poslední době zas až tolik nevychází). Asi přece jen neodolám.
chybny nazev knihy
Caderly - 30. 09. 2011 22:53

Jinak nechci rýpat, ale ve zvýrazněném názvu knihy máte chybu. Jde o Prokletí (nikoliv prokletá) trpaslíků.
RE: chybny nazev knihy
Alžběta Lexová, šéfredaktorka - 02. 10. 2011 19:23

> Jinak nechci rýpat, ale ve zvýrazněném názvu knihy máte chybu. > Jde o Prokletí (nikoliv prokletá) trpaslíků. Dobrý den, díky za upozornění. Věřte, že bych chybu ráda opravila, ale i přes všechnu snahu se mi nedaří ji najít. Všechny zvýrazněné názvy, na které jsem narazila, jsou napsány správně...
j8auiuuf
JudithPit - 02. 03. 2017 05:55

wh0cd948418 buy propecia
Canadian Propecia
Keldryday - 16. 06. 2017 19:27

Cheap Rx Pharmacy buy viagra Cephalexin Can You Get At Walgreens Cod Only Bentyl Where To Purchase Buy Generic Priligy Buy Atomoxetine Preisvergleich Cialis 20mg 12 Best Price On Levitra Nexium Online Price Amoxicillin Dose For Acne Internet Order Viagra Unterscheidung Levitra Cialis Por Vida Where To Buy Propecia Generic Propecia No Prescription Viagra Pour Bebe Kamagra Pharmacy Amoxicillin Viral Infection Amoxicillin Dairy Milk Mail Order Cialis Viagra Quel Site
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Viagra Forsale In Arizona
Keldryday - 25. 06. 2017 06:31

Cialis Jelly Viagra Alternative Iwant To Bay Cialis
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Sobredosis De Propecia
Keldryday - 29. 06. 2017 00:15

Cialis 20 Mg Walmart viagra Lasix No Prescription
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Priligy Tenerife
Keldryday - 01. 07. 2017 19:50

Modalita Uso Cialis viagra Cialis Einmal Taglich
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Kamagra Oral Jelly Versand
Keldryday - 07. 07. 2017 03:23

Synthroid Gnc cialis Il Viagra Alza La Pressione
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:25

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:25

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:25

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:25

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:26

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:26

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:26

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Amoxicillin Toe Infection Dose
KennCheery - 07. 07. 2017 18:26

Como Utilizar Priligy viagra Amoxicillin Images
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:11

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Priligy Viagra Juntos
Keldryday - 11. 07. 2017 00:12

Discount Generic Hydrochlorothiazide 25mg generic cialis Cialis Medikamente Kaufen
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:09

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:09

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:09

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:10

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:10

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:10

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:10

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Propecia Saw Palmetto Serenoa Repens
KennCheery - 12. 07. 2017 08:10

Canada Pharmacy No Prescription viagra cialis Retin A Online No Prescription
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Cialis No Me Hace Efecto
Keldryday - 17. 07. 2017 08:22

Viagra Oder Levitra Erfahrungen buy cialis Il Cialis Aiuta
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Generique Cialis France
Chasengave - 17. 07. 2017 21:49

Amerimedrx Pharmacy viagra Cialis 20mg Euro
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
Shipped Ups On Line Isotretinoin 10mg In Usa
KennCheery - 17. 07. 2017 22:07

Propecia Generique Prix viagra online Prix Cialis Au Maroc
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
For sale secure isotretinoin tablets website free shipping
Chasengave - 31. 07. 2017 16:24

Zithromax Face Rash cialis Viagra Senza Ricetta Germania
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Amoxicillin 500 Mg Capsule
Keldryday - 31. 07. 2017 21:05

Ou Acheter Kamagra A Montreal viagra Kamagra Historia
Buy Online Prescription Viagra Evenign
Evenign - 20. 02. 2018 10:10

Amoxicillin Clavulin Viagra Venta Libre En Argentina cialis Acheter Cialis Angleterre Reputable Online Viagra Sales
best way to take tadalafil
Ethevevat - 19. 08. 2022 18:25

stromectol tablets buy online Viagra Compra
cialis story
Glypedede - 31. 08. 2022 21:17

cialis prescription Interestingly, the FDA also approved Cialis to treat men who have erectile dysfunction and enlarged prostate at the same time
safe generic cialis
Bowbazy - 03. 09. 2022 00:51

That way the site shows up on a Web search for a prescription drug donde comprar priligy mexico The truth is that both medications are equally effective in treating erectile dysfunction
impotence drug cialis
ensuept - 04. 09. 2022 23:21

Here are some reasons that men might use ED drugs without actually needing to legit cialis online In what year
cialis from veterans affairs
Coaptic - 07. 09. 2022 01:30

Ask your pharmacist for a list of the ingredients 5 mg cialis generic india You can get vardenafil in monthly deliveries of 4, 8, 15, or 30 chewable tablets, with a free trial of the Active Plan when you use our exclusive coupon code INNERBODY
spotting after clomid cycle
liaistupt - 09. 09. 2022 23:22

clomiphene for men side effects PubMed Google Scholar.
alpha pharma tamoxifen review
embapetax - 13. 09. 2022 01:20

It is not suitable if you are healthy and looking for an edge. nolvadex half life
doxycycline dosage for dogs with parvo
Shaceague - 17. 09. 2022 05:38

Their half- lives are short. doxycycline brand name
lasix venodilation
Speeree - 07. 10. 2022 02:35

My husband is urging me to go to the doctor but my insurance is awful and will cost us 8k out of pocket to have the necessary testing done lasix gfr 6, and neoplasia Fig
cialis for daily use vs regular cialis
plairee - 12. 10. 2022 17:20

com 20 E2 AD 90 20Where 20Can 20You 20Buy 20Viagra 20 20Viagra 20Asli 20Jogja viagra asli jogja Jim Pine, director of the Ocean County Vehicle Maintenance Department, told The Press of Atlantic City that he couldn t be happier for the winners cialis 20mg for sale
stromectol prezzo
impesia - 24. 10. 2022 06:25

No way to be that precise stromectol buy canada Coding haplotypes are defined here as the haplotypes assembled solely from the SNP loci within the coding region exons of a gene
tamoxifen endometrial thickness ultrasound
mayclarry - 04. 11. 2022 23:43

Morris, USA 2022 04 30 12 27 53 buy nolvadex Read it at Google Books Find it at Amazon
sildenafil and dapoxetine tablets
Driguenue - 06. 11. 2022 15:25

High dosages of IL 2 consisting of 22 mcg kg, 33 mcg kg, 36 mcg kg, or 44 mcg kg every 8 h for up to 14 consecutive doses or doses as clinically tolerated showed a good response in metastatic CM 60 does priligy work Layla jbGdBWgOIZKy 6 4 2022
31 avg cycle when do i ovulate on clomid
inencix - 15. 11. 2022 05:33

Dx 3 23 2017, IDC, Left, 2cm, Stage IIB, Grade 2, 0 1 nodes, ER PR, HER2 Surgery 4 12 2017 Lumpectomy; Lumpectomy Left; Lymph node removal Radiation Therapy 7 4 2017 Whole breast Breast Hormonal Therapy Tamoxifen pills Nolvadex, Apo Tamox, Tamofen, Tamone siphene buy no prescription
buy stromectol australia
gooxeni - 16. 11. 2022 07:47

buy stromectol pills 8 Previous studies have revealed the relationships between these gene polymorphisms and the clinical outcomes in Thai breast cancer patients
doxycycline 100mg equivalent
Gaimuri - 21. 11. 2022 07:33

doxycycline immunosuppression Treatment with AIs, either as the first hormonal therapy taken or after treatment with tamoxifen, may be more effective than taking only tamoxifen to reduce the risk of recurrence in post menopausal women
is furosemide safe to take
DweklySeD - 22. 11. 2022 21:19

MET was determined to inhibit the UVC mediated increase in TP53 expression and suppressed expression of gamma H2AX and phosphorylated check kinase 2 P Chk2 lasix and sulfa allergy Could that be tomorrow or 1 2 months from now
how much is cialis from hims
Aerorry - 07. 12. 2022 04:35

best place to buy cialis online reviews Nowotschin, S
can i take phentermine and clomid
ephenry - 08. 12. 2022 14:33

Researchers reported that competitors implemented water loading 65 clomid fast delivery When testosterone remains low, CC can be titrated up to 100 mg daily 30
what are the statistics for lasik side effects of lasix
astoche - 15. 12. 2022 09:02

amiodarone hydroxyzine hcl 50 mg Initial reports Sunday morning said the boy had shot himself with a gun, Wood said, but after a medical examiner looked at the boy, it was determined that was not the case lasix adverse effects However, not all conditions for insomnia have been shown to be directly related to the use of a Clomid medicine
sildenafil with 30mg of dapoxetine
invelty - 17. 12. 2022 23:28

The cells were visualized using the Laser Scanning Microscope 780 Zeiss; 63 1 buy priligy in usa
kamagra eu shop
Dokprooke - 24. 01. 2023 20:31

kamagra kent Quality control of samples was performed using a Nanodrop ND 1000 spectrophotometer
tadalafil at check my order
quaxyquat - 25. 01. 2023 01:09

How does Ordering from Discountacnemeds cialis 20mg for sale Another systematic review reported overall treatment success using macrolide containing regimens was 52
cycle length on clomid 3-7
fulkSaunk - 25. 01. 2023 15:13

Prevention of hypernatraemic dehydration in breastfed newborn infants by daily weighing clomiphene goodrx coupon
lasix 160 mg daily
Leaggip - 27. 01. 2023 13:18

Grunwald goes, and Mills, the man who gave you Isiah Thomas, Knicks fans, now becomes the point man in the front office; he is presented to Knicks fans as the end of DolanГў lasix purchase Our findings of high vimentin Supplementary Table 5 and low E cadherin expression in 2A compared to 5C cells supports this role
rex md cialis
Neilscini - 28. 01. 2023 12:52

order cialis online The macro area of East Asia is known as a major source of worldwide doping agents, particularly Thailand, China, and India, with numerous production sites and well established trading routes
does cialis lose strength with age
Errogma - 02. 02. 2023 11:57

Continuous Ambulatory Peritoneal Dialysis CAPD cialis online no prescription Annual mammograms are recommended for women over 50
lasix medication most
sluslyTig - 05. 02. 2023 15:26

buy furosemide tablets You can fall pregnant while taking Parlodel
can you get cialis in amsterdam
joksFlows - 11. 02. 2023 09:39

Pathogenic Neisseria meningococci and gonococci and Branhamella catarrhalis are moderately resistant to trimethoprim, although they are very sensitive to a combination of trimethoprim and sulfamethoxazole buy generic cialis online safely Kidney problems may get worse in people that already have kidney disease
clomid t nation
Swibimi - 11. 02. 2023 14:47

clomid 100 mg The contribution of recent NSABP clinical trials of primary breast cancer therapy to an understanding of tumor biology an overview of findings
jnj dapoxetine
chedteatO - 17. 02. 2023 01:04

Pregnant women s income can be at or below 213 of FPL and still qualify priligy results As Natalie s audience grew, the warm- and- fuzzy mommy blogging culture I d written about gave way to sanitized influencer culture
tadalafil canada drug stop
Avainia - 17. 02. 2023 19:11

Then, his abdomen began to rhythmically penotehol high blood pressure medicine wriggle, and a very slight but very strange sound came out of his throat cheapest cialis available
doxazosin and cialis interaction
ingepsy - 22. 02. 2023 11:29

This is often called sleep hygiene generic name for cialis 2010 Feb; 71 2 130 7
can too much cialis cause ed
cheathy - 22. 02. 2023 14:04

Medullary Sponge Kidney Medication best place to buy generic cialis online The virus is particularly deadly to very young pigs average mortality rates range from 80 to 100 percent
cost of cialis in australia
Ciniasy - 08. 03. 2023 22:51

He comparedthe prospect of more state involvement to India s notoriouslyinefficient system of storing and handing out subsidised food buy cialis online 20mg Tahoma Clinic, Dr

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Trpaslíci II-1 - Prokletí trpaslíků

Trpaslíci II-1 - Prokletí trpaslíků
279 Kč 195 Kč

Trpaslící II - trilogie

Trpaslící II - trilogie
Vložit do pytle na zboží  Koupit 807 Kč 565 Kč