Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Nechť započnou Živlové hry!, V. E. Schwabová: Setkání stínů

Schwabová V. E.: Temnější tvář magie 2 - Setkání stínů

Čekali, čekali, až se dočkali. I když je v zahraničí trilogie Odstíny magie již kompletní, čeští čtenáři si na překlad druhého dílu museli pěkně počkat. Setkání stínů ale již dorazilo na pulty knihkupectví v plné síle spolu s novým příběhem ze čtyř paralelních Londýnů. Svede mezinárodní kouzelnický turnaj osudy Lily a Kella dohromady?

Červený Londýn se stále vzpamatovává z vražedného útoku černé magie a dvojčat Daneových z Bílého Londýna, při kterém málem zemřel i korunní princ Rhy, kterého zachránilo pouze magické svázání jeho života s jeho bratrem Kellem. Díky tomu padl Kell v nemilost u královské rodiny a je neustále sledován. Coby jediný zbylý Antari drží v rukou nebezpečnou moc, která se potřebuje někde vybouřit. Živlové hry jsou k tomu skvělou příležitostí…

Delilah Bardová už není tou obyčejnou dívkou z Šedého Londýna. Její sen stát se kapitánkou pirátské lodi se pomalu stává skutečností. Na palubě nové lodi se seznamuje s kapitánem Alucardem Emerym, který skrývá mnohá tajemství, například svůj původ a magické schopnosti. V Červeném Londýně se chystají Essen Tasch – mezinárodní živlové hry, kde se proti sobě postaví nejlepší kouzelníci tří království. A to by bylo, aby tam Lila Bardová nebyla…

Essen Tasch

Druhý díl fantasy série Odstíny magie z pera V. E. Schwabové (alias Victorie Schwabové) se stejně jako ten první vrací do čtyř paralelních světů, které spojuje jediné – město jménem Londýn. Každý ze světů disponuje jiným množstvím využitelné magie – od Šedého, ve kterém magie není vůbec až po ten Černý, který magie zničila. I Setkání stínů se nese v pomalejším duchu. Autorka sice základy svého fiktivního světa vystavěla již v prvním díle, pořád je ale na čem pracovat. Ústředním tématem druhého pokračování jsou Essen Tasch – mezinárodní kouzelnické hry, kterých se účastní všechna tři království ze světa Červeného Londýna.

Victoria Schwab v pěti bodech

  1. V českém překladu jí mimo série Odstíny magie zatím vyšly tři knihy pro náctileté.
  2. Tvrdí o sobě, že má toulavé boty.
  3. V kavárnách v Nashvillu, s čajem v ruce, konstruuje nejrůznější příšerky do svých knih.
  4. Ráda se prohání po Paříži.
  5. Je šťastná, když může zpět do anglických kopců.

V první polovině knihy má tedy čtenář možnost sledovat přípravy na tyto hry a to, jaké následky měly události z prvního dílu v ostatních paralelních Londýnech. Příběh je stejně jako v Temnější tváři magie vyprávěn především z pohledu dvou hlavních hrdinů – Antariho Kella a pirátky Lily. V krátkých mezikapitolách se k tomu přidávají i pohledy dalších postav, které celý děj oživují a ukazují čtenáři, co se odehrává především v Bílém Londýně, který byl po pádu dvojčat Daneových v troskách.

Lila v záři reflektorů

Oproti prvnímu dílu se autorka soustředí daleko více na charaktery svých postav a vztahy mezi nimi. Do popředí se dostává princ Rhy, jenž v Temnější tváři magie hrál pouze okrajovou roli. Největší pozornosti se dostává ale Lile Bardové, která objevuje nečekané nadání pro magii, a dostává se tak úplně na nový level. Nutno zmínit i novou postavu kapitána lodi, na které Lila slouží – Alucarda Emeryho. Je celkem jisté, že v závěrečném díle bude mít Alucard jednu z důležitých rolí.

Živlové hry ale nejsou jediným lákadlem, jež tato kniha nabízí. Je to především komplexní a originální fantasy svět, který autorka vytvořila a neohrožené postavy. Lila Bardová je skvělým příkladem emancipované ženy, která si jde za svým a může být tak skvělým vzorem pro mladé dívky. Nemalým plusem je i povedené grafické zpracování doplněné o všitou látkovou záložku.

Setkání stínů nabízí stejně jako první díl propracovaný fantasy svět se zajímavými postavami, akci, napětí, a dokonce i romantickou­ linku.

  • V. E. Schwabová: Setkání stínů
  • Argo, 2017
  • Překlad: Lukáš Houdek
  • Obálka: Dreamstime
  • 480 stran, 398 Kč (v e-shopu Fantasye již za 358 Kč)
13. února 2018, Kateřina Kopišťová

Temnější tvář magie 2 - Setkání stínů

Temnější tvář magie 2 - Setkání stínů
Vložit do pytle na zboží  Koupit 398 Kč 358 Kč