Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Když si Deadpool najde pavoučí bokovku, Joe Kelly: Spider-Man/Deadpool – Parťácká romance

Kelly Joe: Spider-Man / Deadpool: Parťácká romance

Oba jsou v červeném a ani jeden z nich tváří v tvář nepříteli nedokáže zavřít tlamu. Bohužel většinou zastávají zcela opačné hodnoty, takže když už se ocitnou na stejné straně barikády, neobejde se to bez všetečných keců. Držte si svršky, řítí se kapitán Deadpool a váš hodný soused Spider-Man. A možná přijde i Miles Morales.

Deadpool se chce kamarádit za každou cenu – a Spider-mana má dokonce na seznamu povolených bokovek. Ten by ho sice nejraději vyškrtl ze svého života, to Deadpool ale za žádnou cenu nehodlá dopustit, a tak dává do jejich vztahu úplně všechno. Kdyby se jen tak nemusel soustředit na svůj příští cíl, Spider-Manova šéfa Petera Parkera. Ale co, pracovní a osobní život by se neměly míchat, ne?

Deadpool a Spider-Man patří k oblíbeným týmovkám komiksového světa. Ti dva se k sobě perfektně hodí nejen designem kostýmů (a že jim to spolu na panelech sekne), ale i humorem. Oba musí mít za každou cenu poslední slovo, ani jeden nešetří ironií a cynismem a správně načasovaná hláška má pro oba cenu zlaté medaile za rychlost. Jediný rozdíl je v tom, že Spidey je víc PG-13 a Deadpool má do slušňáka trochu daleko.

Konzistentní styl

Kniha Spider-Man/Deadpool: Parťácká romance už není žádná mozaika, do které každý z dlouhé řady různých autorů přidal svůj malý kousek. Vedle například Drákulovy výzvy se jedná o zcela konzistentní kousek s jednotným stylem kresby a postupně se rozvíjejícím příběhem.

McGuinnessova kresba je plná barev a pohybu. Pracuje s velkými panely, které se vzájemně překrývají a zásadně fungují dohromady i s pořadím a umístěným konverzačních bublin. Barvy jsou pestré a syté, ale prim v Deadpoolovi pochopitelně vždy hraje červená – a teď dokonce dvojnásob. Pánové se totiž ze svých kostýmů svlékají jen výjimečně, třeba kvůli epické taneční bitvě.

Vtípek sem, slza tam

Deadpoolovy komiksy mají jednu zásadní vlastnost. Člověk v určitých chvílích neví, jestli se má smát nebo bulet jako želva. Vtipkování a přetahování se o slovo totiž Deadpoolovi slouží za hlavní koření každého příběhu, občas se však vytasí s takovou emocionální bombou, že i tvrďákům ukápne slza. Přepíná mezi vážným a nevážným módem tak rychle, že občas nezbývá, než nevěřícně zírat a pak se s tím jen vyrovnat. Je to přece Deadpool a ten se skoro v každém sešitu vytasí s něčím, co čtenářům připomene, že není jen, dle slov filmového Cablea, klaun oblečený jako sexuální hračka. I nezabitelný žoldák má city, i když umí být docela parchant.

„Musím zavraždit Petera Parkera totálně na plnej knedlík. To bude heroismus jak vínko. Fakt doufám, že budeme moct bejt se Spider-Manem kámoši, až mu rozšlehám šéfa. Prásk.“ – Deadpool

Spider-Man si od Deadpoola potřebuje po téhle jízdě trochu odpočinout, příští u nás vydaný kousek se tedy obejde bez něj. Deadpool 6 s podtitulem Prvotní hřích vyjde už v září 2018. Deadpool se tentokrát, jako každý správný osiřelý superhrdina, vydá po stopách svých rodičů. Spidey se k užvaněnému žoldákovi přidá opět v listopadu v knize s podtitulem Bokovky.

  • Joe Kelly, Ed McGuinness, Mark Morales, Livesay, Jasona Keitha: Spider-Man/Deadpool – Parťácká romance
  • Crew, 2018
  • překlad: Darek Šmíd
  • obálka: Ed McGuinness
  • 140 stran, 349 Kč (v e-shopu Fantasye již za 314 Kč)
2. října 2018, Sabina Dudová

Spider-Man / Deadpool: Parťácká romance

Spider-Man / Deadpool: Parťácká romance
Vložit do pytle na zboží  Koupit 349 Kč 314 Kč