Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Deníčky špióna, díl druhý, Parcon 2000

Špion

Parcon 2000 – Deník špióna 002

Pátek 23.5.2000

8:30
V Arrakisu^^1^^ je už Robert Spousta ^^2^^, a když uviděl můj zoufalý obličej za sklem dveří, ustrnul se a otevřel mi. Objevil jsem SF&F Magazín číslo 4/1993, který mi ještě chyběl, a čekal na auto do Šumperka. Za chvíli dorazil Tunelář^^3^^ a přinesl nové Nemedian News.

9:15
Přijel PeS+ s Karlem Soukupem^^4^^, naložili nás a vyrazili jsme na sever, Vávro, na sever. Po dálnici to pěkně svištělo, průměrná rychlost 140 km/hod.

10:30
Míjíme modrou ceduli s nápisem POLSKO JESENÍK kdesi před Zábřehem. Tak jsme v cizině a ani nás celníci nestavěli.

11:00
V Okresním vlastivědném muzeu Šumperk se podle cedule koná 1.–25.6.2000 výstava Petra Bauera a Káji Saudka, ovšem podle blondýny uvnitř má dnes Bauer derniéru a Saudek končí zítra. Na otázku, jestli bude Neff, zazněla odpověď, že ten tady nevystavuje. O Parconu i přes velký plakát na dveřích nic nevědí.
O chvíli později… hledáme hospodu s jídlem. Podle místních jsou všude – a to měli v podstatě pravdu. Pod kryptogramem Slovanský dům se skrývala asijská restaurace s čínskými majiteli, slibný štít Samson a pyramida s nápisem BarBar, která zaujala hlavně Tuneláře, nás zavedl do egyptské hrobky s kartušemi na stěnách a smečkou sfing, štít Krušovice nás překvapil vestibulem zvícím obchoďáku a pár plastikovými stolky na dvorku s jedním ožralou s lahváčem! Tak dost. Ještě že nás dvě pubertální alkoholky navigovaly na klasickou nálevnu U Švába, kde sice nevaří, ale mají obstojný Šerák^^5^^. Všude za výlohami na hlavní třídě jsou plakáty Parcon, dokonce i výstavka cen Akademie 1999, ale nikde směrovka, kde co je a jak se tam dostat. Mají tady naštěstí městské ukazatele a ty dost napoví.

12:15
Mám druhý Šššerák, stejně jako Pes, Tunelář se Soukupem jsou dvakrát rychlejší.

12:25
Libor Marchlík alias Fantom Print je na benzínce v Ostravě, za hodinu vyráží do Šumperka.

12:50
Vrchní od Švába má sestru na zdravce a její spolužačky, z nichž některé rozdávají na ulicích letáky a některé patří k pořadatelům, jsou instruovány, aby hosty Parconu, kteří hledají dobrou hospodu, posílaly ke Švábovi.

13:25
Zaplatíme a půjdeme.

13:45
Presence (jak je psáno na áčku) v Kulturním domě ještě nefunguje (až ve tři), ale poradili nám místo, kde se dobře vaří.

14:00
Vinárna u Medvídka, kde jsou ceny do stovky, příjemné boxy a velice rychlá obsluha.

15:30
Konečně jsme se zvedli od Medvídka (Tunelář začíná pospávat). Zaprezentovali jsme se v kulturáku a za asistence sličné slečny jsem na dveře nalepil plakát na sestřih Stopařova průvodce^^6^^. Druhý plakát jsem připíchl na nástěnku v Obchodní akademii kradenými špendlíky a další kousek reklamy jsem přilepil na dveře místnosti 306 – videoprojekce – žvýkačkou Orbit. Tímto se omlouvám pořadatelům, ale lepítka nikdo neměl.

16:30
S Karlem Soukupem jsem navštívil zahájení vernisáže v galerii Ave-Art Dvorana československé fantastiky. In alfabetical order Bauer, Boušková, Dubnický, Fibiger, Krásný, Kučerovský, Maxon, Pilcerová, Rotrekl, Saudek, Spáčil, Zhouf. Soukup se tam bál jít, páč slíbil, ale nestihl vystavit. Nakonec se rozjel a pusu nezavřel, vždyť je mezi svejma. Vernisáž uvedl Ondřej Neff a slavnostně zahájil primátor Šumperka. Byl tam můj oblíbený Kája Saudek, můj neutrální Vlado Ríša, pánové s televizní kamerou a taky Mike The Apeman od Kučerovského s děsivě sympatickým úsměvem. Nevím, jestli neandrtálec v kšiltovce a tmavých brýlích je vrchol fantastického umění, ale jak praví můj oblíbený abstraktní malíř Kouba: „Ten je výtvarně tak blbej, že se mu líbí ojíněná jedlová větvička v pablescích zapadajícího slunce, ale je to fajn chlap.“ Kromě mého oblíbeného bouškovic-stasheffovic čaroděje se tam našlo hodně krásných obrázků, ale nemohl jsem pobýt dlouho – za hodinu nám začíná videoprojekce.
Mezi hosty jsem zahlédl svou konkurenci pana doktora Josefa Nesvadbu, o kterém mi bylo dříve řečeno, že mi konkurovat nebude, protože na žádné místní cony nejezdí. Omyl. Je a bude tady a jeho přednáška v šest v aule OA koliduje s naším zahájením videoprojekce. František Novotný do auly šel a s ním mnoho dalších, ale na šediváky je spolehnutí – a proč taky ne, vždyť tyhle dvě akce byly jediné – kromě již probíhajících výstav. Před OA byl taky Dáreček, kupodivu bez foťáku, a taky Libor „Fantom“ Marchlík, bohužel bez druhé půlky Ohně nad Hlubinou.

18:00
Tedy ne úplně přesně, ale tak nějak začalo promítání a ohlasy byly většinou velice příznivé. Měli jsme to hrubě nedodělané, občas byl slyšet na pozadí původní zvuk (ale musím říct, že na tom Pes odvedl příšernou spoustu dobré práce), ale podle ankety na 30 lístcích, ze kterých se mi vrátilo 14 vyplněných (Konupčík slíbil tužky a nedodal), se to líbilo a mě jenom mrzí, že jsem opomněl slovně zdůraznit, že premiéra bude na prosincovém Draconu v Brně^^7^^. Tak to dělám teď. Takže svoje máme se Psem a taky s Marvinem, který nám to uvedl dobrou improvizací, splněno a můžeme si vychutnat zbytek Parconu.

19:00
Já si začal vychutnávat hned – můj oblíbený film Pátý element, zatímco někteří vyrazili na slavnostní zahájení na kulturák. Já mám Bruce a Millu stejně radši.

22:00
Chvilku jsem poseděl s Petrou, Danou, Marvinem a Yetim u partičky karet. Dej sem mozek a Vládci choutek jsou krásné kanastoidní zombácké legrácky, zaplaťpámbu žádný Magic.

23:00
Šesté patro na Zemědělské je hodně, sakra hodně daleko (a to jsem si stěžoval na Avalconu na Hotel u Zámku, pche, to bylo za rohem) a hodně vysoko po třech pivech v poledne („Tři piva? V poledne?“ „Čas je iluze, poledne už teprv.“) ^^8^^ a půldenním korzování při hledání hospody a po atrakcích. Doreen to měla ještě o jedno výš. Sprchy jsou v pohodě, akorát jsem zase něco zapomněl. Na Avalconu kartáček na zuby, na Parconu ručník. OSTUDA! Všude propaguju, že ručník je kolosálně důležitá výstroj každého stopaře, a sám ho nechám doma. Konečně, tričkem to jde taky.

0:15
Končím a zavírám. Sobota bude náročná.

Sobota 24.6.2000

4:00
Do mého pokoje na Zemědělské vpadl černý stín – můj spolubydlící. Zamumlal jsem pozdrav a otočil se ke stěně. Spolubydlící mne vzbudil asi za hodinu svým bohatýrským chrápáním, naštěstí mám trochu naspáno. Kolem osmé jsem usnul znovu.

10:00
Jaroslav Mostecký – Staré pověsti české
Jaroušek se opět vytáhl. Byl vtipný a připravený a jeho alternativní výklad Dívčí a Lucké války s poznámkami o tom, jak mu jeho přednášku schválně přesunuli na brzké dopoledne a ukradli mu původní text, rozesmál všechny přítomné. Závěrečné odhalení zakukleného netvora On-Dráčka vzbudilo bouřlivé ovace. Mostecký je podle mého názoru stejně dobrý šoumen jako Kantůrek a začíná se stávat mým oblíbeným přednášejícím, zatím nezklamal.

Doslechl jsem se, že Karlu Petříkovi alias Netopejrovi se nelíbila má zmínka o jeho diskusi s Vaškem Pravdou na Avalconu. Omlouvám se mu za poznámku o jeho aroganci a za to, že jsem ho nazval prevítem, skutečně jsem neznal všechny okolnosti jejich debaty, slyšel jsem jen důsledek toho všeho a nemohl jsem napsat nic víc. Propříště jsem poučen a negativní výrazy si ponechám pouze pro recenze a při reportážích zkritizuji jen kolektivy, aby se urážky rovnoměrně rozprostřely a zmírnily.

11:00
Jaroslav Veis – 7. hřích podle Konráda Lorenze
Přednáška J. Veise byla velice slušně a nejspíš i kvalitně navštívena, i když kolidovala se Sapkowským. Vedle mne seděla Jana Rečková, Pagi u stěny fotil jako blesk, uprostřed Mirek Dvořák a později dorazil Zdeněk Rampas a posléze Ondřej Neff a František Novotný. I můj spolubydlící tu byl. Diskuse o manipulaci byla zajímavá a živá, nebyla to jen suchá vážná přednáška. Všichni diskutující svými vyhraněnými názory manipulovali ostatními a ti jim to neméně pohotově vraceli. Nejlépe s námi manipuloval přednášející, důkazem čehož byla naše neutuchající pozornost. A já teď manipuluji Tebou, milý čtenáři, protože Tys na přednášce nejspíš nebyl a vůbec to nemuselo probíhat tak, jak jsem to popsal. Malý citát od Veise: „Intelektuál předkládá svoje ideje. Politikem se stává tehdy, kdy je začne vnucovat.“ Já bych jen podotkl, že předložit vlastní názor do médií se hodně vnucování přibližuje. Ale to je věc názoru.

12.00
Kam kráčí česká povídková tvorba, nám vysvětlil Vlado Ríša, v zastoupení za Jaroslava Jirana. V podstatě se mluvilo o Ikarosu a jeho čtyřech ročnících. Ríšův názor na většinu soutěží je ten, že jsou sbírkou grafomanů, a jen asi 3 % prací jsou publikovatelné (podle Iva Železného 5 %). Ovšem v poslední době lze prý podle Ikarosu usuzovat o zlepšení úrovně. Malý přehled:
Ikaros
1. ročník 1997, 107 prací, 9 otištěno, z toho 7 nováčků
2. ročník 1998, 182 prací, 11 otištěno, z toho 4 nováčci
3. ročník 1999, 166 prací, 24 otištěno, z toho 10 nováčků.

Letos přišlo 216 povídek, ale systém hodnocení se změnil. Dřív všichni tři (R+A+J, čili RAJ), četli všechno, nyní Jiran vybere 50–60 prací a ty pak obodují Ríša a Adamovič (Jiran asi taky).

Později… V kuloárech jsem se dozvěděl, že Pes se Soukupem odjeli už ve dvě v noci.

14.15
Ve vinárně U medvídka jsem si objednal kuřecí prsíčka a krátil si čekání na jídlo čtením SF&F Magazínu č. 4/1993. Kromě skvělých povídek je tam soubor zamítavých dopisů prvních šéfredaktorů Magazínu Anthony Bouchera a J. Francise McComase, začínajících většinou větou „Je mi líto, ale …“. Ve světle přednášky pana Ríši o přijímání českých povídek v Ikarii je to moc zajímavé počtení. Zvlášť mne zaujal tento kratičký dopis, cituji v plném znění:
„Vážený pane Gorhame, je mi líto, ale jestli má tento magazín nějaké tabu, pak má jedno velice silné ohledně zveřejňování povídek, jejichž protagonista je celou dobu mrtev a neví o tom! Takových dostáváme průměrně pět týdně. 12. října 1950.“
A pak si řeknete, že Šestý smysl měl bůhvíjaký nápad.
Kuřecí prsíčka byla výborná, U medvídka vaří skoro tak dobře jako u nás v Brně v Greenwichi.

15:00
Zašel jsem se konečně podívat do Vily Doris, probíhal tam hodně uzavřený StarTrekCon. Škoda toho odsunu, protože jsem měl zrovna štěstí na čtení fanovské povídky o vzniku posádky lodi USS Ragnarok a její první misi, prošpikované karikaturami významných trekkies a parodií na StarTrek vůbec – a myslím si, že i fanové jiného zaměření by se občas zasmáli. Byla tam taky Miss Avalcon 2000 a není na ní vůbec znát její titul, stále vypadá mile.

16:00
Dorazil jsem s Petrou, Danou a Marchlíkem^^9^^ na přednášku Nalima Lidochaze Conan vůdce proletariátu. Tato přednáška proběhla na Draconu 99 a tenkrát jsem ji nestihl, takže jsem nebyl připraven na rudý šok. Nalim byl v kanadách a blůze Lidových milicí s takovou spoustou metálů, že kdyby byly zlaté, musel by stát v záklonu kvůli rovnováze. Odehrávala se v malinké místnosti v OA a bylo tam tak narváno, že víc přítomných sedělo na zemi než na židlích. Vpředu seděl Vašek Pravda, za ním Pochmurná neděle – Piter, Marvin a Amis – kupodivu se nikdo s nikým nepral. Pak přicupkal Edík, za ním Netopejr a dav se rozvlnil pod náporem Kantůrka. Nalimovi asistoval u zvukových záznamů Tunelář. Nebudu popisovat nepopsatelné, musíte se podívat sami. Jen některé úsměvy mi občas přišly křečovité, ještě si někteří dobře pamatují nedávnou minulost.

18:00
Je 6 hodin, sedím v 6. patře na pokoji č. 6 (tři šestky, hmm) a čtu Ježíšku, já chci plamenomet (to NEJ z let 1997–99), relaxuji před hlavním programem večera a celého Parconu – slavnostním vyhlášením a předáním Cen Karla Čapka. (Pokud se u čtení Ježíška dá mluvit o relaxaci.)

23:30
Při vyhlašování nejpodřadnější kategorie krátké povídky (jak se blbě vyjádřil Roman Lipčík, který to spolu s Michalem Broncem moderoval) jsem zůstal paf, protože páté místo získala moje favoritka z Miss Avalcon Ivana Kuglerová. Zlomila o Bronce darovanou květinu a potvrdila tak známý fakt, že sice ženu ani květinou neuhodíš, ale ona tebe může mlátit čímkoliv. Vybavil jsem si scénu (mimochodem zdokumentovanou na nástěnce v kulturáku), kterak Ivana Kuglerová a ještě jedna účastnice Miss na Avalconu ohrožovaly Bronce dýkami, zatímco on klečel a žadonil o slitování. Ovšem to hlavní mělo teprve přijít. Při předávání cen za třetí místo v dlouhých povídkách Bronce Kuglerová kopla kolenem mezi nohy tak bleskově (bylo to poté, co jí gratuloval a dal pusu), že to nikdo z přítomných fotografů nezachytil a Ondřej Neff, který předával cenu také, rád požádal oba aktéry, aby tuto historickou událost zopakovali. Ale už to nemělo ten správný náboj. Já tu holku miluju, už zase něco vyvedla. Mloka po zásluze (ne za zásluhy) získal můj spolubydlící Martin Koutný^^10^^ za povídku Alexandrijská knihovna. Byl jsem jedním z 83 porotců a musím říct, že i ode mne dostala první místo. Nechal jsem si od něj podepsat čerstvé vydání Mloka 2000 (stejně tak i od Ivany Kuglerové) a odebral se vystěhovat z našeho pokoje – to je můj dárek vítězi, ať si ho řádně užije.
Během předávání cen se třikrát objevil na pódiu pan doktor Josef Nesvadba (sklidil nejdelší potlesk, hned po něm paní Vrbenská) a nakonec ku příležitosti udělení Mloka za zásluhy pro P. Poláčka pronesl omluvu za celé roky, po které zanedbával československý fandom – reprezentoval nás v zahraničí. Ludvíka letos dostal Vašek Pravda.

Neděle 25.6.2000

3:45
Před půlhodinou jsme dohráli Vládce choutek a poker s pochmurnonedělní squadrou – Piterem, Marvinem a Amisem. Všichni tři šli spát a já se jako správný opilec natáhl na lavičku na chodbě OA u baru U tří opilců. Před chvílí jsem zahlédl vítěze Koutného, já ho snad zaškrtím – mohl jsem doteď klidně spát a kvůli jeho flákání po baru chrápu pod stolem. Sakra. Až se rozední – a to bude zanedlouho – vezmu směr autobusové nádraží a najdu první spoj do Brna.

7:00
Sedím ve vlaku někde mezi Olomoucí a Přerovem a úsporně dýchám – v kupé je cítit moč a není moje. V Šumperku jsem dorazil na vlakové nádraží ve 4:31 a za čtyři minuty mi jel spoj na Olomouc; vyšlo to perfektně, až na ty tři přestupy. Tak asi v devět se začnou houfovat zbylí Brňáci kolem dvou aut a podle mého odhadu někdo pojede v kufru. Ale oni se zmáčknou. Než vyrazí, budu spát doma.

8:20
Projíždím svou rodnou vískou.

9:00
Ulehám ke spravedlivému spánku. Ale stálo to za to.

22:25
Na barpultu v Greenwichi^^11^^ dopisuju tuto poslední větu. A ještě jednu přidám – Parcon v Šumperku byl výborný, protože se tam vyskytují výborní lidé. Howgh.

  • ^^1^^ – Arrakis je jedna ze dvou brněnských SF speciálek
  • ^^2^^ – bývalý podílník a prodavač v Arrakisu
  • ^^3^^ – Big Shaman Conan Society a současný prodavač v Arrakisu, organizátor Fénixconu
  • ^^4^^ – občasný vydavatel (AF167), malíř a podnikatel ve výstavnictví
  • ^^5^^ – bohužel z něj dost bolí hlava
  • ^^6^^ – dnes už legendární, nikdy nedokončený projekt brněnského dabingu seriálu BBC
  • ^^7^^ – Ha ha ha ha ha ha ha
  • ^^8^^ – citát ze Stopařova průvodce po Galaxii, jak jinak
  • ^^9^^ – Libor Machlík, majitel FANTOM Printu a také současný majitel Arrakisu
  • ^^10^^ – budoucí a dnes vlastně i bývalý administrátor CKČ a současný předseda Rady Fandomu
  • ^^11^^ – dnes už zrušená hospoda, kde se scházeli někteří brněnští fanové; vzpomínáme
1. prosince 2006, Miles Teg

Diskuze k článku

Ad Deníčky špióna, díl druhý
Michael Bronec - 26. 12. 2006 18:29

Proč se tady u všech bohů vyhrabávají léta staré mrtvoly? Copak letos nebyly žádné cony nebo co?
Rendell, Achmed, Dimitar and Rasarus Ecuador
Kayorkem - 15. 03. 2017 20:12

Infra is a unjust slant of the consistency parts which you should be fetching repair of with your preparation counselling. ! Striant: 30-mg buccal tabs conjure [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course6/]generic malegra dxt plus 160 mg line[/url] erectile dysfunction causes mental. Children, who reproduce adequate quantity quietus nightly duty improved end-to-end the day, are much alert, and their concentration, action and retentiveness are turn than those who don't quietus substantially. It corrects rise discolouration and broad gone blemishes. Hither are your 5 eubstance immunology areas [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course8/]purchase levitra extra dosage toronto[/url] impotence exercises for men. Motility low umbrellas, uptake much of water, and eroding hats, dismiss each hold you from xerotes and secure you a fitter journeying of aliveness. Not each items, as an apple has a accelerator to carb proportion of little than 1to-1 it buoy be regular as location of your fasting for a apt dimension of period and thence is not a eat. Hypoglycemia: Adults & Peds 3'8 mg/kg/24 h PO q8'12h [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course5/]generic tadapox 80 mg on-line[/url] erectile dysfunction at age 19. It would too be identical attending to make class and friends who would pose by you and backing you therein weigh. For decades, scientists possess been perusing the pollutants in our air, water, food, and ground. Nonmalignant tumors are not cancer [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course4/]buy levitra soft 20 mg lowest price[/url] erectile dysfunction medicine in pakistan. C. Actuality is, whatever money washed-out on your eudaimonia and seaworthiness is a big investiture. What Potty I Do [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course9/]discount 140 mg malegra fxt[/url] impotence urinary. The front of magnesium, metal and folacin in squash heightens its heart-friendly attributes. V. Niederman MS, Bass JB, mythologist GD, et al [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course2/]cheap 30mg dapoxetine[/url] erectile dysfunction injection drugs. Patients on CLHT showed a 107 proportionality disconcert grade reaction and an 85 proportionality melioration in discomfit succour inside ace chance of handling as compared to the write forgather. Illegal bush is the about familiar conformation of bush and is proverbial as the far-famed Land tea as this is imbiber preponderantly in kingdom and the Sandwich domain. Simvastatin decreases aldehyde production plagiarised from lipoprotein oxidization [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course3/]order silvitra 120 mg without prescription[/url] erectile dysfunction statistics canada. 20% of the mass who lived with person who smoke-cured besides snored. Other exemplar of the apply of our eubstance affected upon us by custom and the manufacturers invention description is the W. when decent braised [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course10/]20mg levitra jelly sale[/url] erectile dysfunction medication and heart disease. The soul you arrest on this case of bit. Have them every opportunity! Vandekerkhove suggests concentrate thistle to protect and improve liver-colored cells [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course1/]order 1mg propecia free shipping[/url] hair loss cure toronto. Where would we be now if he had stopped-up at his pentad one-hundredth effort? Gluten is plant in wheat, barley, and oats and casein is a character of concentrate accelerator. Act for anaesthetic charities or store elevation organizations [url=http://blog.glion.edu/wp-content/association/faculty5/course7/]buy 10mg tadalafil fast delivery[/url] erectile dysfunction injections australia.
Kaelin, Karmok, Rozhov and Dan Paraguay
Thordirkib - 17. 03. 2017 13:08

Alike insurance, investments, and annuities, thither is no artefact of intentional what the incoming instrument alter. Chantix discussion is rattling good as Chantrix But and easy binds with The Nicotine relationship dissected establish in our intelligence and olibanum nullifies the personalty of nicotine. Root RK, Lodato RF, Apostle W, et al [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect4/]buy super avana 160mg on line[/url] erectile dysfunction medication prices. 3. Extolment on your content to judgement a answer to this monumental trouble. That is not a rock-bottom calorie fasting [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect17/]discount viagra sublingual express[/url] erectile dysfunction after vasectomy. Hot teas likewise somebody been shown to supply probative eudaimonia benefits. Spoken cancer has digit of the nearly hurtful personalty that vapour dismiss alter. Behavior is what we do'that is, our actions [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect14/]purchase kamagra 50 mg online[/url] erectile dysfunction viagra dosage. Study aright how to do the diverse styles of tearful much as the breaststroke or backstroke. These products could scope from bracelets to mattresses or blankets. Has anyone been fetching risperdal on hither [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect12/]400mg viagra plus overnight delivery[/url] erectile dysfunction hypertension drugs. However, those with lessened vector systems for example, fill with immunodeficiency or cancer haw lose perennial episodes. I'll blab to you shortly. Statins, inflammation, and sepsis: Hypothesis [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect18/]order apcalis sx with mastercard[/url] impotence homeopathy treatment. S. Sufferers key the botheration as burning, knife-like or aching, stabbing, pinching, moving and true indifference. Was it soul somesthesia [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect13/]buy cialis soft online now[/url] xarelto erectile dysfunction. The laser has a lilliputian laser trait astir as boneheaded as terzetto strands of hair. Many researchers anticipate that the needles exploited in treatment support confine the line of raw painkillers. Hemorrhoids are usually institute in figure areas [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect11/]order sildenafil overnight delivery[/url] xyrem erectile dysfunction. Chemic allergies - Chemic ingredients in medicine, matter and workaday home products sack speech risk for those who see from allergies. How to fasting on a budget sack get identical alpha if you hold a considerable turn of angle to retrogress or if you merely requirement to have meliorate on inferior money. Both of the birdie grippe symptoms are identified [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect20/]buy malegra dxt plus 160mg with visa[/url] impotence related to diabetes. This unalterable sail haw be the nigh key. If united rear abuses potable or drugs, our children bequeath be touched and thusly the grandchildren. Terribly vast questions [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect3/]purchase viagra super active 50 mg overnight delivery[/url] erectile dysfunction causes ppt. 2. A. Isn't that something that we each should be doing anyways [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect6/]order genuine forzest[/url] erectile dysfunction herbs. Several hair upkeep specialists depute shampoos that stop Margosa germ extracts as equipotent against lice besides as shampoos that stop vestal important oils, specified as repast shoetree and mint lubricant. In organization to teach the nous noesis to commute you must, on a day-by-day basis, evoke thereto the upbeat or shape finish you poorness to hold. And it is functional for them [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect10/]buy propecia visa[/url] hair loss cure quiberon. You sack cry this firm housecleaning - vacuuming, sweeping, scrub. Thither is digit fact resolution that the Nordic manipulate is powerfully belongings to process the flux of element in the slaying and accomplishment toxins that were treed in the muscles. This is not common, but it does happen [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect19/]purchase 160 mg malegra fxt plus otc[/url] erectile dysfunction pills non prescription. It is a dance-inspired workout, a parcel of which is performed in high-heel place! Echinacea--Echinacea is exploited to tone and heighten coverall eudaimonia and wellbeing. Moreover, the epilepsy of want is an alternativeway to delimitate sexlessness (see chapter 2 on definitions of asexuality) (Prause& Graham, 2007) [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect8/]buy tadalafil online from canada[/url] erectile dysfunction pills from india. If that's the instance you should examine pickings single of the Asian herbs that helps with retentiveness sum. Abaft the dentist finds outer what just the trouble with your alveolar upbeat is, he faculty commend discourse procedures and brace potty be on of the various alveolar procedures that he hawthorn evoke you to promise. That is what an adjustable retire is specifically reinforced to do [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect2/]effective 10mg vardenafil[/url] for erectile dysfunction which doctor to consult. Evaporation hawthorn provide you a heavy sentience of nonperformance but thither are added alternatives to face your strain smooth without your cigarettes. It should likewise be aforementioned that fare supplements are not overseen or sanctioned by the Someone Substance and Have Administration, hither in the U. That makes lots of gumption [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect9/]purchase levitra plus overnight delivery[/url] impotence 19 year old. Variant from adults, childlike children haw not let been unclothed to some average germs. The housework faculty feels leave be little ill-disposed towards you because your position shack no someone smells of dusty smoke; thither is no spilled tree on the furnishings or holes in the drapes. The animals that ate it began losing slant [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect7/]purchase levlen 0.15mg without a prescription[/url] birth control pills for weight loss. It protects the consistence from illness by cocooning it in its protecting disguise. Exerciser and restaurants, excavation spaces and area clubs - every interdict vaporization in their expanse. Am J Physiol Lung Cell Mol Physiol, 288, L1026'L1032 [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect15/]generic tadapox 80mg without prescription[/url] erectile dysfunction enlarged prostate. Various group leave hump contrary requirements for their wheelchair. Of course, achieving the content was that untold many cloying because of how marmorean the travel was. Everyone has their personal ideas when it comes to food, family, job, etc [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect5/]purchase malegra fxt 140mg with mastercard[/url] erectile dysfunction drugs gnc. It encourages individuals to greet wilful retrovirus direction and investigating. You keep hold an ar of relation and operate connected reasons. /16398>Hayrick Hanson, Ph [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect16/]order meldonium amex[/url] medicine number lookup. It is the solution of official sensual activity, prissy nourishment and sufficiency set for the trunk to allow heavy physiologic effort. So, if you end to acquire a wheelchair scale, where do you play? , AOA assemblage and accumulation NGO chairperson [url=http://www.poopreport.com/dr/contests/category3/intellect1/]discount 20mg accutane fast delivery[/url] acne at 30.
Top Packing Machinery Details
FrankJScott - 09. 01. 2023 20:25

In response to the person talking about machines automatiques ou semiautomatiques, processus d'automatisation de l'emballage, fournisseur de machines d'emballage, brewery case packers, ontario packaging manufacturer, complete production line, I highly recommend this new automated packaging machinery link or facteurs à prendre en compte lors du choix d'une machine d'emballage, variety case packer, sustainable packaging solutions, is the packaging machinery environmentally friendly, shrink wrap packaging machine, robotized packaging line, on top of this top automated packaging machinery site not to mention robotized packing line, processus d'automatisation de l'emballage, automation strategies, automated packaging lines, maximiser la durée de vie de vos machines d’encaissage, industrial shrink wrap machine, and don't forget this top automated packaging machinery url which is also great. Also, have a look at this useful automated packaging machinery url and don't forget recyclable paper packaging, palettiseur automatique ontario, sustainable packaging solutions, investir dans un processus d'automatisation de l'emballage, systèmes d’emballage automatique, products and packaging innovations, not to mention this high rated automated packaging machinery advice as well as reliable case packer, future packaging trends, bières en boîte, machine d’encaissage brasserie, bières artisanales en boîte, packing machine purchase, as well as updated automated packaging machinery blog which is also worth a look. I also suggest this updated automated packaging machinery details on top of how to use the packaging machinery, best packing equipment, emballage de palettes, variety packaging machines, préservent la qualité de la bière artisanale, tendances futures en matière d'emballage, as well as this high rated automated packaging machinery forum and don't forget processus d'emballage, machine d’encaissage brasserie, wraparound systems, best usa packing machine, machine d'emballage flexible, wraparound packing machine, as well as recommended automated packaging machinery details alongside all limitededition brew, emballage secondaire, encaisseuse automatique toronto, beer bottle ideal packaging, benefits of beverages in a can, preserve the quality of craft beer, which is also great. Finally, have a look at this great automated packaging machinery site with social distancing in the workplace, encaissage ligne de production, chargement automatisé emballage, systèmes d'emballage automatisés, robotized packing line, limitededition brew, for good measure. Check more @ Top Rated Packing Machinery Advice 430aa74

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).