Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Válečníci, Gemmell David

Gemmell David: Válečníci
Název:   Válečníci
Autor:   Gemmell David
Žánr:   fantasy
Počet stran:   356
Provedení:   brož.
Nakladatelství:   Perseus
Překladatel:   Dana Krejčová
Autor obálky:   Luis Royo
ISBN:   80-7174-450-6

Běžná cena:   285 Kč
Naše cena:   257 Kč
Sleva:   28 Kč, 10%

skladem - odešleme ihned

Vložit do pytle na zboží  Koupit
Anotace:

Nové vydání vyprodaného bestselleru. * Proroctví je jasné. * Po smrti tří králů bude svět uvržen do chaosu a všichni vyhnaní démoni se vrátí, aby na svět přinesli hrůzy a krveprolití. * Dva králové jsou již mrtví. Třetího, jenž se má právě narodit, pronásledují démoničtí jezdci krayakinové, pánové nemrtvých. Proti těhotné královně, která se dostala do úzkých ve strašidelném lese, se spikly děsivé síly zla. * Královna však není sama. Po jejím boku stojí trojice válečníků, poslední zbytky kdysi tak pyšného drenajského vojska. Jsou to tři starci, dávní hrdinové, které král odvrhl. Nogusta Šermíř, Kebra Střelec a mohutný zápasník Bizon. * Osud říší spočívá na jejich slábnoucích pažích, když se vydávají zmučeným světem na nebezpečnou výpravu za záchranou nenarozeného krále.



Související články


Diskuze ke knize

Kliknutím na název příspěvku se přesunete do diskuzního fóra.

Ad Válečníci, Gemmell David
gilbert - 02. 05. 2010 22:13

Další příběh z Drenaje, a opět výborné čtení. Tato kniha se odehrává dlouhou po příbězích s Tulákem a Drussem. Hlavními hrdiny je trojice vojáků-veteránů, šermíř černoch Nogusta, lukostřelec Kebra a silák Bizon. Tito tři jsou spolu s dalšími třemi tisíci nejstarších vojáků propuštěni z armády, společně s generálem Banelionem, přezdívaným Bílý vlk. Všichni jsou to zkušení válečníci, kteří dobyli pro Drenaj mnohá vítězství, ještě za časů otce současného krále. Tehdy porazili Ventrii, nyní společně s jejími vojáky, hodlá současný drenajský král, táhnout dál na východ a dobýt další území. Jenže události naberou na spádu: jedno spojení s démony, jedna zrada (ve skutečnosti dlouho připravovaný plán) a náhle je drenajská armády zničena, démoni si poletují po zemi a jejich vůdce, Anharat, obývající tělo ventrijského generála, hodlá zabít posledního ze tří králů, aby naplnil proroctví a dokončil rituál, jenž by otevřel brána mezi světem lidí a světem démonů. První dva králové jsou již mrtví, tím třetím se pak má stát dosud nenarozený syn drenajského krále. Co se bude dít dál, je asi nasnadě: těhotné královně na útěku před Ventrijci a krayakiny – válečníky jež povolal Anharat, přijdou na pomoc právě tři zmínění veteráni… Gemmelovy knihy jsou v zásadě podle stejného konceptu. Opět zde máme hrdiny z donucení/povinnosti, kteří mají své vlastní vnitřní démony, záporáky, kteří v zásadě zlí nejsou (a připojí se k té správné straně), oslava hrdinství a přátelství. A stále to funguje! Tentokrát zde jen nečekejte žádnou velkou bitvu, většina knihy se točí kolem útěku před pronásledovateli, zatímco v první části budete doslova z každé stránky cítit nebezpečí a zlo, které se pomalu blíží, až do masakru drenajské armády, budete celou dobu při čtení cítit, že se blíží něco hodně zlého, za tohle postupné budování atmosféry má autor jedničku s hvězdičkou;). A není zde nouze o opravdu drsné scény, jako je napříkladměsto zmítající se všílenství díky démonům, kteří působí na negativní stránku lidské osobnosti. Musím rozhodně pochválit propracovanou psychologii všech postav, a to včetně Anharata, jenž se na konci zachová tak, jak by asi těžko někdo čekal. Ani krayakinové nejsou nemyslícími zabijáky. Rád bych také zmínil, že většinou už u Gemmela dokážu odhadnout, které z postav zemřou, a které ne, neříkám, že tipuji se 100% přesností, ale většinou mi odhad vyjde. Tady tomu bylo zcela jinak, postavy, jimž jsem prorokoval smrt, se dožily konce a naopak – nejde asi o nějak důležitou informaci, ale musel jsem se o tento dojem podělit. :) Celkově, fanoušci hrdinské fantasy, a Gemmelovi zvláště, by si tuto knihu neměli nechat ujít. P.S. doporučuji si přečíst vynikající recenzi M. Fajkuse tady na Fantasyi.

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Stejný autor Nakladatelství Překladatel
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 257 Kč
 229 Kč
 203 Kč
 449 Kč