Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Věda na Zeměploše, Pratchett Terry, Steward Ian a Cohen Jack

Pratchett Terry, Steward Ian a Cohen Jack: Věda na Zeměploše
Název:   Věda na Zeměploše
Autor:   Pratchett Terry, Steward Ian a Cohen Jack
Žánr:   fantasy
Série:   Úžasná Zeměplocha
Počet stran:   457
Provedení:   brož.
Nakladatelství:   Talpress
Překladatel:   Lukáš Hozák
Autor obálky:   Paul Kidby

Běžná cena:   275 Kč
Naše cena:   248 Kč
Sleva:   27 Kč, 10%

skladem - odešleme ihned

Vložit do pytle na zboží  Koupit
Anotace:

Podařilo se nám zajistit pár kusů této nedostatkové knihy. Přišla taková zima, že se mágové na Neviditelné univerzitě rozhodli vyzkoušet jeden prastarý, velice nebezpečný experiment, který by sice mohl zajistit teplo pro celou univerzitu, ale také by mohl vyústit v explozi, která by okamžitě zničila celý Ankh-Morpork. Hlavně, že prokřehlým profesorům bude teplo. K apokalypse nakonec nedojde a jako vedlejší efekt vznikne malý svět, kde neexistuje magie. A když na kulatou modrou planetu, která se v něm objeví, vyšlou mágové Mrakoplaše, zjistí tento mistr dvou vesmírů v běhu na krátké vzdálenosti, že vzniklo jen další místo plné tvorů, kteří mu usilují o život. V této knize tří autorů – biologa, matematika a spisovatele vědeckofantastické literatury – můžeme jejich očima pozorovat zákonitosti našeho vesmíru aplikované na fantastický vesmír, kde nejdůležitější fyzikální zákony začínají slovem „možná“. A samozřejmě si můžeme vyslechnout i názor skupinky mágů z Neviditelné univerzity, kteří v nově vzniklém kapesním vesmíru plném supernov, dinosaurů a kvantových fyziků nevidí nic než elegantní těžítko.



Diskuze ke knize

Kliknutím na název příspěvku se přesunete do diskuzního fóra.

Ad Věda na Zeměploše, Pratchett Terry, Steward Ian a Cohen Jack
Duirin - 02. 04. 2008 23:06

V knize se pravidelně prolínají kapitoly s příběhem ze Zeměplochy, kde mágové pozorují nově vzniklý svět, s "vědeckým" popisem vzniku takového světa. Vědecké části byly bohužel často mnohem delší než ty dějové, ale mnohem méně zábavné. Sice jsem měl velké nutkání přečíst si pouze sudé kapitoly od Pratchetta, ale nakonec jsem se přinutil přečíst vše postupně, protože mi bylo jasné, že jinak bych se k těm vědeckým částem nedostal. Pár z nich bylo zajímavých (dost záleží na tom, co komu sedí), ale celkové hodnocení knihy jednoznačně srážejí dolů. Každopádně plánuju, že si ještě jednou přečtu pouze tu dějovou část, protože Mrakoplaš za to stojí a hlavně při čtení popořadě (čili střídavě vědecké a dějové kapitoly) čtenář trochu ztrácí souvislost v ději. Ovšem jako fanoušek Zeměplochy jsem si to nemohl nechat ujít.
čitateľné
Dariel - 31. 08. 2010 18:11

Mágom na magickej univerzite sa podarilo pomocou veľmi riskantného kúzla vytvoriť miniatúrny vesmír a v ňom malú modrí planétu na ktorej nie je mágia. Rozhodnú sa vyslať ako prieskumníka Mrakoplaša. Každý chce ale prispieť svojou troškou a dosadiť na planétu nejakého svojho zastupiteľa, svoj výtvor. Ako inak navzájom si ničia vytvorené obyvateľstvo. Knižka je rozdelená na kapitoly od pratchetta a od vedcov. Na to aby ste si túto knihu dokázali vychutnať čítajte len každú druhú kapitolu, teda tú čo napísal pratchett. Inak úplne stratíte chuť túto knihu dočítať túto knihu dokonca. Jej predná strana je nádherne ilustrovaná a je na nej vidieť kompletná zostava mágov ktorých už poznáte, alebo spoznáte. Ak sa budete držať mojej rady prídete na to že je to dobre čitateľná a zábavná kniha. A keď ju dočítate dokonca môžete si prečítať aj tie vedecké kapitoly, ktorým však nemusíte pochopiť. V hodnotení je to tak pol na pol a keďže sa mi myšlienka vzniknutého vesmíru páčila dám 3 hviezdičky.

Související zboží (výběr), stejný/á...

Zákazníci, kteří koupili tuto knihu, kupovali také... Stejná série
 275 Kč
 257 Kč
 251 Kč
 223 Kč
 314 Kč
 248 Kč
 248 Kč
 248 Kč
 131 Kč
 279 Kč
 248 Kč
 223 Kč