Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.
X-Men Origins: Wolverine Film, televize, video
X-Men Origins: Wolverine
USA, Austrálie, Kanada 2009

6. května 2009, David P. Stefanovič
Přijde mi to jako věčnost od doby, kdy jsem poprvé zhlédl x-menovskou trilogii a došel k závěru, že Hugh Jackman asi nebude nijak závratný herec, když během tří filmů ani jednou nezměnil výraz v obličeji, ale že se na druhou stranu pro ten terminátorský pohled snad narodil. Později, díky Aronofského Fontáně, jsem zjistil, že Jackman je naopak herec přímo excelentní… a možná o to víc jsem se těšil, až se na mě bude zase dvě hodiny mračit. Když jsem se tak v předvečer premiéry Wolverinova spin-offu rozhodoval, co dělat, byl jasnou volbou.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 4441
Strážci Film, televize, video
Strážci
Watchmen, Velká Británie, USA, Kanada 2009

9. března 2009, David P. Stefanovič
Dotyčný recenzent předem upozorňuje, že (dosud) nečetl komiks, v následujících odstavcích tedy nelze očekávat nářek nad tím, jak to Snyder zase zprasil. Opravdu se dozvíte pouze to, jaký je ten film. K očekávané diskusi toliko rozhovor, který byl nenápadně a za nasazení vlastního života pro větší informovanost společnosti vyslechnut hned po příchodu do kina.

Číst článek dál | Diskuze (14) | Přístupů: 6903
Súmrak Film, televize, video
Súmrak
Stmívání, Twilight, USA, 2008

16. února 2009, Martin Kudláč
Okuliarnatý čarodejník pomaly, ale iste uvoľňuje výslnie na striebornom plátne. A nebolo ťažké si domyslieť, kto sa pokúsi si uzurpovať trón a milióny fanúšikov. Temne ladené plagáty s povedomou kompozíciou figúr a hudobná vlna žánru EMO sú kľúčovými nápovedami. A samozrejme, adaptácia knižnej ságy.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 5735
Max Payne Film, televize, video
Max Payne
Max Payne, USA 2008

7. listopadu 2008, David P. Stefanovič
Když Hollywood vztáhne ruce na božstvo, jakým je Max Payne (předem upozorňuji, že jsem oba díly dohrál minimálně třikrát), nemůže to dopadnout dobře. Člověk má téměř tendenci očekávat tragédii s mezinárodními důsledky. Pokusme se nyní rozebrat, zda a proč by se jeho očekávání naplnila.

Číst článek dál | Diskuze (1) | Přístupů: 6983
Temný rytíř Film, televize, video
Temný rytíř
The Dark Knight, USA 2008

18. srpna 2008, David P. Stefanovič
Celý svět už několik týdnů tvrdí, že neviděl lepší film, a vy byste si konečně rádi přečetli, že to není pravda, že se jen všichni zbláznili? Protože to je přesně ten pocit, se kterým já šel pro jistotu do kina, abych nebyl moc zklamaný. Inu, je-li to tak, musím vás vyzvat k ignorování následujících odstavců. Protože ani já neviděl lepší film. Temný rytíř je nepochybně jistým vítězem letošního filmového klání…

Číst článek dál | Diskuze (57) | Přístupů: 8394
Žena ve vodě Film, televize, video
Žena ve vodě
Shyamalanova poslední pohádka?

30. října 2006, Roman Paulík
Zrod tohoto filmu doprovázely velké potíže. Studiu Walta Disneye se scénář nezamlouval a chtělo příliš úprav na to, aby se to autorovi a režisérovi v jedné osobě líbilo, a tak nechal zapracovat svou pýchu a přešel ke konkurenci, kde mu nabídli podobné peníze na realizaci a volnou ruku. Jak se ukázalo, nebyl to šťastný tah.

Číst článek dál | Diskuze (0) | Přístupů: 8610