Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zlo se opět probudilo, odpovědi na záchranu leží zpět u Kořenů, Andrea Cremerová: Kořeny (Smečka 4)

Cremerová Andrea: Smečka 4 - Kořeny

Původní trilogie Smečka z pera Andrey Cremerové se dočkala čtvrtého dílu, který autorka napsala na žádost svých fanoušků. V novém pokračování se staří hrdinové vrací zpět, aby čelili zlu, které nikdy nespí. Bosque Mar nabývá sil a je jen otázkou času, kdy prolomí bariéru mezi světy. Dokážou se vymodlené Kořeny kvalitou vyrovnat předešlé trilogii a splnit tak očekávání fanoušků?

Tkadlena Ariadne z řad Hledačů se v náručí svého přítele Connora pomalu vzpamatovává z toho, že ztratila svého čerstvě nalezeného bratra Rena. Na první pohled se zdá, že po závěrečné bitvě nastal mír a Bosque Mar je navždy pryč. Adne ale začala trpět děsivými nočními můrami, které nedokáže zahnat ani její milovaný. Co se doopravdy skrývá ve stínech?

Bývalý Strážce Logan Bane přišel díky Ochráncům o otce i o svého pána Bosqua Mara. Jeho život tak pomalu ztrácí smysl. Jedinou možností je najít způsob, jak vzkřísit temného pána a obnovit tak moc Strážců. Dokáže Logan najít odpovědi? Klíč k vyřešení všech otázek je přitom velmi blízko – stačí se vydat za svými kořeny.

Nová krev

Andrea Cremerová zasadila děj čtvrtého dílu série Smečka do stejného prostředí jako předchozí knihy. Vše se opět točí kolem tří odlišných ras – Strážců, Hledačů a Ochránců, kteří však po závěrečné bitvě nemají žádnou důležitou roli. Autorka se tak zaměřuje na nové hrdiny, kteří v původní trilogii představovali pouze vedlejší postavy. Díky nim mají čtenáři možnost detailněji proniknout do života Hledačů, což je oproti předchozím dílům příjemná změna.

Andrea Cremerová v pěti bodech

  1. Andrea Cremerová se narodila ve Wisconsinu.
  2. Momentálně žije v Minneapolisu, kde vyučuje dějiny na Macalester College.
  3. Psaní milovala už odmalička, ale do profesionálních vod se vrhla až se Smečkou.
  4. Má nešťastnou schopnost vylít věci – bílé koberce, mějte se na pozoru!
  5. Ve svém volném čase se Andrea ráda dívá na stromy, zachraňuje malé králíčky před kočkami a vymýšlí se svým manželem jména pro štěňata mopslíků.

Příběh je vyprávěn hned z několika úhlů pohledu, což mu dodává na komplexnosti. Čtenář má tak možnost události v knize daleko lépe pochopit. Na některých místech je však vidět, že je kniha psána na přání fanoušků – autorka se jim chce zavděčit, a tak do děje vrací postavy, které by tam nikdo nečekal.

Paní vypravěčka

Cremerové se nedá upřít její skvělá schopnost vypravovat. Kapitoly jsou krátké a mají rychlý spád, takže kniha je skvělým společníkem na odpolední dlouhou chvíli. K dotvoření atmosféry pomáhá i zajímavé grafické zpracování na začátku každé kapitoly v podobě tematicky se hodících kořenů a živlového znaku. Některým možná budou chybět hlavní hrdinové z původní trilogie, autorka ale charaktery nových postav skvěle rozvinula, takže se není čeho bát. Příběh se pak poměrně rychle rozvíjí, ačkoli samotné rozuzlení přichází až na konci.

Kořeny nadchnou především milovníky původní série, kteří jsou připraveni na novou hrozbu Bosqua Mara a jsou zvědaví, co se stalo s hrdiny ze Smečky. Nuda nepřipadá v úvahu, nová odhalení přichází s každou kapitolou. A že je co odhalovat.

  • Andrea Cremerová: Kořeny (Smečka 4)
  • Euromedia Group, 2014
  • překlad: Lenka Faltejsková
  • obálka: David Dvořák
  • 286 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
5. září 2014, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Smečka 4 - Kořeny

Smečka 4 - Kořeny
299 Kč 269 Kč