Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Zavítejte do světa karetní legendy, Vita Ayalová, Harvey Tolibao: Magic The Gathering – Chandra

Ayalová Vita: Magic The Gathering: Chandra

Chandra Nalaar se jen horko těžko srovnává s událostmi z Ravnice a jako lék na své svědomí se vrhá do jednoho sebevražednějšího úkolu za druhým. Dokáže se se vším vyrovnat dříve, než za to zaplatí vlastním životem nebo najde balanc mezi ochranou sebe a druhých? Magic The Gathering: Chandra přivádí čtenáře zpět do jejich oblíbeného světa a jde o příjemnou akční jízdu.

Magic: The Gathering představuje karetní hru, která začala vycházet v roce 1993. Od té doby se rozšířila úspěšně do celého světa a pohltila tisíce hráčů, kteří se pustili do vášnivého sbírání jednotlivých karet. Samotný princip hry je velmi zjednodušeně postavený na tom, že každý hráč ztělesňuje sférochodce, který se snaží pomocí karet v balíčku udolat svého soupeře.

Vita Ayalová ve třech bodech:

  1. Mladá autorka s afro-latinskými kořeny
  2. Mezi její práce patří komiksy ze světa Supergirl či Xeny.
  3. Žije se svojí manželkou a kocoury v New York City.

Jednomu ze sférochodců se věnuje i komiks s podtitulem Magic The Gathering: Chandra z pera scénáristky Vity Ayalové a kreslíře Harveyho Tolibaa. Konkrétně se soustředí, jak už název napovídá, na sférochodkyni a pyromantku Chandru Nalaar a její další dobrodružství.

Z hlediska časové osy se ocitáme v době po neveselých událostech, které se odehrály v Ravnice. Pokud však čtenář není znalý historie světa (resp. jednotlivých rozšíření) výše uvedené karetní hry, více detailů se z komiksu nedozví. Musí tak zapátrat jinde, aby odhalil, že hlavní hrdinka je v daném díle formována důsledky boje proti drakovi a sférochodci Nicolu Bolasovi. Právě souboj s tímto tvorem zapříčinil nemalé ztráty na lidských životech a škody na místní infrastruktuře, což vede Chandru k potřebě dokázat své rodině, a hlavně sama sobě, že zvládne multivesmír ochránit, ať to stojí, co to stojí.

Harvey Tolibao ve třech bodech:

  1. Filipínský komiksový ilustrátor
  2. Během studií se věnoval řadě profesí od návrháře nábytku, tatéra či web designera.
  3. Patří mezi pravidelné ilustrátory pro DC Comics, ale zavítal ž i také do světa Star Wars či Marvelu.

Na čtenáře tak v komiksu čeká spousta akce, kterou příjemnou a barvitou kresbou ztvárňuje Harvey Tolibao, a Chandra se zde zvesela vrhá do jednoho nebezpečí za druhým. Když se zrovna nebije hlava nehlava, vede rozhovory s její rodinou o tom, jak by měla myslet také sama na sebe. Více děje ale od titulu nečekejte. Jde v zásadě o pohodovou, akční jednohubku, která neaspiruje na nic jiného než udělat radost příznivcům herního vesmíru. Čtenáři, kteří jsou světem Magic: The Gathering zcela nepolíbeni, si komiks užijí také, ale musí počítat s tím, že autoři nic zvlášť nevysvětlují, a řada věcí tak působí jako poněkud vytržená z kontextu.

Magic The Gathering: Chandra představuje pohodový akční komiks, který bezpečně zabaví na jedno odpoledne a příznivce stejnojmenné karetní hry přenese na chvíli do jejich oblíbeného světa. A za to patří Nakladatelství CREW nemalé díky.

  • Vita Ayalová, Harvey Tolibao: Magic The Gathering – Chandra
  • CREW, 2020
  • Překlad: Ľudovít Plata
  • 96 stran, 249 Kč (v e-shopu Fantasye již za 224 Kč)
24. září 2020, Adéla Košařová

Magic The Gathering: Chandra

Magic The Gathering: Chandra
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč