Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Z krve a popela… povstali jsme! , Jennifer L. Armentrout: Válka dvou královen (Z krve a popela 04)

valka dvou kraloven

Krvavá královna je schopna čehokoli, aby dosáhla všeho. Poppy s Casteelem jsou však připraveni při ochraně svých milovaných také leccos obětovat. Válka je ovšem jen začátek a probuzení dávných sil znamená, že Poppy bude nucena naplnit svůj osud a stát se tím, čeho se nejvíc bojí.

Od doby, kdy byla Poppy jen bezmocná Panna, už uběhlo dlouho. Teď je připravena vyrazit do boje, zachránit svého krále a zničit vše, co Krvavá královna představuje. Probouzející se pradávné síly však volají její jméno a moc v žilách volá po naplnění svého osudu. Osudu, který bude i osudem celého světa.

Válka dvou královen představuje už čtvrtý díl série Z krve a popela, která představila fantasy romanci s obrovskou fanouškovskou základnou. Mělo to všechno – upíry, vlkodlaky, magii, a především dokonalou hrdinku.

Poppy je totiž tak dokonalým příkladem perfektní Mary Sue, až je to vlastně krásné. Hrdinka nemá – až na hromadu opakujících se myšlenkových pochodů – v podstatě žádné nedostatky, a to počínaje zelenýma očima a konče božskou mocí.

Její vysněný Temný král Casteel Da´Neer byl zase napsán tak, aby dokázal rozpálit každé dívčí srdce. Už od prvního dílu čtenářkám kalhotky vlhly, a přestože jeho kouzlo se už začalo dost vytrácet, stále tu je, a stále je stejně dokonalý. Bohužel.

Ve čtvrtém dílu už každý čtenář ví, co má očekávat. Nejedná se o epickou fantasy, nejedná se ani o young adult fantasy. Je to červená knihovna odehrávající se v jakémsi fantasy světě, který se autorce začíná lehce hroutit pod rukama.

Válka dvou královen obsahuje více vaty než v předchozích dílech – myšlenkové pochody, opakující se dialogy, extrémní nadrženost v nejnevhodnějších chvílích ze strany hlavních hrdinů a nezvládnutá výstavba světa a mytologie, to všechno patří mezi zdejší ansámbl.

Je tu ale taky hromada akce a alespoň pokus o epický příběh, který se na stránkách červené knihovny zas tak často nevidí. A stále je to čtivé. Tak čtivé, že tomu člověk tu naivitu, hloupost a opakování často promine. A přes všechny negativa knihy dokáží vzbudit emoce a navnadit na další čtení.

Jennifer L. Armentrout jednoduše čtenářům předkládá příběh, který uspokojí potřebu bezmyšlenkového odpočinku. Jen tím, jak to autorka neustále protahuje, už sérii spíše škodí, než aby bavila.

  • Jennifer L. Armentrout: Válka dvou královen (Z krve a popela 04)
  • Fragment, 2023
  • Překlad: Kateřina Hejnová
  • Obálka: Hang Le
  • 696 stran, 599 Kč (v e-shopu Fantasye již za 539 Kč)
3. listopadu 2023, Nela Libovická

Z krve a popela 04: Válka dvou královen

Z krve a popela 04: Válka dvou královen
Vložit do pytle na zboží  Koupit 599 Kč 539 Kč