Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Z hrobu povstane, z krve zrozená, upírka Cat Crawfieldová, Jeaniene Frost: Z hrobu (Noční lovci 7)

Frost Jeaniene: Noční lovci 7 - Z hrobu

Poslední dobrodružství zavede upírskou dvojici Cat a Bonese až na samou hranici hrozící války. Války mezi lidmi a nadpřirozenými bytostmi. A jelikož lidé o existenci upírů, ghúlů a čarodějnic nemají ani zdání, musí sehrát bitvu nejen s vychytralým protivníkem, ale také s časem.

V minulém díle se Cat seznámila s nástupcem svého strýce Dona. Madigan se už od první chvíle ukázal nejen jako pěkný netýkavka, ale taky jako zarytý nepřítel. Aby Cat zavařil, je schopný udělat cokoliv. Třeba nechat zmizet členy jejího bývalého týmu. Prohlášení, že všichni zahynuli při útoku upírů, nebere Cat vážně a za cenu velké oběti donutí ducha svého strýce prozradit jí zvrácenou pravdu. Madiganovým životním posláním je totiž jediné – vytvořit nadlidsky mocného a geneticky upraveného supervojáka. A toho chce dosáhnout křížením lidské, upírské a ghúlí krve. Zaslepen svou touhou ale nevidí, že by tím vším vyvolal válku mezi třemi druhy. Cat a její společníci tak musí zabránit konci civilizovaného svě­ta.

Jeaniene Frost se vrací a zároveň se loučí svou sérií. Svým fanouškům ale připravila důstojné rozloučení, u kterého je možné, že by se za pár let k oblíbené upírce Cat vrátila. Z hrobu je od začátku do konce kniha nabitá akcí, drsnými souboji a chvílemi i nečekanými zvraty. . Při jedné vypjaté scéně je velmi patrné, že si autorka se čtenáři jen hraje. Jeaniene Frost totiž určitě nepatří mezi autory, kteří rádi ukončují knihu tragicky. Do poslední chvíle se ale snaží udržet napjatou až nervy drásající atmosféru.

Jeaniene Frost v pěti bodech

  1. Ve dvanácti letech začala psát poezii, krátce nato se jí však dostala do rukou první romance a byla to láska na první přečtení.
  2. Žije v Severní Karolíně s manželem, který si již dávno zvykl, že Jeaniene příliš často nevaří a o víkendu si ráda přispí.
  3. Kromě psaní ráda čte, sleduje filmy a prozkoumává hřbitovy.
  4. Děsí ji letadla, děti a knihy o vaření.
  5. Když se rozhodovala, o čem její romance budou, urban fantasy a upíři byli jasnou volbou. Již jako pětiletá koneckonců v nedělní škole na otázku „Víš, co znamená ten velký kříž na zdi?“ odpověděla: „Jistě, je tu proto, aby odpuzoval upíry.“

Dávku erotiky tentokrát Frostová omezila a sází se více na podstatu přátelství a lásky. Cat ani Bones to totiž nemají jednoduché. Situace se je snaží neustále rozdělit, ale oba se znají už natolik, že ví, co ten druhý udělá a jak mu pomoci. Hádkami by totiž nic nevyřešili. Zaměřují se proto na to, aby pomohli svým přátelům a vyřešili nastávající situaci. Léta bojů a bizardních situací je nejen obrnila, ale pomohla jim duševně vyzrát a řešit věci chytře a jednoduše.

Série Noční lovci končí ve vrcholné formě a potvrzuje pravidlo, že v nejlepším se má skončit. Kromě starých známých se v příběhu krátce mihnou i postavy, které měl čtenář šanci poznat v předchozích dílech. I přes předvídatelnost děje se pak jedná o svižné čtení, které v závěru vyústí překvapivým a zajímavým kolotočem událostí. Jeaniene Frost prostě musela přijít s něčím, co nikdo nečekal, a povedlo se jí to.

  • Jeaniene Frost: Z hrobu (Noční lovci 7)
  • FANTOM Print, 2014
  • překlad: Petra Kubašková
  • obálka: Larry Rostant
  • 222 stran, 259 Kč (v e-shopu Fantasye již za 181 Kč)
6. srpna 2014, Tereza Vršková

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Noční lovci 7 - Z hrobu

Noční lovci 7 - Z hrobu
Vložit do pytle na zboží  Koupit 259 Kč 181 Kč