Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vyvolený milenec, J. R. Ward

Ward J. R.: Bratrstvo černé dýky 06 - Vyvolený milenec

V sídle Bratrstva to vypadá jako v psychiatrické léčebně. A Wardová je tu primářka. Vyvolený milenec kouří jednu cigaretu za druhou, aby zahnal čaroděje ve své hlavě. Cormia si krátí volný čas stavěním věží z hrášku. John se ještě pořád vzpamatovává z té věci, která se mu stala na schodech. Zsadist je paranoidní a Jane… je prostě mrtvá. Šílené? (Ne)upír Lash tomu nasadí korunu.

S Phurym to jde pomalu ale jistě do kytek. A jeho pozice Primala (muž z řad Bratrstva, plodná síla rasy) mu moc nepomáhá. Místo aby vesele oplodňoval Vyvolené, válí se zhulený ve svém pokoji nebo rozšmelcovává bezduché. Jeho První družka Cormia se stáhla do defenzívy a nebýt těhotné Belly, nejspíš by do konce života napichovala hrášek na párátka. Zatímco se Phury užírá sebelítostí kvůli tomu, že ho vyhodili z Bratrstva, Cormia objevuje kouzlo zmrzliny a domácího kina a začíná vystrkovat růžky. Postupem času si uvědomuje, že to, co doopravdy chce, jí vlastně leží na dosah ruky. A být příkladnou Vyvolenou to opravdu nezahrnuje.

Vyvolený milenec by měl být Phuryho příběhem, ale ve finále ho opanoval spíš John, jeho nohsledové a Lash alias superzloduch. J. R. Wardová si vždy s oblibou otevírala vrátka pro další příběhy, teď to ale trochu přehnala. Ústřední dvojice byla odsunuta do pozadí a nedostala ani polovinu prostoru, který by si zasloužila. Kvůli tomu jejich vztah nepůsobí tak opravdově jako v předchozích knihách. Místo zamilované dvojice působí jako nejlepší kamarádi. Polovinu knihy se vzájemně vyhýbají jako čert kříži a když konečně na něco dojde, jedná se spíš o rebelii proti systému než projev nehynoucí lásky.

Série Bratrstvo černé dýky:

Neustálé přeskakování z jedné postavy na druhou čtenářský zážitek rovněž neumocňuje. Víme totiž od každého něco, ale ne dost na to, aby to uspokojilo naši zvědavost. Nakoukli jsme pod pokličku sympathům, ale jediné, co stojí za zmínku je fakt, že mají švihlou princeznu a trpí sebepoškozováním. Není lepší motivace pro přečtení dalšího dílu než zvědavost, zda to zlá děvka ze západu se škorpiony místo náušnic přežije. Nikdo ji nemá zrovna v oblibě a pár Rehvengeových přátel by ji určitě vidělo rádo pěkně studenou v mělkém hrobě.

Pro vydání této série v tak krátkých intervalech se musí něco obětovat. Překladatelé nemají zrovna sjednocený překlad některých opakovaných frází a korektor se taky zrovna nevytáhl. Při pohledu na zkomolená jména vstávají vlasy na hlavě. Zvláště Phuryho otec dostal pořádně na prdel.

Celkově se Vyvolený milenec umístil na středních příčkách. Chyby v knize občas rušily, přesto se ale dá bez větších potíží dočíst až do konce a užít si kýžený happy end. Ano, ani tento díl se ke konci stereotypu nevyhnul. Na druhou stranu, je to přece hezké, když něco dobře dopadne a čtenář si nemusí rvát vlasy kvůli tragické smrti hlavního hrdiny.

Nečekejte žádné velké životní pravdy, ale spíš nadpřirozenou telenovelu s přehršlí hlavních postav a nepříliš složitou zápletkou. Pokud hledáte milého společníka pro válení se u vody, Phury určitě nezklame. Ale pozor, na slunci hoří.

Hodnocení: 50 %

  • Ward, J.R.: Vyvolený milenec (Lover Enshrined)
  • obálka: Martina Kysucká
  • vydal: Baronet, Praha 2011
  • 568 stran / 339 Kč
9. srpna 2011, Michaela Křivánková

Diskuze k článku

Recommended Facts For Considering Dog Supplements
FrankJScott - 26. 04. 2023 18:20

For the guy inquiring about probiotics good for dogs, hip and joint powder for dogs, zesty paws 8 in 1 multivitamin bites, natural weight gainer for dogs, best omega for dogs, best multi vitamin for dogs, I highly suggest this web site about yeast infections in dogs link or yeast supplement for dogs, natural dog company sensitive skin shampoo, natural dog calming treats, 4cyte gel dogs, dog nail supplement, joint supplement for dog green lipped mussel, as well as this helpful site on probiotics for dogs forum not to mention pawtection dog paw balm, drools absolute calcium, liquid hip and joint supplement for dogs, joint meds for dogs, skin & coat, soft chews multivitamin, on top of this a replacement about herbs good for dogs forum which is as good as glucosamine and chondroitin supplements for dogs, best natural probiotic for dogs, best turkey tail supplement for dogs, snout soother for dogs, best supplements for dogs with allergies, is dried oregano good for dogs, alongside all resources about treatment for cushings disease in dogs site as well as probiotics for dogs skin yeast infection, hip vitamins for dogs, probiotics for french bulldogs, earthborn holistic dog food recalls, bully max puppy food, best probiotics for dogs on antibiotics, as well as this experienced for pet wellbeing australia advice not to mention joint relief for dogs, dog joint supplement with green lipped mussel, good multivitamin for dogs, bulldog joint supplement, natural dog company shampoo, puppy vitamins large breed, not to mention helpful site on dog herbalist link which is about pron8ure probiotic powder for dogs, supplements to increase litter size in dogs, glucosamine and dogs, best joint supplement for dogs with turmeric, best supplements to add to homemade dog food, b vitamins for dogs, not to mention this resources for pet wellbeing australia tips and don't forget joint help for dogs, pioneer naturals dog food, 4cyte epiitalis forte for dogs 200ml, natural probiotics for puppies, petbarn joint supplements, canadian naturals dog food price, as well as this he has a good point on kidney failure in dogs forum as well as fortiflora tablets, what is slippery elm good for in dogs, puppy blocks supplement, probiotic dog treats, best skin supplements for dogs, best dog joint and hip supplements, not to mention see page about treatment for cushings disease in dogs tips on top of dog calming powder, fatty acid supplements for dogs, natural joint care for dogs, calsorb for nursing dogs, triacta for dogs, dog b12 supplement, which is also great. Finally, have a look at this directory about dog herbalist url with equine canine joint plus, melatonin for dogs skin, treats to calm dogs down, pawtection dog paw balm, best joint supplement for dogs 2021, samylin small breed tablets, for good measure. Check more @ Good Hints On Picking Business Massage 6c1249c

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).