Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Vrhni se do vln a změň svůj osud, Axie Oh: Dívka, kterou spolklo moře

C2238168-9570-4C89-ABDE-F8FCC6729DD8

Příběhy inspirované asijskou kulturou a mytologií se těší v posledních pár letech mezi čtenáři velké oblibě. Dalším kouskem, který se dočkal překladu, je Dívka, kterou spolklo moře. Láká nejenom svou krásnou barevnou obálkou, ale i příslibem příběhu o mladé nezávislé dívce, která se neváhá pro své nejbližší obětovat. Co se skrývá v hlubinách oceánu?

Mořský bůh je skutečný. Jeho hněv se dá utišit pouze každoroční dívčí obětí, která se pečlivě vybírá dopředu, aby splnila nároky rozzuřeného božstva. Mina je mladá a svéhlavá a pro své nejbližší by udělala cokoli. To ukáže i ve chvíli, kdy se vrhne do vln coby oběť, aby zachránila milou svého staršího bratra. Stává se tak nevěstou Mořského boha, s kterou nikdo nepočítal, a dostává se do Říše duchů.

Velmi brzy ale dívka zjišťuje, že v mořských hlubinách je pro smrtelnou duši velmi těžké přežít. Její jedinou šancí na záchranu je probudit Mořského ducha a pokusit se zlomit kletbu, která nad ním visí. Nečekané spojence najde v tajemném mladíkovi a skupince démonů, kteří by pro království Mořského boha udělali cokoli. Minu a její přátele čeká souboj s časem, který je neúprosný. Podaří se jí zachránit Mořského boha dřív, než pro její duši bude příliš pozdě?

Navzdory osudu

Dívka, kterou spolklo moře představuje samostatně stojící román inspirovaný ve velké míře asijskou kulturou a mytologií. Čtenáři tak budou mít možnost se setkat s řadou mýtických bytostí, které jsou s Východem neodmyslitelně spjaté. Za knihou pak stojí Axie Oh. Vše dokresluje překrásné grafické zpracování, které zaujme především živými jarními barvami. I když na první původ působí kniha dost pohádkově, skrývá v sobě i temnější podtext. Už od samého začátku čtenáři prezentuje příběh, v němž lidský život nemá skoro žádnou cenu a ve kterém smrtelníci musí tvrdě bojovat, aby něco změnili.

Axie Oh v pěti bodech

  1. Žije v Las Vegas se svým pejskem Torem.
  2. Má korejské kořeny.
  3. Na Kalifornské univerzitě vystudovala tvůrčí psaní a korejskou historii.
  4. Miluje k-pop, anime, papírenské zboží a čaj s mlékem.
  5. V českém překladu jí již vyšla contemporary XOXO.

Své o tom ví hlavní hrdinka Mina, která je prototypem nezávislé mladé ženy. Pro svou rodinu by obětovala absolutně cokoli a porážka rozhodně nepatří do jejího slovníku. Nebojí se ani smrti a bohů. Čtenáře si získá nejenom svou bezelstnou a milující povahou, ale i důvtipem a inteligencí. Prostor dostává i celá řada vedlejších postav, z nichž většina nepatří mezi smrtelníky. Právě oni ukazují, že i netvoři mohou mít srdce a jsou schopní lidských emocí.

Cesta ke štěstí

Už od samého začátku se příběh pohybuje v pohádkových kolejí, a i přes temnější podtón a inspiraci východní mytologií se drží zajetého vzorce, ve kterém hlavní hrdinka hledá cestu, jak zlomit kletbu. Nechybí spousta a napětí, které autorka dokáže gradovat na těch správných místech. Na své si přijdou i milovníci romantiky – je nedílnou součástí celého příběhu, i když ne v podobě, kterou by někdo mohl čekat. Ústředním tématem celé knihy je však stále boj s osudem a to, do jaké míry si může člověk určovat a řídit vlastní cestu životem.

Minin příběh je ideální jednohubkou na jedno odpoledne. Kromě čtivosti tomu napomáhají i krátké a dynamické kapitoly. Na své si přijdou jak mladší, tak i dospělí čtenáři – každý si z knihy odnese něco jiného.

Dívka, kterou spolklo moře zaujme všechny milovníky východní mytologie, silných ženských hrdinek a krásných obálek.

  • Axie Oh: Dívka, kterou spolklo moře
  • CooBoo, 2023
  • Překlad: Jaroslava Sůvová
  • 296 stran, 399 Kč (v e-shopu Fantasye již za 359 Kč)
30. července 2023, Kateřina Kopišťová

Dívka, kterou spolklo moře

Dívka, kterou spolklo moře
Vložit do pytle na zboží  Koupit 399 Kč 359 Kč