Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Viktoriánský Londýn je plný zvláštních bytostí ukrytých ve stínech, Tarun Shanker, Kelly Zekasová: Pod maskou lži

Shanker Tarun & Zekasová Kelly: Pod maskou lži

Evelyn už má doslova po krk života v diktátu svázané společnosti. Ze všeho nejraději by cestovala a poznávala krásy světa. Jenže její rodina má na dívčino poněkud svérázné přání jiný názor. Pro mladou dámu, jako je ona, se tak lehkomyslný koníček nehodí. Evelyn by se měla vzpamatovat, vzít rozum do hrsti a myslet na vdavky. Jen výhodné zasnoubení jí totiž zajistí slušnou budoucnost a její rodině pomůže splatit dluhy, jež ji již delší dobu trýzní.

Jenže všemu vezme zadost zmizení její sestry Rosemund. Jediné osoby, ke které měla Evelyn skutečně blízko. Veškeré indicie nasvědčují tomu, že se Rose prostě zabalila a odešla do Londýna, aby se tam mohla nerušeně věnovat léčitelské činnosti, která ji neskutečně baví. Jenže její sestřička o tom ví své. Rose by nikdy neodešla bez rozloučení, uprostřed noci a dokonalého chaosu. Byla unesená, ale kdo by o ni měl proboha zájem, vždyť ji každý miloval. Jedno je jasné, Evelyn se musí sebrat a odjet do Londýna, aby svého jediného sourozence našla. Nicméně ušlechtile morální metropole skrývá více, než se na první pohled zdá. V jeho středu žije tajemná komunita lidí se zvláštními schopnostmi, lidí, kteří mají až podivně velký zájem o dvě dívenky z předměstí.

Již na první pohled vás kniha upoutá. Nádherná obálka s tajemným kontextem si o vaši pozornost přímo říká. Stejně jako i slogan, který tvrdí, že se jedná o kombinaci Pýchy a předsudku s X-Meny. Nic takové ještě na scéně fantasy knih přece nebylo, že? Nenechte se však oklamat, protože na podobný námět už jste zcela jistě narazili, třeba takový „Sirotčinec slečny Peregrinové“ je toho skvělým důkazem.

Tarun Shanker a Kelly Zekasová v pěti bodech

  1. Setkali se na Univerzity of New York, kde také začali psát tuto knihu.
  2. Tarun Shanker žije v Los Angeles.
  3. Miluje kung-fu filmy a čaj.
  4. Kelly Zekasová žije v New Yorku a kromě psaní se živý i herectvím.
  5. Má opravdu ráda young adult literaturu a tvrdí, že vždy oplakává smrt svých oblíbených hrdinů.

Lidé oplývající zvláštními schopnostmi, jež přesahují hranice lidského vnímání, v kombinaci se silně „mravně“ založenou společností si však přeci jen zasluhují pozornost. Navíc fakt, že autoři dokázali všechny „tajemné obyvatele“ naprosto bez problémů vmísit do běžného velkoměsta, zasluhuje velkou míru uznání. Při čtení totiž vůbec nebudete mít pocit, že by bylo něco špatně, případně, že by se vám některý detail v celkovém kontextu nezdál. Všechno do sebe totiž skvěle zapadá a doplňuje se.

Velkým plusem jsou i samotní hlavní hrdinové, již nejsou vůbec klasicky černobílí. A i přesto, že mají jisté zvláštní nadání, tak nepůsobí jako naprosto nedotknutelní bohové. Právě naopak, každá postava má své nedokonalosti, tajemství a zranitelná místa. Nikdo není jen padouchem, či hrdinou. Jejich osudy se všemožně proplétají, role se mění a vy tak vůbec netušíte, co je pravda a co lež, komu můžete věřit a komu nikoliv. Všude je plno lží a intrik, každý si jde za svým cílem a absolutně všichni něco skrývají.

Pod maskou lži představuje první díl z připravované trilogie, který vás zavede do jiné dimenze lidské existence. Do světa, o němž jste ani neměli potuchy, že existuje. Připravte se na vzrušující dobrodružství a probdělé noci, protože odložit tuhle skvělou knihu před dočtením její poslední stránky, lze považovat skoro za hřích. Patříte-li mezi zaryté milovníky fantasy, zbystřete, poněvadž tahle novinka by vám rozhodně neměla uniknout.

  • Tarun Shanker, Kelly Zekasová: Pod maskou lži
  • Fragment, 2017
  • překlad: Martina Buchlová
  • obálka: Kamila Flonerová
  • 302 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
3. listopadu 2017, Anastasja Višťalová

Pod maskou lži

Pod maskou lži
Vložit do pytle na zboží  Koupit 299 Kč 269 Kč