Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Ve čtrnáctém Bleachi se bojuje u bílé věže, Tite Kubo: White Tower Rocks (Bleach 14)

Kubo Tite: Bleach 14

Bleach s pořadovým číslem 14 přináší opět známou kombinaci vtipu, akce a všelijakých šílených kousků. Příběh se nezastavuje a pokračuje plynule dál. Čtenář má tak možnost přečíst si další svazek, u kterého se nebude nudit.

Gandžu a Hanataró se úspěšně dostávají k Paláci zpytování hříchů a chystají se osvobodit Rukiu. Jenže je v tom háček – Rukia totiž zavraždila Gandžuova staršího bratra, což automaticky znamená chybu ve výpočtech a povážlivě sníženou šanci na její záchranu. Tomu chce navíc zabránit kapitán šesté jednotky, Bjakuja Kučiki. Gandžuovi nezbývá nic jiného, než se kapitánovi postavit. Další překvapení nastává, když se po chvíli na scéně objevuje Ičigo.

Volnější tempo, vyvážená akce

S Bleachem je to jako na horské dráze. Jednou nahoře, podruhé zase dole. Tite Kubo v jednom díle předvádí brutální akci, při které se neohlíží napravo ani nalevo, ve druhém díle naopak přináší vyváženou kombinaci všech prvků, které k této manga sérii patří. Právě takový je čtrnáctý Bleach s podtitulem White Tower Rocks. Tempo se zvolnilo a vše je opět mnohem věrohodnější a méně klišovité.

Čtenář se navíc v tomto svazku dočká několika solidně příjemných překvapení, které dílu dodávají svěží vítr do plachet. White Tower Rocks se tak vydává na skvostnou plavbu, jíž kraluje napínavá akce, o níž se zasluhuje hlavně Bjakuja Kučiki, Gandžu, Ičigo a Joruiči. Ke konci svazku se však karta obrací a pozornosti se dostává Marujimu Kurocučimu a Urjúmu Išidovi, kteří také svádí zapálený souboj.

Dalo by se říct, že kde minimálně pár předchozích dílů v některých věcech přikrášluje, čtrnáctý Bleach nabízí vyváženost, bez žádného přehrávání. Všechna akce a vedené souboje jsou důvěryhodné; nikdo neumírá, aby pak mohl znovuobnovit své síly a být ještě silnějším než dřív. Nic takového se nestává a člověk si tak může vychutnat příběh, který má spád. Dopomáhají k tomu dynamická kresba, překvapivé zvraty i mix vtipných momentů s těmi, které jsou znenadání myšleny vážně.

Po delší době je Bleach 14 jeden z těch lepších dílů, které jsou českým čtenářům zatím k dispozici. Opět se navíc jedná o menší intro k bouři, jež bude bezpochyby následovat v dalším svazku. Nezbývá než si počekat, jak velká ta bouře bude.

  • Tite Kubo: White Tower Rocks (Bleach 14)
  • Crew; 2014
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Tite Kubo
  • 200 stran, 189 Kč (v e-shopu Fantasye již za 170 Kč)
1. prosince 2014, Vojtěch Hamerský

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Bleach 14

Bleach 14
Vložit do pytle na zboží  Koupit 229 Kč 206 Kč