Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28. 4. 2023 trvale zavřelo pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už není možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

V podsvětí se skrývá tajemství, které změní úplně vše, Meagan Spooner: V podsvětí (Ptačí zpěv 2)

Spoonerová Meagan: Ptačí zpěv 2 - V podsvětí

V prvním díle své nové trilogie dokázala Megan Spoonerová vybudovat originální a neotřelý svět, který se svou výstavbou podobá máločemu a ještě k tomu skvěle rozvinout charaktery svých postav. Dokáže autorka nasadit stejně vysokou laťku i v druhém díle a dovést hlavní hrdinku Lindu do skrytého města Léthé, kde by se mohl skrývat její ztracený bratr?

Po úspěšné obraně Železného lesa se Linda Ainsleyová vydává spolu se svou novou kamarádkou Veronikou a bzučilkou Zinkou na další výpravu, která má jediný cíl – najít Lindina bratra Badyána, který by se mohl ukrývat ve skrytém městě Léthé. Je tu jen jediný problém – nikdo pořádně neví, kde se toto město nachází.

Linda navíc musí bojovat s novou mocí, kterou získala – dokáže absorbovat magickou sílu ostatních bytostí a v krajních případech je tím i zabít. Svého bývalého společníka Orena, který je ve skutečnosti Stínem, dokázala odehnat. Dokáže se ale Linda vyrovnat se svou „temnou stránkou“ a najít bratra dřív, než bude příliš pozdě?

Jiný kraj, jiný mrav

I ve druhém díle této dystopické trilogie se děj příběhu odehrává na Zemi zničené válkou, kde je hlavním hnacím motorem všech strojů kouzelná síla, která proudí v žilách každého člověka. Oproti Ptačímu zpěvu, ve kterém se zápletka odehrávala převážně v Lindině rodišti a následně v Divočině, se děj přesouvá do podzemí, což nabízí celou řadu novinek.

Meagan Spooner v pěti bodech

  1. Vždy snila o tom, že se stane archeoložkou, mořskou bioložkou nebo astronautkou.
  2. Vystudovala Hamiltonovu školu v New Yorku, pár let strávila v Austrálii.
  3. Je vášnivou cestovatelkou, výlety do exotických destinací jí často přinášejí inspiraci pro psaní.
  4. Ve svém volném čase hraje na kytaru, čte si nebo si hraje se svou kočkou.
  5. Je spoluautorkou fantasy knihy These Broken Stars, která vyšla v zahraničí na podzim 2013.

Příběh si i nadále nese prvky dystopie, zvláště pak v druhé části. Větší důraz je ale kladen na samotnou hlavní hrdinku a na to, jak se vyrovnává se svou „temnou stránkou“. Autorka se také daleko více zaměřuje na vysvětlení toho, jak ona kouzelná síla vlastně funguje a jakými různými způsoby se dá využít. Stejně jako v prvním díle, i zde je velký prostor věnován vedlejším postavám – autorka skvěle vykresluje jejich charakter i to, jak reagují na hlavní hrdinku.

Pozor, jde o život!

Už od samého začátku se kniha nese v akčním duchu. Hrdinové si musí neustále hlídat záda, jde totiž o holý život. Příběh má rychlý spád a je velmi čtivý. Jedno překvapení střídá druhé, dojde i k několika velmi šokujícím odhalením. Své místo tu má i romantika, stejně jako v prvním díle se ale potlouká jen v pozadí, což dává samotnému příběhu možnost daleko lépe vyniknout.

V podsvětí je kniha, která zaujme především mladé čtenáře a milovníky fantasy a magie. Dynamický příběh zasazený do neotřelého světa plného magie s celou řadou šokujících odhalení vám rozhodně nedá spát.

  • Meagan Spooner: V podsvětí (Ptačí zpěv 2)
  • Albatros, 2014
  • překlad: Zuzana Halamíčková
  • 320 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
10. července 2014, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

oren
murkihddxvh - 30. 07. 2014 14:14

vrátí se Oren?

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Ptačí zpěv 2 - V podsvětí

Ptačí zpěv 2 - V podsvětí
299 Kč 269 Kč