Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

V plamenech Mechanické princezny, Cassandra Claerová: Mechanická princezna (Pekelné stroje 3)

Clareová Cassandra: Pekelné stroje III. - Mechanická princezna

Dlouho očekávaný závěrečný díl série Pekelné stroje konečně dorazil do českých knihkupectví. Sen skalních fanoušků Cassandry Clareové se tak stal skutečností. Setká se epický konec viktoriánské série o Lovcích stínů s úspěchem, nebo zmizí nepovšimnut v propadlišti dě­jin?

Tessa Grayová se vzpamatovává z úmrtí blízkého člena rodiny. Do toho přichází nečekaná žádost o ruku, která rapidně změní náladu v londýnském Institutu. Tessa stále netuší, jaký je plný rozsah jejích schopností. Jediný, kdo o jejím dědictví něco ví, je Magistr, který po mladé měničce podob neustále pátrá.

Dívčino srdce je neustále rozpolceno mezi dvěma muži, které miluje. Jem a Will jsou si blízcí jako pokrevní bratři a parabataiové k tomu, a proto je volba o to těžší. Jem navíc pomalu umírá na neléčitelnou nemoc. Celému nadpřirozenému světu hrozí invaze Magistrovy mechanické armády. Dokáže se Tessa s přáteli postavit blížící se hrozbě a k tomu nezlomit nikomu srdce?

Zazvonil zvonec…

Cassandra Clareová zasadila děj závěrečného dílu série Pekelné stroje do stejného světa jako původní šestidílné Nástroje smrti, jen s tím rozdílem, že se Pekelné stroje odehrávají ve viktoriánském Londýně, tedy zhruba o 200 let dříve než Nástroje. Celou sérii doplňují dvě dodatkové novely, které lze nalézt na webových stránkách autorky.

Oproti prvním dvěma dílům, ve kterých se čtenáři spíše seznamují s prostředím a hrdiny, je Mechanická princezna akční už od samotného začátku. Hlavní dějová linka točící se kolem Magistrova povstání s jeho pekelnými stroji se zde dynamicky prolíná s linkou milostného trojúhelníku. Autorčin styl psaní je nápaditý, poutavý a nadchne nejenom cílovou skupinu.

Vše souvisí se vším

Od prvního dílu ušli Cassandřini hrdinové neuvěřitelnou cestu a prošli velkým psychologickým vývojem. Autorka se nezaměřuje pouze na trojici hlavních hrdinů, ale velký prostor tu dává i vedlejším postavám, jejichž životy výrazně ovlivnily životy hrdinů z Nástrojů smrti. I přes nepřeberné množství tragédií, kterými si hlavní hrdinka prošla, se stále chová logicky a velmi lidsky.

Cassandra Clareová v pěti bodech

  1. Narodila se americkým rodičům v Íránu.
  2. Během dětství s rodiči hodně projela mnoho zemí, jako batole dokonce strávila jeden měsíc v otcově batohu během cestování po Himálajích.
  3. Po střední škole žila v Los Angeles a New Yorku, kde pracovala v různých časopisech.
  4. Na románu Město z kostí začala pracovat v roce 2004.
  5. Podle něj byl v roce 2013 natočen i stejnojmenný film a v roce 2015 i seriál Shadowhunters.

Dalším lákadlem k přečtení Mechanické princezny je také fakt, že události z knihy přímo korespondují s těmi z šestého dílu Nástrojů smrti, Města nebeského ohně. I když je Princezna závěrečným dílem, fanoušci Clareové nemusí smutnit. Nakladatelství Slovart se rozhodlo vydat další sérii z prostředí Lovců stínů, v originále počínající prvním dílem Lady Midnight.

Mechanická princezna nabízí velkolepé finále viktoriánské série o odvaze, lásce a oběti. Neměla by ujít žádnému fanouškovi Lovců stínů a Cassandry Clareové.

  • Cassandra Claerová: Mechanická princezna (Pekelné stroje 3)
  • Yoli, 2016
  • překlad: Lenka Faltejsková
  • obálka: Soňa Šedivá
  • 428 stran, 374 Kč (v e-shopu Fantasye již za 337 Kč)
7. prosince 2016, Kateřina Kopišťová

Diskuze k článku

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Pekelné stroje 3 - Mechanická princezna

Pekelné stroje 3 - Mechanická princezna
Vložit do pytle na zboží  Koupit 359 Kč 323 Kč