Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Tým Holubic čeká ženská posila, Sui Išida: Tokijský ghúl 9 (Tokijský ghúl 9)

Išida Sui: Tokijský ghúl 9

Třináctidílná manga série Tokijský ghúl se pomalu, ale jistě blíží k závěrečnému dílu. Nedávno na pulty knihkupectví vtrhl v pořadí již devátý svazek, který tentokrát přináší úplně něco nového – ženskou posilu v týmu vyšetřovatelů ÚPG. Vyplní exkurze do světa vyšetřovatelů prázdná místa, která z pohledu Kanekiho vidět nejsou?

Vyšetřovatelé z ÚPG se ještě stále vzpamatovávají z útoků nepřátelské organizace Aogiri a Sovy, při kterých utržili četné ztráty. Někteří z nich si ale zasloužili povýšení, mezi nimi i Kótaró Amon a šílený Džúzó Suzuja. Bývalý partner pološíleného Mada potřebuje partnera – a k jeho překvapení to není nikdo jiný než Madova dcera, Akira. Dokáže žena v týmu přispět k pátrání stejně jako její mužští kolegové?

Kaneki se již vzpamatoval z boje, ze kterého vyšel coby nový člověk. Po mučení Jamorim se jeho přístup o dost změnil. Dal si za úkol najít doktora Kanóa, který je známý svými modifikacemi ghúlů a lidí a je také tím, kdo Kanekiho proměnil. Musí se proto spojit s Bandžóem a Cukijamou a dalšími přáteli. Cíl je jasný – základna Aogiri.

Již podeváté

Tokijský ghúl patří mezi stálice horních příček prodejnosti nakladatelství Crew. Třináctidílná manga série okouzlila velký počet čtenářů, kteří stále dychtí po novém díle. Originální spojení reálného světa a nadpřirozených bytostí ghúlů v ulicích japonského Tokia je velkým lákadlem. Sympatický hlavní hrdina, který je obyčejný vysokoškolák a ke svým ghúlím schopnostem přišel úplnou náhodou, ztělesňuje příklad toho, že i nezajímavým „normošům“ se může stát něco takového.

Sui Išida v pěti bodech:

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály. V dubnu 2018 se začala vysílat série třetí.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

V pořadí již devátý svazek se nese v lehce odlišném duchu. V těch předchozích šlo vždy především o Kanekiho a jeho bandu. Dalším důležitým bodem byla bitva mezi Holubicemi a Aogiri, která do příběhu vnesla trochu dynamičnosti. Sui Išida konečně přišel také s pohledem vyšetřovatelů ÚPG a jak to na jejich ústředí funguje. V tomto duchu pokračuje většina devátého svazku, pouze závěr se zaměřuje na Kanekiho a jeho přátele.

Jak to chodí v Ústředí

Deváté pokračování se tak nese v lehce pomalejším, spíše popisnějším tempu se spoustou dialogů. Autorův styl kresby je velmi detailní a promyšlený. Išida se tentokrát zaměřuje spíše na nové postavy a na rozvíjení jejich vztahů. Novým elementem je dcera bývalého šéfa Amona, Akira Mado, která se stane Amonovou podřízenou. Akira skvěle oživuje děj a tým Holubic – zvláště proto, že je to žena.

Za překladem této úspěšné série nestojí nikdo jiný než Anna Křivánková, dvorní manga překladatelka nakladatelství Crew. I přesto, že se úvodní série pomalu chýlí ke konci, je klíčovou pro ty fanoušky, kteří sledují i anime adaptaci. Momentálně totiž vychází třetí série, která adaptuje spin-off sérii re:. Jelikož ale v druhé sérii anime došlo k úpravám oproti manze, pro pochopení série re: je nutné přečtení mangy.

Tokijský ghúl nadchne všechny milovníky drsných a krvavých příběhů s nadpřirozenými prvky, kteří dokáží ocenit detailní a realistickou kresbu a dobře propracované postavy.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 9 (Tokijský ghúl 9)
  • Crew, 2018
  • Překlad: Anna Křivánková
  • Obálka: Sui Išida
  • 204 stran, 199 Kč (v e-shopu Fantasye již za 179 Kč)
14. července 2018, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 9

Tokijský ghúl 9
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč