Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Tokijský ghúl 4: Noste dobré jídlo pro Labužníka, Sui Išida: Tokijský ghúl 4

tokijsky-ghul-4

S příchodem již čtvrtého svazku Tokijského ghúla se čtenáři dočkají zbrusu nové, lehce kontroverzní postavy, která je ve fanouškovských kruzích neblaze proslulá. Crew si nemohla vybrat lepší načasování – za necelý měsíc má premiéru live action film podle stejnojmenné mangy, který by mohl čtenáře i nečtenáře postrčit k tomu, aby začali objevovat svět ghúlů na vlastní kůži.

Pro ghúly z kavárny Anteiku je stále nebezpečnější vycházet do ulic, jelikož se to v nich hemží čím díl více Holubicemi. Po vraždě jednoho z vyšetřovatelů mají oči široce otevřené a neúnavně pátrají po Tóce, které přiřkli přezdívku „Králík“. Ta se zatím stará o to, aby byla Hinami v bezpečí. Kaneki zatím pilně trénuje ve zdokonalení svých schopností a poznává nové tváře z ghúlího podsvěta.

Na scéně se také objevuje nechvalně proslulý ghúl, který si pro svůj apetit a nekonvenční styl vraždění vysloužil přezdívku „Labužník“. Požitkář, který si lidské maso vychutnává, najde zalíbení právě v Kanekim, jehož čeká nezapomenutelný zážitek v pravé „ghúlí restauraci“. Hostina může začít!

Ghúlí trénink začíná

V produkci nakladatelství Crew vyšel již čtvrtý svazek populární třináctidílné série Tokijský ghúl z tvorby Sui Išidy, který je na poli manga kresby nováčkem. Série je zasazená do reálného světa, konkrétně do Tokia. Ozvláštněním jsou ghúlové, tvorové živící se lidským masem, kteří žijí bok po boku s lidmi. Nijak přátelské vztahy mezi nimi ale nepanují, což je vidět právě v této manga sérii, kde ghúlové bojují proti Holubicím, speciálně trénovaným vyšetřovatelům pro jejich likvidaci.

Sui Išida v pěti bodech

  1. Narodil se v prefektuře Fukuoka v Japonsku.
  2. Slaví narozeniny 28. prosince.
  3. Jeho prvotina Tokijský ghúl vycházela původně v magazínu Weekly Young Jump.
  4. Anime zpracování se manga dočkala v roce 2014, aktuálně čítající dvě série a dva speciály.
  5. Tokijský ghúl byl přeložen i do angličtiny, kde se objevil na prvních příčkách v seznamu The New York Times Best Sellerů v roce 2015.

Po akcí nabitém třetím svazku přichází v tom novém útlum a autor se věnuje seznámení s novými postavami, které budou v pozdějších dílech pro příběh životně důležité. Ke změně došlo i v charakteru hlavního hrdiny, který se konečně pochlapil a začíná se plně sžívat se svými ghúlími schopnostmi. Poznává také své nové přátele a stravování rasy, ke které nyní napůl patří. Čtvrtý svazek však nabízí něco, co ty předchozí postrádaly – a to je postava tzv. „Labužníka“.

Dobré jídlo nadevše

Šú Cukijama si přezdívku Labužníka nevysloužil jen tak. Vnáší do příběhů nový, lehce filozofický námět a velmi se nechává ovlivňovat dílem Jeana Anthelma Brillat-Savarina Fyziologie chuti. Vyžívá se v dobrém jídle, které se musí náležitě vychutnat. Díky tomu se z něj stává velmi výstřední charakter. Šú je navíc velmi excentrický narcis posedlý krásou a k smůle hlavního hrdiny i Kanekim. Koncept Cukijamových „restaurací“ ale vnáší do příběhu vítanou dynamičnost a velmi jej ozvláštňuje.

Tokijský ghúl se v brzké době dočká i vlastního live action filmu z japonské produkce. Ghúlové se na filmové plátno vydají již na konci července. Hlavní roli Kena Kanekiho ztvární Masataka Kubota, který si zahrál např. Lighta Yagamiho v seriálovém zpracování mangy Zápisník smrti. Zůstává otázkou, zda film splní očekávání fanoušků, podle traileru je ale rozhodně na co se těšit.

Tokijský ghúl i počtvrté zaujme všechny milovníky temnějších fantasy příběhů, kterým nevadí krev, násilí a realistická kresba, která nic nezakrývá.

  • Sui Išida: Tokijský ghúl 4
  • Crew, 2017
  • překlad: Anna Křivánková
  • obálka: Sui Išida
  • 196 stran, 199 Kč
13. července 2017, Kateřina Kopišťová

Tokijský ghúl 4

Tokijský ghúl 4
Vložit do pytle na zboží  Koupit 249 Kč 224 Kč