Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Syn černého meče osiřel, ale stále je to zabiják, Larry Correia: Rod zabijáků (Sága zapomenutého válečníka 02)

3780B5A8-3DAE-4061-B52C-C90A04578986

Ashok Vadal už není tím nepřemožitelným ochráncem Zákona, který svou magickou čepelí sjednával pořádek (čti: zabíjel) tam, kde to Zákon vyžadoval. Jeho minulost ho konečně dostihla. Zostuzen a zrazen vlastními lidmi byl Ashok připraven potrestat sám sebe. Ale místo toho se stal důležitou figurkou ve velké hře o budoucnost lidstva. Nebo alespoň o to, kdo bude lidem v budoucnu vládnout. A tak je z Ashoka z donucení rebel. Sice bez legendárního meče a bez odznaku ochránce, ale stále stejně nebezpečný.

Bohové neexistují. Alespoň tak to tvrdí Zákon. A Ashok nic jiného než Zákon nezná. Pro něj zabíjel a teď je pro něj ochoten i zemřít jako symbol povstání. Což se jistým vysoce postaveným lidem hodí coby dokonalý prostředek k získání absolutní moci. Bohové neexistují. Jinak by měli zatraceně špatný smysl pro humor. Udělat z bezkastého nositele legendárního meče a následně i naprosto loajálního ochránce Zákona, aby ho následně o všechno připravili dobře načasovaným vyjevením pravdy o jeho původu. Bohové neexistují. Anebo jsou mimořádně krutí.

Zatímco vyšší kasty plánují, jak co nejlépe a nejrychleji zbavit svět bezkastých, zatímco se tito podlidé ve stále větších počtech přidávají k boji proti nespravedlivému řádu a bezcitné hierarchii, dopustí Ashok, aby byl jeho magický meč zničen. Selhal jako strážce Zákona a v jeho rukou zanikla jedna z posledních legendárních zbraní. Ne, bohové nemohou existovat. A přesto se Ashok vydává na nebezpečnou výpravu s cílem osvobodit ženu, která se proti své vůli stala jejich prorokyní. A jestliže bohové nejsou, stále tu máme alespoň démony. O jejich existenci nelze debatovat, neboť na Ashoka již čekají s otevřenou náručí.

Larry Correia v pěti bodech

  1. Narodil se roku 1977 v Kalifornii.
  2. Debutoval románem Lovci monster s.r.o.
  3. Jeho velkým koníčkem jsou střelné zbraně.
  4. Získal několik cen Dragon Award za nejlepší fantasy román.
  5. Dvakrát byl nominován na cenu Hugo.

Larry Correia ve druhém díle přidává na tempu. Tentokrát se zaměří hlavně na osud mladé prorokyně, kterou unesli tajemní zabijáci, a jejichž velmistr má své vlastní ambiciózní plány. Čtenářům se tak naskytne příležitost nahlédnout do tajů tohoto řádu a pochopit mnohé z toho, co autor v první knize pouze naznačoval. Což ovšem neznamená, že by byl Ashok odložen na vedlejší kolej. Jeho úkol se stále více komplikuje a tento kdysi nemilosrdný obránce Zákona začíná chápat, že svět není ani zdaleka tak černobílý. Obzvláště krutá je jeho konfrontace s bývalými druhy ve zbrani. Ač bez svého meče, jde pořád ještě o velice schopného válečníka. Což se mu bude hodit, protože každý majitel chladné oceli netouží po ničem jiném než po tom porazit slavného Ashoka, a získat tak jeho zbraň, která však již neexistuje.

Rod zabijáků je povedeným pokračováním příběhu plného akce a napětí. Autor výborně kombinuje postupné dávkování informací s rychlým tempem děje a ačkoli Ashoka čeká ještě další pokračování, tato skutečnost nikterak neubírá z celkového atmosféry. Nezemře-li hlavní hrdina, může to potkat jiné.

  • Larry Correia: Rod zabijáků (Sága zapomenutého válečníka 02)
  • Fantom Print, 2022
  • Obálka: Kurt Miller
  • Překlad: Kateřina Niklová
  • 348 stran, 389 Kč (v e-shopu Fantasye již za 272 Kč)
9. dubna 2023, Tomáš R. Tokoš

Sága zapomenutého válečníka 02 - Rod zabijáků

Sága zapomenutého válečníka 02 - Rod zabijáků
Vložit do pytle na zboží  Koupit 389 Kč 272 Kč