Telefonické objednávky pondělí – pátek, 9 – 17 hod. tel. 734 751 677
Vážení zákazníci, 28.4. trvale zavírá pražské knihkupectví Fantasya. Osobní odběry na prodejně už nebude možné vyřídit. Omlouváme se a děkujeme za pochopení.

Světoznámá paranormální romance nechává ožít noční děsy i rozkoše, Sherrilyn Kenyon: Noční rozkoše (Noční dravec 2)

Kenyonová Sherrilyn: Noční dravec 2 - Noční rozkoše

Kyrian věřil v lásku a vše jí obětoval, dokonce pro ni i zemřel, když ho jeho žena zradila a on se stal nočním lovcem ve službách bohyně. Teď po nocích pronásleduje daimóny a chrání nic netušící lidstvo… Alespoň do chvíle, než potká účetní Amandu, která s nadpřirozenem nechce mít nic společného.

Amanda pochází z rodiny čarodějnic, zaříkávaček, lovkyní upírů a samých bláznů, tedy alespoň podle jejího názoru. Nikdy s nimi ani jejich schopnostmi nechtěla mít nic společného a v životě udělala vše potřebné pro to, aby byla úplně normální. Její možná trochu nudný, ale velmi bezpečný život se zbortí jako domeček z karet, když ji unesou a ona se ocitne připoutána okovy k neznámému muži.

Kyrian Thrácký, legendární makedonský generál, byl pokořen a zabit, když ho jeho vlastní milovaná žena zradila a předala do rukou zrádných Římanů. Mučili ho a ukřižovali, pak mu však bohyně Artemis nabídla satisfakci. Stal se nočním lovcem a jeho úkolem bylo lovit daimóny a chránit lidstvo. A život osamělého bojovníka mu vyhovoval, alespoň do chvíle, než se probral připoután magickými okovy k ženě s neuvěřitelně modrýma očima.

Sherrilyn Kenyonová napsala více než čtyřicet knih, jichž se prodalo na čtrnáct milionů kusů, a její nejznámější sérií je právě série Noční dravec, která se stala ikonou v žánru paranormálních romancí.

„Co je to noční lovec?“ zeptala se. „Něco jako Buffy, přemožitelka upírů?“
Zasmál se. „Jistě: jsem malá, podvyživená středoškolačka, co se potuluje ulicemi a bojuje s upíry, kteří se jí snaží vytrhnout náušnice z uší a narvat jí je – “

Starověká řecká mytologie, tajemní bojovníci s rozervanou duší a na první pohled obyčejné dívky, které dokáží urvat srdce opuštěných milovníků, to jsou základní ingredience příběhů Sherrilyn Kenyonové, autorky jedné z nejúspěšnějších paranormální romancí. Jednou, dvakrát a jistě i potřetí předvádí jednoduchý koncept hrdiny a jeho vyvolené – a překvapivě to opět funguje.

Zajímavým a dnes tradičním faktorem u knih podobného ražení je také to, že v příběhu sice okrajově vystupují Julian a Grace z předchozího dílu, ale nemají nijak významnou roli. Proto se fanoušek série něco dozví o svých oblíbencích a naopak úplný nováček nemusí zbytečně shánět předchozí knihy série.

Sherrilyn Kenyonová v pěti bodech

  1. Narodila se v Georgii v roce 1965.
  2. Píše také pod pseudonymem „Kinley MacGregor“, a to převážně historické romány.
  3. Světově se proslavila paranormální romancí „Dark Hunter“, která už má více než 20 dílů.
  4. Prodaly se miliony jejích knih, a to ve více než šestadvaceti zemích světa.
  5. Žije s manželem a svými třemi syny, doma má sbírku mečů.

Dalším, čím se série liší od klasických harlekýnek, překvapivě není jen fantastično a chvílemi i dramatický příběh zápasu „dobra“ a zla, ale humor, kterým autorka protknula prakticky každý rozhovor. Svoji knihu tím totiž odlehčila a připravila pro čtenáře jednoduché čtení, které neurazí.

Čtenář série Nočních lovců nemůže čekat žádný epický fantasy příběh či uplatnitelné informace o řecké mytologie, zato ho čeká klasická červená knihovna, spousta lásky, trocha toho očekávaného sexu a humor, který rozesměje a odlehčí všudypřítomnou romanci.

  • Sherrilyn Kenyon: Noční rozkoše (Noční dravec 2)
  • Ikar, 2014
  • překlad: Simona Klára Kučerová
  • obálka: Soňa Šedivá
  • 340 stran, 299 Kč (v e-shopu Fantasye již za 269 Kč)
26. září 2014, Nela Libovická

Diskuze k článku

Žádný příspěvek.

Přidat komentář

Název komentáře
Vaše jméno (povinné)
Váš e-mail
Potvrzení captcha Text, který vidíte na obrázku nalevo.

Tučné Kurzíva Podčiarknuté

Jiné HTML značky nejsou povoleny.
Citaci provedete předsazením > před každý řádek citovaného textu (např. z jiného příspěvku).

Noční dravec 2 - Noční rozkoše

Noční dravec 2 - Noční rozkoše
299 Kč 269 Kč